PLOG135: DAG NAAR ZEE

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Het is weer maandag: de allerlaatste werkweek voor mijn verlof begint! Nog drie dagen op de teller, en dan ga ik vier maanden genieten van mijn jongens. Zo snel gaat dat dus. Afgelopen weekend was een goed weekend. We gingen een dagje naar mijn schoonouders in Zeeland en hadden een fijne tijd op het strand! Zondag waren we thuis, deden we weekboodschappen, hield ik me weer bezig met babyklusjes als geboortekaartjes en het kraampakket – ‘t leukste pakket ever uiteraard – en gingen we een hapje eten bij de Pannekoekenbakker. Kijk je weer mee?

Goodmorning schatje! We hebben weekend! Morris heeft al z’n slapies buitenboord gebonjourd.

Favorietjes. Die stroop helpt perfect om mijn ijzer net hoog genoeg te krijgen!

Wij gaan naar zee en ik ga weer voor streepjes.

Morris heeft er ook zin in! Kijk even hoe GROOT hij wordt jongens.

We zijn onderweg! Het is best even een stukje naar zee, en Morris vindt ‘t op een gegeven moment wel gezegend met liedjes zingen en naar buiten kijken dus die slaapt mooi een uurtje.

We zijn er!

Kijk Morrisje zitten.. Jullie weten inmiddels wel dat hij gek is op diertjes, dus hier zit hij samen met opa Coco te aaien.

Ik eet twee speltbeschuiten.

En dan gaan we naar het strand! Dat is het mooie aan hier; het ene moment staat het keihard te plenzen, en het volgende trekt het helemaal open en is er ineens alleen nog maar zon!

Klein stukje door de duinen.

Opa en oma gaan voorop met Morris; moeder Gans hier waggelt erachter aan.

MIJN BUIKIE. Ik geniet er echt van hoor jongens, dat bolletje. Nog een paar weken en dan issie weer verdwenen. Of in ieder geval zo goed als verdwenen. Haha.

Vader en zoon!

Morris speelt lekker uit de wind en in het zonnetje.

Voeten in het zand. Dit is fijn!

Kijk ‘m nou staan; die bink!

Boekjes, boekjes, boekjes.. Ik vind het zo bijzonder dat hij dat ook zo leuk vindt. Net z’n mama vroeger.

Raketje voor de verfrissing. Het is helemaal niet warm, qua temperatuur, maar zo uit de wind en in de zon kun je gewoon serieus in je bikini zitten. Die heb ik vandaag niet aan hoor, maar het kan echt. Ik geloofde mijn schoonouders in eerste instantie niet toen ze dat zeiden, maar ik moet er écht op terugkomen, want het is heerlijk op het strand.

Ik kom hier heel graag..

Dit schatje had vanochtend in de auto voor het laatst geslapen en wordt aan het eind van de middag toch nog wel een beetje moe. Tukkie in de kinderwagen dus, dat gaat tegenwoordig heel goed.

<3

Als het weer een beetje begint te betrekken en het etenstijd is gaan we terug naar huis. Tot de volgende keer maar weer!

We zetten Feyenoord – Vitesse aan en zien Feyenoord uiteindelijk winnen. Mooie start van het nieuwe seizoen!

We bestellen een pizza’tje bij de Italiaan in het dorp dat we op de bank opeten: heerlijk! We gaan rijden als het bedtijd is voor Morris, en die valt lekker in slaap met z’n slaapzakje aan en zijn aap tegen hem aan. Ideaal! Ik rijd naar huis omdat Koen een biertje op heeft, en dat vind ik alleen maar leuk. Ik houd toch zo van autorijden. Vooral als de snelweg bijna leeg is; lekker even doortrappen dat gaspedaal. Het is minder dan voor ik mama werd hoor, maar ik houd nog altijd van snelheid.  Aard van ‘t beestje. Eenmaal thuis leggen we Morris over in zijn bedje en gaan wij er ook vrij snel in. Morgen weer een dag!

Het is zondag! Morris begint de dag met boekjes bij ons in bed. Wij voelen ons uitgerust. Één dag aan zee voelt serieus als een minivakantie. Duracelletjes weer vol.

We halen pakketjes op bij de buurvrouw. Er is weer ‘n boel bezorgd voor de site.

Waaronder echt héél leuke spulletjes van Bythirza.nl! Helemaal blij mee. Die gaan jullie nog voorbij zien komen in een apart artikeltje.

Dit weer. Gewoontedier.

