PLOG247: ZÓ-VEEL PAKKETTEN!

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De nieuwe week is weer begonnen en we zijn er weer met een vrijdagplog! Ik maakte weer foto’s van onze vrije vrijdag. In de ochtend deed ik boodschappen met de jongens. We gingen er met z’n drieën op uit en dat was leuk. Daarna gingen zij weer op de fiets met tante Mees terwijl ik me in Oss bezig hield met alle pakketten voor Amecet. Het is echt níét normaal hoeveel spullen er weer binnenkwamen. Zo mooi en zulk dankbaar werk om te kunnen doen. Kijk mee naar onze vrijdag in 30 foto’s.

Hoi Benjamin! Slaperig koppie nog. Hij heeft het slapen deze week heruitgevonden. Toch wel lekker hoor. Uurtje of half 9 is het iedere ochtend.

Tijd voor ontbijt en een melkie.

Samen yoghurt eten. Blijft een succes hier in huis. Yoghurt met havermout, lijnzaad, hartjesontbijt van Love my Veggies en iets van fruit.

Outfitje van vandaag. Blijft een van m’n favoriete combi’s dit. H&M, Zara, Primark, Mulberry en Michael Kors.

Hoi lekker bekkie! Oh die bank van ons jongens.. Nog steeds zo blij dat we daar zo’n onderhoudsgebeuren bij hebben. Een lichte bank nemen met twee kinderen is sowieso discutabel, I know, en daar waren we zelf bij,  maar hij wordt binnenkort weer helemaal gereinigd en netjes gemaakt qua vulling en dat is geen slecht idee.

‘Kom mam, we gaan.’

In de supermarkt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Morris wil ook in de kar. Met z’n tweeën voorin wordt een beetje lastig, dus dan maar zo. Gaat ook.

Allebei een appel en je hebt er geen kind aan. Op een of andere magische wijze kan Benjamin dus geen stukjes appel eten; dan ligt de hele vloer bezaaid met alles wat hij weer uitspuugt, maar afhappen lukt wel. Ik snap de logica niet, maar hij lijkt het lekker te vinden dus dat is top.

Hier roept hij letterlijk: ‘en nu naar de AAAAAAPPIEEEEEE!’ Joe Morris, gaan we doen.

Dit dus. Haha. Ik moet hier zo hard om lachen, en andere supermarktgangers ook. Morris vond het een goed idee als Benjamin in zijn karretje ging. Net als thuis. Dus hop, kind erin en duwen maar.

Als hij dit in z’n vizier krijgt is het gedaan met de pret. Benjamin en ik lopen samen het vaste rondje terwijl Morris spelletjes doet. Had alleen even niet gedacht aan een kinderwagen, en een grote kar heb ik ook niet mee, dus ik sjouw rond met Benjamin op mijn arm en dat wordt op een gegeven moment zonder grap een beetje zwaar. Misschien toch maar wat meer die armen trainen.

Op naar huis!

De jongens gaan weer met Mees op de koffie bij haar ouders.

En ik rijd naar Oss. Op naar kantoor!

Ik ga weer verder met het uitpakken van alle pakketten zodat het gesorteerd kan worden op productgroep en op maat, maar echt mensen; het is zó veel. En dat is fantastisch, en ik ben er meeega dankbaar voor, maar het uitzoeken is al met al echt wel een flinke klus.

Lunch met vette hap. Hoi collega.

Zo. Het eerste deel is uitgezocht. Shirts korte mouw, shirts lange mouw, broekjes, rompers, doeken enzo, speelgoedjes.. Deze spullen gaan zó verschrikkelijk goed terecht komen.

Dit moet nog.

En dit ook. Gaan we na het weekend mee verder!

Ik ga de jongens weer ophalen. Weekend!

Wij hebben vanavond een etentje met auntie en onkel als bedankje voor onze hulp met verhuizen, en we hebben voor het eerst een ‘echte’ oppas in huis. Menthe, het jongste zusje van Mees, komt voortaan bij ons oppassen. Zijn we heel blij mee. Is het misschien toch wat gemakkelijker om eens een keer wat te doen ‘s avonds als de jongens slapen. Vandaag is Menthe er voor het eerst en Morris vindt het geweldig; scheelt natuurlijk dat hij haar al kent.

Wij zijn hier!

Ik vind het spannender dan Menthe of de jongens, en heb er best even moeite mee om los te laten. Ben daar sowieso al geen ster in, en ik hoop dan gewoon heel erg dat het eerste keer allemaal goed gaat voor iedereen. Deze foto stelt me gerust: alles onder controle thuis.

We eten heerlijk. Gamba’s vooraf.

Auntie heeft deze bento box. Hóe lekker ziet dit eruit.

Als hoofd zeebaars met kreeft.

En na drie bereidingen van aardbei. Heel heel lekker allemaal.

Onderweg naar huis bedenken we dat we nog wel even een afzakkertje kunnen doen, dus we gaan met z’n zessen naar Cravt.

En precies daar stuurt Anne me een mailtje dat ze de foto’s klaar heeft. ZO benieuwd. En extra leuk dat we ze nu met z’n allen kunnen kijken.

En dan zijn we rond half 12 weer thuis! Dit was een leuke dag, en een leuke avond. Ik voel me letterlijk gesloopt, zo moe dat ik ben, maar daar is het weer weekend voor. Met de jongens is het allemaal goed gegaan. Morris trok natuurlijk in bed wel z’n trukendoos open om Menthe 583 keer ‘hoor wie klopt daar kindertjes’ te laten zingen – vraag me niet waarom: al maanden zijn standaard slaaplied – maar uiteindelijk zijn ze allebei lekker gaan slapen. Fijn! 

Ons weekend zie je morgen in de weekendplog. Ik wens jullie een fijne week toe.

