PLOG240: AAN ZEE & NIEUWE HAL

 In Persoonlijk

Ik beloofde het gisteren al in de vrijdagplog: vandaag is de weekendplog er. Later dan jullie van me gewend zijn, maar hem helemaal niet posten vond ik ook geen optie. Dus. Bij deze dan maar:). Wij hadden een fijn weekend. Zaterdag waren we de hele dag in Oostkapelle bij mijn schoonouders en genoten we van het strand, en zondag kregen we het ineens weer in de kop en besloten we de hal aan te pakken, waarna we vervolgens de hele dag bezig waren. Lees mee!

Voor de dierenliefhebbers onder ons: we beginnen ‘m weer met Twister. Kijk nou hoe schattig hij is. Toen ik deze foto kreeg van auntie had ik hem nog niet gezien, maar maandag heb ik voor het eerst sinds Twister er is op kantoor gewerkt en écht, het is zo leuk. En zo bijzonder en fijn wat hij allemaal kan. Deuren openmaken, dingen van de grond pakken. Perfecte hulp.

Het is zaterdagochtend en we hebben weekend. Koen haalt Morris uit bed, en ik Benjamin.

We hebben vandaag een planning en willen enigszins op tijd aanrijden naar zee, dus terwijl Koen beneden eet met de jongens spring ik onder de douche.

Ik word zo vrolijk van mijn outfit vandaag. Ik ben geen hippe kip. Nooit geweest ook. Ik draag jaren hetzelfde, heb volgens sommigen van jullie een grote collectie jurkjes maar dat is vooral omdat ik alle mooie dingen bewaar en sommige stukken al zes jaar in de kast heb, en ik heb eigenlijk best een standaard uniform. Vind ik overigens helemaal niet erg hoor, juist niet, ik vind het wel lekker om een beetje ‘n vaste ‘stijl’ te hebben, maar af en toe even iets anders wat dan wel nog steeds bij mij past vind ik wel echt heel erg leuk!

We zijn onderweg!

Gearriveeerd. Morris is zo blij om de honden te zien.

Kruipen?

En knuffelen met Coco.

Zeeuwse bolus. Vind ik zo lekker.

Benjamin heeft er z’n bedenkingen bij.

Cadeautjes uitpakken voor op het strand. Kijk die snoet van Morris.

Benjamin helpt ook mee.

Ingewikkeld wel..

Nog meer knuffels.

En alvast even proberen hoe de vlieger werkt.

Kleine knuffelkont.

We zijn bíjna aan zee.

Zo. Het is heerlijk weer. Zonnig en een graad of twintig.

Morris zou het liefst zo de zee in rennen, maar hij vindt het toch een klein beetje koud.

Serieuze blikken..

En heel hard lachen. Pretletter.

Met de voetjes dan maar.

En weer opdrogen!

Ben & Benjamin.

Middagdutje voor de boys.

Met Benjamin wil dat alleen niet echt lukken. Morris is meteen vertrokken, en Benjamin ook, maar na een half uur is het al gedaan met z’n dutje en vervolgens lukt het me ook niet om hem nog in slaap te krijgen. Dan maar zo knuffelen.

VLIEGEREN!

Deze foto is misschien wel m’n lievelings van de hele vakantie.

Broederliefde. Er zijn momenten dat Morris het allemaal niet zo heel leuk vindt, als zijn speelgoed wordt afgepakt of hij alles moet delen, maar over het algemeen zijn ze zo lief voor elkaar.

Jaarlijkse familiefoto aan zee. Vorig jaar stonden we op precies dit plekje maar had ik nog een heel dikke buik.

We eten op het strand. Ik neem een pasta met heel veel groenten en pesto en kip.

En de jongens delen een Raketje na.

Tijd om naar huis te gaan. Wat is het hier toch altijd fijn.

Op naar de auto.

Nog heel even knuffelen met de honden, en dan gaan we weer naar huis!

We zijn thuis met twee heel vermoeide kindjes..

Bedtijd!

Zondagochtend. Als Morris een rijstwafel heeft wil Benjamin ‘m ook.

Yoghurt voor ontbijt.

M’n Nel Pantervel jurk is nu al groot favoriet. Zo lekker makkelijk. We besluiten een beetje impulsief dat we de hal vandaag willen fixen. Het is nu een soort grote opslag en we ergeren ons er allebei kapot aan, dus tijd om er wat aan te doen.

Ik ga op pad terwijl Koen met de jongens thuis is. Deze komt voorbij in de auto. Meebleren for life hoor.

Hoi Ikea! Als ik aankom is het nog rustig..

Foto’s maken zodat ik straks alles gemakkelijk kan vinden.

