PLOG#20: DE RUST ZELVE

 In Persoonlijk, Zwangerschap

collage20

Zoals ik al beloofde heb ik weer het hele weekend geplogd! Nou hebben wij normaal gesproken best drukke weekenden, maar die vlieger ging deze week dus totaal niet op! Ik heb lekker rustig aan gedaan, wat gewerkt, gedut en lekker thuis aan gerommeld. Ondanks dat ik er nog steeds een beetje onrustig van word, van dat ‘niets’ doen, begint het langzaam ook wel te wennen. Af en toe even op het gemak is niet erg. Dat besef is fijn. Kijk je mee naar een lekker gezapig huisvrouwenplogje?

IMG_4718

Blijft bijzonder om iedere ochtend wakker te worden en dit te zien. Onvoorstelbaar dat hier over een week of 10, 11 een klein mannetje in ligt. Ik begin af en toe een klein tikje ongeduldig te worden, is het te merken?

IMG_4721

En Pellè zou Pellè niet zijn als hij niet weer keurig voor de deur op me zit te wachten. Goedemorgen vriendje!

IMG_4722

We beginnen met mijn lievelingsklusje! Koen heeft ‘m ingeruimd, en dan ziet ie er dus zo uit. Volgens mij is dat een mannending, de vaatwasser inruimen als een soort slagveld en alles er maar gewoon een beetje random inmikken.

IMG_4723

Ontbijten! Twee mandarijntjes, mijn geliefde beschuitje en grote mok thee.

IMG_4729

En dan snel weer aan het werk. Koen is helpen met verhuizen, dus die is er niet! Gelukkig heb ik toch goed gezelschap.

IMG_4734

Mama stuurt me een foto van de jongens! Kijk ze eens schoonmaken die twee! Er wordt hard gewerkt. Zij daar. Ik thuis. Goed verdeeld zo.

IMG_4737

Oké aan die éne beschuit en die twee mandarijnen heb ik dus niet genoeg. Nog maar een beschuitje dan, en een appel met kaneel. Een van mijn favorieten!

IMG_4743

Wij doen met z’n drietjes een dutje. Zal niet de laatste zijn dit weekend. Kijk hem liggen dan, met dat koppie zo in mijn hand.

IMG_4746

Na het douchen lekker mijn joggingpak aan! Veel anders draag ik niet dit weekend. Lekker tokkie hè.

IMG_4750

Koen is thuis en dat vinden er twee héél erg leuk! Kijk ze eens slijmen dan! Die kleine draait maar rondjes daar en Pellè duikt er meteen bovenop. Net of ze heel de dag geen aandacht gehad hebben nog.

IMG_4751

Warme kleren aan en gaan met die banaan. We gaan naar PSV-Heracles, als Feyenoord- en Ajax supporter. Logisch hè?! Haha. We zijn uitgenodigd, en we gaan met Robin en Mees, dus dat is vooral gewoon heel erg gezellig.

IMG_4758

Maar wát een grafweer jongens echt. Het regent gewoon onafgebroken. Blegh.

IMG_4760

We gaan eerst een even een snelle hap eten. We willen naar Happy Italy, maar daar staat een rij van hier tot Tokio, dus we gaan voor Vapiano. Óók heel erg lekker! Nou zijn wij sowieso van het Italiaanse eten, dus dan zijn dit soort ketens een uitkomst, vooral als het lekker snel moet zoals vandaag.

IMG_4759

Proost! Koen en Mees drinken samen een biertje, Robin en ik zitten aan het fris. Geen probleem.

IMG_4761

Als we onze pasta’s ophebben – die overigens echt gruwelijk lekker zijn – wandelen we richting het Philips stadion. Even binnen opwarmen voor we kou mogen gaan lijden.

IMG_4763

Even een kiekje van ons samen! Ondanks dat ik dus niet zo veel met PSV heb vind ik dit wel heel erg leuk. Gewoon gezellig met zijn vieren een potje voetbal kijken; er zijn ergere dingen!

