MIJN VIJF FAVORIETE KINDERWAGENS

 In Baby

Het is één van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik erachter kwam dat ik in verwachting was van Morris. In materialistisch opzicht dan. Ik had me in de ‘probeer-maanden’ daarvoor eindeloos lopen vergapen aan kinderwagens en het hele internet van A tot Z uitgeplozen, en kon niet wachten om het eerste vervoersmiddel voor de baby aan te schaffen. Welke het precies ging worden besloten we trouwens uiteindelijk toch nog best wel spontaan tijdens een middagje Babypark: we zochten een Dubatti One uit. Die wagen hebben we inmiddels verkocht omdat ie compleet onpraktisch was met twee kindjes onder de anderhalf, en vervangen voor een Joolz Geo Tailor in de duo variant.

Dat is een prima zet geweest, want we gebruiken die wagen heel veel in alle mogelijke samenstellingen – reiswieg + boodschappenmand + meerijdplankje, reiswieg onder + zit boven, boodschappenmand onder + zit boven + Benjamin in de draagdoek – en ik zou hem zo weer uitkiezen. Toch heb ik mijn horizon inmiddels nog een beetje verbreed. Er zijn écht heel veel mooie wagens verkrijgbaar! Vandaag laat ik jullie mijn favoriete kinderwagens zien, met als kanttekening dat ik even uitga van één kindje. Duowagens laat ik dus buiten beschouwing. Welke wagen zou ik kiezen als ik nu zwanger was geweest van onze eerste baby?

5. Bugaboo Buffalo

Ik heb me tot dit artikel nooit zo in een Bugaboo wagen verdiept – met uitzondering van de Donkey voor twee kindjes, maar die zouden we nu even buiten beschouwing laten – en was dus altijd in de veronderstelling dat ik die te laag vond. Toen ik wat meer over deze wagens las kwam ik erachter dat ze ook een Buffalo maken, die een stuk hoger is dan de Cameleon, met een wat breder zitje en grotere voorwielen. Een ander type wagen, maar wel met eenzelfde soort uitstraling dus. Nadeel aan de Bugaboo vind ik dat de kap een beetje slap-achtig is, maar ik vind het wel een heel stoere wagen

4. Stokke Xplory – Black

De Stokke Tripp Trapp is ook hier in huis onmisbaar, maar van de Stokke kinderwagens ben ik niet de allergrootste fan. Het is niet dat ik ze pertinent niet mooi vind, maar meer dat ik het gewoon niet zo goed weet, ofzo. Lekker samenhangend verhaal weer, maar meer kan ik er niet van maken. Toch ben ik de Xplory met de tijd meer gaan waarderen, en al helemaal sinds er ook een zwart frame beschikbaar is. Voordeel van deze wagen is sowieso dat hij hoog is en ook erg geschikt voor lange mensen – Koen loopt er bijvoorbeeld heel chill achter – en ik kan het ook wel waarderen dat hij echt compleet anders is dan alle andere wagens, qua frame! Nadeeltje vind ik dat de wagen niet helemaal ligstand kan als je kindje van je af zit, omdat dat handvat dan natuurlijk in de weg zit. Minpuntje

3. Dubatti One

Deze kinderwagen kochten we, redelijk spontaan, toen ik zwanger was van Morris. We twijfelden héél erg over welke kleur Joolz we wilden, maar kwamen er niet echt uit. Toen ik in de winkel de Dubatti One zag staan in precies de kleuren die we mooi vinden en we ons wat verder hadden laten voorlichten was de keuze snel gemaakt, ondanks het feit dat het op dat moment nog geen heel bekende wagen was. Van die beslissing hebben we geen dag spijt gehad, want ik vind het écht een heel fijne kinderwagen en het design misschien wel ‘t mooist van allemaal. Nadeel vond ik wel dat er relatief weinig accessoires te krijgen zijn, omdat de wagen nog niet zo doorontwikkeld is. Voordeel vind ik dat je ‘m precies kunt samenstellen in de kleuren die je mooi vindt, dat ie heel eenvoudig in te klappen is én heel compact ook, en dat de duwstang helemaal ingeschoven kan worden en je hem dan ook als kinderstoel kunt gebruiken in een restaurant. Héndig!

2. Joolz Geo2

Als ik ‘m nu zou moeten kiezen zou ik denk ik twijfelen tussen de nummer 1 op mijn lijstje, of een Day2 of Geo2. Ik vind ze allebei heel mooi, maar moet heel eerlijk zeggen dat die giga boodschappenmand onder de Geo echt wel héél praktisch is. Misschien dat dat dan uiteindelijk de doorslag zou geven. Ik was met de Dubatti een miniboodschappenmandje gewend, en vind dit wel echt heel chill. Ik vind de nieuwe versies overigens nog net iets mooier dan de oorspronkelijke, die ik zelf heb. Komt met name door de kap die er net wat gestroomlijnder uitziet. Groot voordeel aan Joolz vind ik dat er héél veel accessoires te krijgen zijn en dat de kwaliteit gewoon echt wel heel degelijk is!

