WE ZIJN 2 JAAR GETROUWD!

 In Bruiloft, Persoonlijk

Het is vandaag 01.05.2017. Het is precies twee jaar geleden dat Koen en ik elkaar het ja-woord gaven. We zijn twee jaar getrouwd! Een jaar geleden was ik hoogzwanger en vierden we ons eerste jubileum als getrouwd stel samen op de bank, in afwachting van wat zou gaan komen. Omdat de kans niet heel heel groot was dat we de 40 weken zouden halen, kon het ieder moment zo ver zijn. Inmiddels zijn we bijna een jaar papa en mama, en is alles anders. Het mooiste jaar van ons leven, dat sowieso, maar ook het meest heftige, intense, ingrijpende en bijzondere. In november van 2015, toen mijn blog nog mini was, verscheen er al eens een artikeltje met foto’s van onze Grote Dag, en vorig jaar liet ik jullie op onze trouwdag de foto’s van onze zwangerschapsshoot zien. Twee jaar huwelijk.. Waar blijft de tijd?

Als je geen zin hebt in gezapige toestanden zou ik deze even wegklikken, want dat wordt ‘m wel vandaag ben ik bang! Op je trouwdag mag dat, toch?:)

Komende zomer kennen Koen en ik elkaar negen jaar. NEGEN jaar al! Ik was 14 toen we elkaar leerden kennen en zat net op de middelbare school. We hadden het er gisteren in de auto nog over; als je me negen jaar geleden gezegd had dat ik nu al twee jaar met jou getrouwd zou zijn en ik bijna twee kinderen van je zou hebben, had ik je never nooit geloofd. Niet omdat er niet meteen iets tussen ons was hoor, want dat was er wel; ik kreeg standaard puberale kriebels als we elkaar zagen, maar Koen wist de boot uiteindelijk af te houden tot na mijn 18e verjaardag. Man met principes, zullen we maar zeggen. Inmiddels zijn we ruim vijf jaar samen, waarvan dus vandaag alweer twee jaar getrouwd, en krijg ik die puberale kriebels nog steeds. Echt. Iedere dag.

Het eerste jaar van ons huwelijk stond in het teken van proberen zwanger te worden en van onze eerste zwangerschap. We waren súper benieuwd, onwetend ook nog, naar hoe het zou zijn om écht een kindje van ons samen te hebben. Zwanger zijn is prachtig, vol verwachting zijn en fantaseren over hoe het gaat zijn ook, maar het écht mee mogen maken overtreft alles. Het tweede jaar van ons huwelijk was ons eerste jaar als papa en mama, en man wat heeft dat veel veranderd. We zijn niet langer alleen maar man en vrouw, maar we zijn ook ouders. We delen de verantwoordelijkheid voor kleine Morris en dat realiseren we ons al te goed. We gaan niet meer even gauw een borrel drinken samen in het dorp op vrijdagavond, of een hapje eten als ik om 19:30uur toch geen zin heb om te koken. We gaan niet zomaar spontaan weekendjes weg en staan niet meer tot middenin de nacht op de bar te dansen. We blijven niet meer tot het middaguur in bed als we gewoon geen zin hebben om iets te doen, en houden geen eindeloze filmmarathons op de bank meer op klaarlichte dag. Is het anders? Ja. Erg? Nooit. Dan komt toch echt dat welbekende cliché om de hoek kijken: óh wat krijg je er bizar veel voor terug. Op zondagochtend met z’n drieën wakker worden in het grote bed, samen boodschapjes doen, ergens lunchen met z’n drietjes of samen plat op de vloer liggen om Morris te helpen met zijn puzzels: ons leven is écht nog zoveel leuker dan het al was.

