PLOG151: WEEKBOODSCHAPPEN

 In Persoonlijk

Hoi! Het is dinsdag en tijd voor de weekendplog! Wij hadden eigenlijk een heel rustig – voor de kijker wellicht een tikkie saai – weekend zonder bijzonderheden, en dat was heerlijk. Misschien herken je het, misschien ook niet, maar als je twee kleine kindjes hebt, werk, een man met een hobby, en een huishouden te runnen, is het soms zo fijn als het ‘gewoon’ weekend is en er niks moet behalve samen zijn. Tijd met elkaar en bewust met elkaar bezig zijn is niet altijd even vanzelfsprekend, maar wel zo belangrijk. Wij hebben dat in ieder geval af en toe echt nodig. Met z’n vieren en – als de jongens slapen – met z’n tweeën zijn. Extra fijn dus dat er dit weekend niks moest. Ik maakte desalniettemin weer meer dan genoeg foto’s hoor! Komen ze!

Het is zaterdagochtend en tijd voor dit. Wakker worden!

Kijk deze bink eens knap zijn. Beetje jammer van die tut, maar die ging na deze foto uit, want klaar met slapen = klaar met tutten.

De luiertjes op de overloop worden door Morris vakkundig opgeruimd. Dat wil zeggen: eerst alles naar beneden gooien, en ze dan zometeen beneden één voor een in de prullenbak kieperen.

Ik time deze ochtend hoelang ik erover doe om m’n makeupje op mijn gezicht te smeren en mijn haar droog te blazen als ik uit de douche kom. Welgeteld 12 HELE minuten zijn het. En dan ziet dat er zo uit. Ik vind het zelf vet snel.

Benjamin doet zijn ochtendslaapje in zijn wieg.

Deze jongen heeft het fenomeen lades uitgevonden. In die la daar liggen de uien en de paprika’s, wat dus als gevolg heeft dat hij te pas en te onpas met een paprika aan komt lopen, voor me gaat staan, met z’n vingertje zwaait en dan ‘nee, nee, nee’ zegt. Want dat zegt mama dan ook. En dan moet je dus ook nog je lach inhouden en consequent blijven. The struggle is real!

‘Heb jij daar iets te eten mam?!’

Nope, maar je vader wel.. En dan worden de worstenbroodjes uiteraard gedeeld. Je bent ‘n Brabo of je bent het niet, zullen we maar zeggen.

Boekjes boekjes boekjes!

En boekjes dus.

Én een versnaperingetje voor baby Benjamin!

Wij gaan – ondanks het dramatische graftakkenweer vandaag – toch met z’n vieren weekboodschappen doen!

Eerst een rondje Lidl voor de groenten enzo.

Dat dus.

Morris doet tegenwoordig bijna alles lopend. Hij wil de supermarkt ook best verlaten, maar wel alleen als hij de rol beschuiten mag dragen. Maar natuurlijk schatje!

Ik blijf dit heel leuk vinden van de Ap.

Morris moet uiteraard een appeltje. Voordeel aan een appel: hij is er gerust drie kwartier zoet mee. En op het stengeltje en de pitten na wordt het ding compleet soldaat gemaakt. Klokhuis? Hoezo klokhuis?!

Ik maak deze foto in de Ap en terwijl ik ‘m maak bedenk ik me: wat is het toch jammer dat 95% van de supermarkten zo ongezellig is. En lelijk. Ronduit lillek *insert plat accent* gewoon. Ik vind boodschappen doen best leuk, maar het zou nog zoveel beter zijn als de supermarkten er net even iets gezelliger uitzagen. ‘n Ander vloertje zou al wonderen doen. Dus. Of ben ik nu weer de enige met deze kronkel?

De boodschappen zijn gedaan, dus wij gaan lekker lunchen met z’n vieren!

Morris is zo bizar lief vandaag. We zitten voor hem qua slaapjes eigenlijk nergens meer aan vast. Als ik de hele dag thuis met hem ben gaat hij vaak van 13:30 tot 16:30 naar bed, maar als we nog onderweg zijn of iets willen doen wordt het ook wel eens veel later of doet hij tussendoor in de auto of  kinderwagen even een powernappie, en dat gaat net zo prima. Zo fijn!

Lekker!

We zijn thuis. De kindjes gaan naar bed, en ik ruim de boodschappen op. Weekboodschappen onder de €75: check!

Ik besluit het eten alvast voor te bereiden. Hoeft dat straks niet meer.

Ennnn ik ga weer sporten! Tijd om weer iets te gaan doen!

Met z’n tweeën op zolder aan de bak.

Eind van de middag bellen pap en mam; of we gezellig met z’n allen Chinees zullen eten. Zit ik dan, met m’n goeie gedrag en m’n voorbereide eten. Dat besluiten we mooi voor morgen te bewaren!

