PLOG239: NAAR OPA & OMA

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Dankjewel voor alle lieve felicitaties die ik gisteren van jullie ontving, hier, in mijn mailbox en op Instagram. Ik voelde me echt heel erg jarig, mede door jullie, dus nogmaals thanks daarvoor. Vandaag is het tijd voor de plog van afgelopen vrijdag. Die van het weekend volgt morgen. Mijn vrije dag bracht ik zoals altijd met de boys door. We gingen even langs bij Lot, deden boodschappen met z’n drieën, een rondje dorp – waar ik m’n nieuwe lievelings flodderjurk vond – en ‘s avonds gingen we langs bij opa en oma. Kijk mee!

Zo wakker worden op je vrije dag is het allermooiste. Zijn tandjes schieten ineens als paddestoelen uit de grond en er zijn momenten dat hij letterlijk iedere stap die ik zet achter me aankruipt, en niks anders wil dan getild worden en knuffelen, maar over het algemeen blijft hij vrolijk. Gelukkig maar.

Samen ontbijten!

Ik was vanochtend niet heel veel eerder wakker dan de jongens dus ik smeer beneden aan tafel iets op mijn gezicht in plaats van boven in mijn hoekje. Ook prima.

When de baby tanden krijgt.. Continu vuurrode wangen.

Staan en zwaaien..

Bom ontploft in 3…. 2…. 1…. Morris en ik spreken altijd af dat hij het ene weg moet leggen als hij met het andere wil spelen, maar Duplo is Duplo en als je daar drie bakken van hebt moeten die ook alle drie tegelijk door de kamer geslingerd worden. En vervolgens ziet de hele woonkamer er dan van voor tot achter uit zoals op deze foto. Haha.

We moeten boodschappen doen maar Morris wil graag naar tante Lotje. Is weer ‘n nieuwe fase blijkbaar, want we kunnen de straat niet uit zonder dat ie checkt of het misschien een optie is om ff naar tante Lot te gaan. Ze heeft nog vakantie dus we wippen even binnen, en vervolgens spelen de jongens daar samen met speelgoed van vroeger.

Buiten!

Ik zou denk ik ook de deur plat willen lopen bij mijn tante als ik twee jaar en gek op zwemmen zou zijn, het dan ook nog eens mooi weer zou zijn en m’n tante een zwembad zou hebben. Ik snap ‘m wel, die Morris.

We blijven maar even en gaan dan door naar de supermarkt voor de weekboodschappen. Benjamin hangt lekker in de draagzak en Morris is een heel goede hulp.

Als de weekboodschappen binnen zijn moet ik nog even naar de apotheek voor medicijnen, maar het is ondertussen allang lunchtijd. Ik besluit de auto in het dorp te parkeren en gewoon lekker een broodje te halen en op het gemak een rondje te wandelen met de jongens. We hebben toch geen haast.

Worstenbroodje eten op een bankje.

Er is een nieuwe winkel in het dorp en die verkopen best wat leuke spulletjes voor relatief weinig geld. Ook heel anders dan wat al in Uden verkrijgbaar was allemaal.

Samen medicijnen ophalen. Normaal gesproken is er bij deze apotheek altijd een rij jongens, daar word je gewoon bang van, maar vandaag kunnen we meteen doorlopen. Dat is nog nooit gebeurd. Je kunt maar ergens blij van worden.

Nog even de laatste dingen bij de Ap halen. Morris met de kar natuurlijk.

Tot hij zich ineens realiseert dat hij in de Ap ook spelletjes kan doen, dus weg is ie. Met kar en al.

We zijn thuis. Ik ruim de boodschappen op en probeer m’n nieuwe oorbellen. Ik heb altijd en eeuwig dezelfde parels in, en dat vind ik ook nog steeds wel mooi, maar het is ook ál-tijd hetzelfde en een beetje veilig. Maar eens iets anders proberen voor de afwisseling.

We hebben Mees en Robin de hele week nog niet gezien – zij hebben nog vakantie – dus ze komen even langs. Mees racet met Benjamin voorop achter Morris aan rondjes door de tuin. Ik ben nog steeds echt zo blij dat we daar nu iets meer ruimte hebben.

Dit jurkje kreeg ik een hele poos terug al opgestuurd en ik draag het heel graag. Fijn ding!


De boys gaan slapen, maar eerst moeten Robin en Mees nog mee naar boven om boekjes te lezen.

Ik krijg een pakketje van D’azur, een tanning merk, om te testen, dus daar ben ik méga benieuwd naar. Ga ik straks als het laatste vakantiebruin van mijn benen is gesleten uitgebreid proberen.

We chillen in de tuin en Pelle wil ineens door iedereen aangehaald worden. Dat is ook nieuw.

Ik moet nog even rose kopen en omdat ik dit jurkje – wat ik vanmiddag met de boys al zag – niet uit m’n kop krijg besluit ik hem even te gaan passen. Ik stuur Koen een fotootje door om te vragen of hij het niet teveel gewaad of soepjurk vindt. Als ik er tentstokken onder zou zetten zouden we er onder kunnen kamperen, zo wijd dat ie is, maar het zit wel echt heel lekker.

Ik krijg deze foto terug van Koen met het onderschrift: ‘ik vind jou zelfs hierin mooi’. Haha. Goedgekeurd dus. Inpakken en wegwezen!

