VERHUIS-UPDATE!

 In Wonen

Een paar weken geleden vertelde ik jullie dat we een nieuw huis hebben gekocht! Het is allemaal ontzettend snel gegaan – als in koop binnen een week, verkoop binnen twee weken – en we hebben in heel korte tijd behoorlijk wat beslissingen moeten nemen, maar we zijn nog steeds heel erg blij met onze keuzes en verheugen ons méga erg op deze nieuwe stap. Inmiddels is de datum van overdracht bekend, komt het moment van verhuizen steeds dichterbij en leek het me leuk jullie een update te geven. Wat moeten we allemaal doen in het nieuwe huis? Wat zijn onze plannen? Gaan we zelf verhuizen of laten we dat doen en wat willen we met het interieur? Ik praat jullie bij!

Ons huidige huis was een nieuwbouwproject. Daar waren we destijds ontzettend blij mee, maar toen waren we ons nog niet bewust van wat daar – na oplevering vooral ook! – nog allemaal bij komt kijken. Uiteindelijk verliep het hele proces redelijk soepel, dus we mogen echt niet klagen, maar we wisten ook meteen: dit doen we voorlopig niet nog een keer. Niet omdat het niet te doen is, maar er komt zó veel bij kijken en een simpel iets als bijvoorbeeld een extra of ander stopcontact heeft met projectbouw al zo veel voeten in de aarde dat we voor nu – met twee kleine kindjes en een redelijk druk bestaan – zochten naar iets wat al af was en aan de wensen voldeed. Nou was dat geen heel gemakkelijke opgave, want we hadden nogal wat noten op de zang. In Uden, met een extra ruimte beneden voor een speelkamer, met genoeg slaapkamers, een iets ruimere tuin dan we nu hebben en verder helemaal af, EN binnen budget. Vooral dat laatste is dan best een ding, want we vonden best wel eens een huis dat aan die eisen voldeed, maar dan liep het qua vraagprijs allemaal ook wel heel erg uit de klauwen en dat ging ‘m niet worden. Afijn, uiteindelijk kwam ‘ons’ nieuwe huis dus voorbij op Facebook, en toen ging het allemaal heel snel. Ik kan er nog steeds niet helemaal over uit en word iedere keer zo blij als ik de foto’s kijk. Ik had nooit gedacht dat we zo snel al zouden gaan verhuizen, maar ik geloof er ook in dat toeval niet bestaat en dingen soms gewoon zo moeten zijn. Ik ben vooral héél erg verliefd op de badkamer, want die is écht bizar mooi, en extra blij met de inloopkast en bijkeuken. We weten ondertussen dat we eind juni de sleutel krijgen, dus dat komt stiekem al best heel erg dichtbij!

WAT ER MOET GEBEUREN – BENEDEN

We hebben een huis gekocht wat relatief nieuw is en in principe wel helemaal af. Alles zit er op en aan, er ligt een súpermooie houten vloer in, er is echte open haard, een fijne keuken en we hoeven eigenlijk niets anders te doen dan onze spullen binnen zetten. We kunnen er zo wonen. Toch zijn er een paar kleine dingen die we graag willen veranderen voor we erin gaan. In ons huidige huis hebben we een flinke smak geld voor de keuken neergeteld. Achteraf misschien niet helemaal handig, gezien het feit dat we er maar anderhalf jaar plezier van hebben gehad en het zich nooit terugbetaalt in de verkoopprijs, maar hé; als je alles van te voren weet.. Ik kook hier op vijf-pits inductie en ik heb een Quooker, en dat zijn twee dingen die ik eigenlijk niet op wil geven. Luxe, ik weet het, en zonder overleef je ook, maar die twee gaan we wel meteen laten fixen als we de sleutel hebben. Ik vind het ook zonde om mijn nieuwe pannen op gas te gebruiken, want dan kan ik ze daarna niet meer op inductie doen en daarvoor waren ze toch echt een beetje te duur. De Quooker en inductiekookplaat staan dus bovenaan het lijstje. Een klein dingetje is dat we graag overal ander – zwart – deurbeslag willen, maar dat heeft geen haast en kan altijd nog.

