PLOG252: HET IS HERFST

 In Persoonlijk

Het is woensdag en tijd voor de volgende weekendplog. We dachten halverwege de week nog dat dit een rustig weekend zou worden, maar dat bleek toch wel weer een beetje een illusie. Een leuk weekend was het wel. We waren bij mijn schoonouders, bij Koen z’n jongere broertje in Den Bosch, we kochten éindelijk een nieuwe autostoel voor de jongens en ik maakte een minishoplog voor een campagne met Na-kd. Zondag was voetbaldag, as usual. Kijk mee:)!

Hoi lieve Morris! Het is zaterdagochtend, 9:45 en de broertjes worden wakker. Ik was al eerder opgestaan op m’n gezicht een beetje op te kalefateren en me aan te kleden. We hebben program vanochtend, maar dat loopt nu dus al iets uit. Slaapkoppen.

Ontbijten!

We gaan op de koffie bij mijn schoonouders, dus we nemen even een bloemetje mee. Ik laat al-tijd een boeketje maken. Zo verschrikkelijk zeikerig, maar alle boeketten die al geschikt zijn zijn dan toch weer net niet wat ik bedoel.

Mijn schoonouders hebben alle Playmobil van Koen en zijn broers van zolder gehaald. Ik gok dat het allemaal 20 tot 25 jaar oud is, en Morris speelt ermee alsof het gloednieuw uit de doos komt. Zo leuk!

Coco houdt Morris gezelschap.

En Benjamin knuffelt lekker met oma. Qualitytime samen.

Als de jongens allebei een boterham hebben gegeten bij wijze van lunch rijden we naar Den Bosch. We gaan op bezoek bij Koen zijn jongere broertje. We rijden langs het Van der Valk in Vught. Toen Koen en ik verkering kregen tijdens carnaval in 2012 sliep ik hier met twee vriendinnen. We gingen met z’n drieën stappen, kwamen Koen tegen – niet geheel spontaan moet ik eerlijkheidshalve bekennen – (in de Roels, voor iedereen die Den Bosch en de Korte Put kent) de verkering ging eindelijk aan en toen de kroegen dichtgingen, ik geloof dat het na drieën was, gingen we met z’n allen terug naar het hotel. Gezellige bedoeling, daar kun je je vast iets bij voorstellen. Haha.

Geparkeerd in de Vughterstraat. We wandelen naar Daan.

Uitzicht vanuit zijn kamer. Ik zou de hele dag naar buiten kijken en echt geen ene pepernoot uitvoeren als ik hier zou wonen. Mensen kijken blijft leuk.

Schaamteloze selfie.

Daan heeft speciaal voor de jongens druiven in huis gehaald, en even later krijgen ze ook nog crackers, dus die vermaken zich uitstekend. Twee van zijn huisgenoten komen ook bij ons zitten, en dat is écht heel gezellig. Van die momenten dat Koen en ik ons allebei realiseren welke fase we hebben overgeslagen. We hebben allebei nooit op kamers gewoond, en ik weet ook nog waarom ik dat nooit wilde, maar het lijkt me ook echt wel heel erg leuk. Mooi om te zien hoe Daan hier woont.

We blijven veel langer dan gepland, Morris rent van kamer naar kamer en van boven naar beneden en weer terug, en doet net alsof hij thuis is, en als we gaan krijgt ome Daan een héle dikke kus en een hele dikke knuffel. Zo’n lange man van twee meter met z’n kleine neefje blijft een aandoenlijk gezicht.

Koen en Benjamin halen de auto, en Morris en ik gaan even de Hudson’s Bay in om te kijken of ze iets hebben wat ik zoek. Morris krijgt bij binnenkomst meteen een donut, dus voor hem kan z’n dag in geen geval meer stuk.