Ik heb nu al de smaak te pakken met die grotere oorbellen.

Ik maak een gemakkelijke pasta met veel groentes omdat we op tijd weer weg moeten.

Benjamin vindt a-l-l-e-s lekker. Ik hoop niet dat hij selectieve eetgedrag van zijn broer snel gaat overnemen.

Op naar opa en oma!

Ze vinden het zo leuk om hun enige twee achterkleinkinderen te zien, en ik vind het zo’n vertederend gezicht. Van die dingen die je eigenlijk gewoon heel veel vaker zou moeten doen.

<3

Oma heeft speciaal aardbeiengebakjes gehaald. Vinden we allemaal lekker. Vooral Morris heeft ze zo op.

Donna aaien. Het hoogtepunt van Morris’ dag. Hond voor hond na.

Benjamin en opi. Dit is trouwens zo’n typisch geval ‘fail’: we hadden Benjamin z’n shirt thuis nog niet aangetrokken in verband met knoeien en vies maken binnen 1 seconde, en zeiden tegen elkaar dat we dat shirtje mee zouden nemen in de auto om daar aan te doen. Rijden we bij opa en oma de straat in, vragen we dus aan elkaar waar dat shirt is, blijkt dat nog thuis op tafel te liggen. Dus nouja. Dan maar zo. Dat kleine handje op opa’s arm.. 86 en bijna 1. Vind ik altijd zo’n mooi gezicht.

Even fotootje met opa voor in het familiealbum. Die hadden we nog niet.

Handje vasthouden.

Als we thuis zijn is het meteen bedtijd. Nog even een boekje en er dan gauw in!

Is ook wat.. Ik weet niet eens meer wat we vrijdagavond gekeken hebben. Ik geloof dat het Love Island was. Rosé en een bakje chips erbij en wij zitten prima. Is de week gewoon zomaar alweer voorbij.

Ik zie jullie heel graag morgen voor de weekendplog! We gingen een dag naar zee én maakten de hal beneden eindelijk naar onze zin. Helemaal blij mee. Dat gaan jullie morgen zien:). Dankjewel voor het lezen.

!

 

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Carmen

  Gezellig plog weer! Wat een leuke oorbellen!

 • Jennifer

  Zo grappig… zag je nieuwe oorbellen al voorbij komen en dacht hé dat is heel wat anders dan normaal.Ze staan je goed!

 • Mirjam

  Leuke oorbellen! Waar zijn ze van?!

  • bijzonderkleinwonder

   Ik geloof niet dat ze van een merk zijn! Ik heb ze gekocht bij Twinkels.

  • Hester

   Deze speurneus heeft even gezocht en jurkje & oorbellen kun je bestellen op twinkeltje.nl 🙂 Handig voor ons niet-Brabo’s 🙂

   • Sabine

    Girl.. you read my mind ✌️

 • Samantha

  De foto van je opa en jou ontroert me. Helaas heb ik beide opa’s niet meer (zowel van mijn eigen als mijn man’s kant) sinds ik een zoon heb is dat toch anders… Gevoelsdingetje. Ik vind de foto Zo bijzonder, zo gewoon maar toch zo uniek. Ik hoop dat je je opi en oma nog lang bij je mag hebben ❤.
  Liefs.

  • bijzonderkleinwonder

   Dit zijn de opa en oma van Koen, al voelen ze ondertussen ook een beetje als mijn eigen opa en oma. Ze zijn al 86 en rooien het nog steeds samen. Zo mooi om te zien. Ik heb zelf helaas geen oma’s meer en nog maar één opa, dus ik kan me alles voorstellen bij jouw gevoel!♥️

 • Willemijn

  Altijd zo gezellig jouw verhaaltjes ! Heerlijk !

 • Rianne

  Wat een leuke plog Michelle! Ben benieuwd naar die van morgen! En super leuke oorbellen!

 • Kim

  Zag bij jou al steeds iets voorbij komen over love island en ben ook maar begonnen….. Nouuuuu te verslavend haha!

  • bijzonderkleinwonder

   Hahaha echt hè! Gaat nergens over maar kijkt zo lekker weg.

 • Nina

  Whaaa heb het jurkje besteld! Heel leuk. Maar klopt het dat jij er een andere zwarte band om hebt gedaan?? Heb er namelijk een heel dun zwart touwtje bij…

  • bijzonderkleinwonder

   Oooh leuk! Ga je veel plezier van hebben. Is ook zo makkelijk door te dragen. Ja dat klopt inderdaad; ik heb er een ander zwart lint door gedaan.

 • Judith

  Ah die Benjamin, om op te vreten dat smoeltje!
  En super leuk die oorbellen bij je.

 • Nancy

  Hee Michelle!
  In welke winkel heb je je jurkje gekocht?
  Vind ‘m namelijk echt heel leuk, komende week ook maar even in uden gaan winkelen haha.
  Vind je plogs trouwens altijd zooooo leuk volg je al vanaf het begin, kijk al weer uit naar morgen!

  Liefs x

 • Joanna

  Ik heb nog nooit eerder wat geschreven, maar volg je toch al een hele tijd! Nu dacht ik, schrijf toch maar eens wat, want die oorbellen staan je echt heel erg leuk! Ik wil ze ook al heel lang, maar durf ook niet! Hihi Ga vooral door met je Plogs, vindt het super leuk! Xx Joanna

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!