Ons nieuwe huis heeft een garage, maar ook een oprit en parkeerplek voor de deur. We willen van de garage dus heel graag een multifunctionele ruimte maken. Hij is al vanuit de woonkamer toegankelijk, dus dat scheelt werk! Om te beginnen moet de garagedeur eruit, en een groot kozijn erin. Dan moet het plafond afgewerkt worden met spots erin, moeten de wanden glad gestuct worden, en moet er een vloer in want nu is het alleen een cementdekvloer. Het mooiste zou zijn om de vloer van de woonkamer door te leggen, maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik hout nou wel zo gemakkelijk vind voor een kamer waar vooral veel kindjes zullen spelen. Wellicht dat daar dus een gietvloer komt, of misschien dezelfde tegel als in de keuken. We willen graag dat het een ruimte wordt waar ik kan werken, waar we heel veel op kunnen bergen en waar de jongens lekker kunnen spelen en ze hun Duplo bouwsels gewoon kunnen laten staan als ze ‘s avonds klaar zijn met spelen. We willen de opening van de woonkamer naar de garage groter maken en er dubbele stalen deuren in laten plaatsen. Die vinden we allebei ZO mooi en staan dus hoog op ons wensenlijstje.

De verbouwing van de garage gaan we niet meteen doen. We willen eerst op ons gemak kijken wat we nou precies missen, en vooral ook heel goed nadenken wat we met de ruimte willen. Ik denk dat dat na de zomervakantie komt. Áls we eenmaal aan de garage bezig zijn willen we meteen ook de bijkeuken meenemen. Daar willen we graag een soort extra keuken slash wasruimte maken, maar dan op zo’n manier dat het niet continu een doorn in het oog is. We willen daar een aanrechtblad met wasbak en ruimte om schoenen te poetsen – ja ja ja we gaan lekker met dat burgerlijke imago – en dan aan de andere kant een kastenwand waar we een extra koelkast, extra diepvries, de wasmachine en de droger kwijt kunnen. Allemaal achter deuren zodat het niet zo rommelig oogt.

WAT ER MOET GEBEUREN – 1E & 2E VERDIEPING

Boven hoeven we eigenlijk, net als in de rest van het huis, niet per se iets te doen. Misschien een wandje een ander kleurtje, maar dan ben je een heel eind. Wel willen we graag op den duur een kozijn met een deur in de inloopkast omdat ik nu al weet dat ik me eraan ga storen als ik continu tegen al die kleren aan kan koekeloeren, maar dat gaan we niet meteen doen omdat we nog niet weten hoe we het in willen delen boven als er misschien met de tijd nog een kindje zou komen. Weer een typisch geval ‘even aankijken’ dus. Ik kijk er nu alweer zo erg naar uit om mooie kamertjes voor de jongens te maken! Dat vond ik hier echt fantastisch om te doen, en ik ben ook nog steeds heel blij met hun kamertjes, dus het is een leuke uitdaging om er in het nieuwe huis net zoiets moois van te maken. Benjamin heeft nu echt nog een babykamer, dus daar gaan we straks in het nieuwe huis iets stoerders van maken.

WAT ER MOET GEBEUREN – TUIN

De tuin is er eentje waar wij heel blij van worden. Hij is niet gigantisch, maar wel veel groter dan we nu hebben en hij is op het zuiden en heeft letterlijk de hele dag zon. Weinig onderhoud, een gezellig tuinhuisje waar we lang buiten kunnen zitten op zomeravonden en genoeg ruimte voor de jongens om lekker te kunnen spelen. Ik vind het extra leuk dat we voor de zomer al daar zijn, want dan kunnen we er de komende maanden volle bak van genieten. Op het moment dat we de garage aan gaan pakken willen we wel een deel van het tuinhuisje terug schuur maken zoals oorspronkelijk ook was, zodat we de fietsen en al die auto’s en loopkarren van de jongens daar kwijt kunnen. Dat is op zich niet het allergrootste werk, maar wel een klusje voor op de to do list.

