HET HUISHOUDEN IN QUARANTAINE

 In Lifestyle

*dit is artikel betreft een samenwerking

Ruim vier weken zijn het inmiddels. Vier weken thuis, vier weken onafgebroken met z’n drieën en zo goed als met z’n vieren. Vier weken thuis aan het werk, geen opvang voor de kindjes en een ontzettend geminimaliseerd sociaal leven. De verandering is groot, en hoewel het met vlagen veel kruim kost heeft het me tot op heden ook heel veel gebracht. Een rust die ik niet van mezelf ken, en heel veel fijne momenten met Koen en de jongens.

Behalve een spik en span huis. Dat blijkt met continue bewoning toch even andere koek. Zoals jullie weten komt er één dag in de week een paar uur een hulp in de huishouding bij ons langs. Zij doet het hele huis, van onder tot boven héél grondig, zodat ik het zelf de rest van de week alleen hoef bij te houden. Normaliter is dat bijhouden een fluitje van een cent, want alleen in de weekenden met z’n vieren, en de jongens zijn normaal ook op maandag om de beurt naar de peuterspeelzaal en op dinsdag en donderdag bij de oma’s. Met iedere dag even stofzuigen en dweilen, een doekje over de tafels, de keuken en het toilet komt ik een heel eind. Maar hoe anders is het nu. Na een paar dagen heb ik al het gevoel dat het bijna weer poetsdag is, terwijl dat dan nog verre van zo is. Ik kan aan de gang blijven. Áltijd samen, altijd thuis, én prachtig weer, op gisteren en vandaag geven na dan, wat wil zeggen dat de schuifpui de hele dag open staat, de jongens op blote voeten lopen, de zandbak voor geopend verklaard is en er met water gespeeld wordt.

En dat is heerlijk. Zelfs het feit dat ik zo ongeveer naast de wasmachine kan blijven staan en het huis om het half uur zou kunnen stofzuigen omdat de zandbak zich van buiten naar binnen verplaatst lijkt te hebben kan ik – over het algemeen – prima hebben. En dat ze tegenwoordig met z’n tweeën in polonaise naar binnen sjouwen om naar de wc te gaan en ik die dus ook kan blijven poetsen vind ik eigenlijk vooral heel chill: geen luiers meer. Ik ben allang blij dat ze zich weten te vermaken en dat we buiten kunnen leven. Toen het tijdens de eerste twee weken ongeveer veel frisser was en we meer binnen waren merkte ik op een gegeven moment echt dat de verveling toesloeg, terwijl de uitbreiding van hun speelterrein naar buiten hen nu zichtbaar goed doet. Ben ik niet de enige die goed gaat op een beetje vitamine D.

Het is voor mij wat dat betreft ook wel een leerschool, want ik ben van het poetserige en opgeruimde soort. Ik houd niet van rommel en word onrustig van overal stapels speelgoed, maar ik word er echt wel wat beter in om dat los te laten. Noodgedwongen, want het moet wel. Het heeft gewoon geen zin en is dweilen met de kraan open om de hele dag met een doekje achter de jongens aan te rennen. Het is zonde van de tijd en daarbij ook helemaal niet leuk om me de hele dag druk te maken over de bende in huis. Vooral als er gewerkt moet worden is het een hopeloos verhaal en ben ik allang blij als ze zich vermaken en breng ik mijn pauzes liever spelend met ze door dan dat ik dan in de poetsploeg ga.

Ik zet tussendoor wat vaker een wasje aan – op één of andere manier stapelt die zich ook als we gewoon thuis zijn als een malle op – en de boel aan de kant maken doe ik aan het eind van de dag als de jongens in bed liggen. Ik werk inmiddels al een hele poos samen met Plein, wat ooit begon omdat ik mijn wasmiddel altijd bij hen bestelde zodat ik er niet mee hoefde te slepen, en zij stuurden me een pakket op met wat nieuwe huishoudartikelen die ik nog niet kende.

De Witte Reus gel Color Reus die als geroepen kwam, want waar ik normaal gesproken vooral heel veel gebruik maak van wasmiddel voor donkere was is dat de afgelopen weken sinds de intrede van de lente wel anders. Ik ben even zwart-beu, en de jongens hebben ook hun gekleurde t-shirtjes weer bovenop de stapel. Ik vind ‘t altijd lastig om te zeggen of wasmiddel goed of slecht is, want hoe ga je dat meten? maar het ruikt in ieder geval heerlijk en het is een grote fles, dus je kunt er ook even mee vooruit. Vooral ideaal als je veel wast.

De Persil Discs Color zijn van hetzelfde laken een pak, maar toch ook weer niet. Ze zijn ook voor de gekleurde was, maar wel anders in gebruik. Voordeel is dat je ze niet zelf hoeft te doseren; je gooit er eentje in, was erbij en machine aan. Qua voordelen – vlekverwijdering, frisse was en fijne geur – en waskracht komeen ze overeen, maar de discs zijn in verhouding duurder dan de Witte Reus. Ze zijn heel makkelijk, niet nadenken maar hop je wasmachine aan, en de Witte Reus is vooral handig als je heel veel moet wassen en je wat meer voorraad aan wasmiddel wilt.

De Silan Wasverzachter Fris Lentegevoel was me al eens aangeraden om de lekkere geur, en daar is niks van gelogen. Hij doet wat ie moet doen – de was wordt er lekker zacht van, vooral met beddengoed vind ik dat fijn – en hij ruikt gewoon echt heel lekker.

Ik heb eigenlijk nooit een toiletblok in de wc gehad omdat ik hem probeer iedere dag bij te houden, maar nu de kinders allebei naar de wc gaan vind ik het op een of andere manier wel een prettig idee dat hij continu gereinigd wordt. Daarbij hebben wij in Uden redelijk hard water – geen grap, en dus ook snel kalkaanslag. Het Witte Reus WC Blauw Actief toiletblok voorkomt dat en dat scheelt schrobben. Ik ben deze pas net aan het testen dus ik weet niet hoe het op lange termijn gaat bevallen, maar voor nu vind ik het een uitkomst.

Tot slot kreeg ik ook de Dylon Textielverf Intense Black toegestuurd. Dit gebruikte mama vroeger vaak als onze zwarte broeken vaal waren geworden om ze weer echt zwart te krijgen, maar ik heb ‘m zelf nog niet getest. Als ik weer in mijn zwarte fase zit en dat wel ga doen ga ik laten weten hoe het bevalt, maar ik weet van mama dat het, in ieder geval met dingen die vaal zijn geworden, werkt. Mijn persoonlijke mening over dit product houd je dus nog van me tegoed.

Bij Plein hebben ze overigens altijd heel fijne kortingen op huishoudartikelen; dat is ook hoe ik er in eerste instantie terecht kwam en waarom ik er altijd graag ben blijven kopen. En nu we zo min mogelijk naar de winkel gaan vind ik het al helemaal een uitkomst dat de grote doos met zwaar spul aan huis bezorgd wordt.

Ik mag dit pakket van Plein komende week ook weggeven op Instagram, dus vooral even checken als je dat leuk vindt. Hoe gaat het bij jullie met het huishouden nu? Voor nu bedank ik je weer voor het lezen, en tot de volgende!

Recommended Posts
Comments
  • Renée

    Die Dylon verf vind ik echt een uitkomst, zeker de versie die jij nu hebt voor in de wasmachine. Heb laatst een overhemd opgefrist met echt enorm goed resultaat maar het was met zo’n kleine verpakking in een teiltje wel meer geknoei.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!