Wijntje erbij: niks meer aan doen!

Juist ja; ‘s middags sporten, ‘s avonds afhaalchinees en koekjes bakken.. Ik sport om te kunnen blijven eten, en niet om een #fitgirl te worden. Niet dat daar iets mis mee is, want ieder z’n ding, maar ik heb dus zo geen zin om alle lekkere dingen weer te gaan laten staan. Veel te ongezellig. Gaan we dus mooi niet doen.

Wij kruipen op de bank en kijken Kroongetuige, en eten een gebakje van De Rouw. Benjamin is echt me-ga hangerig en onrustig vanavond, dus we houden ons hart vast voor de nacht..

Maaar dat is niet nodig, want we slapen voor middernacht en worden gewoon om 7:00uur wakker van de wekker die we gezet hebben voor de Formule 1! De kindjes slapen nog.

8:00uur: er is er eentje wakker! Tijd voor de eerste voeding van vandaag.

Deze kanjer komt ook lekker bij ons liggen. Zondagochtend zoals zondagochtend moet zijn.

HOI! Familiefoto.

Perfecte voetjes.

En ik zit weer aan m’n crackers hoor.

Het weerbericht checken, en dan dit zien! Komend weekend jongens: HALLELUJAH.

We doen Benjamin in bad en Morris wil graag helpen. ZO lief.

Kleine grappenmaker.

Uitgeteld na z’n badje: tijd voor een tukkie.

We krijgen kraambezoek, dus een mooi moment voor beschuit met muisjes.

Ik lunch met dit. Heerlijk!


Benjamin slaapt na zijn tweede voeding om 12:00uur gelijk weer verder. Hij heeft wat in te halen na gisteravond denk ik.

Joe, wij gaan voetballen kijken!

Onderweg! Die donkere wolken mogen de pret niet drukken.

We zijn er.

Groen veld, as usual op de zondagmiddag.

Morris moet uiteraard ook alles zien. En maar roepen ‘pap!’, en ‘bal’ vooral ook. Bal is met afstand Morris lievelingswoord.

Je hebt ritmekinderen of je hebt ze niet hè.. Het is 16:00uur, dus Benjamin heeft honger. Ik voed hem op mijn gemakje in de auto.

Omdat Benjamin door het spugen met geen mogelijkheid plat te leggen is na een voeding – tenzij je zin hebt in een continu overgevende baby – doe ik hem lekker in de draagdoek. Dat gaat stukken beter. Morris wil ook even op mama’s arm, en dan ziet dat er zo uit. Kan allemaal. Ik voel me een rijk mens hoor.

Wijntje na de wedstrijd! Kunnen we het trouwens even hebben over dit soort wijnglazen? Ik vind echt dat die niet meer gemaakt mogen worden. Eerst de vloer van de Ap en nu dit wijnglas.. Tikkie kritische modus vandaag?!

Dit kleine mannetje zit weer te smullen. Een appeltje, kleine soepstengeltjes en zelfs een kipnugget. Daar is het weekend voor zullen we maar zeggen.

Dit kregen we vanochtend cadeau van het bezoek en ik ben er zo benieuwd naar! De mama van Mieke is consulente bij Mylène en ze bracht deze spulletjes mee om te proberen. Ik ga het uitgebreid testen!

We gaan eten! Bruschetta en courgettesoep vandaag.

Kijk: ons keurige kind is niet altijd keurig. Als hij courgettesoep per se ZELLUF wil eten, en dan ook nog met een grote lepel, ziet dat er zo uit. Hij weet zelf ook nog niet helemaal wat hij ervan vindt. Koen moet er altijd om lachen, want ik word hier heeel kriebelig van en trek dat viezige heel slecht, maar hij moet het toch leren en het is ook allemaal weer zo opgeruimd.

Als de boys allebei slapen kruipen wij de bank weer op, en om 22:30uur houden we het voor gezien! Ik geef Benjamin zijn laatste voeding en dan is het weekend weer voorbij.

Zoals ik al zei; geen spannend weekend, maar écht quality time met z’n vieren en daar heb ik ontzettend van genoten! Kan ik weer even op vooruit.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Grappig van die wijnglazen. Manlief had ze hier nog in de kast staan, na jaren zeuren mochten ze dan nu afgelopen weekend eindelijk weg. Overwinning haha. Lekker zo met z’n vieren aanrommelen. Niks fijner dan dat.

 • Milou

  Leuke plog weer!
  Even over je (terechte) opmerking over de vloer in de Appie… zo te zien is ‘jouw’ filiaal nog niet gerenoveerd. Bijna alle AH’s hebben tegenwoordig een donkergrijze vloer, ziet er een stuk gezelliger uit! Hopelijk is jouw filiaal dus ook snel aan de beurt 😉 hele goede verbetering vind ik.