Voorlopig zijn dit de grootste dingen die we aan ons nieuwe huis willen doen. Het valt allemaal heel erg mee en daar zijn we ook écht heel erg blij mee. Sowieso is er niet iets wat echt per se móét omdat het al zo naar onze smaak is, en dat is top. We nemen onze meubels mee. Het meeste is nog supernieuw. De bank vind ik nog steeds fantastisch, en de salontafel en de grote tafel ook. Het énige wat we gaan vervangen zijn onze eetkamerstoelen. Ik wil heel graag een mix van de AAC van Hay, de Eames van Vitra, en Fiber van Muuto, maar we zijn er nog niet helemaal uit welke kleurencombi het moet zijn. Dat komt straks vast goed. We willen het in ons nieuwe huis wel graag echt áf maken beneden. Hier hebben we veel steeds vooruit geschoven, durfden we bijvoorbeeld nooit wat aan de muur te hangen omdat we maar niet wisten hoe of wat, en dat gaan we in ons nieuwe huis anders doen. Zeggen we nu. Dus. Herinner me er even aan als straks met de kerst nog alle muren kaal zijn. Hoe we het met verhuizen doen weten we ook nog niet precies. We hebben op zich niet heel veel grote meubels te verslepen, want we hebben geen kast in de woonkamer – het tv-meubel laten we hier – en de kast op onze slaapkamer is ingebouwd, maar we hebben wel een méga zwaar bed en de meubels van de boys moeten ook mee naar het nieuwe huis. We overwegen om een verhuisbedrijf te laten komen voor die grootste dingen, en de rest dan lekker zelf te doen. Maar eens uitzoeken hoe dat werkt. Ik ga de komende weken op mijn gemak al beginnen met af en toe wat in dozen stoppen zodat dat straks allemaal niet snel snel moet. Onze kleren pakken we niet eens in; die halen we hier uit de kast en hangen we er daar gewoon meteen weer in. Dat is ideaal als het zo dichtbij is!

Nog ZEVEN weken jongens, zeven weken, en dan is het gewoon al zo ver! Ik tel ze af. Heb er zo veel zin in. Voor we op vakantie gaan is het al achter de rug. Ben ik blij om; na twee weken verhuizen en overdracht van ons huidige huis op vakantie, en dan thuiskomen in onze nieuwe woning. Hebben jullie ervaring met het inhuren van een verhuisbedrijf voor alleen de grote dingen? Mochten jullie goede tips hebben: let me know!

Bedankt voor het lezen allemaal en geniet van het hemelvaartweekend.

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Mathiske

  Wat een lekker vooruitzicht. Ik hoop dat het ook allemaal lekker soepel gaat. Inpakken en wegwezen

 • Lieve

  Wij hebben 4 jaar geleden ook alleen de zware dingen laten doen. Dat is goed bevallen: ze zijn binnen een paar uurtjes klaar en je hebt professionele “sjouwers” dus vrienden en familie hoeven zich niet te vertillen. En ze hebben spullen om ook je grote meubels netjes in te pakken en je vloer enzo te beschermen. Tip: een paar verhuisbedrijven laten komen voor een offerte. De prijzen liepen erg uiteen. De een vroeg 1500 euro, de ander 500 euro…

  Veel plezier met de voorpret!

 • Irene

  Wij moesten tijdelijk een half jaar ergens anders wonen tussen onze 2 huisoverdrachten in. Omdat het tijdelijke huis vlakbij was hebben we toen ook alleen een verhuisbedrijf voor de grote dingen zoals bank, kasten, eettafel gedaan en de rest zelf gedaan. Ik vond het toen met een baby van 2 maanden erg zwaar en omdat het van het ene flatgebouw naar het andere moest, lift in, stukje lopen, lift weer in…. was het toch wel een gedoe. De grote verhuizing naar ons huidige huis hebben we toen gelijk besloten: de verhuizer neemt alles mee. Heerlijk! We hoefden er alleen maar bij te staan om op te letten of ze alles mee namen. En het uitpakken ging razendsnel. Een volgende keer zou ik dat echt weer doen. Zo het geld waard vind ik. Nu hebben wij ook geen broers/zussen en zijn onze ouders al op leeftijd dus moesten we veel zelf doen. Als je hulp hebt is het misschien anders. Ik zou zeggen laat een verhuisbedrijf langskomen en vraag 2 offertes. Eentje voor alles en eentje voor slechts enkele dingen. Succes!

