PLOG103: CARNAVAL

 In Persoonlijk

Hoi lieve allemaal! Het weekend zit er weer op! Wij hebben twee súperfijne dagen gehad, vol ontspanning en leuke dingen. Zaterdag gingen we op pad voor onze tuin, deed ik de weekboodschappen – dat weekmenu ding gaat als een trein – en kwamen vrienden bij ons eten. Zondag starten we traag op en gaan we ‘s middags carnaval vieren! We brengen Morris voor het eerst eventjes weg om iets helemaal voor onszelf te doen, en hoewel ik dat voor mezelf steeds veel groter maakte dan het eigenlijk is, gaat het alleen maar heel erg goed. Morris geniet, wij genieten, en als we hem na een paar uurtjes weer oppikken zijn we ook blij dat we weer samen zijn. Nou, kijk je weer mee naar hoe het weekend eruit zag?

Het is weekend! We worden met z’n drieën wakker in het grote bed. Zo gezellig.

Binkie is aangekleed en heeft fris gewassen haartjes.

Ik ruim Morris zijn kast op. Hij is echt wel klaar met maatje 68 nu, dus dat verzamel ik allemaal en stop ik weer in de ‘te klein’ doos. Vind het dus echt zooo storend als er vanalles in die kast ligt wat hij niet meer past. Krijg ik kriebels van. Blij dat dat opgeruimd is dus!

Verse mango als fruithapje. Voor ons alledrie!

Ik spring onder de douche. Dat is het fijne aan zaterdagochtend; Koen kan even bij Morris zijn, en ik dus langer dan vijf minuten onder de douche staan. HEER-LIJK.

Zo. Moeders is aangekleed. All time favourite Zara jurkje kan ook weer uit de kast. Dat ding kostte echt geen knoop, en ik heb het gedragen tijdens Morris’ zwangerschap, afgelopen zomer, en nu met groeiende buik kan ik ‘m gewoon weer aan.

Koen maakt de 12-weken buikfoto. Daar zijn we weer mee begonnen. Heb ik met Morris trouw gedaan, en ben ik nu ook echt wel weer van plan.

Wij gaan langs bij de hovenier die een ontwerp maakte voor onze tuin. We zijn heel enthousiast, maar slaan steil achterover van wat zoiets kost! En er moet nu met de nieuwe baby nog zo veel – nieuwe auto, nieuwe kinderwagen, autostoel, kinderkamer – dat we er nog even over in beraad moeten. Toch jammer dat we niet zo’n boompie in de tuin hebben waar je even drie keer aan kunt rammelen.

Op de terugweg gaan we langs bij papa en mama voor een bakje koffie, en ik bak meteen eitjes. Zin in. NOOIT geen zin in gebakken eitjes eigenlijk.

Robin en Mees hebben een cadeautje voor Morris.

We gaan even gauw het dorp in om een cadeautje te kopen voor de vrienden die vanavond langskomen.

En we kijken meteen even naar de Donkey. Kinderwagen struggles jongens. Ik dénk dat we voor de Bugaboo Donkey duo gaan, maar we zijn er gewoon nog niet helemaal over uit. Ik moet nog heel erg wennen aan dat brede! En aan dat ie zo laag is vooral ook.

Koen en Morris gaan naar huis, kan Morris lekker in z’n eigen bedje slapen, en ik doe de weekboodschappen. Jongens echt, ga allemaal een weekmenu maken. Serieus, dat scheelt zó bizar veel geld! Ik ben helemaal enthousiast. Lekker zuunig.

Ik kom thuis en ruim de boodschappen op, en dan is Morrisje ook weer wakker. Die eet lekker mandarijnen met Koen.

Rond etenstijd zijn Steef, Maris en Rivje er. Ik ken Marissa van een Facebookgroep die voortvloeide uit het Viva forum waar we allebei lid van waren tijdens onze eerste zwangerschappen. Zij is twee weken na mij bevallen van Riv, en nu ook verwachting van hun tweede kindje. Zo leuk om dat tot twee keer toe samen te kunnen delen. Ik maak verse tomatensoep met lekkere broodjes en zelfgemaakte lasagne, en het smaakt als ‘n tierelier (sprak zij bescheiden).

