MESSY HAPPINESS – BOSCH UNLIMITED

 In Moederschap

*Dit artikel betreft een samenwerking

Wie mij langer dan vandaag volgt weet dat ik van het poetserige en opgeruimde soort ben. Ik kan oprecht onrustig worden van heel veel rommel, me ontzettend storen aan rondslingerende meuk en me drukmaken over vieze vingers op de keukenkastjes. Tot aan het vermoeiende toe. Het is niet zo dat ik op een ochtend gewoon bedacht heb dat ik zo ging zijn. Allesbehalve zelfs, want ik vind het af en toe zelf behoorlijk aan de irritante kant van het spectrum, maar het is wel een beetje de aard van het beestje. Ik vind het heel fijn als het huis opgeruimd is, als alles een vaste plek heeft en als de boel er netjes uitziet. Toen de jongens er eenmaal waren vond ik dat ook een van de grootste veranderingen waar ik aan moest wennen: vingertjes op de ramen, broodkruimels everywhere, en altijd speelgoed door de hele hut. De één verklaart me voor gek, de ander snapt wat ik bedoel.

Nou vergde het best een beetje aanpassingsvermogen van mijn kant, maar ondertussen voel ik minder de neiging de hele dag achter de jongens aan op te ruimen en laat ik die poetslap als er gespeeld wordt gewoon aan de kant; we wonen niet in een museum en een huis is om in geleefd te worden. Zei ze vastbesloten. Hoewel dat nog niet altijd zo voelt doe ik wel echt mijn best. Er zijn nou eenmaal heel veel dingen die heel leuk zijn om te doen met de boys, en die een gigantische bende veroorzaken. Als we samen naar de speeltuin zijn geweest en ik de jongens niet bij de voordeur uitkleed legen ze hun zakken precies midden in de woonkamer en heeft die zandbak zich ineens een stuk verplaatst. Als we koekjes bakken, of de  favoriete pepernotencake van het moment, kan ik het beslag even later van de kastjes krabben. Als we een binnenblijfdag houden tref ik speelgoed op plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Eerlijk is eerlijk; het duurde even en ik heb wat dat betreft echt wel moeten leren los te laten, maar ik kan er ondertussen oprecht van genieten. De tijd met de jongens is me zo veel dierbaarder dan een vloer waar je van kunt eten. Figuurlijk dan, letterlijk is niet zo’n probleem als die twee hun gang even zijn gegaan. Maar zij herinneren zich later wel dat ik koekjes met ze maakte en we allemaal een pepernotencakebeslagneus hadden. Dat de vloer ondertussen blonk omdat moeders niet kon stoppen met dweilen zal weinig geen indruk maken. In ieder geval niet in de positieve zin van het woord.

Ik heb inmiddels een aantal trucjes om het mezelf wat makkelijker te maken. Sinds kort komt er eens in de week iemand een paar uur poetsen zodat het grote werk gedaan is. Dat scheelt vooral in mijn hoofd een heleboel. Ik houd het zelf iedere dag bij, maar de grote schoonmaak geef ik uit handen en dat bevalt op het moment heel goed. Ook trakteerde ik mezelf een poos geleden al op een snoerloze stofzuiger toen onze oude stofzuiger het loodje legde, zodat het niet zo’n gesleep zou zijn twee trappen op iedere keer. Nu kreeg ik van Bosch de Unlimited stofzuiger thuisgestuurd, en die heb ik de afgelopen weken gebruikt. De Unlimited is snoerloos en zakloos, en qua vormgeving anders dan wat ik al kende van dit soort stofzuigers. Hij is zwart met wit en nogal gestroomlijnd. Ik vind het een mooi ding, voor zover een stofzuiger ooit een mooi ding is, zeg maar. Bosch omschrijft de Unlimited als dé totaaloplossing, omdat je er letterlijk van vloer tot plafond, onder de bank en in de auto mee kunt stofzuigen. Behalve de lange stang en het opzetstuk dat geschikt is voor alle vloeren zitten er nog drie opzetstukken bij. Onder de bank zuigt ie inderdaad gemakkelijk; de stang kan zowat parallel aan de vloer plat, dus dat is geen probleem.

Voor mij zijn er een aantal punten waarop de Unlimited heel goed scoort. Wat ik een grote pré aan deze stofzuiger vind is dat hij ook zonder opzetstuk functioneert. Als je de stang eraf klikt en er niets anders op heb je in principe gewoon een kruimeldief. Dat vind ik heel handig als de jongens hun boterhammen gegeten hebben. Dat je de vloer onder de stoel even gauw doet en de stoel ook meteen meepakt. Dan heb je ‘m er zo bij en ook meteen leeg gekieperd. Of als we bijvoorbeeld iets gebakken hebben en overal meel zit: op die manier gebruik ik hem meer dan ik vooraf gedacht had. Als er in de auto kruimels liggen, wat met twee minimensen nog wel eens voorkomt, of als er een lading zand aan de schoenen is blijven hangen na een rondje speeltuin of kinderboerderij heb ik hem er ook zo bij gepakt. Wat dat betreft ben ik ondertussen heel erg gewend – en verwend – geraakt aan en door snoerloos. Qua gebruiksgemak vind ik dat ideaal.