IMG_4768

De wedstrijd begint en de eerste helft is zowaar nog heel goed ook! Bij rust is het 2-0, waardoor wij al voorspellen dat de tweede helft niet heel bijzonder zal zijn. Dat bljikt ook te kloppen. Ach, die heb je er ook tussen.

IMG_4764

Ik ben net een eskimo! Ondanks dat we droog zitten komt er door de wind toch wat miezer onze kant op, en gezien het feit dat ik van suiker ben zit er dus zo bij. Lekker warm, ik vind het wel gezegend.

IMG_4771

Het grote voordeel aan PSV is wel dat het maar twintig minuutjes van huis is! Na de wedstrijd zijn we dus zo thuis en kruipen we lekker samen in bed. Slaap lekker!

IMG_4776

En zo word ik zondagochtend wakker. We zetten de slaapkamerdeur open, omdat we gek worden van het gejank van Pellè, en dan komt ie gezellig tussen ons in liggen. Prima!

IMG_4777

We kijken WIDM terug! De laatste aflevering voor de finale. Vet spannend vinden we het. Zo benieuwd naar volgende week!

IMG_4779

Deze draak ligt er ook lekker bij.

IMG_4780

Koen moet gaan voetballen in Bergen op Zoom, dus ik bak drie eitjes voor hem met spek en kaas. Hij kan het hebben, zullen we maar zeggen. Ik gebruik altijd Coburger ham in plaats van bacon, en dat valt hier heel goed in de smaak. Het ziet er zo niet zo lekker uit, maar dat is het wel!

IMG_4786

Koen is naar voetbal, en wij kruipen weer met z’n drietjes op de bank. Junior weer zo dicht bij me als maar kan, en Pellè er naast. Ik kijk het nieuws en we doezelen nog een beetje.

IMG_4792

Hier smelt je toch van? Kijk hem nou liggen, met z’n koppie zo tegen mijn buik! Hij is ondertussen helemaal gewend aan Frummel zijn beweeglijkheid, want hij blijft gewoon liggen.

IMG_4793

Ik werk weer wat en kijk ondertussen een afleveringetje One born every minute. Niet omdat ik denk dat het me voorbereid op mijn eigen bevalling hoor, maar ik vind het gewoon heel erg mooi om te zien! En het doet me ook echt inzien dat oprecht iedere bevalling anders is. Daar is gewoon geen pijl op te trekken.

IMG_4794

Even naar buiten! Zo veel frisse lucht heb ik de afgelopen dagen nog niet gehad, dus ik haal Suusje op en we maken een flinke ronde samen.

IMG_4799

Suus blij en ik blij! Ik moet wel zeggen dat ik de afgelopen dagen ontzettend last heb gehad van mijn bekken als ik loop of wandel. Dat voelt niet zo heel fijn. Hoop dat dat gauw weer wegtrekt.

IMG_4807

Koen is nog steeds niet thuis en ik heb nog wat strijk liggen, dus dan gaan we dat maar even doen! Hoe krijg je het bedacht hè, op zondagavond om 19.30.

IMG_4806

Gelukkig heb ik wel wéér goed gezelschap! Ik vind strijken trouwens helemaal niet zo erg hoor. Ik ben er zo een die letterlijk alles strijkt. Op ondergoed en badhanddoeken na, dat doe ik niet meer. Theedoeken nog wel, dus deze kunnen weer netjes de kast in.

IMG_4808

Ik kook! Het is zondag dus het zou eigenlijk bruschetta met soep moeten zijn, maar ik heb geen zin meer om naar de supermarkt te gaan dus maak ik wat met de restjes die we nog hebben. Het wordt een eigengemaakt erwtensoepje (door oma hoor, niet door mij) en een simpele pasta!

IMG_4809

Erwtensoep is volgens mij wel echt een van de minst charmante gerechten om op de foto te zetten EVER. Hij is wel héél lekker. Ik lust eigenlijk helemaal geen erwtensoep, alleen die van mama en oma. Eenkennig hè!

