PLOG102: IK BEN ZWANGER!

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Fijn dat je er weer bent! Wij hebben een paar goede dagen achter de rug. Laten we maar beginnen met het nieuwtje van dit weekend.. Mocht je het nog niet gelezen hebben in het artikel van zaterdag, of op Instagram of Facebook: ik ben zwanger! Morris krijgt begin september een broertje of een zusje! We zijn zooo blij. Vrijdagavond hadden we de termijnecho bij de verloskundige, en toen alles goed bleek besloten we het nieuws zaterdag te delen. We zijn ruim 11 weken onderweg en ik ben superblij dat ik het eindelijk gewoon mag vertellen! Nou, afgelopen weekend dus. We hadden vrijdagavond, zaterdagavond en zondag familie en vrienden op bezoek, en dat was hartstikke fijn en zo gezellig! Verder deden we gewoon weer rustig aan en waren we veel bezig met de baby.. Door alle gebeurtenissen van de afgelopen maand is de tijd echt voorbij gevlogen zonder dat we heel erg het besef hadden dat er écht weer zo’n minimensje in mijn buik groeit, maar nu we het met iedereen hebben kunnen delen zijn we er ons ineens ook veel meer bewust van en dat voelt goed. Dus. Kijk je weer mee?

Ik sta op en begin met de was. Altijd weer die was. Ik hoor wel eens dat andere mensen één wasdag hebben, maar ik vraag me echt af hoe ze dat dan in hemelsnaam doen. Daarvoor heb ik echt veeel te veel was.

Morrisje krijgt beneden al zijn flesje van Koen.

We zijn lui, dus starten we ook lui op. We kijken de finale van TVOH terug. Ik wilde eigenlijk niet meer kijken omdat ik het té stom vond dat Dwight eruit was, maar toen ik hoorde dat Pleun gewonnen heeft waren we toch te benieuwd. Haha. Slecht verhaal dit. Moraal van het verhaal: ik vind Pleun heel heel heel goed!

Morris eet zijn fruit. Kiwi’s en mandarijnen.

Ik zet deze foto online op Facebook, Instagram en de site. Anne Verhoeven van PuurBeeld, die ook mijn zwangerschapsshoot deed, maakte vorige week zaterdag weer foto’s van ons. Toen besloten we er ook een paar te maken om de zwangerschap bekend te maken en ik ben er zó blij mee! We kregen overweldigend veel súperlieve reacties en felicitaties, dus heel erg bedankt daarvoor!

Oefenen, oefenen, oefenen.

Zo’n klusje wat ook moet gebeuren! Ik heb wel eens gehoord dat het eigenlijk niet hoeft, dat uitkoken, maar ik doe het toch maar. Gewoon voor de zekerheid.

Even een snackie tussendoor!

Morris gaat naar bed voor zijn ochtendslaapje.

En Koen ook. Iets met ‘zo vader, zo zoon’;)!

Ik kleed me aan. Lekker basic, zoals meestal tegenwoordig. Zo van voren is er nog geen buik te zien hè?! Gezichtsbedrog!

Ik ga boodschappen doen, maar wip eerst even binnen bij papa en mama. Mees heeft mijn lievelingskoekjes gebakken, dus daar neem ik er een van. Of twee.

Boodschappen! Rondje Lidl, rondje Appie, rondje Jumbo..

Rondje Action!

En op naar huis! Het is zulk mooi weer, en ik betrap mezelf er in de auto op dat ik daar voor het eerst in een hele poos weer eens echt vrolijk van word. De zon doet een mens goed.

Dit zou je uitzicht maar zijn als je je straat in rijdt hè..

Dit tref ik aan als ik thuis kom! Daan, Koen z’n jongere broertje is op bezoek, en die speelt met Morris.

Zo! Wij kunnen weer vooruit komende week. Ik ruim de boodschappen op.

En Koen maakt ondertussen tosti’s.

Ik bestelde weer een stapel basics voor Morris bij Next. Hij zit zo goed als in maat 74, en daarin had hij nog wel wat fijne eenvoudige dingetjes nodig. Ik ben trouwens groot fan van de basic sweatvestjes van Next! Ze zijn geloof ik maar een euro duurder dan die van de H&M, maar de kwaliteit vind ik echt duizend keer beter. Lekker fleece van binnen, niet van dat lubberstof en mooie details. Fan!

 

Er is er een wakker na z’n middagslaap. Hallo schatje.

Gewoon pontificaal op tafel framboosjes eten samen. Moet kunnen.

