PLOG205: DE EERSTE IJSJES

 In Persoonlijk

Hoi, leuk dat je er weer bent voor de plog van afgelopen weekend! Het was éindelijk echt mooi weer jongens, en daar heb ik wel niet zo gigantisch van genoten. Die temperaturen doen een mens goed! Zaterdag was een méga gezellige dag. We maakten ‘s ochtends foto’s met Anne voor de uitnodiging van Morris tweede verjaardag, we gingen lunchen op het terras en ‘s middags was het hier de zoete inval, maakte ik vijf plaatpizza’s en zaten we lekker buiten! Zondag was voetbaldag zoals altijd, én gingen we naar Isabelle haar 24e verjaardag. Echt een heel fijn weekend, en ik maakte lekker veel foto’s. Komen ze.


Zaterdagochtend! We starten rustig op, met z’n vieren in ons bed.

Deze bink is weer klaar voor vandaag! Dat koppie.

Ik neem eerst een video op en begin daarna aan fruithapjes voor Benjamin. Mango snijden vind ik echt heel therapeutisch.

Ontbijt voor Morris!

Ik doe dit aan. Zin om m’n Nikkie jurkje voor het eerst te dragen. Trek ‘m trouwens na een paar uur weer uit omdat ik die blote benen – lees melkflessen – toch enigszins hoogmoedig vind nog.

We gaan even snel wat foto’s maken met Anne!

Minimens wil uiteraard zelf lopen. Op geheel eigen tempo ook.

Anne maakte ook de foto’s voor zijn eerste verjaardag, dus extra leuk om zometeen te vergelijken.

Het is nog vroeg, maar het is al zulk mooi weer!

Diertjes spotten!

We zijn bij de schaapjes. Vindt Morris fantastisch, en ik ook. Die lammetjes zijn te leuk.

Knuffelen!

Benjamin slaapt ondertussen lekker in de kinderwagen.

Als we terugkomen heb ik hier zin in! Morris roept ondertussen al ruim ‘n uur lang dat hij naar oma toe wil, dus papa komt hem even halen om te spelen.

Geeft ons mooi de tijd om de box af te breken. Benjamin is pas zeven maanden, maar we gebruiken hem gewoon niet. Het is een grote opslag: hij speelt altijd op de grond en wil vooruit! Dat gaat in de box niet. Tijd om ‘m op te ruimen dus. Tot de volgende keer.

Zeeën van ruimte ineens!

Morris is bij papa en mama ook op beestenjacht. Ik krijg snaps van papa doorgestuurd en dat is zo leuk. Hij zoekt lieveheersbeestjes. Hij is er nog steeds niet overheen dat die van twee weken geleden aan het voetbalveld doodging – serieus! – dus hij zoekt een vervanger.

No more koude benen!

We gaan met z’n allen lunchen op het terras. Genieten van de zon! Morris vermaakt zich met puzzels.

En Benjamin met een stukje brood.

Ik neem een broodje carpaccio, en die is vét lekker. We zitten trouwens een keer bij Brownies en Downies, en dat is echt heel leuk! Het is superdruk op de terrassen, en hier hebben de jongens lekker de ruimte.

VIJF-EN-TWINTIG GRADEN!

Als de jongens gaan slapen ga ik weekboodschappen doen.

En als ik thuis kom zijn Mees en Robin er. Robin kijkt Formule 1 en Mees speelt met de jongens.

Borreltijd! Zo heerlijk om weer buiten te kunnen zitten.

Broertjes<3.

Horen alledrie bij mij. Benjamin zit in de ‘ik-stop-alles-in-mijn-mond’-fase.

We zijn toch definitief over op drie voedingen, om 9, 13 en 19:30 uur, en tussendoor drinkt hij thee!

Als Morris het niet afpakt, tenminste.

Wen staat voor de deur met dit. Gezellig!

We besluiten met zijn allen te eten, dus ik maak vijf grote plaatpizza’s. Moet genoeg zijn :’). Jullie weten inmiddels hoe ‘n hekel ik heb aan ergens niks te eten krijgen, dus dat proberen we hier koste wat kost te voorkomen.

Mijn favoriete zaterdagmiddagen dit. Buiten zitten, een borreltje, goed gezelschap..

