PLOG218: WATERPRET

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Het is tijd voor de weekendplog van deze week. Het is een knétterlange, ik denk een van de langste ever, dus ik zal het kort houden voor nu. We hadden een heel heel fijn weekend. Op zaterdag lieten we een fietsstoeltje voor Benjamin monteren, aten we heel vroeg een ijsje in het kader van gewoon omdat het kan, werd Morris intens gelukkig van zijn zwembadje en deed ik wat boodschapjes terwijl de boys sliepen. ‘s Avonds hadden Koen en ik heel kneuterig een avond samen, in de tuin, met een dobbelspelletje en een fles rosé. Dikke prima. Zondag was het voetbaldag, en tussendoor werd er vooral heel veel gezwommen! Ik legde alles vast. In tienvoud. Dus. Komen ze!

Het is weekend! We hadden gisteravond bedacht dat we vandaag een beetje tempo zouden maken in de ochtend, dus dat doen we. We halen de jongens uit bed als ze om 8:30 uur wakker zijn en kleden ze meteen aan.

Samen ontbijten!

Morris wil meteen naar buiten: de zon schijnt!

Ik eet mijn yoghurtje en smeer ondertussen een beetje mascara op m’n wimpers.

Lookje!

Op naar de fietsenwinkel! We gaan het fietsstoeltje van Benjamin halen. Koen heeft al een adapter; we hadden alleen maar één stoeltje. Laatste keer fietsen in de draagzak dus.

Morrisje zit lekker bij mij voorop. Ik vind fietsen met de kinderen oprecht één van de leukste dingen om te doen. Morris zit alleennn maar om zich heen te kijken, te wijzen, te zwaaien naar andere mensen, alle auto’s bij kleur te noemen.. Echt heel gezellig.

Zo! Tijd voor een stoeltje voor baby B.

En daaar zit ie dan. Is die kleine baby ineens niet zo klein meer.. Hij vindt het fantastisch voor op de fiets, en wij fietsen echt als twee blije guppen door het dorp met onze jongens voorop. Heel trots.

We gaan naar de Action om een nieuw zwembadje voor de boys te halen. Deze is top voor nu.

En daarna maken we nog een pitstop. Kijk mij dan met m’n gigantische fietstassen.. Moeder Gans. Als je ‘burgerlijk’ opzoekt in de dikke Van Dale staat mijn naam daar heel groot achter

We gaan een ijsje halen! Nog voor de middag. Gewoon omdat het kan en omdat het zulk heerlijk weer is.

Morrisje kiest..

Zit ie. Kleine burgemeester.

‘Samen doen!’

Benjamin eet ondertussen een babykoekje. En af en toe een minihapje ijs, dat ook.

Ik pas in de H&M een paar rokjes, maar vind nét niet wat ik zoek. Deze vind ik qua model echt heel leuk, maar hij is nét iets te lang om flatterend te zijn geloof ik.

We fietsen weer naar huis!

Het zwembadje staat. Morris vindt ‘m geweldig.

Spetteren!

Koen maakt broodjes.

Lekker buiten eten.

Hij wil zoooo graag kruipen, alleen heeft ie nog niet helemaal door hoe.

Dit.. Zo gek op elkaar, mijn mannen.

Morris is niet uit het badje te krijgen. En Benjamin vindt het ook heel leuk. Blij dat ze in ieder geval niet zo bang voor water zijn als hun moeder is!

Opdrogen in het zonnetje.

Benjamin wil geen borstvoeding meer tussen de middag. Ik kolf wel nog, voor een extra’tje. Hij krijgt nu alleen nog ‘s ochtends en ‘s avonds de borst, en verder water en thee, net als zijn broer destijds. Ik geef Benjamin nu langer borstvoeding dan ik Morris heb gegeven. Ben blij dat dat gelukt is.

Opdrogen was maar van korte duur, want er moet weer gespeeld worden.

Die Morris.. Hij heeft het zo naar zijn zin. Kleine waterrat. Ben zo benieuwd hoe dat dalijk op vakantie gaat zijn!

De jongens slapen, Koen kijkt voetbal en ik ga even een paar boodschappen doen.

Ik haal een spelletje bij de Intertoys..

En ik slaag bij de Prénatal voor drie shirts voor Benjamin. Allemaal maatje 68. Ze hebben nu stapelkorting en ik vind deze heel leuk. Van Name It, Prénatal eigen merk en Noppies.

After middagslaap knuffels.

Dit kleed van Action is een aanrader. Vier hele euro’s, en hij is top voor buiten. Aan de onderkant zit aluminium, dus hij wordt niet snel vies, is gemakkelijk schoon te maken én hij zit in zo’n klittenband houder waardoor je ‘m gemakkelijk mee kunt nemen. Tip van Flip!

‘Joehoee’.

‘Kek petje wel’.

‘Hij staat me hè?!’ Ik ga zo stuk om deze foto’s. Die snoet!

Ennn daar gaat ie weer. Op een missie.

Morris wil niets anders dan spelen in zijn badje. Één vierkante meter groot, maar meer heeft ie niet nodig.