Ook heel fijn vind ik dat je hem niet ingedrukt hoeft te houden terwijl je stofzuigt. Je zet de stofzuiger aan, en dan doet ie het. Hoe je ‘m ook vast houdt. Voor de turbo stand geldt hetzelfde. Snoerloze stofzuigers staan erom bekend dat ze, met name op de turbo stand – die wij met overal vloerbedekking boven veel gebruiken – niet heel lang mee gaan. Op de ‘normale’ stand tot 60 minuten, op de turbo tot 7 minuten. Het grote voordeel aan deze is dat hij op externe accu’s werkt die je kunt verwisselen. Je krijgt er twee bij één stofzuiger, plus een lader, dus op het moment dat je ene accu leeg is knal je die in de lader en verwissel je ‘m voor een volle accu. De laadtijd is een uur, dus ook dat is te overzien.

Op het moment vind ik ook het geluid een groot voordeel. Toen de jongens minibaby waren sliepen ze fantastisch op een keihard ronkende stofzuiger, maar inmiddels staat er een boven aan de trap te roepen als er net teveel lawaai is. De Unlimited is in vergelijking met andere stofzuigers veel stiller. Uiteraard, er komt geluid uit het apparaat, maar het is niet zo’n hoog en fel geluid als ik ken. Laatste pré vind ik dat de opzetstukken heel goed schoon te maken zijn. Ik gebruik vooral de ‘normale’ voor de vloer heel veel, en daar kun je het draaiende onderdeel met een beweging uitklikken. Ik heb heel veel en lang haar, Koen heeft ook de kortste manen niet en we verliezen allebei nog wel eens een pluk, dus er blijft behoorlijk wat hangen in het draaiende onderdeel. Dat het allemaal zo goed te reinigen is is dus wel fris.

Ik ben oprecht blij met de nieuwe stofzuiger. Ik geniet heel erg van de quality time met de jongens. Van het moment, en zelfs een beetje van de rommel.  En extra omdat ik weet dat de bende daarna ook snel weer verdwenen is. De Bosch Unlimited heeft een advies verkoopprijs van €529, en tot 13 januari 2019 krijg je er gratis een Bosch accuboormachine ter waarde van €139 bij.

 

 

 

 

 

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Mieke

  Ennnnnn de hamvraag: welke heeft nu je voorkeur? Dyson of bosch? Haha!

 • Jolijn

  Wat een nuttig artikel zeg!
  Wij twijfelen al een tijdje erover om een dyson aan te schaffen.
  Dit artikel maakt me aan het twijfelen.
  Ik heb een zoontje van 2, en net als bij jullie thuis ook regelmatig de zandbak in de huiskamer te vinden. Haha.
  Naar welke gaat jou voorkeur uit?

  • bijzonderkleinwonder

   Lief, thanks. Ik ga een uitgebreide vergelijkingsreview schrijven! Probeer ik zsm online te hebben. Voordeel aan de Bosch vind ik de verwisselbare accu. De Dyson is gemakkelijker te legen. Artikel volgt♥️.

   • Marion

    Graag! Hier ben ik namelijk ook heel benieuwd naar. De dyson v8 pf v10 is veel duurder, dus dan moet de kwaliteit ook wel beter zijn als ik die aanschaf.

    Je review(s) komen dus op een goed moment!

    In deze Bosch review mis ik wel eventuele nadelen nog. Waar moet ik me niet al te veel op verheugen?;-)

 • Jessica

  Oooo! Ik stond op het punt om een dyson V10 aan te schaffen, maar nu twijfel ik!
  Beneden hebben we een robotstofzuiger. Heel fijn, zodra ik even weg ben, gaat dat ding aan (kan hem via de telefoon bedienen). Maar die neemt natuurlijk niet onze hoge plinten mee en de onderkant van de stoelpoten (het vilt) moet ook geregeld gebeuren! En laat ik de trap ook niet vergeten…. 😉

 • Dana

  Wij hebben deze ook een tijdje in huis. In de winkel gewoon de Dyson en deze getest en deze vond ik fijner rollen én de verwisselbare accu is megafijn, zit nooit halverwege met een lege accu! Ik vind het mondstuk wel minder wendbaar dan m’n Miele sledestofzuiger, dat vond ik wel echt even wennen.

  • Marion

   Hoi Dana, goed om te horen! Kan je nog wel bij alle stukken of zijn sommige delen niet bereikbaar doordat de Bosch niet flexibel genoeg is?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!