Die dus. Lekker!

Auntie, de zus van papa, en haar man komen gezellig bij ons eten, dus ik maak kwarktaart omdat ik weet dat ze die zo lekker vinden.

Eerst een paar gamba’s..

Dan mama haar rundsoepje..

Als hoofdgerecht Irish stew die er voor geen meter uit ziet maar wel echt bizar lekker is..

En als toetje dus een stukje kwark. YUM!

Na het eten gaan auntie en onkel – zo noem ik mijn oom en tante al sinds ik klein was – weer naar huis, en Morrisje naar bed.

Lot en Flip zijn er! We chillen op de bank, kletsen bij, kijken samen Wie is de Mol..

Ennn we eten. Uiteraard. Want we hadden nog niks op vandaag. Dus.

Het is zondag en Morris ligt weer lekker te spelen.

Koen moet gaan voetballen, dus ik maak lekker gemakkelijk broodjes ham kaas uit de oven.

Ondertussen even gauw dit.

En dan zijn ze klaar. Weer zo’n onooglijk ontbijt, maar wel echt megalekker.

Morris eet ondertussen lekker z’n banaan. Wat is dat toch met kindjes en bananen? Zijn die van jullie er ook zo gek op? Morris zou gerust iedere dag banaan willen eten, zo lekker vindt ie dat.

Baby op een missie!

Ochtenddut!

Ik ruim de box op. Vind dat ‘Er komt een baby bij’ boekje echt zó leuk! Had ‘m nog nooit ergens gezien, maar toen ik hem in de boekhandel tegenkwam kon ik hem niet laten liggen.

Joe, ik doe weer even ‘n rondje hoor. Tegels moet je echt heel vaak dweilen, want je ziet er alles op, maar het is gelukkig ook heel snel gebeurd.

Morris slaapt, Koen is naar voetbal, dus ik ga even in bad. GENIETEN!

Zo. Gewassen haar, joggingpak aan, bril op. Zo moet een zondag zijn.

Morris is wakker, dus die speelt met z’n loopkar én met zijn houten hond. Dat hondje is zo geweldig! Kreeg ik als kraamcadeau, en ben ik nog steeds blij mee. Vind dat serieus mooi speelgoed, en Morris vindt het geweldig.

Samen lunchen!

Oh jongens, mijn guilty pleasure.. Ik zet keihard ‘the greatest hits’ van Celine Dion op. En maar meeblèren en met Morris door de kamer dansen. Even heel gelukkig zijn samen.

Charlotje en Jochem komen langs en ze hebben een cadeautje bij!

Een heel lief zacht neutraal pakje voor de baby. Zo lief! Ben ik heel blij mee ook; die pakjes heeft Morris ook heel veel gedragen.

Jut en Jul vinden elkaar lief.

Charlotte neemt zelfgemaakte appeltaart mee.. Man oh man, zo lekker. ZONDER rozijnen, want ze weet dat ik die niet lekker vind. Wij kletsen de hele middag bij en dat is fijn.

Samen een paar framboosjes eten na Morris zijn middagslaapje. Mooi trouwens hè, die kliko’s zo in het oog. Vind dat wel niet zó lelijk; kan echt niet wachten tot de tuin wordt aangelegd en die dingen uit het zicht zijn.

Als Charlotte en Jochem weer naar huis zijn en Morris zijn eten op heeft gaat hij lekker in bad!

Pap, mam en Robin komen met eten naar ons toe. Gossimijne; zooo lekker!

Morris eet stiekem een beetje sinaasappel met oma.

Junior heeft er duidelijk geen kracht meer voor. Kijk ‘m lekker opgekruld liggen, m’n kleine harige vriend. 

Als papa en mama naar huis zijn en Morris lekker slaapt duik ik op de bank om dit plogje in elkaar te zetten. Mét een waterijsje. Had ik zómaar ineens zin in. Zwanger enzo;)! We gaan op tijd naar bed; de afgelopen avonden was het steeds laat omdat het zo gezellig was, maar uitslapen is er ‘s ochtends niet bij, en dat voel je! Vanavond maar even lekker bijslapen dus. Het weekend zit er weer op, tijd voor een nieuwe week.

Wij hebben een rustige week voor de boeg. Ik ga jullie zo snel mogelijk bijpraten over de zwangerschap, en er komen straks uiteraard weer gewoon updates online zoals dat met Morris ook was. Mocht je iets specifieks willen weten; let me know!

