PLOG101: RUSTIG AAN

 In Persoonlijk

Het is maandag! Goodmorning; gezellig dat je er weer bent, ondanks twee weken kommer en kwel hier op de site. Ik besloot de afgelopen dagen ‘gewoon’ weer te ploggen. Ik wil zó graag weer terug naar het normale leven, dat me dit ook wel een goed idee leek. We hadden geen heel spannend weekend, maar het zit ondertussen zo in mijn systeem dat ik het ploggen de afgelopen weken echt gemist had. Ik maakte dus weer foto’s van alles wat ik deed. Héél noemenswaardig was het allemaal niet, we waren vooral heel veel met z’n drieën thuis, maar het was wel voor het eerst in een hele poos weer eens ‘n weekend zoals ze voorheen ook waren, en dat vond ik fijn. Kijk je mee?

Het is zaterdagochtend en we beginnen de dag lekker samen in bad. Nu al zó blij dat we daarvoor gekozen hebben! Morris is echt een waterratje en dat is zo leuk om te zien.

Kijk ze eens knap zijn; mijn mannen met hun overhemden. Kwijl kwijl smelt smelt, ja hoor. Haha.

Ik ben heel moe dus kruip op de bank om een beetje te werken. Met m’n good old halve liter mok, uiteraard. Die waren we trouwens bijna vergeten in het appartement. Kwamen we daar voor de sleuteloverdracht, trokken we de vaatwasser open, stond er nog zo’n mok in. Dus. Behóórlijk voor schut en vooral ook: slordiggg.

We kijken het WK schaatsen. Jeugdsentiment voor ons allebei; keken we vroeger thuis ook altijd!

Deze bink is wakker van z’n ochtenddutje.

‘HAP’!

Boterhammen eten met papa.

Ik neem m’n lievelings bakje yoghurt met lijnzaad en havermout.

In het kader van ‘het is weekend dus ik ga op m’n allergezelligst’: helemaal in het zwart. Lekker veilig.

Wassen wassen wassen. Jullie weten dat ik dat al nooit een straf vond, maar man oh man, die droger! Wat een heerlijkheid is dat zeg. Ik snap nu gewoon oprecht niet dat ik ooit zonder heb kunnen doen. Niet omdat m’n handdoeken nu ineens zacht zijn ofzo, ik vond harde handdoeken ook niet erg (ik bedoel, je kunt het maar weten hè), maar meer omdat het gewoon zo veel sneller gaat! Vooral met beddengoed enzo. BLIJ MEE.

We gaan er even uit: onze oude buurman is jarig dus we gaan een taartje eten.

Lievelingsmensen<3! Wen is er ook. Die heeft de afgelopen weken zó bizar veel voor ons gedaan, dat is echt niet normaal. Geholpen met verhuizen, ‘s avonds laat op Morris gepast als wij met spoed naar oma moesten, het appartement gepoetst voor de sleuteloverdracht zodat wij bij oma konden blijven.. Ze zeggen wel eens dat je er pas als er ellende is achterkomt wie je echte vrienden zijn, en die vlieger gaat hier zéker ook op. Niet per se heel leuk, maar ergens ook wel weer mooi.

We zitten in de ik-kan-zelf-staan-fase. Ik moet er nog even aan wennen hoor, vorige week stond ie hier en klapte hij achterover met z’n koppie op de tegels. Niet grappig. Maargoed, iets met ‘met vallen en opstaan’ geloof ik hè..

We zijn thuis. Ik ben blij met onze kapstok. Kostte geen knoop, is superpraktisch en heel eenvoudig te maken. Zelfs voor non-klussers zoals wij.

Hoe leuk is deze ton voor het voer van de boys? Was ‘n cadeautje van Wen en ik ben er vet blij mee; veel mooier dan die lelijke plastic bak waar het kattenvoer eerst in zat.

Deze kleine knapzak moet weer naar bed, maar eerst nog even héél erg knuffelen!

