PLOG#19: WERK, HUISHOUDEN EN SAMEN UITETEN

 In Persoonlijk, Zwangerschap

collage19

Vrijdag is normaal mijn vrije dag én vaste plogdag, maar vandaag ben ik toch de hele dag vanuit huis aan het werk geweest. We zijn aan het verhuizen en daar komt héél veel bij kijken, dus ik bereid thuis vanalles voor. In de avond gaan we samen lekker eten omdat we morgen, vandaag dus als jullie dit lezen, 4 jaar bij elkaar zijn! Niet zo’n hele spannende plog dit keer, ondanks dat het wel een fijne dag was. Kijk je weer mee?

IMG_4657

Goedemorgen! Beetje ongezellig wakker worden zo; wat een druilerig weer! De nachten zijn hier sinds een paar weken echt niet te harden, en ook vannacht kom ik niet veel verder dan vier uurtjes slaap. Blegh! Maargoed, mag de pret verder niet drukken, we gaan lekker aan het werk vandaag!

IMG_4658

Deze is in ieder geval blij dat ik uit bed kom. Zit al minimaal anderhalf uur voor de deur te wachten. Arm beest.

IMG_4659

En deze vindt ‘t geloof ik ook wel gezellig. Die is hier druk met z’n ochtendgymnastiek overigens.

IMG_4661

‘Zo, nog even een gaapje en dan ben ik er klaar voor moeders!’ Kijk hem liggen dan, kleine lambal. Precies op het goede moment genomen, deze foto.

IMG_4654

We hadden gisteravond controle bij de verloskundige, en ze laat dit plaatje zien van hoe Frummel er nu ongeveer uitziet qua verhoudingen enzo. Ik vind het zo bizar dat hij eigenlijk al zo ‘af’ is. Hij doet het verder hartstikke prima, alleen bevestigt de verloskundige wel wat ik al vermoedde: hij ligt extreem hoog. Met zijn billen echt onder mijn borsten, tussen mijn ribben. Baarmoeder is een stuk langer dan gemiddeld, maar ook heel smal, dus dat is op zich prima. Z’n hoofdje ligt wel naar beneden, maar ook nog relatief hoog. Maandag hebben we een groeiecho om te kijken hoe hij op schema ligt!

IMG_4674

Ik ga aan het werk. Ik vergeet zélfs een foto te maken van mijn ontbijt; dat gebeurt me eigenlijk nooit. Ik neem een kop thee, twee mandarijnen en ga snel aan de slag.

IMG_4663

Na een paar uur is het even tijd voor pauze. Ik spring onder de douche. Of eigenlijk; ik ga onder de douche zitten. Normaal gesproken douche ik niet als Koen er niet is in verband met dat geflauwval de hele tijd, maar nu heb ik er zin in, dus dan maar zittend!

IMG_4667

En even een rondje stofzuigen! Hetzelfde als iedere dag. Moet gebeuren, vooral nu die twee harige draken van ons hun wintervachtje aan het loslaten zijn.

IMG_4665

De kast even netjes maken. 80% van wat hier hangt kan ik nu niet aan. Links hangen al mijn mooie Ted Baker en Karen Millen jurken en ik vraag me oprecht af of ik daar ooit nog wél in ga passen.  Vooral als ik dan in de spiegel kijk en die voetbal onder m’n shirtje zie. De tijd zal het leren.

IMG_4673

Mama komt langs om samen en broodje te eten! Gezellige onderbreking van de dag. En ze neemt deze dagcrème mee. Jeugdsentiment. Ik geloof dat dit mijn allereerste ooit was. Ik gebruik normaal altijd crèmes van Lancaster voor een wat vettere huid, maar sinds ik zwanger ben is mijn gezicht zó droog dat de vellen er af en toe aan hangen. Maar eens proberen of een iets dikkere crème daartegen helpt.

IMG_4678

Ik werk nog wat en lees dan even wat blogjes met een bouillonnetje. Alles voor een hogere bloeddruk!

IMG_4679

Koen komt thuis en valt meteen in slaap op de bank. Ik werk nog wat.

IMG_4656

Mijn  tante met wie ik samenwerk stuurt me deze foto toe. Dit is Sam, een soort Garfield achtige rode kater die denkt dat hij van het menselijke ras is en letterlijk de héle dag door loopt te miauwen. Hele gesprekken met ons en met zichzelf voert ie. Hier heeft ie zich met zijn bevallige lijfje op het bureau in ons kantoortje geparkeerd. Kijk hem nou liggen!

