PLOG152: HET HUISHOUDEN ENZO

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Het is maandag 16 oktober en meer dan 20 graden: blijer kun je ondergetekende bij voorbaat al niet maken! Het is weer tijd voor de plog van vrijdag! Ik had een typische huisvrouwendag. Ik deed de weekboodschappen met de kindjes, poetste het huis, draaide wasjes en zorgde ervoor dat alles gestreken de kast in kon terwijl de jongens allebei een middagdutje van DRIE (!) uur deden, ik maakte eten wat bij iedereen in de smaak viel en bracht aan het eind van de dag twee heel tevreden kindjes naar bed. Ik weet dat héél veel vrouwen hier een beetje minachtend over denken, en zich er helemaal niks bij voor kunnen stellen: maar ik voelde me intens gelukkig toen ik na het eten op de bank ging zitten en om mee heen keek. Ik vind het heerlijk om te werken en met de blog bezig te zijn, maar ik kan ook ontzettend genieten van dit soort kneuterige dagen! Ik maakte weer overal foto’s van!

Het is 8:00uur en Benjamin begint de dag met een ontbijtje!

En als hij klaar is met drinken neem ik mijn ontbijtje ook. Lekker samen in bed. Morris slaapt nog.

Na de voeding leg ik hem een op het voedingskussen..

Zodat ik kan kolven!

Ik heb ineens een toeschouwer. Hoi Pelle!

Ik begin de dag met wasjes. Met een baby met reflux, een dreumes en een voetballende man gaat er geen dag voorbij dat de wasmachine niet draait.

Nou, spuit 11 vindt het ook tijd om wakker te worden hoor! Kleine slaapkop.

Klaar om naar beneden gaan! Aap en speentje moeten boven blijven, en die gooit Morris zelf in zijn bedje. ‘DOEI!’

Zo. Applausje voor mezelf.

Dit. Dat je de deur uit loopt met baby op de arm en dreumes aan de hand, en dat ie dan op straat stil gaat staan en geen stap meer verzet, net zolang tot je zegt dat je dan maar zonder Morris gaat. Dan komt er ineens beweging in.

We zijn bij de Lidl! Weekboodschappen doen samen!

Geef het kind een prei om vast te houden en hij is de koning te rijk. Als ie me maar kan helpen, dat vind hij het leukste wat er is.

Één van mijn favoriete foto’s van mij met de kindjes. Benjamin in de draagdoek, Morris op de arm, de Lidl boodschappen in de auto. Doen we gewoon effe met z’n drietjes!

Lekker wazige, op het oog nietszeggende foto dit, maar er komt EINDELIJK weer een sushirestaurant in Uden en daar wordt een mens toch blij van? Vond het zo stom dat we zo rond de 50 restaurants hebben hier, maar je gewoon nergens écht sushi kon eten. Maar hopen dat dit een succes wordt!

Wij doen een rondje markt en Morris kijkt zijn ogen uit bij de bloemenkraam.


We zijn in de Albert Heijn! Morris moet uiteraard meteen een appeltje.

Hij weet dit karretje ondertussen feilloos te vinden.


We doen het tweede deel van de boodschappen, en dan gaan we weer naar huis!

Deze jongen was er in de Appie namelijk ineens hélemaal klaar mee. Toen het bijna tijd was voor zijn voeding was hij het ineens helemaal beu in de draagdoek. Hongerige baby! Thuis voed ik hem meteen en dan is hij weer oké!

Ik ruim de boodschappen op.

En Morris helpt me. Of nouja, helpt.. Hij trekt alle laden open en vindt het pak met muisjes om als rammelaar te gebruiken. Ja joh.

Ik maak lunch.. Broodje filet met truffelmayo, uitjes en een eitje.

En mama eet ook mee!

Na de lunch gaan de jongens naar bed voor hun middagdutje!

Ik doe trouwens weer casual friday vandaag. Het is allemaal wel heel casual tegenwoordig, maar boodschappen doen met twee kinderen en poetsen is nou eenmaal niet ideaal een mooi jurkje met hoge hakken hè.

Volle koelkast! Love it.

Ik ga aan de poets en daar ben ik de hele middag zoet mee. De boys slapen allebei drie uur, dus ik krijg heel veel gedaan!

Benjamin is het beu in bed, dus ik ga hem eruit halen. Dat is het ding met een ledikant hè; met al die ruimte kruipt ie z’n hele bed door!

Het is 16:15 uur, ik zit Benjamin te voeden en ik ben blij met wat ik zie: een lekker schoon huis maakt me vrolijk!

Ik bereid het eten alvast voor. Groenten snijden! Een prei, twee paprika’s, drie tomaten, twee rode uien en wat bosui. Ik denk dat we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten wel halen vandaag.

Lotje is er. Morris moet even knuffelen met z’n tante. Wel ondertussen een koekje eten, dat snap je.

Dit dus. We eten wraps met al die groenten, een beetje kip, kruiden en geraspte kaas. LEKKERRRR.

De buurtjes komen dit rompertje even brengen voor Benjamin. HOE lief is dat? En zo leuk ook, want een kraagje dus zo mijn smaak.

Ik ga gauw nog even op en neer naar de drogist, en als ik thuiskom zijn pap en mam er nog even. Toch jammer dat wij elkaar bijna nooit zien hè?! Haha. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit ver bij papa en mama uit de buurt ga wonen. Vind het zo leuk dat we elkaar steeds zo even gauw tussendoor kunnen zien.

We kregen nog een kraamcadeau van een collega! Benjamin zijn geboortekaartje mooi ingelijst. Precies hetzelfde hebben we ook voor Morris, dus ik ben er helemaal blij mee. Origineel cadeautje!

De kindjes slapen dus wij duiken de bank op voor de herhaling van Expeditie Robinson. Het is weekend en daar word ik blij van, vooral met die geweldige weersvoorspelling! Dit was in ieder geval een heerlijke vrijdag om het weekend mee te beginnen.

Zoals altijd hoop ik dat jullie een fijn weekend gehad hebben en wens ik jullie een mooie week toe!

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Lisa

    Wauw! Mag ik vragen waar het kleedje van morris kamer vandaan komt?

  • Anne

    Hoi! Waarom leg je zijn babynestje niet in zijn ledikant, zodat hij niet kán omhoog kruipen? Groetjes

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!