PLOG214: MIJN DERDE MOEDERDAG

 In Persoonlijk

Hallooo allemaal, wat fijn dat je er bent.. Oké grapje; als je nu al afhaakt snap ik dat! Iets met dat ik mijn ei kwijt moet na een dag werken, zeg maar. Het is dinsdag en dus tijd voor de weekendplog. Weer ‘n lekker lange deze keer! We hadden een prima weekend. Zaterdag gingen we met z’n allen lunchen voor moederdag én aten we ons eerste schepijsje van het jaar, en zondag was het moederdag, kreeg ik een prachtig kunstwerk van Morris en gingen we weer naar voetbal!

Het is zaterdag, Morris is wakker en hij wil de dag beginnen met een boek.

Deze is weer lekker on tour geweest in bed. Tijd om ‘m een treetje omlaag te zetten! De jongens hebben tot 8:30 uur geslapen; fijn!

Koen is nog niet helemaal wakker.

MIJN JONGENS! Kijk ze nou liggen samen. Benjamin begint nu ook echt te groeien voor ons gevoel. Nog iets meer dan drie maanden: dan is ie 1! Verheug ik me nu al op.

Boys will be boys.. Benjamin wil een soort van knuffelen, dus dat gaat dan zo.

Ik ga de jongens aankleden, en als ik Benjamin gedaan heb leg ik hem in Morris’ bed terwijl ik Morris aankleed. Vermaakt zich prima zo.

Hoi grote knapperd!

Zitten ze samen. Eindelijk allebei in hun Tripp Trapp’s. Helemaal blij mee.

Outfitje van vandaag! LOVE dit jurkje!

Als ik eenmaal gedoucht en wel beneden ben hebben de jongens alle bakken Duplo al tevoorschijn getoverd. Lekker buiten spelen!

Crackers delen samen.

Hele bouwwerken worden er gemaakt!

We gaan de deur uit. Lunchen met mama voor moederdag!

Gekke peuter. De auto knuffelen, heeeelemaal blij om ‘m weer te zien. Welja.

Wat een bink zo hè, met die zonnebril op.

Hooooi tante Mees!

We gaan lekker lunchen. Benjamin speelt bij Koen op schoot.

En Morris drinkt verse jus met Robin. Ik smelt echt als ik dat koppie zo zie.

Dorstig weer!

Benjamin gaat ineens zo hard! Morris z’n speelgoed is niet meer veilig ook. Alles samen delen.

Broodje zalm, broodje carpaccio en een glas rosé.. Zo heb ik ze het liefste.

Morris vermaakt zich ondertussen weer prima met z’n tas Zeeman speelgoed. Ik vind dat serieus echt een gouden tip. Haal bij een winkel als Action, Zeeman of Wibra voor een tientje ‘n zak speelgoed en leg die in je auto. Heb je altijd wat bij als je onderweg bent! Morris vindt het fantastisch en dat speelgoed is iedere keer opnieuw leuk omdat het anders is dan thuis.

In z’n natuurlijke habitat. En ik ook. Haha.


We waren van de week bij de bank voor ons nieuwe huis, en door de miskraam had een aantal kleine dingetjes wat vertraging opgelopen. We waren daar gewoon eerlijk over geweest, dus het was allemaal geen probleem en werd een paar dagen later dan gepland alsnog prima geregeld. Komen we nu dus op de bank bij onze vaste contactpersoon om alles nog even door te spreken, ook over de verzekeringen enzo, heeft hij een bon voor ons gehaald bij de ijszaak om ons een hart onder de riem te steken. Serieus jongens, HOE LIEF IS DAT?! Die man is gewoon bezig met zijn werk en hoeft dat absoluut niet te doen, dus extra attent. We gaan er meteen gebruik van maken: eerste van het jaar!

Mijn lievelings. Met Benjamin natuurlijk, maar die ligt in z’n karretje.

Meneer houdt even toezicht hoor.

Smakelijk Morrisje.

Als ik thuis kom ligt er een kaartje van Faye op de mat. Ik vind de keerzijden van het bloggen, als in alle online haat, niet altijd even gemakkelijk om mee om te gaan, maar het heeft vooral zo veel wél leuke dingen. Contact met lieve lezers, berichtjes op Instagram, en nieuwe online vriendschappen. Word ik blij van!

Oh jongens ik pas mijn bikini’s niet meer. Allemaal te groot. Ik ga even naar de H&M om te kijken of ik wat leuks zie.