  • bijzonderkleinwonder

   Nou het stomme is; ze hebben wel verbouwd, alleen die vloer dus niet.. Misschien komt dat nog! Haha.

 • Hilde

  Wow zondagochtend 8.00 en je ziet er zoo uit haha respect! X

 • Corina

  Tikkie saai weekend schrijf je, maar afgelopen vrijdag was toch je lieve papa jarig? Dat hebben jullie toch wel ergens gevierd? Verder vind ik Benjamin er heel goed uitzien. Hij lijkt heel stevig op de foto’s. Gewoon heel lief. En ja, Morris is en blijft een kleine doerak, dat snoetje van hem, gewoon geweldig! Geniet van alles, want kleine jongens worden snel groot.

  • bijzonderkleinwonder

   Papa was donderdag jarig! Dat hebben we op de dag zelf samen gevierd. Haha Benjamin is inderdaad een stevig binkie. Bijna vijf kilo weegt hij al, en dat op maar vijf voedingen per dag; hij volgt precies dezelfde lijn als zijn grote broer. Zo grappig om te zien hoe ze zo verschillend zijn, maar ook zo ontzettend op elkaar lijken.

   • corina

    Het zijn twee hele mooie ventjes! Ik vind Morris echt de ogen van zijn vader en opa hebben, dat donkere.
    Verder ga vooral zo door met bloggen vloggen e.a. want ik vind het een genot om te lezen en te zien hoe het jullie vergaat. Je schrijft zo “lekker”

 • Margot

  Haha ik zou precies hetzelfde hebben met die soep en de viezigheid. Dat wordt wat als onze kleine straks echt gaat eten 😉

 • Isa

  Ik heb precies hetzelfde met dat ‘viezige’. Mannen vinden dat blijkbaar grappig. Maar goed, ze moeten het toch leren hè, haha.

 • Janine

  Wat lief zien jullie er uit met z’n viertjes! Prachtig. Wat ook prachtig is: je wimpers. Welke mascara gebruik je?!

  • bijzonderkleinwonder

   Ik gebruik al jaren de roze Mascara van Essence. I love extreme crazy volume volgens mij. Nog geen drie euro en echt geweldig vind ik ‘m!

 • Lieke van Veen

  Wat een goede actie van de AH met die appels! In 12 minuten je haar drogen en make up doen is wel heel erg snel!

 • Desiree

  Mijn eerste reactie op een van de vele blogs die ik met plezier lees. Jouw site behoort zeker tot mijn favorieten! Ik vind het erg leuk om jou en je gezin te volgen via je site en instagram. Je lijkt te genieten van het leven en ziet er stralend uit. Je bent voor mij een inspiratie

  • Britta

   Wat een prachtig gezin heb je om te volgen! Wij hebben ook twee jonge kinderen (21&6 maanden) en leuk om te zien hoe jullie alles ondernemen met een jong gezin. Ik zie vaak heerlijke ingrediënten voorbij komen (de snelle pasta die je vaak maakt smaakt ook echt heerlijk), maar zou heel benieuwd zijn naar een weekmenu. Wat maak je allemaal met deze ingrediënten en wat eet Morris daarvan? Misschien een leuk idee voor een blog; weekboodschappen-weekmenu.
   Geniet van jullie mooie mannetjes!

   • bijzonderkleinwonder

    Deze week was het menu:
    zondag courgettesoep met bruschetta
    maandag Italiaanse plaattaart/plaatpizza
    dinsdag verse tomatensoep met een salade
    woensdag verse pasta bolognese – recept komt morgen online!
    donderdag eten we bij mijn ouders
    vrijdag pittige kipwraps uit de oven

    Alleen maar geen hocus pocus, maar wel heel lekker! Morris eet gewoon altijd met ons mee. Hij eet wat wij eten; dan vindt hij het hij voorbaat al lekker .

  • bijzonderkleinwonder

   Wat een mooi compliment!! Dankjewel! ♥️

 • Denise van Doesburg

  Leuk dat Morris nu ook je laden gaat plunderen! Onze jongen is 14 maanden is al vollop bezig om alles eruit te halen wat eruit te halen valt. Af en toe wel vermoeiend maar leuk om te zien!

 • Merel

  Hi Michelle. Ik lees met veel plezier je plogs! Ben zelf ook een jonge mama van 2 meisjes onder de 2 en geniet enorm van het gezinsleven. Dit lees ik bij jou ook trg. Inderdaad een leuk idee om meer recepten en boodschappen lijsten te delen. En ben ook benieuwd naar je routines want huis ziet er tip top uit! Ik probeer het ook maar zo netjes krijg ik niet voor elkaar…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!