PLOG251: BIJZONDERE ONTMOETING

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen lieve allemaal. Maandag dus tijd voor een nieuwe plog. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe ik het ga doen met ploggen. Als ik op maandagochtend een volledige weekendplog van twee of drie dagen online wil hebben moet ik daar op zondag aan werken en ik had me eigenlijk voorgenomen dat niet meer te doen; dat betekent automatisch dat ik daar de hele zondagavond aan kwijt ben en dat vind ik zonde van mijn avond vrij met Koen. Dat zou dus willen zeggen dat de weekendplog op dinsdag zou moeten, en dat er dan een normaal artikel komt op maandag. Ik wéét het gewoon even niet zo heel goed. We gaan voor nu wel zien hoe het gaat lopen de komende tijd. Ik doe maar gewoon wat goed voelt. Voor nu dus nog wel even een vrijdagplog op maandag. Het was een vrijdag zoals alle anderen, alleen gingen we ‘s avonds eten met Robin en Mees!

Wakker worden! Samen in Morris z’n bedje. We beginnen de dag met een paar minuten Facetimen met Maris en de kindjes. Morris vindt het heel erg leuk om Riv te zien, dus ze zwaaien en kletsen even via Facetime. Echt hoor, die jeugd van tegenwoordig. Bizar hoe de technologie zich ontwikkelt. Dat heeft absoluut zijn nadelen, maar ik vind Facetime echt een gouden uitvinding.

Samen spelen!

Kusjes geven.

En drinken. Deze rietjesbekers zijn allebei van Wibra. Morris drinkt over het algemeen bijna altijd uit een beker, maar als we weggaan, zoals vanochtend, en zijn rietjesbeker klaarstaat om mee te nemen wil hij die. Ook prima!

Besjes eten! Als het maar fruit is, dan eten ze wel.

We gaan boodschappen doen zoals altijd op vrijdag, en als we – na een kwartier te hebben gewacht op een parkeerplekje joejoe – uitstappen, komen we mam toevallig tegen.

In de supermarkt. Het wordt steeds leuker. Morris wilde vandaag weer lopen en alles in het karretje gooien, en Benjamin zit alleen maar op z’n appel te knagen. Ik was m’n dunschiller vergeten, haha, dus Morris hoefde die appel niet.

We doen een rondje dorp omdat ik nog een broek van Koen moet terugbrengen, van vorige week, en Morris wil alleen maar aan de hand lopen. Op dat soort momenten blijf ik me erover verbazen dat dat gewoon echt míjn kind is. Zo groot al.

De Xenos heeft inmiddels NEGENTIG procent korting op alles. Ik neem deze keramieken pot mee, porseleinen melkpak en kan. Ik hoef nog geen drié euro te betalen. Niet normaal. Vind ik wel een leuke bestemming voor; kon ze voor dat geld niet laten staan.

We doen een rondje Ap en Morris is binnen twee tellen gevlogen, met kar en al. Wel een uitkomst hoor, dat spelletjesding.

We gaan een boterhammetje eten bij mam, Robin en Mees.

En even Facetimen met opa.

Thuis. Kindjes spelen, moeders de boodschappen opruimen. We kunnen weer vooruit komende week. Er komt ook een giga doos binnen voor een leuke samenwerking en winactie, alleen zit daar het verkeerde in. Die moet dus meteen weer retour. Beetje onhandig.

Het is tijd voor een middagdutje. Morris en ik leggen samen Benjamin in bed en lezen dan nog even een boekje.  Ik kan zijn ontwikkeling op het moment echt nauwelijks bijhouden, hij zingt volledige liedjes, zegt het als hij zich wel of niet fijn voelt en als ik hem in bed leg bedankt hij me steeds voor het spelen. Zo ontzettend lief. Slaap lekker grote kleine man.

Iris stuurt me weer foto’s vanuit Uganda. Kijk Olivia eens mooi zijn in haar roze pakje!

Gilbert vindt het veel te leuk om te poseren vertelt Iris, dus steeds als zij een foto wil maken van Olivia komt hij ook aangewandeld. Man man man wat zou ik die kleintjes graag even knuffelen. En ik vind het zo bijzonder om Gilbert in Morris z’n kleertjes te zien. Morris vond het zelf overigens eerst een beetje gek – ‘Mama, dat is Morris’ pandashirt!!!!!!!’.

Dit is ook zo’n moppie.

Wij gaan uiteten met Robin en Mees. Personeelsfeestje van Walk Digital. Haha. Ik trek dit aan.

We zijn in het Van der Valk. Nadat we eerst nat geregend zijn, we een kwartier hebben geschuild in een tunnel en we daarna nóg een keer natgeregend zijn. Top echt. Wij zullen ook ‘n keer fietsen.

Het restaurant hier heet Koosie en we waren er nog nooit geweest, dus vandaag gaan we ‘t proberen. Ben heel benieuwd of het is zoals het ‘eten-bij-Van-der-Valk-imago’, of toch niet.

Ik neem Vitello Tonato vooraf en die vind ik héél lekker.

En als hoofdgerecht delen Mees en ik twee vegetarische gerechten. De ravioli met spinazie en de truffelrisotto. Smaken allebei heerlijk.

