PLOG113: EVEN NAAR ZEE

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Het is zondag, en tóch is er een plogje vandaag! Weer eens wat nieuws hè?! Omdat wij vier dagen weekend hebben, al vanaf donderdag, en we dus dubbel zo lang vrij zijn dan normaal, dacht ik dat het dan wel een idee zou zijn om er ook twee plogs van te maken! Eentje van Koningsdag en de vrije dag erna, en een échte weekendplog! Hoop dat jullie dat ook leuk vinden. De échte weekendplog volgt dinsdag; vandaag de foto’s van donderdag en vrijdag. Wij vierden Koningsdag eigenlijk niet, maar gingen wel lekker lunchen en rommelden in de tuin, en op vrijdag gingen we een dagje naar mijn schoonouders aan zee. Ook heel fijn. Even uitwaaien! Kijk je mee?

Goedemorgen Morris! Jouw eerste Koningsdag!

Ontbijten met een boterhammetje en een glaasje melk, en vooral alles helemaal zelf doen.

Bijna bijna bijna bijna klaar jongens! Alléén de gordijnen nog!

Koen is blij dat hij bij ons is, en Morris is duidelijk blij dat zijn papa er is. Héél véél kusjes!

Mijn oom en tante – de zus van pap, waar ik ook mee samenwerk en sowieso heel veel kom – komen even een bakje koffie drinken en een stukje kwark eten. Lekker!

We gaan op pad. Geen spannende dingen vandaag, ik vind het echt héél erg koud!

Blik op serieus, vader en zoon Bollen. Wij lunchen met papa en mama, dat is een soort traditie op Koningsdag, maar daar maak ik geen foto’s van.

We zijn weer thuis! Ik kan de schuifpui op het moment iedere dag wel wassen nu deze avonturier het uitzicht zo kan waarderen.

Ook nieuw: bukken om te kijken of er iets (lees: een kat die hij te pakken kan krijgen) onder de bank ligt.

‘Jo pap, ben jij aan ‘t doen?’

‘Ik geef vanaf hier wel even morele ondersteuning!’

Koen maakt deze foto van Morris en mij en ik vind ‘m zo leuk. Hij kan zo lekker op mijn buik zitten, en hij wil de laatste dagen ineens heel veel knuffelen en kusjes geven. Is hij aan het spelen, komt hij ineens op volle kracht naar me toe gekropen om een kus te brengen. Smelttttt.

Deze draak gaat naar bed voor z’n middagslaap, maar dat gaat niet altijd even vrijwillig.

Ik ben bij de Intratuin! Plantjes voor in de tuin wil ik, en daar heb ik dus echt de ballen verstand van. Gelukkig word ik hier echt supergoed geholpen! Zo fijn. En alles wordt zelfs voor me in de potten gezet én naar de auto getild. Ik bedoel; knap staaltje ‘help een zwangere vrouw het tuincentrum door’ dit.

We zijn weer thuis en papa en mama komen frietjes eten! Dat was weer even geleden. En boekjes lezen met Morris, dat hoort er ook bij. Zó leuk, zo’n kleine boekenwurm.

Als het bedtijd is gaan we samen naar boven, en lezen we nog heel even een verhaaltje. Vaste prik.

De tuintafel staat! Ik ben er zo blij mee. Nu is het echt bijna af. We wilden eigenlijk voor een houten tuintafel gaan, maar aan hout heb je nou eenmaal altijd onderhoud, en daar hadden we puntje bij paaltje nou ook weer niet zo heel veel zin in. Toch maar voor een onderhoudsvrij exemplaar gegaan dus, en ik vind het hartstikke leuk staan.

Het is vrijdag en wij gaan zo naar zee. Fruit, thee en boterhammen mee voor Morris. Met een baby spring je nou eenmaal niet zo heel zonder nadenken in de auto.

Eerst thuis nog even een boterhammetje!

We zijn in Zeeland!

Bij opa en oma! Het voordeel aan zo mini zijn is dat je nog heel even op de bank mag staan. Alles voor het raam is zo interessant.

Boterham eten! Morris kan echt eten als een bootwerker. Het is dat hij niet meer krijgt, maar anders zou hij echt blijven eten. De hele dag.

Wandelen in Domburg. Coco is ook mee. Dit blijft de liefste hond ever. Niet normaal hoe goed ze luistert.

Oma in haar element! Morrisje vindt het zo leuk op het strand. De vorige keer was hij nog zo klein.

‘HOERAAAA!’ Morris oefent alvast voor over een weekje.

Alles is nieuw, dus overal wordt fanatiek naar gewezen. De hondjes, de zee, het zand, de andere mensen.. Hij kijkt zijn ogen uit.

We kijken even in een boekwinkel. Boekjes hebben we nooit genoeg!

