PLOG112: EN ER WAS LICHT!

 In Persoonlijk

Hoi! De nieuwe week is weer begonnen! Een lekker korte deze keer; wij hebben een lang weekend voor de boeg met vier dagen vrij! Niet slecht! Gezellig dat je er weer bent voor de weekendplog. Wij hebben een nuttig weekend achter de rug. We hakten eindelijk knopen door wat betreft Morris zijn verjaardagscadeau, gingen op de koffie bij vrienden én hingen EINDELIJK de lampen boven de eettafel op – waar ik echt buitensporig blij mee ben. Op zondag ruimde ik Morris zijn kast grondig op, haalde ik plantjes voor in de tuin en keken we met zijn allen Ajax-PSV bij ons thuis. Een weekend met van alles een beetje dus. Kijk je weer mee?

Het is zaterdag en wij worden om 10:10uur wakker. Alledrie. ZO bizar. Ik word wakker omdat ik stemmen hoor buiten – dat is meestal niet rond het tijdstip waarop ik wakker word, en als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat het dus al zo laat ik. Ik kijk meteen naast me of Koen Morris misschien al gehaald heeft, of dat ze misschien samen beneden zijn, maar dat is niet het geval, en dus schrik ik me te pletter. Maar echt. Ik roep nog net ‘KOEN HET IS 10:10 WAT IS ER MET MORRIS?’ en trek dan een sprintje naar zijn slaapkamer. Om een megavrolijke baby rechtop in bed aan te treffen die met het randje van zijn dekentje zit te spelen. Haha. Dus. Zorgen om niks; gewoon alledrie lekker uitgeslapen. Dat was bijna een jaar geleden!

‘Even spieken of hier ook iets te zien is’.

Mijn kleine knapzak is weer aangekleed en wel. Broekje van Tumble ‘n Dry, trui van Hilfiger en z’n Roshe’s. Hou van dit setje.

Dit vindt Morris één groot feest. Koen kusjes geven door de spijltjes op de overloop. Dweil mij maar op.

Ontbijten! Boterhammetje voor Morris..

Crackers voor mij. Altijd stroop om de dag mee te beginnen, dat helpt hier heel goed om mijn ijzer iets omhoog te krikken.

Wij gaan ervantussen, en bij gebrek aan zon ga ik ook niet voor vrolijke kleren. M’n veilige zwart maar weer vandaag:).

We zijn even bij Ikea. Heel gewaagd op zaterdag, maar het valt hartstikke mee met de drukte vandaag!

Als we bij de Ikea hebben waar we voor kwamen gaan we op de koffie bij Jochem en Charlotte. Morris is blij om z’n vriendin weer te zien.

We eten ciabatta’s met tonijn, rode ui en kaas uit de oven. LOVE IT.

Dikke mik!<3

Eind van de middag rijden we weer naar huis. Ik ga achterin bij Morris heel hard m’n best doen om hem wakker te houden tot thuis; zijn ritme is door dat uitslapen van vanochtend een tikkie in de war.

We zijn thuis en einnnndelijk zijn de lampen voor boven de tafel er. Echt hoor, je kunt maar ergens gelukkig van worden!

Deze mini staat alvast. Z’n grotere wederhelft had ook geleverd moeten worden, maar daar is blijkbaar iets mis gegaan. Beetje jammer; daar wagen we morgen maar weer even een telefoontje aan.

Morris krijgt zijn avondeten! Niet met de pot mee vandaag..

Want wij eten Chinees met pap, mam en Robin!

Oké vooruit, een héél klein beetje met de pot mee dan. Bami smikkelen met oma.

Terwijl wij bezig zijn met het ophangen van die lampen – wat een werk is dat! – blijft mama om nog met Morris te knuffelen. Ze doet hem in bad en ze eten samen een toetje. Zo’n mama gun je toch iedereen?

Oké, het had wat voeten in de aarden, maar ZE HANGEN! Zo blij. Het was nog best een toestand om van één lichtpunt naar twee lampen te komen die dan ook nog eens precies precies recht hangen enzo, maar het is gelukt en ik vind het mooi!

