MOMMY MUSTHAVES VOOR BABY & DREUMES + WINACTIE

 In Baby, Winactie

* Dit artikel betreft een samenwerking

Inmiddels staan er vijf maanden als mama van twee onder de twee op de teller. Vijf maanden als mama van een baby en een dreumes! Ik heb de afgelopen maanden meer dan 500 keer gevoed, ontelbaar veel luiertjes verschoond, baddersessies gedaan met twee kids tegelijk, én verhaaltjes voorgelezen. Het is bij vlagen megadruk, lekker chaotisch en af en toe ook echt wel aanpoten, maar vooral heel erg leuk. Ik heb de afgelopen maanden een aantal favorieten verzameld die voor mij onmisbaar zijn met twee kleine kindjes! Producten die het leven net iets gemakkelijker, leuker of fijner maken. In het extra woensdagartikel van vandaag vertel ik jullie welke favorieten dat zijn, én hoe je mee kunt doen aan een heel leuke winactie!

NAÏF VERZORGINGSPRODUCTEN

Ik schreef het hier al uitgebreid, maar de vlieger gaat nog steeds op: we zijn fan van de verzorgingsproducten van Naïf. In de bijna twee jaar dat ik inmiddels moeder ben, heb ik nog niets anders gebruikt dan dit merk. Ik vind de subtiele geur heerlijk en de producten gewoon heel erg fijn. De huidjes van de jongens reageren hier allebei super op, dus ik heb nog geen reden gevonden van merk te switchen. Naïf blijft favoriet.

SLABBETJES

Met een dreumes in de ‘zelfdoen’ fase en een baby met reflux zijn slabbetjes onmisbaar in dit huishouden. Voor Morris heb ik er – op jullie aanraden! – eentje van plastic die je eenvoudig af kunt doen. Echt: ik wist niet wat ik miste tot ik dit ding had. Het is niet bepaald een geheim meer dat wij heel veel soep eten, en hoewel Morris dat met een lepel best heel aardig zelf kan en toch zeker 90% van het geheel in zijn mond verdwijnt, moet die overige 10% natuurlijk ook ergens blijven. Tot ik dit ding gebruikte deed ik hem gewoon een theedoek om die ik vervolgens eerst uit moest spoelen en daarna linea recta in de wasmand kon bonjouren. Was niks mis mee – ik bedoel; gewassen wordt er toch iedere dag – maar dit is wel net even een stukje praktischer! Voor alle eigenwijze mama’s, mezelf dus meegerekend, die ook denken dat het niet zo nodig is: probeer dit even. Ik vind het ideaal. Ondanks dat Benjamin nog steeds alleen borstvoeding krijgt heeft hij nu al heel vaak een slabbetje om. Als ik dat niet doe kan ik er donder op zeggen dat ik hem binnen een paar minuten na de voeding weer van top tot teen om kan kleden. Deze van Lodger zijn aan de ene kant van hydrofiel en aan de andere kant van badstof, waardoor ze méga goed absorberen. Geen overbodige luxe!

OMSLAGDOEK & BADPONCHO

De jongens gaan bijna altijd tegelijk in bad. Dat vind ik handiger dan eerst de één, dan de ander, vooral qua tijd, maar iedereen die ook twee heel kleine kindjes heeft en ze ook tegelijkertijd in bad doet gaat dit herkennen: als ze dan allebei uit bad en afgedroogd moeten is dat even goochelen. Precies daarom ben ik fan van omslagdoeken en badponcho’s. Als ik Morris uit bad haal doe ik hem zijn badponcho om waarna hij boven een beetje heen en weer kan drentelen terwijl ik Benjamin afdroog. Soms is Benjamin het al eerder beu. In dat geval leg ik hem in een omslagdoek terwijl Morris nog even in bad blijft zitten. In alle gevallen zijn die dingen dus ideaal. Geen koude kindjes!

SLOFFEN

Benjamin is geboren in augustus, en écht mooi weer is het sinds zijn geboorte niet geweest. Inmiddels is het winter en is hij nog steeds te klein voor echte schoentjes. Hij heeft kleinere voeten dan zijn broer destijds had, dus de kast staat ramvol met gezellige paartjes voor als het moment daar is. Voor nu vind ik het af en toe te koud om met alleen sokken naar buiten te gaan. Deze sloffen van Lodger zijn daar dus echt perfect voor. Ik probeerde ze, opnieuw op aanraden van jullie trouwens, en ben er gek op. Ze blijven – in tegenstelling tot een boel andere babysokken en sloffen – AAN, en zijn ook nog eens heel eenvoudig aan te trekken. Geen geprop van babyvoeten in te stugge schoentjes dus. Aanradertje voor winterbaby’s!  Ze zijn trouwens verkrijgbaar in 3 maten; van 0-3 maanden, 3-6 maanden en 6-12 maanden, dus je kunt even vooruit.

