PLOG143: DE KRAAMWEEK IS VOORBIJ!

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen allemaal! Het weekend is weer achter de rug, en normaal gesproken zou dan nu de weekendplog verschijnen, maar die schuift deze week weer een dagje op: vandaag eerst de plog van afgelopen donderdag. Wij hebben namelijk onze eerste volledige week met z’n viertjes achter de rug. De kraamweek is voorbij en het normale leven begint langzaam weer vorm te krijgen. Donderdag is onze eerste dag zonder kraamhulp in de ochtend, dus we starten op het gemak op en besluiten dan voor de eerste keer met allebei de kindjes op pad te gaan! We brengen een bezoek aan de kinderboerderij en gaan daarna lekker lunchen. ‘s Middags slapen de jongens en doen wij het rustig aan, en ‘s avonds gaat Koen weer trainen en heb ik het rijk alleen. Kijk je mee?

Op ons gemak wakker worden in het grote bed! Of nouja, ‘in’: Morris is meteen druk in de weer.


Zijn broertje begint de dag iets rustiger! Eerst maar eens even een slokje.

Hoi kleine ontdekkingsreiziger.. Wat ís het toch allemaal interessant!

Ik was dit kleine schatje.

En trek hem schone kleertjes aan!

Daarna is het weer even tijd voor een klein dutje.

En voor mij om op mijn gemak mijn crackertjes naar binnen te werken!

Boekjes lezen! Morris is op het moment in de ban van beren. Overal waar hij een beer tegenkomt is het heel hard roepen, wijzen en dan ‘BEEEEEEER’!

We gaan even tandenpoetsen! Morris voorop naar boven.

En dan is Benjamin ook weer wakker!

Bink is weer onderweg met z’n houten pop op de stok.

Het schapje boven ons bed is overgenomen door alle kaartjes van de afgelopen week.

We gaan naar buiten, en de maxi-cosi is weer gevuld. Tijd voor Benjamin zijn eerste autoritje.

Jaaaa ik ben weer buiten! MET mijn zoons.

Morris snapt er hélemaal niks van. Die zit de hele tijd naar Benjamin te kijken en probeert zijn handje te pakken, wat dus never nooit lukt natuurlijk met dat stuk ertussen. Het is wel heeel aandoenlijk om te zien.

Kofferbak vol met kinderwagenonderdelen! Haha. We zijn er nog niet helemaal uit welke samenstelling we vandaag gebruiken, dus dan nemen we de hele toestand maar mee.

We gaan voor deze. Morris loopt veel, maar nog niet alles, en dan is dit ideaal. Benjamin slaapt lekker. We zijn bij de kinderboerderij!

We zijn hier nog nooit geweest, en Morris weet niet wat hem overkomt. Bij binnenkomst spot hij al meteen cavia’s en konijnen.

En dan dit! Geitjes!

Nadat we ze van achter het hek gevoerd hebben is het tijd om even te aaien.

Hij is zooo onder de indruk en daar geniet ik van.

Samen geitjes aaien!

Check deze minikuikentjes! Zooo schattig.

En van dit dikke konijn word ik ook heel blij. En Morris al helemaal. Die laat ‘m zelfs aan zijn vingers knagen en is not amused als het konijn zijn eigen weg weer vervolgt.

Cavia’s vasthouden met papa! Kijk dat koppie van Morris.. Heeft z’n vizier alweer op een andere gericht. Haha.

Ik wil ook even..

Morris kijkt zijn ogen uit. Sinds de zomervakantie is hij geobsedeerd door vogeltjes, als in dat hij continu vogels loopt te spotten, dus hij kan hier zijn hart ophalen.

Kind is nergens bang voor. ‘Hoi ezel!’, en dan huppatee; hand door het hek en aaien die handel.

De ezel vindt Morris ook bloedje interessant, zie je?

Als we naar huis willen gaan moeten we weer langs de geitjes op, en dan weet je het wel: die moeten nog een keer uitvoerig bestudeerd worden. Hier zien ze al dat Koen nog wat voer voor ze heeft.. Die koppen!

Morris trakteert. Hij geniet zichtbaar, en wij dus ook.