Trusten schatje.

Heb ik mooi even tijd voor dit.

We besluiten de tv op te hangen. Dat is zo’n klusje wat er nog niet van gekomen was.

Ondertussen komen pap, mam, Robin en Mees ook even binnen gewipt. Aan aandacht geen gebrek voor Morris dus. Die is, ondanks dat hij wakker werd met koorts vanmiddag, toch gewoon weer vrolijk. Papa helpt ons meteen even met het ophangen. Fijn!

Mees geeft Morris z’n avondeten.

Kan ik mooi even koken. Lekker gemakkelijk vandaag: wraps.

Deze week heb ik Morris voor de állereerste keer ‘s avonds niet zelf zijn laatste voeding gegeven en in bed gelegd. Dat vond ik best een ding; ik heb het de afgelopen 9 maanden ten slotte iedere avond wél zelf gedaan! Het ging gelukkig wel heel goed. Vanavond moet ik deze twee wéér even alleen laten. Ik weet dat sommige moeders het niet meer dan normaal vinden om vanalles voor zichzelf te doen, en dat is natuurlijk ook hélemaal goed – komtie weer: leven en laten leven! – maar ik ben daar niet goed in. Ik heb er geen behoefte aan, ben het allerliefste gewoon bij mijn mannen, en vind het dus ook helemaal niks als ik alleen weg moet. Het is gewoon niet zo mijn ding. Nouja, af en toe kan het even niet anders, en vanavond valt in dat rijtje. Gelukkig ga ik wel iets heel leuks doen.

Ik ga hierheen. Bella heeft zangles, en vanavond geeft ze met alle andere leerlingen een concert. Ik heb haar al héél lang geleden beloofd om er te zijn, dus ik ben zo benieuwd.

Voor de oplettende kijker: Bel haar zanglerares is Wiep, die ook ooit meedeed aan The Voice. Zij opent de avond.

Kijk haar nou staan, die kleine schat! Zo knap dat ze dat dan maar gewoon doet. Vet trots ben ik.

Ik blijf niet de hele avond; Koen appt dat Morris helemaal uit z’n hum is en maar niet wil slapen. Dat komt nooit voor, dus ik ga gauw op naar huis.

Het lijkt er even op dat het mij wel lukt om hem in slaap te krijgen..

Maar ook dat is maar van korte duur. Dat verdriet zijn we niet van Morris gewend, dus heel veel knuffelen en bij mama hangen dan maar. Dat helpt.

Rond elven slaapt hij eindelijk in zijn eigen bedje, dus kijken wij Wie is de Mol. Met thee en een beschuit. Kan het nog degelijker? Heerlijk.

Het is zondag, en afgelopen nacht gaat de geschiedenis is als eerste echte échte horrornacht met Morris. Als in #teamnosleep. Hij had koorts, was ontzettend beroerd en kon na 2.00 niet meer in slaap komen. En ik dus ook niet. Tot 7.00 heb ik met ‘m geknuffeld en zijn we af en toe samen ‘n kwartiertje weggedommeld, maar om 6.00 is ook knuffelen en dommelen niet meer goed. Om 7.00 gaat Koen met hem naar beneden. Kan ik nog even anderhalf uur slapen en dat is nu wel héél fijn.

Koen is voetballen, dus ik maakt een fruithapje voor Morris.

Zo. Even opstarten samen. We delen thee, ik neem er twee crackertjes met stroop, walnoot en kaas bij, en Morris appel met kiwi.

Morris ‘leest’ boekjes..

Terwijl ik stofzuig. M’n stofzuigverslaving is naar een nieuw level sinds we hier wonen. Twee keer per dag moet ‘t gebeuren. Op die tegels zie je gewoon álles, en nu Morris de hele dag rondkruipt vind ik dat wel zo fris.

Ook een nieuwe hobby van Morris: o-ver-al achter mij aan – de eenkennigheid begint te komen – en dan net zo lang aan m’n been/badjas/broek/jurk trekken, tot hij staat. Vooruit dan.