De rest van de avond chillen we op de bank met Meesje en met de jongens. Daar gaat het helaas niet zo heel erg goed mee de laatste tijd. Ze zijn helemaal niet op hun gemak, super gestresst en ze vallen elkaar ineens aan, terwijl ze dat nooit gedaan hebben. Ik vind ‘s ochtends als ik beneden kom overal grote plukken haar, en ze staan uren aan de deur te krabben als wij in bed liggen. Ze zijn verschrikkelijk bang voor Morris nu hij continu achter ze aan gaat en af en toe uit het niets begint te gillen. We hebben alles geprobeerd, van Feliway tot een kattentherapeut (ja echt!), tot ze buiten laten, maar het lijkt erop dat de enige oplossing is om een nieuw baasje voor ze te zoeken. Ik steek mijn kop nog even in het zand; wil ze gewoon écht écht niet missen.

Zondagochtend: met z’n drieën wakker worden in het grote bed! Kijk nou hoe groot Morris al is..

Aangekleed worden door papa en ondertussen héle verhalen vertellen..

Ik ruim ondertussen de kast op! Alles wat niet meer past naar zolder, en maatje 74 en 80 keurig opgeruimd erin.

Beneden komen en de lampen voor het eerst in daglicht zien. Dikke vette yes.

Morris heeft zijn boterhammetje al op, dus die zit aan zijn druiven..

Terwijl wij ontbijten! Fijne ochtenden zijn dit.

Meneer is continu op een missie..

En als ik héél even niet oplet en de deur open laat staan wordt de luiertas vakkundig uitgeruimd. Joe.

Oké hoe leuk is m’n lila gieter? Namen we gister mee bij Ikea. We hadden nog een gieter nodig en ik vind me dit toch ‘n gezellig exemplaar.

Koen en Morris rommelen beneden, dus ik kan uitgebreid in de douche. Heerlijk.

Iets met continu lekkere trek. Deze zijn weer niet aan te slepen.

Basic basis basic.. Jullie weten het onderhand wel.

Ik rijd even naar Karwei om wat spulletjes terug te brengen, en kijk gelijk naar inbetweens voor in de woonkamer, voor de jaloezieën. Één van de laatste dingetjes die nog moeten gebeuren beneden. Ik zoek naar een soort linnen achtige stof, maar dan niet 100% linnen – want kreukelsssss – en in een naturelkleurtje. De keus is reuze, dus ik moet nog even in beraad.

We kijken vanmiddag Ajax – PSV bij ons, dus ik doe even wat boodschapjes!

Opruimen geblazen.

Onze favoriete pita’s tonijn voor lunch.

En dan is het tijd voor Feyenoord – Vitesse. Koen is voetbal kijken dus ik heb het rijk alleen en ben ZO blij met de overwinning. Zou het ‘m dan echt gaan worden dit jaar?

Papa, mama, Robin, Mees, Lot en Flip zijn er voor Ajax – PSV, en voetbal zonder bitterballen en minipizza’tje is geen voetbal natuurlijk. Haha.

Hapjes!

Een volle woonkamer; ik kan hier zo van genieten!

En Morris ook! Toastjes snoepen bij tante Lot.

Mama heeft soepjes gemaakt, asperge en bouillon, en ik neem asperge met zalm – die uiteraard niet rauw is – en dat is echt een van m’n lievelingssoepen.

Morris wil ook soep!

Aan aandacht geen gebrek.. Spelen spelen spelen.

Omdat we vanmiddag nog niet genoeg gegeten hebben maakt Meesje ook nog heerlijke wraps uit de oven. Dus. Eetfestijn.

Na het eten en Studio Sport breng ik Morris naar bed. Maar eerst nog even een een verhaaltje lezen samen.

Als iedereen weer naar huis is zetten Koen en ik samen de lavendel in de potten die ik vandaag kocht. Vind ze zo leuk! Alleen nog een houten tafel, en dan is de tuin ook klaar voor het mooie weer.