Koen en ik zijn geen stel met ieder een eigen leven. We hebben niet ieder een eigen vriendengroep en allebei weinig behoefte aan ons ‘eigen’ ding. Als het even kan zijn we samen. Lekker modern is dat niet hè, maar voor ons werkt het zo. In veel dingen lijken we op elkaar, maar we zijn ook totaal verschillend. Ik ben emotioneel, druk, uitgesproken, een tikje autistisch, te perfectionistisch en heel enthousiast. Koen is rationeler, rustig, veel meer gematigd, slordig en meer ontspannen dan ik ooit zal zijn. Ergens halverwege vinden we daarin in een balans. Hij hangt zijn jas op in plaats van hem over de stoel te slingeren, omdat hij weet dat ik dat fijn vind, en ik laat ‘s avonds laat de stofzuiger in de kast als ik die dag al twee keer rond ben geweest, om lekker samen op de bank te gaan zitten en even níks te doen. Ik spoor hem aan om actie te ondernemen, en hij tempert mij als ik weer eens doordraaf. We vinden altijd de balans, en dat maakt dat we vooral ook elkaars beste vrienden zijn. Hoewel ik vroeger walgde van dat soort uitspraken – want moet je dat wel willen zijn in een huwelijk? – ben ik nu vooral zó zó blij dat dat het zo is. Dat we veel dezelfde hobby’s en interesses hebben – VOETBAL! – en dat we elkaar maar aan hoeven te kijken om te weten wat de ander bedoelt. Nu er eenmaal kinderen in het spel zijn hang je nou eenmaal over het algemeen niet meer iedere dag op de kop in de kroonluchter, en dan is het zó heerlijk dat je elkaar in de basis gewoon een heel fijn mens vindt. Dat je samen kunt lachen om onbenullige dingen en elkaar neemt zoals je bent. Dat je flink ruzie kunt maken – zijn we héél goed in – en het dan ook weer uit kunt praten en goed kunt maken. Dat je tevreden bent met wat je hebt. Ook als dat zonder make-up is, in joggingpak, met een knot op de kop en overal spuugvlekjes en etensresten die aan Morrisje te danken zijn. Dan is het nog steeds allemaal goed.

Juist in het afgelopen jaar ben ik ons huwelijk nog meer gaan waarderen. Nooit eerder lagen geluk en verdriet voor mij zo dicht bij elkaar als dit jaar. Genieten van alle eerste keren en de ‘normale’ alledag met kleine Morris, dolgelukkig zijn met de tweede zwangerschap en het in verwachting zijn van een broertje, de stress en toestanden met verbouwen en verhuizen, en het verdriet om het verlies van oma, wat me nog iedere dag minstens één keer naar de keel grijpt; ik hoef het nooit alleen te doen. Koen is er altijd. Als ik hysterisch op zoek ben naar nieuwe meubeltjes voor de kamers van de jongens deelt Koen mijn enthousiasme, en als ik verdrietig ben omdat ik oma zo mis slaat hij altijd een arm om me heen. We ruimen ‘s avonds samen Morris’ speelgoed op en lachen dan om de fratsen die hij die dag weer heeft uitgehaald, maar hij gaat nooit op de bank zitten zonder het kaarsje bij oma’s foto aan te steken. Voor mij. Omdat hij weet dat ik het fijn vind als haar lichtje brandt. Liefde bleek dit jaar samen lachen, maar ook samen huilen te zijn. En hoewel ik het liever anders had gezien, ben ik er ook heel dankbaar voor. Voor dat we dat dit dus ook samen kunnen. Dat we het nog steeds fijn hebben als het niet alléén maar glitters en pailletten is. Dat hij nog steeds van me houdt als ik gewoon even verdrietig- en niet mijn altijd vrolijke zelf ben. Ook dan is het allemaal goed.