IMG_4811

Om 20.45 komt Koen eindelijk thuis. Vind het om heel eerlijk te zijn maar ongezellig, die zondagen zonder elkaar! Komt ook omdat ik normaal altijd naar zijn voetbal ga kijken, maar ik het vandaag niet zo zag zitten. Ik vind het in ieder geval heel fijn als hij weer thuis. We kijken samen Moordvrouw, Divorce, en de herhaling van Chelsea – Manchester City, en daarna kruipen we in bed.

Wat een ander weekend dan normaal was dit! Zaterdag was ik de hele dag thuis, terwijl ik normaal juist altijd de hele dag op pad ben, en op zondag ging ik ook niet naar voetbal terwijl ik dat normaal wel iedere week doe. Ik heb wel heel veel dingetjes in huis kunnen doen, dus dat is fijn, en ik ben lekker uitgerust! Morgen, vanavond als jullie dit lezen, krijgen we de 29-weken groeiecho om te kijken hoe Frummel het doet. Ik kijk hier zo naar uit! Daarover volgt uiteraard nog een update.

Ik hoop dat jij ook zo’n fijn weekend hebt gehad! Bedankt voor het lezen, en een hele fijne week weer! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Mathiske

  Ik vind jou plogs altijd zo leuk om t lezen! Ik kan me wel voorstellen dat het koud was bij psv.. brr. Als je last van je bekken hebt, niet te lang mee doorlopen, bij mij scheelde het een hoop toen ik naar een fysiotherapeut ,die gespecialiseerd was in bekken klachten, was geweest. Ik kreeg ook rond week 29/30 last van mn bekken, dat komt omdat je baby nu in rap tempo zwaarder word en misschien al wel een beetje indaalt. Ik ben benieuwd naar je update over de echo. Geniet ervan! ❤

  • Michelle

   Zo leuk om te horen! Ik ben er zelf soms een beetje onzeker over; ik heb nou eenmaal niet zo’n héél spannend leven, en wil jullie niet vervelen met saaie verhalen of foto’s. Dankjewel voor de tips! Ik ben inderdaad nu 29 weken zwanger en merk echt dat het met lopen gewoon oprecht pijn begint te doen. De echo was overigens helemaal oké, kind heeft alleen buitensporig lange benen. Haha. Update volgt!

 • Lieve

  Leuke plog weer! Ik moest erg lachen om je foto van de vaatwasser, erg herkenbaar, hihi…
  Vervelend dat je last van je bekken hebt. Dat is wel een van de kwaaltjes zo in de laatste maanden. Voldoende rust nemen, zorgen dat je een goede houding hebt tijdens lopen, staan en zitten, en op tijd aan de bel trekken bij een fysio. Die kunnen je vaak goede tips geven om ermee om te gaan, nu en ook na de bevalling.
  Spannend hè, Wie is de Mol? Wie denk je dat de mol is? Wij kijken samen met de overburen en iedereen heeft een andere combi: Tim de mol en Klaas of Annemieke de winnaar, Klaas de mol en Tim de winnaar, Annemieke de mol en Tim de winnaar…heel leuk dat zaterdag de finale is, maar daarna is het altijd zo lang wachten tot de bekendmaking de week erop!
  Veel success en plezier bij de echo, hoop dat alles goed gaat. Hoe is het verder met je gezondheid, alle onderzoeken enzo vanwege je bloeddruk?

  • Michelle

   Dankjewel voor je lieve reactie:)! Oh men ja hou op hoor, Wie is de Mol is echt HEEL spannend! Ik twijfel heel erg tussen Tim en Annemiek; zul je zien dat Klaas zometeen de Mol is. Haha! Wat denk jij? Pas nadat ik jouw reactie las realiseerde ik me dat de ontknoping daarna nog een week duurt! Stom! Met mijn gezondheid gaat het prima! Ik val nog steeds een paar keer per week flauw, maar de uitslagen waren allemaal erg goed! Hierover komt morgen een update online:). Superlief dat je er naar vraagt!