Ik ben wel klaar met die dwangbuisjurk, dus ik trek m’n chillpak aan. En ja dat is very much een babybuikie. Voorheen zat dat bolletje er niet;)!

Zo, die slaapt<3.

Wij eten kwarktaart – had ik weer gemaakt op verzoek van Koen omdat hij groot groot fan is – en lekkere hapjes, en kletsen de hele avond bij. Pas na middernacht gaan ze weer naar huis. En wij afgepeigerd naar bed. Niks meer gewend;)!

Joe, het is zondag! Morris is verliefd op zijn Teletubbie, die kreeg hij cadeau van Robin en Mees. Hij kijkt met Robin wel eens zo’n filmpje, en daar is hij helemaal gek op. Dit viel dus behoorlijk in de smaak.

Man oh man, Morrisje loopt jongens. Achter zijn loopkarretje of een poef, los gaat ‘m echt nog niet worden, maar hij is niet te stoppen. Waar zit die pauze-knop??

Als Morris z’n ochtendslaapje doet, kijken wij Wie is de Mol terug. Vettt spannend is het, en zo stom dat er deze aflevering geen afvaller is. Ik ben heel benieuwd naar volgende week.

Ontbijten met crackers. Vaste prik.

Ohja en met restjes lasagne. Volkomen logisch ook op dit tijdstip, maar ik heb er zo’n zin in. Dus dan doen we dat.

We trekken onze carnavalslade weer open! We waren eigenlijk niet van plan om carnaval te gaan vieren, ons hoofd stond er door alles wat er gebeurd is gewoon niet zo naar, maar nu het carnaval is hebben we er toch wel zin in. Vooral Koen, dat is echt een diehard carnavalliefhebber. En dus besluiten we een middagje te gaan. Robin bood aan op Morris te passen dus daar gaat hij fijn naartoe, en vaders en moeders hier gaan op pad. Oh oh oh de degelijkheid. De ALLEREERSTE keer dat we hem wegbrengen om zelf iets leuks te gaan doen.

Mijn mannen<3.

Ik breng Morris naar Robin, en dat is áltijd een goed idee. Morris is af en toe een beetje eenkennig als hij moe of niet helemaal fit is, maar bij ome Robin heeft hij daar geen last van en dat vind ik heel fijn.

Samen boterhammetjes eten.. Zo zoet. Ik ga met ‘n gerust hart weer weg.

We besluiten thuis nog heel even wat te eten, dus ik kan net het begin van Feyenoord – PSV zien. Spannend dat ik dat vind ook, not normal.

We zijn in het dorp met Wen en dat is héél fijn.

Vooral als je ondertussen dit soort Snapchatjes krijgt. Robin is een diehard PSV supporter – ik dus Feyenoord – en hij heeft Morris zijn kleinste PSV shirt aangetrokken. Dit keer kan ik daar heel hard om lachen. Kijk ‘m staan met zijn gewaad!

Mama appt dat Morrisje lekker is gaan slapen, en ondanks dat ik weet dat het daar altijd goedkomt vind ik dat toch heel fijn om te horen. Controlfreak tot en met.. Probeer dat op deze manier steeds een beetje meer los te laten. Ik leer het ooit wel hoor. One day!

Wij genieten.

Carnaval in optima forma: dat je man dit soort papiertjes aan z’n sjaal vastgemaakt krijgt door een ‘politie agent’. Haha. Ja joh. Dusdat!

We kijken de optocht en Bella loopt ook mee met haar school.

In de kroegen staat op heel veel schermen Feyenoord – PSV aan, en ik besluit het laatste kwartier even te kijken. Hier is het niet per se de meest voor de hand liggende keuze om voor Feyenoord te zijn, dus met mij zijn er niet zo heel veel enthousiast als ze ook echt winnen. Op zich niet zo’n boodschap aan; ik ben blij.