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Anna

  Volgens mij is fietsen met een kind in een draagzak illegaal, omdat het erg onveilig is. Bescherming rond het hoofd is een vereiste en dat kan een draagzak niet bieden. Bovendien verandert het zwaartekrachtpunt van de volwassene waardoor een val onverwachter kan gebeuren dan normaal. Erger nog, bij een aanrijding zou de volwassene op het kind kunnen landen. Ik zou daarom met een draagzak fietsen sterk afraden.

  • bijzonderkleinwonder

   Ik heb me hier nog eens in verdiept en je hebt wat de feiten betreft absoluut gelijk! De wet schijnt er niet heel expliciet over te zijn, maar het wordt inderdaad over het algemeen afgeraden. Het tweede fietsstoeltje is inmiddels besteld, dus Morris verhuist binnenkort naar het grote stoeltje achterop zodat Benjamin voor in het zitje kan.

 • Sofie

  Puur uit nieuwsgierigheid: geef je Benjamin nu je gestopt bent met borstvoeding nog jouw melk die je hebt opgespaard uit de diepvriezer of andere melk? Ik zou ook graag tot 1 jaar borstvoeding geven (zitten nu bijna aan 8 maanden) maar weet dus helemaal niet hoe het daarna verder moet 🙂

 • Lisaiai

  Whaha hoor wie klopt daar kindertjes! Ik zit grinnikend op de bank.

  • bijzonderkleinwonder

   Haha is serieus waar! Kind wil alleen maar Sinterklaasliedjes voor het slapen gaan.

 • Maaike

  Hi Michelle,

  De eerste keer dat ik op je blog reageer na je al een hele lange tijd te volgen via Instagram. Allereerst, wat een heerlijk gezin heb je! Ik ben echt verliefd geworden op die knappe koppies van je jongens.
  Je ‘standaard en favo’ ontbijtje heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Kun je er wat meer over vertellen? Zoals het merk yogurt, volle of magere en lijnzaad of gebroken lijnzaad etc.

  En nog een vraag, wanneer je nu ein-de-lijk een make-up vlog op je kanaal knalt!

  Liefs, Maaike

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Maaike! Wat een lief berichtje! Zo leuk om te horen. Het is magere yoghurt – merk willekeurig. Ligt er net aan waar we zijn. Soms van de Lidl, soms van de AH, soms van de Plus. Ik doe er altijd gebroken lijnzaad in. Weet dat heel lijnzaad beter is, maar dat valt niet zo in de smaak. Dan havermoutvlokken van Albert Heijn erbij, en hartjesontbijt van Love your Veggies! Soms met een scheutje dixap als het net te zuur is. Vinden wij allevier heel lekker! Hahaha oh die vraag snap ik heeeel goed. Ik blijf het een beetje moeilijk vinden omdat ik natuurlijk niet bepaald een beautygoeroe ben en ook maar gewoon wat doe.. Ik zet hem bovenaan mijn lijstje goed? Doel: september! Fijne avond! Liefs

 • Merel

  Wat heerlijk om al die kleertjes en spullen voor Amecet te zien! Krijg er gewoon kippenvel van. Geweldig dat er zoveel binnenkomt.

 • Mare

  Waar is dat etentje met auntie en onkel? Amecet, misschien heb ik iets gemist? Al googlend zie ik dat het een organisatie is voor kinderen maar nergens lees ik dat ze behoefte hebben aan kleding?
  @Michelle: Ik vind je blogs super geweldig en het zou (ook voor de luie ad hoc) lezer makkelijker zijn als je af en toe linkjes toevoegt in je blogpost. Bijvoorbeeld Amecet (linkje), Morris eet met veggie en fruit (linkje). Want heel vaak ben ik benieuwd wat voor restaurant, welk product dan specifiek dus ik zou het super vinden als je dat meer doet. In een van je post zie ik prachtige taarten, maar zet dan gelijk even een linkje wie of waar je dat gekocht hebt!
  Verder zie ik jullie vaak allerlei spelletjes doen, vertel er meer over! Ook over de tijdschriften en alle boeken die je leest tijdens de vakantie!
  Tot slot, je moeder deed een opleiding hoe gaat het daarmee?

  • bijzonderkleinwonder

   Dat etentje is bij Porte de Provence in Boekel! Aan Amecet heb ik op Instagram veel aandacht besteed. Iris, een meisje dat in Uganda werkt, stuurde mij een berichtje met de vraag of ik misschien wat kleertjes van de jongens over had, omdat ze daar heeel veel kleine kindjes hebben en dus altijd heel veel kleding nodig omdat het zo snel slijt. Daarop wilde ik graag iets meer doen dan alleen mijn eigen spulletjes doneren dus vroeg ik op Instagram of er meer mama’s waren die wat over hadden, en daarop kwamen zo bizar veel reacties! Echt heel bijzonder. Morgen gaan de eerste spullen al mee naar Uganda. Dat met die linkjes snap ik heel goed! Ik vind het alleen een beetje dubbel omdat er ook lezers zijn die dat heel irritant vinden omdat ze dan het gevoel krijgen dat iets gesponsord is en ik daar niet eerlijk over ben, terwijl dat dus niet het geval is. Probeer steeds afwegingen te maken tussen wat wel en wat niet, maar zal je opmerking zeker mee nemen! Dat van die spelletjes en boeken ga ik opschrijven; misschien een keer een idee voor een artikel, en ten slotte: superlief dat je naar mama’s opleiding vraagt. Die is nog steeds druk bezig maar doet ze heel goed!

 • Aniek

  Michelle,
  Wat goed van de kleding inzamel actie. Kan je nog steeds kleding inleveren en zo ja, hoe dan?

  Groetjes

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!