Wij kruipen op de bank, ik maak deze plog af, we kijken Prison Break van afgelopen week terug en een stuk van El Clásico, en dan zit het weekend er weer op! Blij dat we een aantal klusjes gedaan hebben die al even op ons lijstje stonden en vooral ook dat de lampen eindelijk hangen. Komend weekend maar weer verder met het huis klaar maken voor broertje! We zijn inmiddels alweer ruim 20 weken onderweg, dus tijd voor een beetje actie.

Ik hoop dat jullie een heel fijn weekend hebben gehad en wens jullie weer een heel fijne week toe!

Wat gaven jullie je kinderen voor hun eerste verjaardag? En vooral; wat vroegen jullie van de mensen die een taartje kwamen eten? Ik krijg heel veel vragen over wat we op het wensenlijstje voor Morris hebben, maar ik vind het best lastig; we weten het gewoon niet! Met ons eigen cadeau zijn we helemaal blij, maar verder.. Als je tips hebt, laat het me vooral even weten.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 22 comments
 • Mara

  Ik las laatst een idee over alle mensen die je lief zijn een brief te laten schrijven met een foto erin voor je kindjes eerste verjaardag. Die mag hij dan als hij 18 word lezen. Lijkt mij super bijzonder!

 • Anouk

  Die lampen staan echt heel goed! En jullie keuken vind ik ook erg mooi.
  Qua cadeautjes is het slim om te bedenken dat hij nu nog baby is, maar dat dat binnen een paar maanden echt veranderd. En zijn interesses dus ook. Wat hier erg in smaak viel zijn boerderijdieren (Intertoys of Welkoop verkopen van die hele stevige). Magneten van SmartMax zijn ook erg leuk en van auto’s heeft een jongetje ook nooit genoeg:).

 • Anoukwvr

  Heehoi!
  Wat mooi die lampen (hebben wij ook hihi). Ze staan prachtig!
  Mason vond het speelgoed van v-tech heel leuk, de autootjes en boerderij diertjes. Of blokken om hogen torens mee te bouwen.
  Ik vond het toen Mason 1 werd ook héél lastig wat nou te vragen van de visite hoor! Succes!
  Liefs

 • Yvette Steskens

  Wauw de lampen zijn prachtig! Zoiets zou ik ook kiezen! En wat wordt Morris toch groot, dat gaat echt snel he!

  Fijne week!
  Liefs

 • Emily

  Ik heb kledingbonnen gevraagd, zwembroek, kleertjes maat 80-86, Wobbel, activiteitenbord, en inderdaad TOETTOET garage met autotjes vinden ze vaak geweldig

 • Lekker weekendje. Nu alleen nog een zonnetje. Ik heb m besteld voor komend weekend hoor.

  Wij kochten voor Emily haar eerste verjaardag een BMW loopauto, maar ik zag dat jullie die al eentje hebben. Verder Duplo is hier een dikke hit en zoef zoef dieren. En van Hema het houten speelgoed, is moeten misschien nu nog een beetje klein voor over 3/4 maanden is dat zo anders.
  Wij lopen nu tegen hetzelfde aan voor verjaardag 2 haha.

  Volgens mij is jullie tuin erg mooi geworden, wil je die nog laten zien?

 • Celine

  Heel veel boekjes. Vooral van die harde. Altijd een succes. Houten puzzels ook altijd goed. Nu nog wat lastig, maar als ze 1,5 zijn heel leuk. Plastic dieren zijn ook een succes! En autotjes natuurlijk 🙂

  Lampen zien er mooi uit!

 • Rianne

  Wat staan je lampen mooi!
  Brutale vraag..waar komt de licht grijze jeans van Koen vandaan? Zoiets zoekt mijn vriend namelijk!

  • bijzonderkleinwonder

   De broek van Koen komt van H.E. by Mango! Bijna al zijn broeken komen daarvan, of van Topshop. Lang en dun; lastig broeken kopen, maar deze zitten eigenlijk altijd goed:).