En lekker eten! De randjes zijn een beetje zwart, maar liever dat en een knapperige bodem dan dat de pizza zo slappig is.

Als het bedtijd is voor de jongens gaat iedereen naar huis. Wij brengen de jongens op bed en duiken dan op de bank met een fles wijn en muziek aan. Geen televisie, maar quality time. Heel fijn.

Het is zondag!

Mr Sunshine is er ook weer. Als kijkt hij hier niet echt sunshinerig.

Benjamin wel! Pretbekkie.

Ontbijten!

Benjamin krijgt zijn fruit van Koen.

En dan is het alweer tijd voor zijn ochtenddut.

We maken lekkere broodjes. Een weekend zonder is uit den boze hè!

Weer zulk mooi weer. De schuifpui open, kussens op de bank in de tuin en samen buiten fruit eten. Ik word daar zo blij van. Dat de dagen weer langer worden doet me echt heel erg goed.

Morris crosst rond op zijn auto. Maar wel ‘sssst’, want ‘baby Ben slaapt’.

Toetoeeet. Boys will be boys.

Wen komt even een fiets terugbrengen en haar auto ophalen en ze heeft Rossi mee. Morris helemaal in zijn element. Hij mag koekjes geven en dat is natuurlijk compleet het einde.

Als Benjamin weer wakker en gevoed is rijden we naar Waalwijk. Koen en Robin moeten daar voetballen. Blijft toch bijzonder om dit stuk te rijden. Toen Robin nog bij RKC voetbalde reden we hier zó vaak naartoe, én het is waar ik Koen heb leren kennen. Sentiment.

Benjamin kijkt zijn ogen uit in de kinderwagen.

Voetbalzondag! Het is oprecht warm langs het veld.

Morris eet zijn krentjes.

En daarna een ijsje. Hij heeft het zó warm. Hij heeft echt Robin zijn huid; niet die van Koen of mij. Hij krijgt het zo snel heet!

Raket valt in de smaak. Het eerste echte ijsje van dit jaar en voor het eerst dat Morris zelf een waterijsje eet. Al die eerste keren!

Ik neem er zelf ook een.

Morris en zijn bal. Onafscheidelijk duo.

De wedstrijd is afgelopen!

We gaan nog wat drinken in de zon. Lot en Flip zijn er ook!

Komt ie aan hoor.

Wijntje! En thee voor Benjamin. Het is de balans.

Kijk hem nou vrolijk zijn. Met z’n snelle sneakers.

Vanuit Waalwijk gaan we linea recta door naar Isabelle! Die viert vandaag haar 24e verjaardag. Ze heeft de Baileystaart gemaakt, alleen dan met een beetje weinig Baileys. Desalniettemin superlekker.

Avondeten voor Benjamin!

En voor deze twee. Zo lief samen.

Als de boys naar bed moeten gaan we weer naar huis!

Wij sluiten het weekend af met een wijntje op de bank. Heerlijk! Wat is het toch fijn dat de zomer eraan komt. Ik merk dat echt zo goed aan mezelf. Nou ben ik sowieso een ochtendmens, maar ik sta nog gemakkelijker op als het al – bijna – licht is, en ik vind het heerlijk dat het ‘s avonds nog niet donker is als Koen thuiskomt en we gewoon nog even buiten kunnen zitten. Ik was toe aan de zon!

Het was écht een heel leuk weekend, met heel veel van vanalles. Hebben jullie ook zo van de zon genoten of waren jullie de winter nog niet beu?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Marit

  Hee! Geven jullie Benjamin ook nog tussendoor iets te eten? Of is het 3 flessen, fruit, brood en groente? Ik twijfel met mijn dochter van 6,5 ook heel erg om een fles af te gaan bouwen, maar vind dat gat tussen brood en avondeten dan zo lang.

 • Yvonne

  Mag ik vragen waar het jasje vandaan komt op de ‘No more koude benen’-foto? Die is zooo gaaf!

 • Nicole

  Ja dat colbertje

 • Lin

  Hee, leuke plog weer! Kun je het voedings schema van Benjamin aan ons vertellen ? Ik heb een kleintje van dezelfde leeftijd! Groetjes

 • India

  Hoe gaat het met Morris zijn polsje?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!