Dit<3. De Nederlandse kust is zó mooi. Het is best heel fris, maar de zon maakt alles goed.

Morris slaat zijn middagdutje over, maar valt om 17:00uur toch nog even in slaap. Wij gaan bij Strand90 op het terras zitten, in de zon. Ik kan hier zo van genieten. En de zee blijft magisch, ik weet niet wat dat is, maar het voelt zo vrij!

We eten! Ik neem een pasta met truffel en parmezaan, en dat is ZO. LEKKER. Ik zou overal wel truffel bij willen doen.

Na het eten wandelen we nog een stukje over het strand voor we terug naar huis gaan. Wat is het hier toch fijn.

Rond achten gaan we weer op weg naar huis, met het idee dat Morris dan wel alvast zou gaan slapen. Nou dat was even een kleine miscalculatie, want mooi niet dus hè.. Dat ritmekind van ons zat gewoon de hele weg naar huis kaarsrecht, in zijn slaapzak met z’n aap, hele verhalen te vertellen en te wachten tot hij thuis zijn verhaaltje voorgelezen zou krijgen. Zo bizar hoe dat werkt. We kwamen thuis, ik las hem zijn verhaaltje voor bij ons op bed, legde hem in zijn bedje, en hij was vertrokken! Nouja, helemaal goed ook!

En zo zagen Koningsdag en de vrije dag erna er voor ons uit dit jaar. Weinig oranje deze keer, maar dat komt volgend jaar wel weer. Het is fijn dat de tuin bijna klaar is – als ik dit schrijf helemaal, maar dat zien jullie in de plog van dinsdag – en we hebben het zo leuk gehad aan zee! Normaal zijn we daar altijd met Pasen, maar omdat Morris toen met z’n keelontsteking zat werd dat hem niet. Gelukkig hebben we de schade nu ingehaald. Gaan we nu even verder met genieten van het weekend! Koen kan vandaag, op zondag dus, kampioen worden met voetbal, en komende week wordt ook leuk! Maandag zijn we 2 jaar getrouwd, en vrijdag wordt Morris één jaar! Hoogtepunten alom dus. Ik zie jullie graag morgen weer voor ons trouwdagartikeltje, en anders dinsdag voor de plog:).

Bedankt voor het lezen en een heel fijne zondag allemaal! Geniet van het mooie weer.

 

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Romy

  Wat leuk, zo’n extra plog! Het leken me twee fijne dagen! Wat wordt Morris toch groot! Op sommige foto’s lijkt het gewoon echt al een kind van 3 jaar ofzo. Hehe die foto van je woonkamer is wel grappig, zit je kat daar een beetje te poseren van, ‘Joehoe, sta ik er goed op mam?’ 😀 Wij hebben net dezelfde hond als Coco, maar dan wel een ruitje. Dat luisteren heeft de onze toch nog niet helemaal onder de knie…. 😀 we steken het maar op z’n leeftijd, hij is nog maar 8 maanden. Fijn weekend nog en geniet van de week die eraan komt! XXX

 • Curly Creative

  Leuk Michelle. Ziet er uit als een fijn weekje! En Domburg is zo gezellig als de zon schijnt Nog een fijne zondag verder

 • Oh wat heerlijk. Die zon en het strand. En jullie tuin is ook echt mooi geworden! Heeft koen het gras zelf gelegd? Is dat een beetje te doen?

 • Isa

  Wat leuk, een extra plog! Ziet er allemaal heel gezellig uit zo. Geniet van jullie zondag! En natuurlijk van de volgende week. Super bijzonder, de eerste verjaardag van Morris. Wat is het allemaal snel gegaan hè?! Niet normaal.

 • Margot

  Wat een fijne dagen! En mooie tuintafel ook!

 • Nicole

  Fijne dag morgen. En uiteraard gefeliciteerd met jullie trouwdag. Groetjes

 • Jessica

  Wat een fijne dagen. Wij waren in Uden afgelopen weekend 🙂 Je tuinset is echt heel erg mooi.

 • Silke

  Gewoon écht al bijna 1…. hoe bizar is dat! Snel, mooi en zo bijzonder…. alles bij elkaar! Leuke plog weer! Geluk met het mooie weer 🙂

 • Sara

  Ik zie Morris regelmatig voorbij komen met een theedoek om zijn hals als hij een broodje eet. Kan me voorstellen dat het niet altijd even goed blijft zitten.
  Zelf gebruik ik van die speciale eetschorten tegen het smeren, ideaal! (lijkt op een schildersschort).
  Kun je o.a. halen bij prental/kruidvat en kost maar een paar euro.
  Wellicht ook handig voor jullie?

 • Anouk

  Mooie tafel! Waar komt die vandaan?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!