Als we dan óók nog een hele rits roltrappen moeten hebben is de feestvreugde helemaal compleet. Dat KOPPIE. Voor het geval je je afvraagt: ‘waar is de donut?’ Nou, die hadden moeder en zoon binnen een paar minuten burgemeester gemaakt.

Zo zo zo zo hebberig van al die mooie make-up. Maar we kopen niets.

Het is de hoogste tijd om een nieuwe autostoel te gaan kopen. In eerste instantie is de planning voor Benjamin exact dezelfde stoel te kopen als we nu voor Morris hebben; de Pallas S-fix. Nou ben ik wellicht niet de meest objectieve beoordelaar, want we hebben autostoeltechnisch nooit iets anders geprobeerd dan Cybex, de Cloud Q en de Pallas dus, maar ik ben echt wel groot fan. Omdat ik in een winkel met zulke dingen zelf echt door de bomen het bos niet zie want ZO.VEEL.KEUS. besloten we daar even om advies te vragen.

Even kijken hoe lang hij is!

En dan even testzitten. Ons plan van nog precies zo’n zelfde stoel kopen blijkt vrij overbodig te zijn. We dachten dat Morris nog te klein zou zijn voor de volgende groep autostoel, maar na proberen blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Hij past er qua lengte mooi in, de gordels zitten precies op de goede plek en snijden niet al bij zijn oor ofzoiets. We krijgen het advies voor een Cybex Solution S-fix te gaan, dus dat doen we. Helemaal leuk, kunnen de jongens eindelijk écht naast elkaar zitten. Oh en mochten jullie die stoel nou ook willen: wij kochten hem bij Prénatal, maar dat was echt een ondoordachte zet. De stoel is daar bijna VIJFTIG euro duurder dan op andere plekken. Vijftig. Vind ik echt heel veel. Wij hebben de kaartjes er al af gehaald dus voor ons typisch geval pech en hele dure leer voor de volgende keer; maar als jij ‘m ook wilt: vooral even Google raadplegen, want hij is er dus ook aanzienlijk goedkoper.

EDIT: Prénatal blijkt inderdaad laagsteprijsgarantie te hebben! Ik ben vanochtend in de winkel geweest en heb het verschil heel netjes terug gekregen. Dat moet dan ook wel even gezegd:).

We gaan de stoel even aan pap en mam laten zien, en Benjamin trekt meteen de hele boel weer overhoop.

Rond etenstijd zijn we eindelijk weer thuis. Wat een lange dag was dit. Lang, maar leuk. Thuis wordt er meteen verder gespeeld.

Morris kijkt een beetje bang, maar eigenlijk hadden ze gewoon een goed gesprek. Haha.

Ik moet nog foto’s maken voor een campagne met Na-kd. Ze stuurden me deze zwarte broek met witte trui toe.

En deze grijze broek met dit witte blouseje waar ik echt fan van ben. Vind het zo’n leuk ding!

Deze panterjurk..

En dit blauwe jurkje. Kom maar door met die herfst.

Deze foto maakte Koen vanmiddag al bij Daan thuis en ik vind best heel leuk! De allereerste keer dat hij één foto maakte en dat dat genoeg was. Haha.

We eten met z’n vieren en dan is het baddertijd. ZO verliefd op dit kleine pakketje geluk.

Boekje lezen!

En nog even knuffelen met z’n vieren, en dan gaan de jongens lekker slapen.

Wij duiken de bank op. We kijken de film ‘Ibiza’ op Netflix – geen aanrader overigens – en daarna nog even golf, en dan gaan we ook naar bed.

Zondagochtend. Het huis een ravage, maar iedereen blij, dus helemaal oké.

Morris is een beetje moe omdat hij gisteren zijn middagdutje oversloeg, dus die wil veel hangen en boekjes lezen op de bank.

Deze hier is wel weer in vorm.

Iris stuurt me opnieuw foto’s door vanuit Uganda.

Gilbert wilde uiteraard weer poseren.

Ik doe een rondje met de stofzuiger.

