PLOG230: DE VAKANTIE IS BEGONNEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Leuk dat je er bent voor een nieuwe plog op deze nieuwe maandag. Zoals ik vorige week al schreef blijf ik in onze vakantie gewoon bloggen, dus vandaag ben ik er weer met de foto’s van afgelopen vrijdag. Onze eerste vakantiedag! Ik begon ‘m in de sportschool, en eindigde hem in Amsterdam met mijn drie mannen. We gingen een weekend weg met z’n vieren en dat begon in ieder geval heel erg fijn met een paar uur in de stad. Ik maakte er foto’s van dus scroll vooral even verder om ons te fijne huisje en rondje Amsterdam te zien.

Het is iets voor half 9 en Lot pikt me op om te gaan sporten. Mijn mannen slapen alledrie nog en ik ga even wat doen voor het weekend begint!

Dusdat. Ik heb een hele poos niet in de sportschool gesport omdat ik er gewoon geen tijd voor had met alles wat er moest gebeuren. Ik sportte dus alleen maar thuis en dat vond ik heel fijn, maar ik vind het nu ook wel lekker om even heel doelgericht die sportschool in te gaan. Lot en ik werken ons rondje af samen en dat voelt goed!

Eenmaal thuis zijn mijn jongens ook wakker en mag ik wel even bij Morris uitrusten zegt ie. Maak ik dankbaar gebruik van.

Bel en Wen komen ons even gedag zeggen voor de vakantie. Heeel veel knuffels!

En mama is er ook even want die zorgt voor de katten als wij er niet zijn.

Morris heeft van opa en oma Bollen een portemonneetje gekregen met centjes om een ijsje van te kopen op vakantie – echt, HOE schattig – en nu zit hij heel de tijd zijn geld uit te stallen op tafel om te checken of het er nog wel in zit. Vandaar ook die ranzige glasplaat; voor de oplettende kijker.

Als iedereen weg is spring ik onder de douche. Wel zo fris!

En ik doe dit aan. Jurkje van Nikkie met m’n Converse.

Zoals allllltijd moeten er ook nu lastminute nog wat boodschappen gehaald worden om het weekend door te komen – denk aan fruit, rosé – uiteraard heel belangrijk – en lekkere dingen, dus dat doe ik!

En dan rijden we door! Bepakt en bezakt. Serieus mensen, wat sleep je toch een berg ellende mee voor een weekend weg met twee kiddo’s. Ongelofelijk. Als we naar Italië waren gegaan zoals in eerst instantie het plan was hadden we wel met drie auto’s kunnen gaan voor al die toestanden die wij met ons meenemen.

We zijn in Amsterdam. We zijn nog niet eens binnen geweest en ik vind het nu al fantastisch: kijk zo mooi dit eruit ziet! We hebben gigantisch geluk met het weer, dat ook.

We verblijven in een Natuurhuisje in de Tuinen van West, aan het rannnndje van Amsterdam. De omgeving is prachtig. Vrijwel alleen maar groen, met een pluktuin in de buurt en een grote mooie speeltuin. Ik word NIET betaald om hierover te schrijven en hoef er zelfs op mijn site niks over te zeggen, maar dat doe ik wel omdat ik oprecht heel enthousiast ben. De rust hier is zo fijn. Nou: dit is dus het keukentje. Klein maar fijn!

En het zitgedeelte. Heel ruim en dat is zo fijn voor de boys om te spelen. We zitten in het Marrakech huisje, dus het is helemaal in die sferen ingericht.

De veranda buiten. De jongens voelen zich ook meteen thuis.

De slaapkamer van de jongens.

En van ons! Ik haat twee losse dekbedden, maar dat is op heel veel plekken zo en het is wel een heerlijk bed!

En dit is het badkamertje met een ruime douche. Geen stacaravandouche zeg maar. Heel fijn!


Tijd voor een banaantje voor deze twee.