Ik spring gauw even onder de douche en kleed me aan. Zondagdingen. En hakken vandaag, want na een paar dagen vooral sneakers heb ik last van mijn benen. Zo erg ben ik dus gewend aan die palen.

We gaan een stukje fietsen en besluiten dan spontaan te lunchen op het terras. Het is zulk mooi weer!

Tuna melt! Lekkerrrrr.

Op naar de supermarkt voor de weekboodschappen!

Morris heeft er duidelijk geen kracht meer voor.

Weekboodschappen doen als je met de fiets bent vergt wat improvisatievermogen!

Op naar huis! Ideaal dat je die fietszitjes zo gemakkelijk over kunt zetten: neem ik de boodschappen, en Koen Morris.

Even samen opruimen. Morris helpt uiteraard mee..

En dan is het om 13:30 uur toch echt tijd voor een middagdutje.

Ik rommel weer wat in broertje zijn kamertje. Vind dit kussentje zo lief.

Hier moesten we ook nog even aan geloven!

Ik ruim het kraampakket op. Vind dat trouwens allemaal wel meevallen met de horror hoor; het is fijn dat het er is!

Vrijdag waren we even in het dorp en vonden we deze shirts voor de jongens bij de Prénatal. Er zitten écht heel leuke dingen bij de nieuwe collectie, en hoewel ik eigenlijk niet van plan ben alleen maar matching toestanden te gaan kopen voor ze vond ik dit gewoon echt te leuk om te laten liggen! En vet betaalbaar ook; ik geloof dat ze samen 11 euro kosten.

Dan dit. Wij hebben de Motorola MBP-854 babyfoon gebruikt sinds Morris’ geboorte. Was ik erg over te spreken – vooral de app vind ik ideaal – maar nu gingen dus allebei de stekkers ineens kapot. Pink or Blue, waar we ze bestelden, kreeg geen respons van Motorola, en heeft het opgelost door ons de babyfoon te laten retourneren, tegen een volledige teruggave van het aankoopbedrag. Kunnen we dus zelf een nieuwe babyfoon voor kopen, bij Pink or Blue of een andere partij. Ik vond dit echt bizar goede service. Vooral omdat we de babyfoon toch ruim een jaar gebruikt hebben! Zo netjes. Ik wil sowieso weer een Motorola met die Hubble app, maar welke weet ik nog even niet.

Ik ga aan de slag met de administratie.

En tuinman Rob hiero werkt in dat méga plantsoen van ons! Haha. Zulke groene vingers wij; met een keukenschaar een paar planten kort knippen. Wel effectief overigens. Dat telt ook toch?

Tijd voor deze twee.

Ik rijd even op en neer naar Leen Bakker om dit nachtlampje voor op broertje zijn kamertje aan te schaffen. Ik vind ‘t zo’n schattig ding, en het past perfect bij de rest. Én het kost nog geen twee tientjes!

Als Morris wakker wordt na zijn middagslaap kijken we even een stukje voetbal met z’n drieën op het grote bed. Ondanks dat ik zelf altijd gevoetbald heb, heb ik niet zo veel met damesvoetbal, maar dat maakt de prestatie niet minder groots. Echt héél vet wat ze neergezet hebben. Om trots op te zijn!

En dan gaan we pannenkoeken eten met de family! Gezellig. Morris vermaakt zich kostelijk in de speeltuin.

Ik heb een pannenkoek met ham, kaas, ui en paprika en die smaakt goed!

Aardbeien met slagroom en een beetje ijs na.. Vindt Morris ook zo lekker!

We gaan naar huis. Morris wandelt aan papa’s hand naar de auto en ik smelt. Ik ben zo dankbaar dat Morris zijn opa’s en oma’s kan leren kennen.

We zijn weer thuis. Morris ligt in bed, ik haal m’n gezicht eraf, trek een oud lang shirt aan en kruip dan lekker met Koen op de bank. Ik maak deze plog nog even af en dan kijken we samen naar The Intern! Die leek me leuk, met Anne Hathaway en Robert DeNiro, dus ik ben benieuwd.

Het weekend zit er weer op. Ik ga nog een paar dagen lekker aan het werk, en daarna genieten van héél veel qualitytime met Morris. De vorige keer vond ik het verschrikkelijk om verlof te hebben, ik verveelde me echt gruwelijk tot Morris’ geboorte, maar nu vind ik het vooral heel erg fijn dat ik zoveel tijd met hem door kan brengen. Dat is toch een cadeautje? Nog even een paar weken samen voor hij de aandacht met z’n broertje zal moeten delen.