BOEKJES

Deze voelden jullie ongetwijfeld al aankomen, maar boekjes zijn zeker weten één van de grootste musthaves hier in huis. We lezen de jongens sinds het allerprilste begin voor, en dat doen we nog steeds. Het is inmiddels zo vaste prik dat Morris weigert te gaan slapen als er niet eerst even gelezen is. Hij vindt het overigens ook heel leuk om zelf boekjes te kijken, want overdag komt hij regelmatig even naar me toe met een boek, en ik vind hem te pas en te onpas ergens in een hoekje of op de bank met een opengeslagen boekje op zijn schoot. We hebben heel veel mooie voorleesboeken, maar ook voelboekjes en kartonnen boekjes doen het goed! De jongens zijn er gek op, en wij ook.

Dat waren voor nu mijn musthaves als mama van twee! Ik mocht mijn favorieten uitzoeken bij Babyplein.nl. Jullie wisten al dat ik groot fan ben van Plein, omdat ze goede deals hebben op de Robijn (vaak 4 voor 15 euro; dat is meer dan 50% korting!) – ik krijg nog steeds vaak leuke reacties als jullie ook besteld hebben; zo leuk! – en op Pampers luiers en doekjes (op het moment is er bijvoorbeeld 40% korting op veel maandboxen). Dat scheelt me een heleboel gesjouw naar de supermarkt en drogist, én geld! Behalve luiers verkopen ze dus voor kindjes gewoon écht praktisch alles wat je je voor kunt stellen als het op voeden, slapen en verzorging aan komt. Van beddengoed, slaapzakken, flessen en spenen tot luiers, doekjes, zoogcompressen en verzorgingsproducten: ze hebben het allemaal en als je voor tien uur ‘s avonds besteld is het de volgende dag in huis. Héél chill. Babyplein stuurde mij mijn musthaves toe, en ik mag van hen precies zo’n zelfde pakket – ter waarde van ruim €130! – ook aan één van jullie weggeven! Hoe leuk is dat?!

Wat je krijgt:

 • Slofjes van Lodger
 • Slabjes van Lodger in een set van 3
 • Jollein waterproof slab met mouwen
 • Naïf washgel
 • Naïf shampoo
 • Naïf bodylotion
 • Naïf bath oil
 • Woezel en Pip Eerste Woordjes
 • Jollein badponcho
 • Jollein badcape

Om te winnen hoef je alleen mijn account – @michelle_bollen – en dat van @Plein.nl te volgen op Instagram én een reactie achter te laten onder de winactie die vandaag om 11:00 uur online komt op mijn Instagramaccount waarin je iemand tagt die ook blij wordt van mijn musthaves en je laat weten dat je meedoet! Dat kan tot vrijdagavond 2 februari 21:00 uur. Daarna wordt er een winnaar gekozen!

Dankjewel voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Jolanda

  Goeienacht! Wat een onwijs tof pakket mag je wegeven zeg! Ik zal nog even netjes wachten tot je winactie online komt op Instagram (waar zouden we zijn zonder social mediab tijdens de nachtvoedingen..) maar ik vind het nu al tof, zoveel kwaliteitsspul!

 • Mathiske

  Wat een gave winactie. Die komt goed van pas voor baby nr 2.

 • Lisanne

  Wat leuk om jouw favorieten te bekijken! Naif is hier in huis ook favoriet, ik vind de billencreme ook zo fijn.

 • Jessica

  Wat een super leuk pakket!! Hier ook fan van Naif, het ruikt zoo lekker! En die slofjes lijken me ideaal.

 • Eline Sweers

  Ik doe heel graag mee! Wat een mooi pakket!

 • Jennifer

  Wat een mooi pakket! Ik heb meegedaan!

 • Lieke van Veen

  Wat een fijne musthaves.
  Ik doe graag mee voor dit pakketje voor een vriendin die zwanger is, maar ze heeft alleen geen instagram

 • Sara

  Wauw super leuk! Helaas lees ik het net een dagje te laat, maar mooie spullen allemaal!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!