De allerlaatste stukjes brood scheuren met papa..

En dan gaan we weer! Dit was dus echt heel heel leuk. Ik glim van trots achter de wagen met allebei de jongens erin, en ik vind het vooral heel leuk om te zien dat Morris het zo ontzettend naar zijn zin heeft. Zo’n kinderboerderij is gewoon een heel mooi initiatief. Blijf het bijzonder vinden dat zulke instanties kunnen bestaan van alleen maar vrijwilligers en sponsoren! Dat is toch bijzonder?

We hebben nog geen zin om naar huis te gaan, dus we gaan lekker lunchen!

JAAAA dit zie je goed! Carpaccio EN filet op één broodje. Met truffelmayo ook nog. Echt, veeg mij maar op. Te lekker dit na negen maanden niets van allebei.

Deze kleine man vindt het ook weer allemaal even lekker. Echt waar, het is af en toe net een kliko. Hij lust praktisch alles! Omdat het vandaag feest is eet ie een worstenbroodje uit het vuistje, en die gaat helemaal op. En ook nog een groot deel van de kindertosti die hij met Koen deelt. Smakelijke eter.

We zijn heel even in de H&M omdat ik wil kijken of ze een voedingsbeha hebben hangen die ik graag wil hebben. Hij is er ook, alleen niet in mijn maat. Op een of andere manier hebben ze die in de winkel hier ALTIJD vanaf 80 omvang, en hangt 75 er niet tussen. Meh. Toch maar online bestellen dan!

Bij thuiskomst ligt dit op de mat. Een onverwacht kraamcadeautje van Noppies. ZO leuk! Die samenwerking is sowieso al heel fijn, en dit soort attente verrassingen kan ik écht waarderen. Het is overigens niet zo dat ik nu zelf geen Noppies meer koop hoor, want toen Benjamin vorige week werd geboren en we vonden dat hij bij nader inzien wel heel weinig in maat 50 had, is mama naar de winkel gereden om wat bij te halen. Gewoon van Noppies, óók als ik het wel zelf moet kopen! Ik vind het gewoon écht een heel fijn merk en de kwaliteit blijft zo mooi. Benjamin draagt nu de Noppies setjes die ik voor Morris kocht, en echt, ze zien eruit als nieuw.

We worden zo verwend! Dat boxpakje, rechts bovenop de stapel, is gaaf!

Ik ben zo’n rijk mens.. Ik probeer heel erg om nog een beetje in mijn babybubbel te blijven. Het gaat allemaal al zo snel. Ik wil dit ZO graag allemaal maximaal in me op nemen. Dit soort momenten zijn heilig nu.

En de verslaving continues jongens. Man man man. Niet te stoppen ben ik. Sowieso heb ik ineens MEGA veel honger. Echt waar, ik ben net een shredder. Kan de hele dag wel bunkeren. Borstvoedingsdingen!

Wij kijken wat tv, en Benjamin slaapt lekker in zijn nestje.

En Benjamin niet alleen.. Haha.

Heb ik mooi even de kans om dit te doen. Back to reality!

Deze bink is wakker van z’n middagslaapje en staat te popelen om naar z’n broertje te gaan.

Popelen dus, zoals ik al zei. Haha. Gauw kusjes geven!

Lekker bami eten met papa. Één van z’n lievelings!

Deze doet mee om de prijs voor minst fotogenieke bord eten ooit dit, maar het smaakt me een potje lekker! Heb ik trouwens niet zelf gemaakt: mama kwam het brengen!

Heel. veel. babyknuffelen.

Koen gaat trainen, en papa en mama komen de jongens nog even gauw een knuffel geven voor het slapengaan! Ik doe het avondritueel voor het eerst alleen, en dat gaat hartstikke prima. Alsof Morris het aanvoelt slaapt hij binnen een paar minuten, terwijl hij normaal gesproken altijd nog even met z’n aap wil kletsen en zijn tut uit bed wil bonjouren in de hoop dat ik dan nog een extra kus kom geven. Vandaag dus niet!

Klaar voor vandaag! Knot op de kop, bril op en joggingpak aan: tijd voor bankzaken!

