PLOG245: BIRTHDAYPREPS

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen. Om te beginnen: mijn excuus voor de liefhebbers van de weekvlog dat ie er nog niet is: ik probeerde deze zondag te exporteren, waarna mijn laptop de pan uit flipte en even later de hele vlog dus pleite was. Gelukkig heb ik al het materiaal wel nog, dus ik ga hem opnieuw monteren, maar dat is me dit weekend dus even niet meer gelukt. Komt eraan! Voor nu eerst de plog van afgelopen vrijdag. Een korte deze keer! Het was de dag voor Benjamins verjaardagsfeestje, dus er was een hoop te doen en voor te bereiden en foto’s maken schoot er een klein beetje bij in. Desalniettemin: onze vrijdag op beeld!

Het is vrijdag! De dag na Benjamin z’n eerste verjaardag. In de vlog van komende vrijdag zien jullie hoe zijn verjaardag was. Hij begon behoorlijk turbulent met een ontroostbare baby en een bezoekje dokter, maar eindigde gelukkig wél heel erg fijn. Normaal gesproken sta ik ‘s ochtends altijd heel vroeg op zodat ik al wat gedaan kan hebben voor de jongens wakker worden, maar deze week was Benjamin er een aantal ochtenden rond 6:30 uur en dan is het ook wel heel lekker om nog even te knuffelen in het grote bed. Vandaag dus ook.

Nét wakker. Morning Morrisje. Die wordt wél met de dag een ergere uitslaper. ‘n Uurtje of negen is eerder regel dan uitzondering.

Allebei aangekleed en wel: samen tanden poetsen!

Ontbijten! Boterhammen weer op.

Gek op z’n nieuwe loopkar. Maakt een muziekje als ie rijdt, dus Benjamin vindt ‘m fantastisch. Ik vind het vooral ook fantastisch dat er een uit-knop op zit:’).

Meesje komt de jongens halen om naar de kinderboerderij te gaan. Voor de derde keer deze week dat ze daar even zijn maar Morris krijgt er nooit genoeg van. Kan ik alleen alle verjaardagsfeestboodschappen gaan doen. Dat komt niet slecht uit, want het is héél veel. BBQ met bijna veertig mensen betekent veeeel kopen.

Afgelopen donderdag plaatste ik een foto op Instagram (@michelle_bollen) met het verhaal wat Iris mij stuurde na mijn artikel over SOS Kinderdorpen. Zij werkt in Uganda in het Amecet Children’s Home en vroeg me of ik wellicht nog wat spulletjes van de jongens heb die ik zou kunnen missen. Ik verzamelde daarop alles wat ik maar tegenkwam en wat niet of nauwelijks meer gedragen wordt, maar bedacht me ook dat er nog zo veel meer is wat ik zou kunnen doen. Als gevolg daarvan vroeg ik jullie op Instagram ook een steentje bij te dragen, en jullie respons was oprecht hartverwarmend. Echt zó bijzonder hoe jullie massaal reageerden. Vrijdagochtend al, nog geen 24 uur na mijn post, komen de eerste pakketten binnen op de zaak.

Koen verzamelt alles in de stelling zodat we het aan het eind van de week rustig uit kunnen zoeken allemaal. Ik ben echt zo niet normaal blij dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen.

Ik ga boodschappen doen in dit outfitje.

En draai dit kéihard in de auto. Die muzieksmaak van mij is denk ik de meest uiteenlopende die er is. Van pop tot hiphop tot jazz tot R&B tot reggaeton tot Nederlandstalig. Ik vind gewoon bijna alles leuk.

Op naar de Hema voor wegwerpservies en bestek. Dat vind ik écht een must bij een BBQ voor zoveel mensen.

Gelukt!

Eenmaal weer thuis is Mees er al met de kindjes. Robin komt ook even lunchen.

Ravage tot en met. We gaan de BBQ al helemaal voorbereiden zodat het morgen allemaal een beetje chill verloopt en ik niet alleeeen maar in de keuken sta. Mees heeft speciaal niks gepland vandaag zodat ze me daarbij kan helpen. Echt hoor, zo’n schoonzus gun je iedereen. Zo lief.

Half broodje tonijnsalade tussendoor omdat je toch ergens ook nog iets moet eten.

Pastasalade nummertje een is klaar.

We brengen de jongens naar bed. Tijd voor een middagdutje!

We maken een hele grote pan tomatensoep.

Visburgertjes en kipshaslicks. En dan zijn er dus ook nog twee verschillende pastasalades, hamburgers, worstjes en spareribs. Sowieso genoeg te eten.

Dit gebakje van De Rouw was nog over van Benjamins verjaardag, en het is voor het eerst dat ik een van hun gebakjes niet zo heel lekker vind. Ik houd van zoet, maar hiervan springt het glazuur echt van mijn gebit.

Koen is thuis en we hebben weekend! We halen samen de jongens uit bed. Vindt Benjamin heeel leuk.

En nog even bij zijn grote broer in bed vindt hij ook héél leuk.

Benjamin kreeg voor zijn verjaardag de houten Cars autobaan van Kidkraft cadeau en ze hebben er sindsdien letterlijk nog geen uur níét mee gespeeld samen. Vooral Morris is er hélemaal gek van. Zo leuk om te zien. Vooral ook top nu de wintermaanden er weer aan komen en er weer wat meer binnen gespeeld gaat worden.