1.Cybex Priam

Deze wagen was er volgens mij nét toen wij er voor het eerst een uit gingen zoeken, maar ik vind ‘m ondertussen zo mooi! Dat frame. Echt. Love it. Ik ben sowieso best fan van Cybex, want we gebruiken twee autostoelen van hen – de Cloud Q en Pallas M-fix – en daar zijn we erg tevreden over, en ik vind hun draagzak – de Yema – ook echt een plaatje. Terug naar de wagen dus: ik vind het één van de mooisten op de markt. Er is veel keuze in wielen, hij is héél eenvoudig en relatief méga plat in te klappen, de zonnekap is verlengbaar door ‘n rits, en er is een zitje verkrijgbaar waarin je kindje compleet plat kan liggen, dus zonder die knik die je normaal gesproken altijd hebt met een kinderwagen. Er is aan alle details gedacht – hij kan ook in een strandstand (net als de Buffalo overigens) en over alle details is nagedacht. Als ik nu zou mogen kiezen zou dit een grote kanshebber zijn!

 

Tot zo ver mijn favorieten van nu! Welke wagen vinden jullie op het moment het mooiste?

Bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Milou

  Hier een groot fan van de Joolz Geo! Vooral omdat ik het design erg mooi vind, de wagen lekker hoog is (moet wel voor mijn rug) en heel handig nu met baby2 op komst dat we ‘m kunnen uitbreiden. F. is al wel 2 als de baby er is, maar hij zit nog zo graag in de wagen. Dus ideale oplossing!

 • Vivian

  Hier hebben we ook een Joolz Geo.
  Nog elke dag blij mee. Wij wonen vlak bij het winkelcentrum dus ik loop er zo naar toe om boodschappen te doen. De grote mand is dan ideaal!

 • Sanne

  De Cybex Priam kende ik nog niet maar ziet er inderdaad heel mooi uit! Ik heb de Quinny Moodd Black Devotion. Vooral omdat die stijlvol en functioneel is! Hij is heel makkelijk in en uit te klappen met 1 druk op de knop ontvouwt die zich automatisch. Hij is heel licht waardoor ik hem makkelijk in en uit de kofferbak til. En heel chill dat ik de maxicosi erop kan klikken! Als ik even naar de stad ga met de kleine dan gebruik ik altijd de maxicosi erop.

 • Cindy

  Wij hebben de Cybex Priam, al wel een iets oudere versie, maar wat is hij na twee jaar intensief gebruiken nog steeds fijn! Ik zou hem iedereen aanraden, hij is heel handig in het gebruik, stevig en prachtig om te zien.

 • Marijn de Vries

  Wij hebben een bugaboo Buffalo. Nog elke dag zo blij mee. De hoogte is perfect, uitritsbare kap, grote bagageband, grote wielen voor in het bos, strand en in de sneeuw.

 • Ilona

  Hier ook een Joolz Geo. Zo fijn

 • Carmen

  Hier ook een Joolz maar dan de Day versie. Heel blij mee maar ik mis wel ern grote boodschappen mand.

 • Judith

  Hoi Michelle, hier ook een Joolz.
  Ik lees dat je nog al eens wisselt tussen de reiswieg en de zitting… wissel je dan steeds door alles los en weer vast te ritsen? Of past de extra reiswieg (die ipv de boodschappenmand) ook boven?

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Judith! Dat klopt inderdaad. We hebben de twin variant, dus een reiswieg voor boven én een zit voor boven, en daar een extra frame bij gekocht! Dus ik hoef nooit iets los en vast te ritsen maar kan heel makkelijk wisselen tussen die twee voor bovenop, en dan onder de boodschappenmand of de kleine reiswieg voor Benjamin!

 • Linda

  Hier ook de bugaboo buffalo en nog altijd zo blij mee.. grote bak waardoor onze lange jongens er lang in kunnen liggen.. uitritsbare kap idd waardoor er geen wind of zon inkomt.. wilde perse geen bugaboo 5 jaar geleden maar was direct verkocht toen we deze zagen.. ben je ooit gaan volgen omdat ik via #morris zag dat jullie ook een Morris hadden.. wij ook sinds 07-09-2013 en sinds 04-08-2017 hebben wij een Bren Benjamin.. was heel benieuwd hoe jullie tweede ging heten en vond het heel grappig dat jullie Benjamin als eerste naam hadden 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!