Gek op mijn grote vriendin! Ik word trouwens aangesproken door iemand die mijn site heel trouw leest – hoi Evelien! – en dat vind ik zo zo zo súperleuk! Vooral dat ze de moeite neemt om echt even hoi tegen ons te komen zeggen. Blijft een beetje onwerkelijk wel; ik wéét dat jullie ondertussen met best heel veel zijn, maar pas als ik jullie dan ‘in het echt’ zie kan ik me daar ineens iets bij voorstellen. Vind het oprecht geweldig om gezichten te hebben bij die cijfertjes uit de statistieken. Helemaal vrolijk word ik ervan, dus dankjewel Evelien:)!

Als het bijna bedtijd is voor Morris gaan we hem weer lekker ophalen. Op naar huis, even wassen, pyjamaatje aan en tijd voor de laatste voeding. Morris krijgt de fles. Hier komt later nog een uitgebreid artikel over!

Als Morris slaapt gaan wij eindelijk eten. Dit ziet er niet uit, maar is superlekker. Mama gaf ons wat van hun eten me, en het smaakt als een trein. Komt ook doordat we gewoon gruwelijke honger hebben, maar dat terzijde. Varkenshaas met uitjes, frietjes en rösti uit de oven. We pikken gewoon samen van één bord.

Als we het eten op hebben kijken we de uitgebreide samenvatting van Feyenoord – PSV terug en zet ik deze plog in elkaar. Dit was écht een heel leuke dag! De komende dagen zijn we nog samen; Koen werkt niet omdat de zaak dicht is in verband met carnaval, dus we hebben fijn wat extra tijd met z’n drietjes. Dat is nooit vervelend!

Komende week is geen bijzondere. Gewoon lekker in en om het huis; jullie weten inmiddels dat ik dat alleen maar heel erg fijn vind. Vandaag – maandag dus – gaan we misschien nog een dagje carnaval vieren in Den Bosch. We zullen zien.

Ik hoop dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad, en wens jullie een fijne week toe! Oh en voor de bezoekers van mijn site die ook carnaval vieren: HEEL veel plezier nog de komende dagen!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Sandra

  Hoi hoi!

  Mijn naam is sandra en ik kijk trouw je plogs! Vind het altijd heel erg leuk! Je hebt een prachtige familie!
  Maar ik vroeg me af zou je misschien wel eens een weekmenu willen delen?
  Ik heb altijd moeite om iets te verzinnen hihi.
  Inspiratieloos.
  Lijkt me leuk als je het eens wilt delen. 😉
  Fijne week weer!

  Liefsa sandra

  • Emily

   WHAAA Ik dacht écht precies hetzelfde 😉 Briljant.. Ik ben echt anti carnaval, woon ook niet in brabant en dus totaal niet mee opgegroeid.. Maar wat super leuk om te zien hoe dat bij jullie er aan toe gaat.. Ook gewoon niet verkleed op een Sjaal na? Enfin, al met al ziet het er weer als een heerlijk weekendje uit. Heb je niet vaker zoiets van heerlijk even samen een nachtje weg in een hotelletje? Ik vind het namelijk heerlijk om sanem met mijn mannen te zijn maar ook heerlijk om echt samen met mijn Eigen man (dus zonder kind ;)) Op pad te gaan. Uiteraard ieder zijn ding. Geniet komende week met zijn 3-tjes heerlijk zeg!

 • Isa

  Ziet er allemaal gezellig uit! 🙂 En wat een mooi buikje heb je. Mooi ook om je weer zo te zien stralen als tijdens de zwangerschap van Morris. Zo’n weekmenu ga ik ook maar eens proberen; ik ben dol op dingen en trucjes die er voor zorgen dat je geld over hebt, haha. Daarbij lijkt het mij ook gewoon makkelijk!

  Fijne week!
  Liefs, Isa

 • Romy

  Ik vind het zó verbazingwekkend hoe zelfstandig Morris al is. Lopen op 9 maanden?? Ik was blijkbaar 21 maanden toen ik pas kon (of wou) lopen. Iets met lui zijn zeker? 😀 Ik wens je héél veel succes en geluk met je zwangerschap! Veel liefs!