We zitten vlakbij Schiphol, dus er vliegen de hele tijd vliegtuigen over. Wij houden van vliegtuigen dus vinden dit alleen maar leuk. Morris overigens ook, die staat de hele tijd omhoog te koekeloeren.

We ruimen al onze spullen op en gaan er dan op uit. Vandaag is het nog niet zo heel erg heet, dus we besluiten nu naar Amsterdam te rijden. Koen wil nog even kijken voor een zonnebril, dus dat kunnen we maar gehad hebben.

We parkeren op de Nassaukade en wandelen dan een stukje. Deze eigenwijze peuter wil uiteraaard zelf lopen, maar het is zo loeidruk met fietsers en auto’s – ja deze dorpelingen vinden dat druk;) – dat hij af en toe even gedragen moet worden.

En weer verder aan mama’s hand!

Stoepjes, opstapjes, randjes: alles leuker dan gewoon over het trottoir lopen natuurlijk.

Als hij op een gegeven moment toch moe wordt van al dat wandelen roept hij zelf dat hij een tukkie wil doen. Ja echt. Benjamin ligt al bovenin de kinderwagen dus er is geen andere optie dan onderin en dat vindt hij ineens fantastisch. Hij kruipt er zelf in. Filmpje aan op de iPad en chillen maar.

Even tijd voor een ijsje. Morris houdt zijn zonnebril overigens ook binnen op. Toch teveel tv gekeken die jongen;).

Na het ijsje kruipt hij weer terug in zijn bakkie en als het ineens wel heel stil is blijkt hij dus in slaap gevallen. I-de-aal dit!

Genieten met mijn mannen. Zo fijn om vakantie te hebben samen.

We zijn bij de Bijenkorf voor Koen z’n zonnebril.

En ik moet er uiteraard ook passen. Ik vind deze geweldig, maar bijna vijfhonderd piek voor een zonnebril die ook nog eens redelijk lijkt op wat ik al heb is me op het moment toch net even te gortig.

Amsterdam <3

Het is prachtig weer dus we besluiten naar Waterkant te wandelen en daar wat te eten en drinken. Met de boys, kan prima!

Zo lekker aan het water! Met volle buiken wandelen we terug naar de auto.

Zijn we weer!

Spelen zonder kleren, maar wel met je schoenen aan. Je bent een peuter of je bent het niet.

De kleren van de jongens zijn vies dus ik doe even een handwasje. Ik moet altijd aan mama denken als ik dit soort dingen doe. Die stond vroeger op de camping ook altijd onze spulletjes uit te soppen.

Deze kleine man valt heel snel in slaap.

Maar deze doet er wat langer over. Na honderdduizend boeken en peuterdrama leggen we hem er toch gewoon in: dan maar even moeilijk doen. Hij geeft het gelukkig redelijk snel op uiteindelijk.

Wij planten onszelf buiten op het bankje, met een spelletje en een drankje, en we gaan heel vroeg naar bed. We zijn zo intens moe allebei: tijd om een beetje bij te slapen! De rest van het weekend was ook echt HEEL erg fijn, op het strand van Bloemendaal op zaterdag en in onze eigen tuin op zondag, maar dat zien jullie morgen weer!

Vandaag passeert de akte van ons oude huis en daar ben ik blij om. Weer een zorg minder, en weer een puntje van het lijstje afgestreept. Nog twee nachtjes: dan gaan we op vakantie. Ik tel de uren min of meer af. Bijna..

Ik zie jullie heel graag morgen voor de weekendplog!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Larissa

    Wat een super leuk huisje hadden jullie! Ik hoor zoveel goede dingen over die natuurhuisjes. Toch iets om te onthouden als we weer een keer een weekendje weg willen.

  • Mirjam

    Hele leuk plog. Hecht gezin zijn jullie toch.
    Hoe sport jij in de sportschool, via een schema of doe je gewoon maar wat? En zoja hoe kom je aan je schema?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!