En ik ruim de kasten van de jongens op. Van de week wat nieuwe shirts met lange mouw voor hem bestellen.

De boys gaan slapen, Koen gaat naar voetbal en ik haal de autostoel uit de verpakking.

Soep voor vanavond. Standaard op zondag.

Aangekleed. Laarsjes zijn van Zara, broek is heel oud, blouse is van H&M en trui van Vive Boutique.

Wakker en klaar om naar voetbal te gaan!

En Benjamin ook!

Het is me een potje graftakkenweer vandaag. Niet te doen. Het regent pijpenstelen en het is fris, dus ik trek m’n leren jasje nog aan. Heel veel laagjes! Het is herfst.

We zijn bij Prinses Irene en de opa’s zijn er ook!

Regen regen regen.

De jongens hebben er geen last van, maar het is geen hoogstandje vandaag. Nat, koud, er wordt met 2-3 verloren en Koen gaat er met twee keer geel vanaf. Geen succes zullen we maar zeggen.

En dit bekkie dan: drie keer raden wat hij gaat halen..

Koekjes bij Theo!

‘Mag het mam?’

Zoooo. Missie geslaagd!

Ondanks de nederlaag is er een feestje in de kantine, en Morris neemt het er van.

Muziek!

Hoe blij kun je worden van een appel?

Mister blue eyes..

Spelen met zijn auto’tjes. En z’n schoen is alweer uit. Blijven voor geen meter aan die dingen, maargoed, zolang hij nog niet echt loopt is dat niet zo’n drama.

Knijpfruitjes for life.

Heel erg bewogen maar niet minder leuk: knuffelen met papa.

Thuis! We eten.

En Morris helpt me voor het slapengaan nog even met het opruimen van de was.

Als de jongens slapen eten wij, kijken we nog even een serie, en dan houden we het ook vroeg voor gezien. Morgen weer een nieuwe week!

Komende week hebben we een vrijwel lege agenda en dat is ook wel eens lekker. Óók in het weekend.

Bedankt voor het lezen weer!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Mathiske

  Wat balen van de prijs van de stoel. Ik dacht dat prenatal laagste prijs garantie heeft, misschien kun je met een bon en de prijs vn de andere winkel nog wat doen.
  Lekker zon weekje rustig aan, nog een paar dagen en dan is het al weer weekend.

  • ABC123

   Jep, dat hebben ze.
   Gevonden op de site: achtste kopie bij de actievoorwaarden. Ik kan hem helaas niet kopiëren en plakken voor je. Succes!

   • ABC123

    P.s. wij hebben inderdaad nu geleerd om voordat we iets kopen eerst even google’en. Het scheelt vaak zoveel.

 • Nicole

  Dat zondag setje… ilike. Supertoffe trui

 • Femke

  Wat een heerlijk weekend, vooral de zaterdag zag er erg gezellig uit. Ohhjaa die prijzen, die lopen vaak zo ont-zet-tend uiteen. Dat hebben wij wel gemerkt met alles aanschaffen voor de baby die binnenkort geboren gaat worden. Vaak stond ik in de winkels al op mijn telefoon te kijken en bleek dat we ergens anders veel voordeliger uit waren.

 • Sophie

  Hi Michelle,

  Wil je de recepten van de bruschetta’s in de toekomst delen? Je soepjes zijn zó lekker en de bruschetta’s zou ik er graag eens naast presenteren :-)!

  Fijne week!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja kan zeker! Het is bijna te makkelijk voor een receptje maar wel zooo lekker. Zal ‘m binnenkort even online zetten!

 • manon

  Hi Michelle,

  Waar kan ik de mini shoplog vinden?

  • bijzonderkleinwonder

   Haha hier in de plog! Die paar foto’s met nieuwe items. Ergens de komende week komt er een uitgebreide shoplog op Youtube met alle nieuwe spullen voor het najaar!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!