 • Anne

  Goedemorgen! Lekker weekend hoor! Hier staat t echt 100% in t teken van carnaval… en Mees komt zo lekker terug na 3 dagen opa en oma! Heerlijk t mannetje platknuffelen maar wij hebben oprecht n leuke tijd gehad! Poh die kinderwagen, lastig joh. Ik snap je struggles van de buggaboo maar verder zijn er niet echt wagens naast elkaar. En om de baby nou ‘beneden’ de leggen… naja genoeg om over na te denken! geniet van komende dagen!

 • Marieke

  Wat een gezellig weekend weer voor jullie!
  En heel herkenbaar hoor, dat loslaten… Vind ik ook echt een ding! Zelfs nu met twee Kids… Lekker bij mama 🙂

  Mooi een bugaboo donkey! Hij is uiteindelijk maar iets breder als een ‘normale’ kinderwagen he? Want die reiswieg en zitje zijn een stuk smaller… Weet niet of je dat al wist..
  Ik heb zelf al jaren een bugaboo, erg blij mee! 😉

  Fijne week!
  Liefs

 • Aline

  Wat een leuke plog weer. Morris is echt om op te vreten! Heb je wel een beetje kunnen genieten van jullie carnavalsmomentje samen? Lastig hè, zo’n eerste keer ‘voor jullie zelf kiezen’. Mijn dochter is nu 6 maanden en heeft zelfs al een paar keer ergens anders geslapen, maar dat was dan vooral zodat wij even een nacht normaal konden slapen. Fijn, maar toch brak m’n hart steeds een beetje :-). Ach, het zal ooit wel gaan wennen. Fijne week!!

 • Die jurk en laarzen van zaterdag zijn echt heel gaaf! Vooral door de lengte van de jurk.
  En met zo’n joolz waar je de kindjes stapelt? De baby is straks zo klein dat ie dat niet echt mee krijgt en tegen de tijd dat nr2 groot genoeg is wil morgen misschien niet eens meer in de wagen. Wel zonde van de dubatti.. pfoe succes met de kiezen. Fijne carnaval nog even! Lijkt mij heel grappig om je echt tegen te komen.

 • Margot

  Leuk om te zien weer en geniet van de komende dagen!

 • Evelyn

  Leuke plog weer! En het was heel leuk om jullie gisteren even gesproken te hebben. 🙂
  Heerlijk dat jullie samen vrij zijn deze week, geniet ervan!

 • Lieke

  Wat een leuke plog weer! Wat mooi je buikje <3 Ah wauw, loopt hij al? Wat word hij groot zeg! Fijne week!

 • Mara

  Ik ben ook superfan van een weekmenu. Sinds wij samenwonen (nu ruim 2 jaar) doe ik dat trouw. Vind het heerlijk dat ik na een dag werken niet na hoef te denken wat ik ga koken. En ik kan in 1 keer voor 5 dagen boodschappen doen, ideaal! En inderdaad bespaard het een hoop kosten. Was weer een gezellige plog!

 • Milou

  Heerlijke plog weer! Ik heb ook carnaval gevierd, maar wil het volgend jaar een keertje ‘echt’ vieren, als in ‘onder de rivieren’. Lijkt me heel tof!
  Zou je een keer een artikeltje willen schrijven over hoe je je weekmenu samenstelt met tips? Lijkt me ideaal maar ik heb geen idee waar ik de inspiratie vandaan haal en hoe je zoiets het handigste kan aanpakken.
  Fijne week!

 • Jessica

  Ik ben benieuwd welke wagen jullie uiteindelijk gaan kiezen! Je dubatti is zo mooi haha, ik zou zelf denk wel voor een brede wagen gaan, ik vind het zo niet leuk als een babytje onderop in een kinderwagen ligt, dicht bij de grond… en je kan niet de hele tijd makkelijke kijken… 🙁

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!