En door naar de bouwmarkt. Ik heb iets bedacht voor de kapstok, maar dat moet nog even gerealiseerd worden. Ik stuur Koen een foto om te vragen of hij deze ketting goed vindt. Van Praxis.

Wagen volgeladen.

Ik ben in Uden. Nog heel even naar Karwei en dan met gierende banden naar huis.

Koen heeft eten voor me klaarstaan als ik thuiskom. Heel lief en ook best wel nodig: het is bloedverziekend heet vandaag en het was loeidruk in de winkels. Blij dat ik thuis ben. Die puffer daar boven in beeld is de laatste dagen ook weer onmisbaar. Behoorlijk last van bronchitis en ik hoest alles bij mekaar. Ik heb vanalles geprobeerd, maar dit helpt toch het beste. In ieder geval voor even.

Klussen met Bollen.

Zo. Die staan in ieder geval alvast.

Deze kruimel wordt wakker omdat hij het zo warm heeft. Mini-ijsje dan maar. Zitten ik geloof maar iets van 15 calorieën in en je ziet aan dat koppie hoe blij hij ervan wordt. Dat vervolgens o-ver-al ijs zit vergeten we voor het gemak.

Ik maak ondertussen tomatensoep.

We proberen in het plafond te boren met een normale boormachine, maar dat is in dit soort nieuwbouwhuizen gewoon bijna niet te doen. Dat betonnen plafond is zo hard dat we er met geen mogelijkheid doorheen komen. Gelukkig is de vader van Mees wel echt méga handig en heeft hij zowat iedere apparaat wat je maar kunt bedenken, dus daar mag ik gauw even de boorhamer gaan halen.

Morris maakt ondertussen een tunnel van zijn regenboog en vermaakt zich daar kostelijk mee. Hij is helemaal in de ban van tunnels op het moment. Als we op de snelweg rijden vraagt ie steeds wanneer er weer een tunnel komt, en als we er door eentje heen zijn wil hij meteen een nieuwe. Toch jammer dat die niet op bestelling komen:’).

Dit werkt beter!

We onderbreken de werkzaamheden even om de jongens naar bed te brengen. Koen legt Benjamin er na de voeding in, terwijl ik een boekje lees met Morris.

En als de jongens slapen maak ik dit af.

ZO blij mij! Inmiddels hangen de spiegel en het schilderij andersom – die grote knoppen voor de jongens moet ik even opnieuw ophangen – omdat dat wat praktischer was, maar ik ben er echt heel blij mee. De kast is gewoon een Besta van Ikea en de kapstok hebben we gemaakt van stalen ketting en gordijnroede (!) van Ikea. Kostte alles bij elkaar nog geen twee tientjes en ik vind het er zo leuk uitzien!

Ik kocht dit setje voor op de badkamer en voor op de wastafel in onze slaapkamer maar dan in een andere kleur. Staat een stuk geordender dan die slingerende tandenborstels en tandpasta overal.

We verschonen ons bed en duiken er dan meteen in. Dit was een nuttig en heel gezellig weekend samen. Blij dat die hal nu helemaal is zoals we hem wilden en we niet meer binnen komen in een bende. Iets met een opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd.. Dat klusje kan in ieder geval van ons lijstje. Nu nog door met het afmaken van alledrie de slaapkamer, schapjes ophangen en zo, en dan beginnen we aan project speelkamer en bijkeuken. Alles op z’n tijd.

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Nicole

  Super tof je hal

 • Meaghan

  Super leuke plog weer! Heerlijk die dagen aan zee! Is echt genieten, vooral met dit weer. Voor je het weet is het weer voorbij en wordt het weer koud buiten. En wat is Morris lief voor de hondjes! Echt schattig om te zien! Jullie gang ziet er gezellig uit! Mooie spiegel!

 • Larissa

  Wat een leuke plog weer!
  Ik ben ook recent verhuisd en ik krijg gelijk de kluskriebels weer als ik je foto’s zie van de hal. Onze hal is nog helemaal kaal, dus die moeten we ook zeker onder handen nemen. Misschien een klusje voor van het weekend 🙂

 • manon

  wat een leuke plog michelle! mag ik vragen waar je mooie kleurrijke shirt van is?

 • Angela

  Zit net samen op de bank met vriendlief, zegt hij: schat wat je lees je? Ik zo: een weekendplog van Michelle… Maar wat is d’r dan?
  Hij: niets maar je hebt er nu al 5 min je thee er staan, en bent zeer verdiept in je telefoon..
  Ik: (loop rood aan) ja sorry maar het leest zo lekker ‘weg’
  Hij: ach zoek ik maar zoiets op…..
  Wou het even met je delen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!