 • Kristel

  Wat een leuk vooruitzicht en het klinkt als het perfecte huis! Vraagje: waar komt jullie witte hangkast waar de tv boven hangt vandaan? Wij gaan ook verhuizen en willen graag ook zoiets. Groetjes Kristel

  • Ria

   Ikea

 • Ingrid

  Ik heb een paar jaar terug alles laten doen door verhuizers. Wel alles zelf ingepakt, maar grote zaken door hun laten demonteren en opnieuw in elkaar zetten. Ik verhuisde naar een andere stad en een paar uur verder, dus ik was heel blij dat alles over kon in één rit en dat we geen busje hoefden te huren voor dozen ofzo. Er was ook een verhuislift nodig die zij bedienen. Er zijn een paar verhuisbedrijven langs geweest voor offertes en uiteindelijk heb ik eentje gekozen met een goede prijs en een strak plan en dat is allemaal heel relaxed gegaan.

 • Sabine

  Zojuist hebben wij een kleine kantoor verhuizing gehad. Vootheen hebben we dat ook zelf gedaan en dit was de eerste keer dat we een verhuisbedrijf hadden ingehuurd. We hebben alle dozen klaargezet en alles goed voorbereid. Het ging zo snel dat ik me heb voorgenomen nooit meer zelf te verhuizen. De jongens weten wat ze doen en zijn voorzichtig en dragen dozen/ spullen naar de juiste plek. Zeker met twee kleine kinderen zou ik zelf niet gaan slepen met spullen. Wij hebben een oproep op werkspot gezet. Ik heb weer zin om alle updates te volgen, succes!

 • Ellis

  Leuk om te lezen! We zijn toevallig net klaar met het bouwen van een schuurtje in onze overkapping buiten omdat de garage een speelkamer gaat worden. Dus alle fietsen nu in het schuurtje. En veel kasten in de garage waar het speelgoed in kan.
  We moeten nog wel het een en ander doen maar de kinderen vinden het al heel leuk.
  Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat worden, lijkt me heel mooi worden met van die stalen deuren.
  Veel succes met alles alvast!

 • Sabine

  Ik werk bij een verhuisbedrijf op kantoor! Het is zeker een aanrader 🙂 maar zou wel een bedrijf bij jullie in de buurt kiezen, scheelt in kosten van het transport !

 • Anne

  Wat een mooie vooruitzichten zeg! Geweldig. Ook zo fijn dat dit in het noorden/oosten/zuiden van Nederland nog gewoon te betalen is.. Bij ons hier in de Randstad betaal je momenteel dik 3 ton voor een rijtjeswoning die nog aan alle kanten verbouwd moet worden.. Heel veel succes met het verhuizen en inrichten alvast!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja die prijzen zijn niet normaal hè? Hier op het moment ook hoor. Nieuwbouwproject vlakbij het centrum betaal je 3 ton voor een tussenwoning, en dan heb je nog geen uitbouw of meerwerk. Echt bizar!

   • Anne

    Echt bizar inderdaad! Dan heb je inderdaad alleen nog maar een casco woning.. Wat een prijzen!

 • Jessy

  Super fijn vooruitzicht man!
  En stalen deuren en een gietvloer daar droom ik tot nu toe alleen nog van!
  Met de twins die erbij zijn gekomen moeten wij ook gaan verhuizen maar er komt gewoon helemaal niks vrij want in onze prijsklasse valt.. of een huis waar echt nog alles aan gedaan moet worden maar met drie kids hebben wij daar weinig zin in haha. Fijn dat het jullie wel gelukt is.
  Vind jullie huis waar jullie nu wonen al super mooi eruit zien. Ben benieuwd hoe jullie ‘volwassen’ huis eruit ziet haha.

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!