We zetten tegenwoordig regelmatig een liedje aan als we een toetje eten na het eten. Morris vindt het bijna een soort feestje. Die begint al voor hij uberhaupt een hap van zijn avondeten genomen heeft over z’n liedjes.

Kokkie in de dop.

Dit bedoelde ik eerder. Dit vind ik dus echt níet te doen zo lief. Ze hebben in Uganda geen – of nauwelijks? – billendoekjes, wat wil zeggen dat ze bij Amecet de billen van alle baby’tjes met normaal wc papier moeten schoonmaken. En dan niet met 4-laags Page papier, maar met een equivalent van karton. Met alle gevolgen van dien. Op alle privéberichtjes met vragen over wat ze goed kunnen gebruiken gaf ik aan dat billendoekjes ook echt heel erg welkom zijn, waarop één van jullie dus dit deed. Hoezo een groot hart?

De kindjes zijn gebadderd en liggen in bed: wij gaan op de bank. En de katten willen ook even aandacht.

Zo. Knuffelen, rosé erbij: heel goed te doen. Morgen wordt weer een drukke dag – toen wisten we dus nog niet dat voor zondag precies hetzelfde zou gelden – dus voor nu houden we het voor gezien! Morgen kan er een extreem lange weekendplog online met bijna 100 foto’s van ons verjaardagsweekend, maar jullie mogen kiezen: opsplitsen in twee delen, of gewoon één megalange doen? Laat me dat vooral even weten. Voor nu bedank ik jullie weer voor het lezen en heel graag tot morgen!

Recommended Posts
Showing 22 comments
 • Ilona

  Uiteraard megalang. Houden we van 🙂

 • R

  Mega lang!
  En ook de recepten van die pasta salades en die spiesjes, of zijn die niet zelf gemaakt?

  • bijzonderkleinwonder

   Ja dat is wel een idee! Zal ik snel een receptje van doen; zijn inderdaad wel zelf gemaakt!

 • E.M. Boom

  Megalang erg leuk om te lezen

 • Larissa

  Mega lang is altijd welkom! Ik zit morgen weer klaar 🙂

 • Carolien

  Mega lang natuurlijk!!!

 • Petra

  Mega lang please ! Kan morgen wel wat afleiding gebruiken. Ons zoontje word geopereerd aan zijn keelamandelen en omdat ik zwanger ben mag ik niet mee de O.K en uitslaapkamer in, dus moet ik op de zaal wachten. Jou plog helpt mij dan vast om de tijd wat sneller te laten gaan ! Xx

  • bijzonderkleinwonder

   Pff wat vervelend! Morris is ook geopereerd toen ik 16 weken zwanger was van Benjamin – wel aan iets anders overigens – en toen mocht ik wel mee en ook bij hem blijven slapen ‘s nachts; wat gek dat ze daar verschil in maken! Ik ga zorgen voor een heeel lange plog en ik zal aan je denken. Het mogen dan ‘maar’ keelamandelen zijn volgens sommigen; als je kind geopereerd moet is dat gewoon echt heel erg niet leuk. Zet ‘m op!! Dikke knuffel

   • Petra

    Ze zeggen dat de narcosegassen slecht zijn voor de baby. Gelukkig mag papa wel mee dus die zal bij hem blijven. Neemt niet weg dat ik er mega tegenop zie. Zal blij zijn als het achter de rug is.
    Super lief van je dank je wel ! Dikke knuffel X

 • Emily

  LANG LANG LANG LANG 8) En kom maar door met die recepten!!!!!!!

 • Dienp

  He Hoi! Ik vind het altijd super leuk om jou plogs te lezen dit doe ik nu sinds juli…En ja ik heb alles terug gelezen van je eerste plog tot die van vandaag….hihi.
  Mijn zoontje word vrijdag 2 jaar en oma wil hem graag een trainingspak geven nu zag ik dat morris een mooie heeft van nike. Ik heb gekeken online, maar vind het lastig qua maat. Nu is mijn vraag welke maat heeft morris van het pak en welke maat heeft hij normaal?
  P.S. ze zijn wel lastig te vinden ook haha….

 • Femke

  Ik hou normaal van kort, maar aangezien ik vanaf vandaag zwangerschapsverlof heb en dus zeeën van tijd heb.. doe maar lekker lang haha!

 • Lindsay

  Kan geen genoeg krijgen van jouw plogs; hoe langer hoe beter!

 • Jennifer Van der salm

  Mega lange!

 • Femke

  Een lange natuurlijk!

 • Lidwien

  Een standbeeld voor Mees!!
  Wat een geweldig lieve schoonzus heb je toch!!

 • Femke

  Mega lang natuurlijk! Ik ben ook erg benieuwd naar het recept van je tomatensoep, ziet er altijd zo goed uit

 • Laura

  Hoi Michelle,

  Van welk merk is het tutje van Benjamin? Ik ben hier weer zoekende naar een tutje wat wel blijft zitten haha. Al lijkt dat soms mission impossible.

  Groetjes Laura

 • Michelle

  Natuurlijk een extra lange

 • Youssra

  Natuurlijk een heerlijke lange ploggie!! Kijk er naar uit hihi.

 • Inge

  Hoi Michelle, mag ik vragen om een foto van je badkamer wastafel ? Wij zijn op zoek naar een nieuwe en voor t stukje dat ik gezien heb is de jouwe zooo mooi!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!