IMG_4681

Omdat we morgen, vandaag als jullie dit lezen, vier jaar samen zijn maar we dan andere verplichtingen hebben gaan we vanavond lekker samen uit eten! Zin in! Ik kan me echt verheugen op dit soort momentjes met zijn tweeën. Zo vaak zullen die niet meer voorkomen voordat Frummel er is. Ik doe even een make-upje op.

IMG_4684

En dit trek ik aan!

IMG_4686

Zo! We zijn bij Sassafraz. Een van mijn favorietjes in Uden. Je kunt hier een Culinaire Rondreis doen. Duurt de hele avond, en dan krijg je steeds twee kleinere gerechtjes in plaats van één grote. Twee voorgerechtjes, één soepje, twee tussengerechtjes, twee hoofdgerechten en twee desserts! Lekker!

IMG_4687

Omdat ik van de voorgerechtjes niets mag wat ik heel lekker vind – door mijn zwangerschap – krijg ik gamba’s pil pil. Deze zijn echt nergens zo lekker als hier. Wij zijn allemaal fan!

IMG_4688

Koen neemt carparccio en rosbief!

IMG_4689

Als soepje gaan we allebei voor de bisque d’homard.

IMG_4690

En daarna krijgen we nog deze quiche.

IMG_4693

Risotto.

IMG_4692

Lam.

IMG_4691

En dit hertenstoofpotje waar ik echt groot fan van ben. Vind dat zo lekker, echt van dat ‘winter’ eten.

IMG_4694

En ossenhaas. Deze is van Koen. Ik krijg ook een stukje, zwangerschapsproof. Uitgerekend de toetjes vergeet ik op de foto te zetten. Hoe dom! Die waren overigens ook heel lekker.

IMG_4696

Samen een hapje eten is echt wel een van onze hobby’s. Ik kan daar zo van genieten! Het eten is heerlijk, iets na elven zijn we weer thuis.

IMG_4713

Manlief parkeert zich lekker op de bank met een doosje paracetamol en Kleenex – griepje op komst vermoed ik.

IMG_4703

En ik doe dit.. Sportwas!

IMG_4711

Ik krijg wel gezellige hulp.. Ik ben stapelgek op mijn katten, maar als ik thuis ben wijkt deze zwarte joekel letterlijk geen minuut van mijn zijde, en de was ophangen met een kat die continu met z’n voorpoten tegen je been omhoog komt staan is niet zo heel handig. Ik betrap mezelf er af en toe op dat ik tegen ‘m sta te praten. Gelukkig moet ik daar dan ook wel weer héél hard om lachen. Gaat echt te ver.

IMG_4695

Deze muurstickers kocht ik gisteren bij de Wibra en ik vind ze leuk! Wil die huisjes boven de commode plakken, en de tipi weet ik eigenlijk nog niet zo, maar voor dat geld kon ik ze niet laten liggen. 49  cent per stuk waren ze geloof ik, dat is toch een giller?

IMG_4700

Gezicht wassen en badjas aan. Klaar voor vandaag!

IMG_4714

Ik kruip lekker bij Koen op de bank en we zetten een misdaadserie’tje aan. Ook al een van onze favorietjes.

IMG_4716

Meneer houdt het alleen niet zo lang vol.. Binnen een paar minuten ligt ie zo op mijn schoot te slapen! Ook prima. Ik kijk de aflevering alleen af, en daarna kruipen we lekker in bed. Het was een fijne dag!

Vandaag zijn we vier samen, maar vanwege de verhuizing is Koen overdag niet thuis. Ik ben een beetje aan ‘t rommelen, wasjes aan het draaien, blogjes aan het typen en bezig in de babykamer. Vanavond gaan we met Robin en Mees naar PSV-Heracles. Ondanks dat wij allebei geen PSV-supporters zijn vind ik dat wel heel gezellig. Ik plog weer het hele weekend, dus de foto’s daarvan kun je maandag online verwachten.

Ik wens je weer een héél fijn weekend! Bedankt voor het lezen. X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Simone

  Wauw wat een lekker eten zeg. Fijn om nog even samen uit eten te gaan, zo voor de baby komt. Wat een leuke sticker met die tipi! En voor die prijs, leuk zeg 🙂

 • Bertine

  oh dat eten ziet er lekker uit zeg! gefeli met jullie 4 jaar samen zijn:)

 • Monique

  Leuke plog Michelle en nog gefeliciteerd!
  X Monique

 • Michelle

  Dankjulliewel voor jullie lieve felicitaties! <3

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!