   • Lieve

    Ik zit ook vreselijk te twijfelen over de mol. Zoals ze het in beeld brengen lijkt Annemiek de ideale kandidaat; hartstikke fanatiek en brengt bijvoorbeeld de afgelopen aflevering veel geld binnen. En Tim lijkt de perfecte mol, hoewel Klaas ook wel behoorlijk aan het mollen is. Maar “niets is wat het lijkt”; juist door hoe ze het in beeld brengen, word je continu op een verkeerd spoor gezet. En precies daarom denk ik dus dat Annemiek de mol is en dat Tim de winnaar wordt.
    Heel grappig. mijn man heeft elk jaar hetzelfde probleem. Vanaf aflevering 1 “weet” hij wie de mol is en na een paar afleveringen voorspelt hij al goed welke drie spelers in de finale staan. Alleen….de afgelopen 3 (!) jaar zegt hij steeds dat X de mol is en Y de winnaar wordt, en dan blijkt bij de ontknoping ALTIJD dat het precies andersom is. Maar omdat hij behoorlijk luidruchtig en vol zelfovertuiging zijn theorie blijft verkondigen, moet ik altijd zo vreselijk lachen als hij het weer fout heeft. Maar dit jaar wordt het anders, zegt hij 😉
    Volgens hem is Tim de mol en Annemiek de winnaar. Dus of hij krijgt eindelijk een keer gelijk….of ik heb het bij het rechte eind! Of het blijkt toch weer anders….zucht, volgende week zaterdag is nog zo ver weg!

 • Inge

  Wat een leuke plog zeg!
  En one born every minute, nu kijk ik mij daar scheel naar, maar toen ik zwanger was, kon ik het niet aanzien, raar toch hé 🙂

  • Michelle

   Dankjewel! Haha nee dat heb ik wel vaker gehoord hoor! Ik vind het gewoon zooo mooi om te zien! En ook wel gewoon heel bijzonder; echt iédere bevalling is weer compleet anders.

 • Jeanne

  Wat een leuke plog weer!
  Ojaa, het viel me ineens op, je broertje en jij hebben precies dezelfde kleur ogen, echt mooi!
  Spannend, maar ook leuk een echo.
  Liefs

  • Michelle

   Dankjewel Jeanne! Dat was me serieus nog nooit opgevallen, en hoewel die van mijn broertje in werkelijkheid een tikkie grijzer zijn, en de mijne iets groener, lijken ze inderdaad wel heeeel erg op elkaar!

 • Simone

  Leuke plog weer. Lief al die kattenfoto’s 🙂 Hopelijk was de echo goed.

  • Michelle

   Thanks Simone! Ja erg he, soms lees ik zelf een van mijn plogs terug en realiseer ik me een net iets te laat dat er wel héél veel kattenfoto’s inzitten. Haha. Nouja, ze zijn nou eenmaal een heel groot onderdeel van mijn vrije dagen:)! De echo was helemaal prima, de update volgt nog:)!

 • Rianca

  Oeps ik heb in een avond je hele blog doorgelezen. Dus als je jezelf afvraagt waar die idiote pageviews vandaan komen. Ik was het. Maar wat kan je ontzettend goed schrijven! Ik kwam op je blog door Mommyhood en de comments doorneuzen en zag je trouwfoto’s. Ik vind de combinatie tussen zwangerschapspost, en plogs echt ontzettend leuk! Je hebt er een volger bij. 🙂

  • Michelle

   Hahaha dat is inderdaad een plausibele verklaring! Dankjewel voor je lieve reactie en complimentjes. Heel leuk om te horen dat je mijn artikelen zo kunt waarderen, word ik heel erg blij van:)!

 • Monique

  Erg leuke plog!
  Liefs Monique

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!