Ik wens jullie een fijne week. Bedankt voor het lezen én nogmaals voor alle lieve reacties, persoonlijke berichtjes en felicitaties!

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Claudia

  Nogmaals van harte gefeliciteerd! Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe het borstvoeding geven en zwanger worden/zijn samen gaat. En wat jullie de voor en nadelen lijken van twee kindjes met zo weinig leeftijdsverschil. Geniet van de zwangerschap en je mannen natuurlijk!

  • Claudia

   Oh en hoe je het nieuws aan je familie (en koen?) verteld hebt!

 • Isa

  Leuke plog! Ik vind het zo leuk dat je weer zwanger bent. Lijkt me heel bijzonder om alles nog een keer mee te mogen maken. Gied om te zien dat zo’n zonnetje je weer helemaal echt happy maakt. Fijn wel, na zo’n heftige tijd! Geniet van jullie week. Liefs!

 • Ik ben zo blij voor jullie! Het is je van harte gegund, wat ik me wel stiekem een beetje afvraag, met die wijntjes heb je ons om de tuin geleid of is dat al langer geleden haha. Ik hoop dat je een hele zorgeloze zwangerschap hebt, geniet ervan en ik ven benieuwd naar je updates

 • Margot

  Wat een lekker weekend! Ik kijk uit naar je updates!

 • Jolene

  Nogmaals gefeliciteerd!
  Zou je mischien mij een mailtje kunnen sturen als je dat wil natuurlijk over hoe je zwanger bent geworden met de borstvoeding?
  Bij mij helaas nog niks en wil ze ook zo graag dicht op elkaar haha!
  Wat een gezellig weekend zeg weer.

 • Eva

  Nogmaals gefeliciteerd (had ik op Instagram al gedaan)! Het moet een moeilijke tijd geweest zijn voor jullie, zo alles tegelijk. Fijn dat je weer kan genieten van kleine dingen als een muziekje en de zon!
  Wat hebben jullie voor handig ding in bad is dat een badzitje? Zou voor ons ook wat zijn, mijn zoontje ontgroeid zijn badje haha. En hoe gaat het met de ontwikkeling van morris? Hij zit en staat al goed zie ik wat knap!! Lukt kruipen ook al? Mijn zoontje is 7 maanden en kijk er naar uit dat hij kan gaan zitten haha. Denk eigenlijk dat hij eerder kruipt dan zit als ik hem zo zie.
  Fijne week weer voor jullie!

 • Emily

  Hi Mies, ik weet niet of ik je zo mag noemen, maar voor mijn idee ken ik je nu al zo goed 😉 Wauw toen ik het las van Zwanger dacht ik HUH NU AL? en nu denk ik JAAAAAAAA DAT WIL IK OOK Ik wacht nog wel even… maar het kriebelt wel. Onze zoontjes schelen een kleine maand. Ik ga alleen wel je idee “stelen” hoor met het boek, geweldig! Hoe heb je het de familie / vrienden bekend gemaakt?

 • Kim

  Gefeliciteerd!! Super leuk voor jullie!

 • Vera

  Super leuk, gefeliciteerd!
  Ik denk dat wij ongeveer gelijk lopen, wij mogen ons eerste kindje rond 6 september verwelkomen.

  Fijn dat je na de ontzettend moeilijke tijd Niven beetje kan genieten.

  Veel liefs.

 • Mirte

  Wauw wat een verrassing! Wat leuk, gefeliciteerd! Kijk uit naar al je zwangerschapsupdates! X

 • Sandra

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Dat uitkoken doe ik ook nog steeds hoor, ik las dat het vanaf 6 maanden niet iedere keer meer hoeft maar ik vind het toch hygiënischer (zeker nu het winter is en er overal snot blijft hangen!).

 • Anouk

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Fijne maanden en veel plezier en geluk met elkaar

 • Lieke van Veen

  Dat eten van jullie ziet er altijd zo lekker uit.
  Vooral die garnalen.
  Heb je voor het recept van die koekjes?

 • Jeanne

  Leuke plog!
  Ik ben benieuwd hoe je je familie en vrienden hebt verteld zwanger te zijn.
  En deden jullie samen de test, zo niet; hoe heb je het Koen verteld?
  Hebben jullie het nog kunnen vertellen aan je oma voor haar plotselinge overlijden?
  En heb je nog iets gedaan om het voor ons (bloglezers) te verbergen?
  Haha een hele lijst, ik ben volgens mij wel erg nieuwsgierig, sorry haha.
  Ps: het lijkt me heel leuk weer eens een vlog te zien!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!