Ik pas er een paar, maar het is ‘t allemaal net niet. Pech!

Ik ben even bij de ouders van Mees en die hebben weer babypoesjes. Dat is toch te cute?

Bart en Elke zijn even bij ons wat drinken, maar de boys krijgen ook gewoon honger, dus ik maak verse pastasaus voor ze. Valt bij allebei in de smaak.

Wij eten kipwraps!

Broertjes.. En maar kussen en knuffelen die twee.

Oh wat word ik blij van dit kereltje. Hij had de afgelopen dagen weer zó veel last van zijn reflux, dat hij af en toe huilend zat te eten omdat slikken zo pijn doet en dat breekt mijn hart, maar als het dan weer een beetje opknapt en hij zijn blije zelf weer is kan ik ‘m wel opeten.

Bedtijd!

Wij kijken eerst een stuk van de documentaire van Avicii..

En daarna het Songfestival. De puntentoestand kijken we in bed af, want dat duurt altijd allemaal zo kanonnenlang, maar ik vind het een zeer bijzondere editie dit keer. Understatement van de eeuw.

Het is moederdag. Daar trekken de jongens zich alleen niets van aan, en dus zit ik om 6:30 uur beneden met Benjamin. Die heeft de slaap uit. Ik geef hem zijn voeding en dan is ie weer helemaal ‘t mannetje.

Morris komt met Koen naar beneden met zijn kunstwerk. Zo leuk. Hij gaat meteen aan het spelen met z’n Duplo.

Ontbijtje!

Dat je op zondagochtend, op moederdag notabene, om 7:30 uur tomatensoep staat te koken zodat er vanavond na voetbal voor iedereen eten is. Momlife dingen.

Rijkdom..

Ik heb ineens onwijs last van mijn oog. Maar echt. Blijkt mijn lens in tweeën te zijn gescheurd. Geen wonder dus.

Uitgebreid moederdagontbijt.

Knapzak.

Babybeentjes. Love it.

Excuseer dat onwijs arrogante gezicht wat ik hier trek. Was niet de bedoeling: meer een kwestie van haast en wel de wil om m’n outfitje van vandaag vast te leggen. Standaard uniform.

We zijn even bij mama om een knuffel te geven voor moederdag en Morris doet een poging tot worstenbroodje pakken.

Oma’s slippers zijn fantastisch speelgoed.

We zijn weer thuis. Koen gaat trainen, Morris naar bed en Benjamin ligt bij mij te spelen. Hij ligt met een helicopter te rammelen, maar als ik kijk zie ik dat hij z’n ogen dicht heeft. Is hij gewoon al spelend in slaap gevallen. Zo moe dus.

Ik vind deze illustratie via Mari Andrew zo mooi. Precies zo is het. Moederdag is een mooie dag, maar er zijn ook heel veel vrouwen voor wie het – om welke reden dan ook – niet zo’n feest is of zelfs heel pijnlijk, en daar sta ik ook altijd even bij stil.

Koen heeft vorige week bij de voetbal aan een supporter beloofd dat ik een fruithap voor hem mee zou nemen, nadat hij een opmerking maakte over dat ik de jongens altijd zo lekker vers fruit gaf. Het was eigenlijk voor de ouwehoer, maar ik laat me niet kennen en neem een grote bak fruit voor hem mee.

Boterhammetje eten!

Morris vermaakt zich met kleine pingpongballetjes.

Het is zúlk grafweer. We zitten voor het eerst sinds tijden dus weer op de tribune.

Benjamin valt lekker in slaap in de kinderwagen.

Na de wedstrijd is het druk in de kantine. Er zijn een aantal teams kampioen geworden en er is een DJ. Vet gezellig.

Morris wil even een filmpje kijken, dus dat doen we. Hand in hand.. Van zulke fijne momenten! Hij kijkt trouwens op de iPad. Moeke hier kwam na al die jaren eindelijk onder d’r steen vandaan en besloot er ook een aan te schaffen. Ja ik weet het, wij waren één van de tien gezinnen in Nederland die er nog geen had. Vonden het nooit nodig, want doen toch alles op óf telefoon, óf Macbook, maar ik vind het voor de jongens wel ideaal als we ergens zijn en ze even willen chillen.

We zijn weer thuis en Morris bouwt gelijk verder waar hij gebleven was.

Eten!

De jongens krijgen weer pasta, maar met een iets andere saus dit keer.

Als je behalve je baby ook je peuter moet voeren..