Ik ben vandaag vooral weer héél erg dankbaar voor wat ik heb. Dat ik al twee jaar getrouwd mag zijn met de liefde van mijn leven en de meest geweldige papa die ik me kan wensen voor onze kinderen. Voor hoe fijn we het hebben, voor dat hij me mama heeft gemaakt van de meest geweldige zoon op het hele noordwestelijk halfrond, en voor het kleine mensje in mijn buik. Een fijne dag om nog extra stil te staan bij dat het nooit vanzelfsprekend is. Mijn allerbeste vriend, mijn grote liefde, de papa van mijn kinderen, mijn reddingsboei, mijn houvast, mijn thuis en mijn rots. Op naar nog héél veel mooie jaren samen.

Traditiegetrouw voeg ik ook dit jaar weer onze trouwclip in. Voor wie ‘m nog niet gezien heeft of hem gewoon nog een keertje wil kijken:

#

Bedankt voor het lezen, en ik zie jullie morgen graag weer voor de weekendplog:)!

Recommended Posts
Showing 35 comments
 • Linda

  Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!
  Wat ontzettend mooi geschreven!

 • Claudia

  Wat een prachtige blog, de liefde spat eraf. Nog heel veel gelukkige jaren samen!

 • Michelle

  Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Mooie woorden! Prachtige foto’s! X

 • Mathiske

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Op een lang en gelukkig leven samen.

 • Larissa

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag!
  En wat een ontzettend mooie blog. Ik zat het met een dikke glimlach te lezen. Je weet het verliefde en gelukkige gevoel heel goed over te brengen.

 • Lucinda

  Van harte gefeliciteerd en dat er nog heel veel mooie jaren mogen volgen!

 • Lisa

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend mooi geschreven! Herkenbaar de tekst over het huwelijk en dat wanneer je niet meer in de kroonluchters hangt je elkaar in de basis gewoon een heel fijn mens moet vinden. Ook in combinatie met het hebben van een kind. Het leven verandert maar is alleen nog maar nog meer interessant en vol liefde.

 • Evelien

  Prachtig artikel Mies! Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.
  XXX

 • Merel

  Wat een super leuk artikel. Fijn dat je je zo gelukkig voelt. Je kuit aan het artikel goed lezen hoe blij je bent en dat is hartstikke fijn! 🙂

  Er is 1 punt waar ik me wel aan stoor “een tikje autistisch”
  Autisme is een aandoening waar veel mensen echt gigantische problemen aan ondervinden. Met soms enorme gevolgen. Een zeer complexervaren mentale aandoening.
  Dat maakt dat ik het woord “autistisch” niet thuis vind horen in een omschrijving van jezelf als dit niet door een psychiater is vastgesteld.

  Xoxo

  • Roos

   Dat we Michelle haar blog lezen wil toch niet zeggen dat we alles van haar weten? Je kunt toch niet zomaar concluderen en stellen dat ze zo’n uitspraak compleet ongegrond zou doen?

 • Aline

  Lief. Gefeliciteerd!

 • Anoukvr

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat fijn dat jullie zoveel aan elkaar hebben. Geniet van vandaag!
  Liefs,
  Anouk

  P.S. Ook bij de tweede keer kijken van jullie trouwclip pinkte ik een traantje weg, wel beide keren zwanger en hormonaal hihi

 • Marieke

  Van harte gefeliciteerd met jullie 2 jarig huwelijk!
  Wat ontzettend mooi geschreven!
  Wij zijn 4 jaar getrouwd en hebben 2 kindjes.
  En vinden het ook heel fijn om zoveel mogelijk als gezin samen te zijn! Lekker burgerlijk, genieten van elkaar en de kids!

 • Martha

  Wat heb je dat prachtig omschreven! Gewoon een hernieuwde huwelijksgelofte;)
  Van harte gefeliciteerd!

 • Isa

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat een super mooi en lief artikel. Heel mooi geschreven. Volgens mij precies waar een huwelijk om en over gaat. Heel erg leuk om jullie trouwclip nog een keer te bekijken. Floris wilde graag meekijken en heeft de hele tijd in zijn handjes geklapt, haha. Mei wordt ook voor ons de maand om te trouwen; ik heb er zin in!