Lekker eten!


Wij halen frietjes. Want daar is het weer voor!

Zo. Gemak dient de mens af en toe.

Papa, mama en Robin komen even voorbij.

En dan is het weer bedtijd! De jongens zijn allebei echt méga moe van al het spelen. Nog even gauw een boekje, en dan onder de wol.

Wij ruimen de bende op en gaan dan lekker buiten zitten. Spelletje doen en een rosé’tje drinken samen. Vroeger, toen we nog geen kinderen hadden zaten we op dit soort avonden tot in den treuren op het terras. Heel fijn, maar dat gaat nu niet meer zo gemakkelijk en dat is oké. Thuis datenight kan minstens net zo fijn zijn.

We hebben binnen de Champions League finale aan staan.

Koen z’n gezicht na de eerste blunder van de keeper van Liverpool. Toen moest de tweede nog komen..

Zomeravonden..

Het is zondag en ik begin met groot onderhoud. Tot voorlopig niet meer ziens snor en unibrow.

Koen begint aan de tomatensoep. Vaste prik op zondag. Hij kan niet koken, maar deze soep inmiddels wel en dat is heel fijn. En handig ook.

Ik zoek de kasten van de jongens uit. Helemaal. Alles eruit, sorteren wat nog past en wat niet, winterspullen naar zolder. Benjamin z’n kast is weer netjes! Maat 68 en 74 erin, en 80 achterin. Kan er maar alvast liggen.

En Morris z’n kast. Maat 92, en alvast een beetje 98 voor het najaar.

De dag beginnen met spelen in het badje.

En wij ontbijten weer buiten. Ik houd zo van dat buitenleven. Beetje campinglife gevoel krijg ik ervan.

De jongens gaan allebei om 11:30uur naar bed voor een dutje, dus ik pak de tas in voor naar voetbal. Eten eten eten.

En ik trek wat fatsoenlijks aan! Vind m’n nieuwe jurkjes zo fijn en luchtig. Wel letterlijk luchtig trouwens: het is best een risico’tje om hier alleen een string onderaan te trekken. Ik deed voor de zekerheid maar een shortje aan en dat was maar goed ook, want toen het als een malle begon te waaien zat m’n jurk zeg maar in mijn gezicht. Dus.

We zijn bij voetbal! Koen zit vandaag voor het eerst dit seizoen op de bank. Hij staat op scherp, en als hij geel pakt is hij volgende week geschorst voor de nacompetitie. Dat risico wil de trainer niet lopen, dus hij doet niet mee vandaag!

In zijn element.

Van wie ze die liefde voor eten hebben hoef je je in ieder geval niet af te vragen.. Genetisch bepaald much. Check die ogen, neus en mond! Identiek, alleen zó’n andere vorm koppie.

Onderonsje met opa.

I-de-aal, zo’n iPad voor de kinderen. Kun je ook mooi de start van de Grand Prix van Monaco op kijken langs de lijn. Haha.

Het wordt ineens wel heeel erg donker.

Ik vind dit altijd zo’n mooi gezicht. Hand in hand. 52 jaar leeftijdsverschil.

Gaat ie weer, achter z’n bal aan.

‘GOOOOOGOOOOO’. Ze winnen met 4-2 en Robin scoort er twee. Lekker bezig wel.

Kleed heb ik meegenomen: fijn voor Benjamin. Die vermaakt zich er prima op.

Morris houdt ondertussen even pauze met een filmpje en wat drinken.

Staat ie hoor..

Paar stukjes gehaktbal eten. Hij vindt het allemaal lekker.

Ennn daar gaat ie weer. Voetballen, voetballen, voetballen.

Training van Robin!

Benjamin wordt ondertussen overladen met aandacht. Bevalt ‘m prima!

Knuffelen.

Ik was tijdens mijn zwangerschap van Benjamin erg benieuwd hoe dat zou zijn met een tweede kindje: de eerste heeft tenslotte de eerste periode van zijn leven alle aandacht voor hem alleen gehad. Nog steeds vind ik dat wel eens een ding. Benjamin heeft de aandacht nooit niet hoeven delen. Daar tegenover staat dan wel weer dat hij een súperlieve grote broer heeft, we met hem veel meer ervaren zijn dan we met Morris waren, én dat we inmiddels weten dat het écht kan: van allebei precies evenveel houden. Benjamin is minder lang in ons gezin, maar zijn plek in ons hart is absoluut net zo groot als die van zijn grote broer.

We gaan op naar huis. Het is mooi geweest voor vandaag.

Ik maak het bed op met ons nieuwe dekbed. Vind ‘m leuk!

Bedtijdrituelen. Boekjes met z’n vieren.

De jongens slapen en wij maken ons lievelings zondagavond eten: bruschetta voor bij de soep.

Zo. Eten, rosé, spelletje.. Niks meer aan doen! Dit was een heerlijk weekend. Ik geniet zo intens van het mooie weer en het de hele dag buiten kunnen zijn. Vitamine D doet me goed. Eind van de week gaan we een weekend weg met z’n vieren, dus dat zijn leuke vooruitzichten. Jullie zien volgende week weer hoe dat was!