Ik gok dat hij het lekker vindt.

Wassen, voeden, boekje en naar bed. Mijn derde moederdag was dit, en de allereerste met Benjamin.

Morris heeft prachtig gekleurd en ik realiseerde me ineens dat ik dat op de foto vergat te zetten. Staat hier nu in de woonkamer te pronken.

Deze man..

We liggen! Knot op de kop, chillpak aan en benen omhoog! Het is altijd zo bizar hoe snel zo’n lang weekend voorbij gaat. Net alsof ‘t ‘maar’ een normaal weekend was. Zo ondankbaar eigenlijk. We hebben superfijne dagen gehad met z’n vieren en nu zijn we weer aan het werk. Deze week bestaat DTC 15 jaar, en dat gaan we vrijdag vieren met z’n allen. Leuk vooruitzicht! Gaan jullie zien in de vrijdagplog van volgende week. Ik wens jullie een goed week toe.

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Jorine

  Wat een heerlijk weekend weer Michelle! Grappig dat Benjamin zo snel gaat opeens. Nore is precies even oud en groeit en ontwikkelt zich opeens ook als een razende! Dag kleine baby…;)
  Vraagje; waar heeft Koen zijn zwarte joggers gekocht? Mooi broekje met die smalle pijpen. Ook wel wat voor meneer hier 🙂

 • Ilana

  Dankjewel voor de leuke plog!

 • Mathiske

  Wat een gezellige plog weer. Zou je misschien eens wat over jou ervaring met reflux willen delen en misschien tips enzo? Hoe je er achter kwam enzo

  • bijzonderkleinwonder

   Nou ik kwam er zelf achter door de diagnose van de dokter, maar zal er wel eens over schrijven inderdaad!

 • Claudia

  Wat een fijn weekend! Vind het stiekem nog leuker om je plogs te zien nu ik zelf een jongentje ga krijgen. Kan ik me alvast voorbereiden en outfit inspiratie opdoen. Sta telkens ook weer even stil bij jullie verlies, hoop dat de jongens je elke dag gelukkig maken en de dag de moeite waard <3

 • Sietske

  Wat een gezellige plog.. lekker veel foto’s! Is Benjamin echt altijd zo makkelijk als jullie wat gaan eten of drinken in een restaurantje? Mijn dochtertje is twee weken ouder maar ik ben van tevoren soms zenuwachtig of ze het wel gaat volhouden, of ze niet moe wordt en gaat zeuren… maar benjamin lijkt altijd lekker op schoot te zitten of in slaap te vallen! en die tas met speelgoed: handige tip!

  • bijzonderkleinwonder

   Jep.. Kan er niks anders van maken. Nou moet ik ook zeggen dat hij voor een baby van acht maanden ook al wel heel veel in restaurants en op terrasjes is geweest, maar het is sowieso een makkelijk kind. Als we genoeg eten voor hem bij hebben en iets te spelen gaat het altijd goed!

 • Lieke van Veen

  Bij de Hunkemöller hebben ze wel hele fijne en leuke bikini’s!

 • Esther

  Hier ook nog geen ipad hoor

 • Esther

  Oh en daar stonden een paar smileys achter haha…ik wil er eigenlijk ook niet aan maar misschien toch wel handig soms haha

 • Laura

  Wat ben jij toch een levensgenieter Michelle! ik word helemaal happy van jou plogs en herken mezelf zo in jou af en toe. (Nu ik zelf mama ben van een 7 weken oud zoontje alleen maar meer!)
  Wat is jou favorite kleding die borstvoeding technisch ook makkelijk is? ik zie vaak omslagjurkjes en blouses voorbij komen, maar zou daar wel een artikeltje over willen lezen.

  • bijzonderkleinwonder

   Zo lief! Ik ga inderdaad vaak voor een blouse of een overslagjurkje. Of een shirt met een hemdje eronder! Zal ik eens een artikel over schrijven; goede tip!

 • Ria

  Krijgt Benjamin zijn pasta gepureerd.? Of gewoon zo?
  Met vriendelijke groet,
  Ria

 • Denise

  Super leuk altijd om te lezen! Slaapt benjamin nu wel op de rug in de kinderwagen? Onze dochter van 8 maanden is namelijk ook een buikslaper en slaapt dus echt niet in de kinderwagen. Dit is soms lastig omdat ik hierdoor erg veel aan huis gekluisterd ben..

 • Inge

  Wat een leuk jurkje! Mag ik vragen waarvan?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!