Ik neem Expeditie op om samen met Koen te kijken, en kijk zelf Designdroom terug terwijl ik een artikel tik voor de site en Benjamin op mijn borst ligt te slapen. Net als bij Morris kiezen we er ook nu voor om hem de eerste twee weken ongeveer zo veel mogelijk bij ons te houden. Hij slaapt over het algemeen overdag één dutje in zijn wieg – ‘s nachts sowieso ook de hele nacht – en verder lekker bij ons in zijn babynestje of in onze armen. Dat is met Morris heel goed bevallen, en ook nu vind ik het heel fijn om dat kleine kereltje nog even zo veel mogelijk bij me te hebben. Hij wordt al snel genoeg groot!

En zo zag de eerste dag na de kraamweek er hier uit. Het was echt een héél heel fijne dag, en ik heb zo verschrikkelijk genoten. Maar echt. Voor het eerst met onze zoons op pad, en dat het dan ook nog allemaal zo ontzettend goed ging.. Om heel blij van te worden!

Als jullie dit lezen – op maandag – is Koen voor het eerst weer werken. Terug naar het normale leven dus, alleen nu dus met twee kindjes in plaats van één. Ben zo benieuwd hoe het gaat zijn. De afgelopen anderhalve week waren in ieder geval geweldig.

Bedankt voor het lezen, en ik zie jullie heel graag morgen weer voor de weekendplog!

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Anouk

  Wat heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat en dat jullie zo genieten. Moet je ook echt doen, ze worden inderdaad heel snel groot. (Of eigenlijk: nummer 1 lijkt heel snel groot te worden, nummer 2 blijf je altijd als klein zien.)

 • Cindy

  Zo te lezen volop genoten van de kinderboerderij!!! Heerlijk er weer op uit!
  Fijn dat de zes uurtjes in de nacht door gaan!!! Liefs cindy

 • Ilse

  Ik vind zo knap hoe je alles doet ! Heb zelf 2 boys 1 van 4 en de jongste is 6 mnd maar ik ben soms echt niet zo stralend als jij haha. Geniet er lekker van ze zijn idd zo groot!

 • Lindsay

  Wat een heerlijke foto’s. Je kan zien dat jullie samen genieten!

 • Martine

  Ik volg je nu een tijdje ben zelf bijna 39 week zwanger en een zoontje van 22 maanden. Ik hoop zo dat het bij ons ook zo flitsend gaat! Met de borstvoeding en Jens als grote broer. Het ligt heel erg aan het kindje hoe ze reageren op een baby. Wat doet jullie Morris dat goed!

 • Lisa

  Wat een mooie foto’s! Wat zullen jullie genieten samen. Echt prachtig.

 • Sylvia

  Wat een prachtig gezin heb je! Snap helemaal dat je telkens zo staat te glunderen en genieten. Hele mooie foto’s weer. Lekker blijven genieten van je babybubbel Haha

 • Janny

  Leuke plog weer maar ze zijn altijd leuk.
  Ga nu lekker verheugen op de weekendplog..
  Succes deze week en geniet van je boys..

 • Wendy

  Wat heerlijk zeg! Een rijkdom om zo met je gezien op pad te gaan. Mooie foto’s als herinnering later!!
  Maak je ze trouwens gewoon met je telefoon? Zijn zo helder, werk model heb je?

 • Melissa

  Oh wat geniet ik toch altijd van jouw plogs. Zulke mooie foto’s ook (lang leve de iPhone 7 haha).
  Dat koppie van Morris, zo schattig bij die cavia’s. Om op te eten.

  Liefs Melissa

 • Jill

  Super leuk om te zien! Is wel spannend toch, de eerste keer twee kindjes alleen. Vooral de slaaprituelen met de baby erbij. Ik wist van te voren niet hoe ik dat ging doen, maar uiteindelijk gaat het toch vanzelf. De kleine gaat gewoon mee haar broer naar bed brengen. Dikke pret!

 • Simone

  Zo leuk om te zien, jullie stralen allemaal! Lijkt wel of Benjamin er altijd al is geweest.

 • Lieke van Veen

  Zo schattig Morris op de kinderboerderij. Die foto met die 3 geiten op een rij is geniaal!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!