Worden jullie ook zo vrolijk van de warmte? Of juist he-le-maal niet?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • An

  Hee Michelle, ziet er geslaagd uit! Mag ik vragen waarmee (materiaal/merk) en hoe je je bovenlip harst? Groeit het niet harder terug? Heb je het altijd zelf gedaan of bijvoorbeeld eerst bij een schoonheidsspecialiste? Fijne dag!

  • bijzonderkleinwonder

   Ik hars het gewoon met van die harsstrips voor je bovenlip. Kun je overal kopen! Groeit helemaal niet harder terug. Ondertussen zelfs veel minder en dunner. Tien jaar geleden ging ik ervoor naar de schoonheidsspecialiste maar dat vind ik nu zonde van de tijd en het geld. Is zo gepiept op deze manier!

 • Anouk

  Ooh snel terug voor die rok. Die staat je echt zo prachtig! Leuke plog weer. Wat kun je blij worden van die vrolijke koppies he?!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja hoe langer ik naar die foto kijk hoe leuker ik ‘m vind! Haha. Ja joh die blije koppies zijn het mooiste!

 • Tamara Embregts

  Hoi Michelle.

  Vraagje? Volgens mij zag ik op een foto van Morris van zijn kast. Dat hij een locker kast heeft met hang en lig gedeelte. Mag ik vragen waar jullie die gekocht hebben.
  Ik ben voor mijn zoontje namelijk ook op zoek naar zo’n kast.

 • Sophie

  Wat wordt Benjamin toch grooot!

 • Martine

  Hai! Reageer eigenlijk nooit maar die rok moet je gaan kopen hoor! Staat je heel mooi! Leuk om altijd jullie weekenden te zien, hier ook 2 boys dus redelijk herkenbaar;-)Liefs!

 • Lieke van Veen

  Heerlijk om te zien hoe lief Benjamin en Morris samen spelen in het zwembadje! Benjamin lijkt al bijna net zo groot als Morris in dat fietsstoeltje.
  Dat rokje moet je echt halen hoor hij is super leuk!

 • Denise

  Ik ben heel benieuwd waar dat gave dekbed van Is!? Enne toch even terug naar de h&m voor dat leuke rokje!

  • bijzonderkleinwonder

   PRIMARK! €16!

   • Denise

    Love it!! Heb er nu ook 1 op liggen van de primark! Ze zijn super en dat voor dat geld!

 • Youssra

  Superleuk rokje!! Staat je leuk!
  En wat hebben jullie een heerlijk weekend gehad! Mooi om te zien, het is jullie gegund !!

 • maika

  Wat een mooi gezinnetje zijn jullie toch!!

 • Karin

  Wat een gezellig weekend! Heerlijk dit weer he, hier ook drie kids die het helemaal geweldig vinden. Lekker knoeien met water! En die rok moet je echt halen, erg leuk!! Mag ik vragen waar je al die leuke jurkjes vandaan hebt? Ik vind ze superleuk allemaal!

 • Fleur

  Heerlijk weekend! Is Koen zo’n gezelligheidsroker met dit weertje? Ik wel nl, en zag ineens de verplaatste asbak haha!

 • Lindsay

  Hoe langer hoe beter hoor als het om jullie plogs gaat. Heerlijk om te lezen!

 • Mare

  @Michelle: Misschien dat je er al eerder over hebt geblogd, maar de liefde voor voetbal is die vooral gekomen door je vader of juist je moeder? Deden je ouders ook aan voetbal?
  En hoe zit het bij Koen? Wie was zijn inspiratiebron? Verder vroeg ik me af, krijgt hij ook betaalt voor voetbal, want het is zo intensief en hij en jullie zijn er met veel plezier maar ook vol overgave mee bezig!
  Misschien vind je het niet zo’n snuggere vraag (die laatste) maar excuses, ik weet van voetbal vrij weinig.

  • bijzonderkleinwonder

   Haha nee hoor geen snuggere vraag! Vind ‘m wel leuk. Bij mij door mijn vader! Papa heeft altijd gevoetbald en gekeept en is voetballiefhebber, Robin kon heel goed voetballen en heeft in de jeugd van RKC Waalwijk gespeeld – daar was Koen zijn trainer en hebben wij elkaar ontmoet, en ik heb zelf ook altijd gevoetbald. Mama was een paar jaar leidster van mijn elftal maar vooral supporter ook! Koen zijn broertje heeft lang in de jeugd van PSV en later bij FC Den Bosch gekeept, en Koen heeft hoofdklasse en topklasse gevoetbald. Dat was wel betaald; nu is het vooral voor de hobby!

 • Celine

  Hi Michelle,

  Wat een geweldig gezinnetje zijn jullie toch. Lees altijd met veel plezier je plogs! Zelf ben ik namelijk ook mama van 2 kleine mannen 🙂

  Miss een stomme vraag, maar waar is die basic witte top van die je draagt op die rok van de H&M?

  Groetjes,

  Celine

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!