 • Anne van Geelkerken

  Gefeliciteerd Michelle & Koen!

  Wat heb je dit mooi geschreven! En zo herkenbaar ook. Wauw!

 • Cheryl

  Wat een prachtige dag…. vol met prachtige herrinneringen om te koesteren.

  • Cheryl

   En gefeliciteerd met jullie trouwdag uiteraard!

 • Margot

  Gefeliciteerd! Mooi geschreven en wat een prachtige foto’s!

 • Eva

  Wat heb je dat mooi gezegd ik heb er tranen van in mijn ogen! Vooral ook door veel herkenning, mijn man en ik zijn ook het liefst samen met ons zoontje. Lekker op pad samen.
  Fijne dag vandaag en nog veel mooie jaren samen!

 • Yvette Steskens

  Zo leuk geschreven en ik had het filmpje nog nooit gezien, PRACHTIG!

 • Anne

  Van harte met jullie trouwdag! Fantastisch geschreven en lekker herkenbaar! Fijn om lekker te lezen hoe fijn jullie het samen hebben. Geniet van vandaag en alle mooie dagen die er nog gaan komen, samen en als gezin 🙂 xx

 • Nicole

  Gefeliciteerd en vooral lekker van genieten dat jullie het zo fijn hebben.

 • Angelique

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat weer een vrolijke blog! Ik kijk er elke keer weer na uit.
  Liefs Angelique

 • Sascha

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag…
  Heel leuk om de clip weer te zien. 🙂
  Een hele fijne dag samen en als gezin!

  Liefs, Sascha

 • Lian

  Gefeliciteerd!! Ik volg je al een tijdje, maar geb nog nooit gereageerd. Nu dus een reactie op het blog van mijn oude achter-buurmeisje 🙂
  Mooie trouw-film, en ja, een traantje gelaten. Leuk om jou en Robin ‘groot’ te zien worden. Geniet van je tweede zwangerschap, het is fantastisch, (iig) twee kinderen hebben :-)). Succes met je harde buiken, pas goed op jezelf en de kleine.

 • Jeanne

  Wauw! Wat een prachtige blog!
  Van harte gefeliciteerd

 • Jessica

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag en wat heb je dit weer mooi beschreven wauw!

 • mama.enzo

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag !! wat fantastisch om er zo naar terug te kunnen kijken dat lief en leed het afgelopen jaar zo dicht bij elkaar lagen voor jullie. jullie zijn een fantastisch stel om te zien maar ook de meest liefdevolle en fantastische ouders voor Morris en de nieuwe kleine spruit. Ik kijk er altijd naar uit om jullie mooie plaatjes weer voorbij te zien komen, geniet van jullie avond. En ik wens jullie nog fantastische jaren toe.
  Liefs

 • Mara

  Gefeliciteerd samen! Wat heb je het mooi omschreven.. heel veel liefde en geluk voor jullie gewenst!

 • Vanessa

  Hola! Ik val in herhaling maar wat kun jij toch mooi schrijven. Het is een mooie dag hé, vandaag is toevallig mijn man jarig. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!

 • Vanessa

  Sorry, nog een bericht. Ik heb net voor het eerst jullie trouwvideo bekeken. Mooi, Puur, Liefde. Ik weet niet of jullie de trouwdag hebben gevierd maar hoop dat jullie in ieder geval een fijne dag hebben gehad. Groetjes

 • Rosanne

  Nogmaals van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een hele fijne dag hebben gehad gister 🙂
  Ik moest een traantje wegpinken bij het artikel.. Zo mooi en puur kan liefde zijn! Ook kon ik het niet laten om jullie trouwclip nog eens te bekijken, zó mooi!

 • Nicole

  Dat was een hele mooie dag!

 • Ella

  Gefeliciteerd, twee jaar vliegt voorbij. Mooi dat jullie het samen zo goed hebben. Hou dat vast!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!