Ik hoop dat jullie een lekker weekend gehad hebben en wens jullie een fijne week toe!

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Michelle

  Klinkt als weer een fijn weekend! Lekker hoor, zo’n dagje aan zee. Ik vind het lampje op de commode heel erg leuk! Succes met de laatste werkdaagjes, daarna heerlijk gaan genieten 🙂

 • Lin

  @michellebollen leuke plog weer zoals altijd! Ik heb een verzoekje, maar weet niet in hoeverre dat kan ;). Wat mij leuk en interessant lijkt is een plog over jouw voeding tijdens jezwangerschap, een dag hoe ziet deze eruit qua eten en wat is er anders tijdens je zwangerschap dan wanneer je niet zwanger bent?

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Lin! Dankjewel; leuk om te horen! Ik heb over zo’n artikeltje inderdaad wel eens nagedacht, maar weloverwogen besloten dat dat iets is wat ik niet wil delen. Ik had tijdens mijn eerste zwangerschap veel moeite met het aankomen van gewicht, nadat ik lang bezig was geweest met afvallen en (te) gezond leven. Inmiddels heb ik een fijne balans gevonden die voor mij perfect werkt, maar kies ik er bewust voor dat voor mezelf te houden. Publiceren op internet betekent dat je altijd meningen op je afgevuurd krijgt. Dat is iets wat er bij hoort, waar je min of meer ‘om vraagt’ als je veel deelt; en dat is ook helemaal oké, maar ik vind voeding zoiets persoonlijks! De een vindt ‘t al snel te veel, de ander te weinig, weer een ander niet biologisch of vegetarisch of koolhydraatarm of suikervrij genoeg. Omdat ik weet dat het lijntje tussen gezond leven en doorslaan bij mij erg dun is, kies ik ervoor hetgeen ik op een dag precies eet voor mezelf te houden. Je ziet uiteraard wel eens wat voorbij komen in een plog, maar ik laat wat dit onderwerp betreft liever niet alles zien:). Puur zelfbescherming! Ik hoop dat je dat begrijpt. Ik kan je uiteraard wel vertellen dat ik tijdens mijn zwangerschap eigenlijk bijna hetzelfde eet als wanneer ik niet zwanger ben. Verschil is alleen dat ik nu net iets meer eet, ik mezelf net wat vaker iets lekkers gun, als in een stukje chocola of een chippie, én ik af en toe ook gewoon vette hap eet terwijl ik dat normaal liever oversla! Hoop dat je zo toch nog een beetje antwoord hebt op je vraag! Liefs

   • Lin

    Hi Michelle, dank je voor je reactie en tuurlijk begrijp ik dat! Helemaal goed 🙂 succes met de laatste loodjes!

 • Wat een heerlijk weekend! En dat zonnetje, heerlijk!

 • Hilde

  Wat een heerlijke strand foto’s, vanaf de 28e zijn wij ook heerlijk 12 dagen aan zee 😀

 • Natascha

  Heerlijke strandfoto’s! Altijd genieten het zo’n dagje met elkaar. Ik kan daar heel blij van worden.
  Leuk zeg die pakketjes voor de site. Misschien een keer een unboxing (video of artikelvorm) doen?

  Ik werk nog twee weekjes en dan heb ik verlof. Hoewel ik er wel aan toe ben, zie ik er ook wel tegenop om de dagen door te komen. Want wat moet ik allemaal gaan doen? Het is ons eerste kindje, dus ik heb nog niemand ‘rondlopen’ om mee te spelen en manlief is natuurlijk ook gewoon aan het werk.

  Nu maar hopen dat de kleine niet besluit om tot 42 weken bij mama te blijven 🙂

 • Lonneke

  Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar je voedingsschema tijdens de zwangerschap, zou je die willen delen?

 • Lieke van Veen

  Die schoenen van Morris zijn super mooi, die donkerblauwe.

 • Isa

  Succes nog even! Bijna met verlof, wauw. Ik vind het zo bizar, hoe snel zo’n tweede zwangerschap gaat.

 • Sara

  Wat leuk weer om te zien en te lezen! Jullie genieten zo met het gezin altijd! En respect voor het doen van boodschappen op die hakken en ook nog is hoogzwanger.. ik doe het je -niet zwanger- niet na! Fijn dat je nu je verlof hebt, geniet ervan!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!