 • Romy

  Wat een mooie lampen! Waar komen die vandaan?

  Zier er uit als een gezellig weekend, en des te mooier omdat Ajax punten heeft verloren :p

 • Angela

  Loopkar, fiets van Puky die zijn leuk en fijn! We vroegen Duplo, dingen met vormen, en om mee te bouwen, stapelblokken.

 • Angela

  Leuke verjaardagstips voor Morris zijn eerste verjaardag; toet toet auto’s en bijbehorende garage etc. van Vtech, mijn zoontje is nu 3 en speelt er nog steeds mee, cd + boek van Monique Smit; twee kleine kleutertjes, Als groot cadeau van opa’s oma’s of jullie zelf; de Wishbone bike houten loopfiets, van 3-2 wieler, hier ook rond zijn eerste jaar erop, laagste stand en 3-wieler, en nu 3 jaar, 2-wieler stand, omgedraaid frame en hij gaat als een speer, beste aankoop ever! Succes met de voorbereidingen.

  • bijzonderkleinwonder

   De Wishbonebike krijgt hij inderdaad van ons! Hoor er zulke enthousiaste verhalen over, en vind ‘t ook nog een leuk ding om te zien.

 • Jessica

  Wat heerlijk dat jullie zo uitgeslapen hebben! Wat een leuke foto’s van Morris met zijn vriendin Charlotte!

 • Cintha

  Wij hadden hier gisteren feest, want Fedde is vandaag 1 jaar geworden 🙂
  Zelf hebben we een Wishbonebike gegeven, echt super leuk!
  Cadeautjes van de visite: SmartMax magneten, ToetToet auto’s, boekjes, nieuwe schoenen (maatje groter, alvast voor het najaar), Nijntje geluiden raden (Nijntje speelt verstoppertje is ook erg leuk), kleding en Lego Duplo.
  Alvast een hele fijne eerste verjaardag, blijft een enorm speciale dag!!

 • Isa

  Wat staan je lampen mooi! Hier ook dezelfde vraag, met betrekking tot de eerste verjaardag… De Wishbonebike schijnt heel erg tof te zijn inderdaad. Wij zijn er alleen nog niet uit. Ik vind die heel gaaf namelijk, maar papa is meer van de auto’s. Haha. Dat van de katten klinkt ook erg herkenbaar.. Nu ze flink achterna gezeten worden, zitten ze allebei in de stress. Zo zonde!

 • Kitty

  Vind het ook lastig die 1e verjaardag. Maar op mijn lijstje staat een keukentje & wobbel. Kinderen van vriendinnen (die ook 1 jaar zijn) spelen hier zo leuk en graag mee. Verder cadeaubon van de Zara, voorleesboekjes, naif body Cream, spulletjes voor in het keukentje.

 • Daniëlle

  Wat een gezellige foto’s ! Die lampen zijn prachtig!

 • Nicole

  Wat n super gave lampen. Erg leuk staan (hangen)ze.

  Kadotip: duplo was mijn zoon heel blij mee.

 • Jacqueline

  Leuke plog weer! Ons zoontje Floris vond kijk/zoek boeken, duplo, kartonnen stapelblokken en van die rubberen puzzel matten heel leuk met z’n 1e verjaardag (en nu nog! Hij is 1,5). Een andere vraag, heb je nog aanraders/tips qua zwangerschapskleding? Ik ben ook zwanger van ons tweede kindje en merk dat ik af en toe echt aan het zoeken ben naar iets leuks om aan te doen.

 • Hofje.nr.12

  Wat jammer van de katjes. Wij hebben precies hetzelfde meegemaakt en idd afstand van ze moeten doen 🙁

  Wij gaven zelf een bamboo houten 3 wieler die ook naar 2 wielen kan.
  Verder vroegen wij duplo, mega blocks, houten trein, aqua play voor straks in de zomer, geld voor eerste loopschoentjes, kledingbonnen…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!