Mijn baby krijgt slag in zijn haartjes. Love it.

Zo. Ma Flodder is ook aangekleed hoor. Ja het is allemaal niet om over naar huis te schrijven dit weekend, maar ik ben zó moe van afgelopen nacht dat ik zin heb in niet veel meer dan m’n joggingpak. Dusdat!

Het is 10.30 en Morris gaat naar bed voor z’n ochtendslaap.

Kan ik mooi ‘n rondje dweilen!

Morrisje is er weer. Met z’n mooie warme pakje. Kreeg hij nog van oma voor Sinterklaas..

Lunchtijd voor Morris! Een boterhammetje met stroop, en een met hummus.

Na het eten is het speeltijd. Die arme Junior krijgt geen rust.

Morris speelt en ik ga even de bank op met twee tijdschriften en m’n grote vriend Tony. Vannacht heeft er best wel ‘n beetje ingehakt. Ik was al moe, maar nu krijg ik helemaal weinig uit mijn vingers. Nouja, kan gebeuren. Daar zijn zondagen ook voor!

Morris denkt: ‘jij lezen, dan ik ook lezen’. Juist ja.

We spelen verstoppertje. Hij is ondertussen zo slim dat hij doorheeft dat je onder de bank door kunt kijken, en we krijgen er allebei de slappe lach van als we elkaar zo aankijken. Hier kan ik zo blij van worden. Morris z’n koorts is nog niet weg, hij is snipverkouden en hij wil heel graag aandacht, maar hij is niet meer zo verdrietig als vannacht. Gelukkig maar.

Koen is weer thuis, dus tijd voor heel veel knuffels met z’n drieën.

We brengen Morris naar bed voor z’n middagslaapje..

En dan ga ik de keuken in om alvast soep te koken. Kan maar gebeurd zijn!

Ik heb besloten voortaan op zondag het weekmenu voor de hele week te bedenken. Nu doe ik dat gewoon iedere dag apart, maar dan kom je in zo’n routine van vaste recepten die je steeds herhaalt. Tijd voor iets anders dus. Ik pak m’n boeken erbij en verzamel inspiratie voor nieuwe gerechten voor deze week. Vind ik leuk!

Na een middagdut van maarliefst twee en half uur, jazeker, wordt onze kleine held weer wakker. Zo’n nacht gaat hem zelf dus ook niet in de koude kleren zitten.

Fruit delen met z’n drieën. Morris wordt hélemaal wild van mandarijnen.

En dan gaan we eten! Morris zijn zoete aardappel met courgette, ui, knoflook en tomaat..

En wij tomatensoep met ciabatta. Daar neemt Morris overigens ook nog ‘n paar hapjes van. Het is net ‘n kleine kliko; hij vindt alles lekker! De rest van de avond is rustig. Na het eten zet ik deze plog in elkaar. Morris gaat gelukkig fijn slapen, en als hij in bed ligt kijken wij samen Bridget Jones Baby. Bankzaken! Het was een fijn weekend en ik heb genoten van de rust en van mijn mannen. Normaal ben ik best wel ondernemend en vind ik het fijn om leuke dingen te doen, maar voor nu voelde dit gewoon heel fijn. Even op adem komen na de bizarre januari die we achter de rug hebben. Sorry dus voor jullie, als deze plog geen bal aan was. Er komen wel weer betere tijden hoor, dat beloof ik;).

Voor nu wens ik jullie een hele fijne week toe. Ik zag dat het hier woensdag 14 (!) graden wordt, dus ik ga op mijn vrije dag genieten en doen alsof het al bijna lente is. Daar worden we allemaal vrolijk van toch? Bedankt voor het lezen en tot gauw,

 

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • Romy

  Wat goed om te zien dat je het weer oppakt. Doe rustig aan en pas goed op jezelf 🙂

 • Martine Beijersbergen

  Lieve Michelle,
  Het is al een tijdje geleden dat ik een reactie heb geplaatst, maar ik bezoek nog altijd je blog en lees al je artikelen.
  Wat fijn om te zien dat je na het verlies van je oma toch nog weer een fijn weekendje hebt gehad met je twee mannen en je familie. Ik hoop héél erg dat het geluk vanaf nu weer aan jullie zijde zal staan. Ik wens je een hele fijne week toe!