De jongens allebei een tournedos. Dat zijn wel echte vleeseters; Mees en ik niet zo.

Toetje! Dit delen we met z’n vieren. Die macarons zijn echt heel lekker.

Tijdens het eten komt er ineens een ontzettende oude man met een stok in een militair uniform naar ons toe gelopen. ‘Why are you looking so happy?’ vraagt hij met een knipoog. Het blijkt Robert Izumi te zijn, een 93-jarige oorlogsveteraan uit California, die heeft gediend tijdens WOII en de Vietnamoorlog. Hij begint te vertellen over waar hij allemaal geweest is, wat hij heeft meegemaakt in zijn leven, en hij vertelt ons ook nog even dat hij bij Marilyn Monroe in de klas heeft gezeten. ‘Do you have Google?’ vraagt hij dan, zodat we hem op kunnen zoeken en meer kunnen lezen over wat hij allemaal gedaan heeft. We zijn er allevier zo van onder de indruk. De man is 93 jaar, loopt ontzettend lastig, maar heeft wel gewoon 17 uur gevlogen om hier te kunnen zijn voor een speciale Veteranendag, en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe zijn leven eruit heeft gezien. Zó bijzonder. Hij is overigens heel erg te spreken over het feit dat we hier in Nederland allemaal nog steeds op school leren over de oorlog en zegt dat dat in Amerika helemaal niet zo is. Of dat inderdaad zo is weet ik niet, maar op dat moment ben ik stiekem toch best heel blij dat wij Geschiedenis gehad hebben en enigzins weten waar de lieve man het over heeft.

Voor we naar huis gaan doen we eerst nog even een paar drankjes bij Cravt, waar het overigens weer met de benen buiten hangt zo druk, en net na middernacht fietsen we richting huis. Het was een méga gezellige avond zo met z’n vieren. We zien elkaar hartstikke vaak, maar als je zo aan tafel zit voer je toch weer heel andere gesprekken. Blij met die twee. Hoe ons weekend was zien jullie weer in de weekendplog! Voor nu heel erg bedankt voor het lezen, en een fijne week.

!

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Femke

  Wat een heerlijke plog van een fijne dag. Ik kwam laatst ook mijn vader tegen bij de supermarkt, dat vind ik altijd een grappig iets. Herkenbaar hoor dat ook al zie je mensen erg regelmatig, je toch andere gesprekken hebt als je dan zo aan tafel zit. Leuk! Enne, wat betreft de plog omgooien voor een normaal artikel op maandag, why not? Geniet lekker van je vrije zondagavond met Koen.

  • bijzonderkleinwonder

   Ja dat overweeg ik voor nu inderdaad ook! Ik wil eigenlijk naar één plog, twee gewone artikelen en één vlog, en dan eventueel af en toe een extra plog!

 • Agnheta

  Hele fijne plog weer! Wat betreft je planning zomaar een idee…. Waarom laat je je plog niet een weekje achterlopen? Foto’s blijven even leuk en wij lezers hebben dat volgens mij niet eens zo door 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Lief dat je meedenkt♥️. Heb ik inderdaad ook overwogen, maar ik vind het voor nu juist leuk dat de plog wel redelijk ‘op tijd’ loopt. De vlog komt ook een week later en dan lopen die twee weer gelijk en voelt het dubbelop. Keuuuzes keuzes keuzes.

 • ABC123

  Fan van de plog maar soms voelt het erg “dubbel” omdat ik ook al jouw vlog kijk. Misschien is een artikel dan handig(er) en dat kan je van te voren inplannen en scheelt jou weer je zondagavond.

  • bijzonderkleinwonder

   Kan ik me helemaal voorstellen! Er zijn alleen ook heeel veel mensen die mijn vlogs niet kijken en voor wie de plogs favoriet zijn, dus ik wil ze er sowieso allebei graag inhouden. Verschilletje is natuurlijk dat je in de vlog de hele week ziet, en in de plog alleen het weekend. Artikel op maandag is inderdaad wel handig omdat het in te plannen is en dat met een plog lastiger is. Thanks voor het meedenken!♥️

 • Marja

  Met de benen buiten hangen??? Hahaha ik moest het drie keer lezen. Is vast Brabants??

 • Jacqueline

  Een normaal artikel op maandag en de plog op een andere dag is ook helemaal prima hoor! Doe wat voor jou fijn is. Zondagavond met je man doorbrengen is niet te veel gevraagd hoor 😉

 • Mare

  Lieve Michelle,

  Ik ben zelf meer van de plogs, dus een plog op dinsd is helemaal prima!!

  En voor maandag heb ik wel een idee, tenminste ik zou het heel leuk vinden om een artikel te lezen over de baksel en lekkernijen van Mees, ofwel Bakmeesje zoals je haar noemt.
  Een ander idee: Dat Robin een artikel schrijft over de belevenissen bij DTC elektro of Digital walk.
  Lijkt me echt leuk, hoe het gaat om dat te lezen, misschien afgewisseld met Bakmeesje artikelen.

  In ieder geval gun ik en iedereen mag ik hopen wel dat jij zondagavond met je man kan doorbrengen.

 • Inge

  Leuke plog weer, top mama ben je!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!