  Liefs,
  Martine

 • Isa

  Goed om te zien dat jullie zo’n rustig weekend achter de rug hebben. Balen van de slechte nacht. Hopelijk blijft het bij 1 keer en voelt Morris zich ondertussen helemaal beter! Fijne week!

 • Lekker zo’n rustig aan weekendje. Is moeten weer een beetje opgeknapt! Wat is jullie huis mooi geworden! Veel licht en ruim, wauw!

 • levende autist

  Lekker rustig weekendje kan ook leuk zijn. Wat word Morris groot en wat is jullie huis mooi <3

 • Mandy

  Hoi Michelle!

  Ik ben pas mama geworden van onze Morris en kwam via deze naam op je site terecht. Ik had de naam Morris gegoogled omdat we deze naam hadden uitgekozen voor onze 2e zoon in augustus afgelopen jaar en las jouw plog over de naam Morris. En wat een leuke site heb je! Echt veel in mijn smaak ook en wij verhuizen toevallig komend voorjaar ook naar een nieuwbouwwoning. Ik wordt altijd heel vrolijk van je plog blog vlog noem maar op! Dus keep up the good work .

  Groetjes! Mandy

 • Lotte

  Wat fijn dat er weer een plog was! Zelf heb ik een droevig weekend achter de rug. Mijn vriendin is gestorven. Ze was nog zo jong 🙁 Ik ga haar super hard missen! X

 • Romy

  Hopelijk ging het afgelopen nacht wat beter met Morris! Wat fijn dat je je stilletjes aan terug beter voelt. We hebben je gemist!

  • Monique

   Sterkte Lotte

  • Monique

   Hoi lieve michelle, laat ik weer eens reageren.
   Ik lees alles nog hoor en deze plog was heel erg leuk en echt niet saai zoals jij denkt.
   Ik geniet nog steeds van al je artikelen en bedankt voor alle moeite die je voor ons doet.
   En Morris wat een schatje. X

 • Simone

  Dat was een leuke plog na lange tijd!
  Vond het wel grappig om te zien dat jij ook geen puf had om jezelf op te tutten na een slechte nacht,eerder schreef je nog een blog dat je het belangrijk vond er goed uit te zien ondanks een kind..
  maar dat is dus bij veel moeders die altijd slechte nachten hebben wel anders;)

 • Roos

  Wat een heerlijke plog weer!! Wel balen dat Morris zo’n slechte nacht had. Wat worden zijn haartjes lang, hij wordt echt gewoon al een soort dreumes!! Gauw weer eens kroelen hoor, voordat ie echt loopt!

 • Mara

  Heerlijk toch, rustige weekendjes kunnen zo fijn zijn! Jullie huis lijkt qua indeling heel erg op het onze. Super mooi! geniet maar val alle mooie momenten samen. Dat is zo belangrijk.

 • Lieke van Veen

  Die overhemden zijn zo mooi he! Hopelijk gaat het snel weer beter met Morris.

 • Carlijn

  Hoi Michelle, ik kom toevallig op je site terecht en vind dat je een leuke blog hebt! En toevallig zijn we vorig jaar rond dezelfde tijd bevallen! Leuk om te lezen. Ik heb misschien een gekke vraag, maar ik vind jullie tegelvloer erg mooi en ben zelf ook op zoek naar zoiets. Wil je misschien delen waar jullie die hebben gekocht? Alvast bedankt.

 • Lieke

  Zo leuk! Heerlijk weer een plog! Heb ze gemist, ook omdat ik een tijdje offline was en geen blogs las

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!