PLOG255: PAPA IS 55!

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen. De nieuwe week is weer begonnen, en het is half oktober maar komende week wordt het gewoon nog even zomer. Zo lekker! Wat een geluk hebben we de afgelopen maanden gehad met het weer. Word ik zo blij van! Afgelopen vrijdag had ik weer een plogdag. Ik was vrij, ging boodschappen doen met de jongens, we aten een ijsje, zaten lekker op het terras en papa was jarig en werd 55 jaar! Daar gingen we dus met z’n allen eten. Heel gezellig. Ik maakte er lekker veel foto’s van. Komen ze:)!

Morning with a view. Word ik iedere ochtend weer blij van als ik de rolluiken omhoog doe.

Morris is helemaal gek op de katten en hij wil ze graag snoepjes geven.

Wordt hij dus zo vrolijk van. Dat koppie!

Lekker spelen in zijn winkeltje. Dat is Benjamin’s kant van de kamer. Keuken en winkel. Haha.

Weer eens in m’n oude vertrouwde uniform van spijkerbroek met overhemdje.

We zijn bij de Lidl! Deze heeft zelf z’n gordel losgemaakt op de parkeerplaats en komt even knuffelen.

Kroelkip.

Joe kom maar deur met die appellll.

Morris helpt me zo goed in de supermarkt. Hij weet de weg ondertussen en de koelingen zijn z’n favoriet.

Openmaken mam! Alleen wel met auto natuurlijk; die laat ie never los.

Favoriete chocola van de Lidl. Ik geloof 55 cent voor zo’n reep, en ik vind ‘m zoooo lekker.

Als we de grootste hoop boodschappen binnen hebben parkeren we de auto in het dorp. We wandelen even en Benjamin doet een tukkie onderin de kinderwagen.

We halen bij Pearle iets op voor een campagne.

En dan besluiten we het nog even te nemen van het mooie weer en lekker een ijsje te halen samen.

Kan wel janken als ik hier naar kijk. Mijn jongens.

Nog een paar dingetjes bij de Ap, en dan komen we de week weer door. Morrisje rent vooruit om z’n kar te halen.

En daarna om spelletjes te spelen.

Lotje belt of we thuis zijn, maar als ik zeg dat we nog in het dorp zijn komt ze daar ook naartoe en pakken we samen een terrasje. Morris is altijd even blij om z’n peettante te zien.

En B ook!

Deze bestelt ie zelf. ‘Verse jus d’orange alsjeblieft mevrouw’, letterlijk. Oké wijsneus.

Ik schreef er zaterdag al over op Instagram, maar ik geniet zo van deze momenten. Na de wekelijkse bezoeken aan kinderboerderij, krijspaleis en speeltuin word ik zó blij van een terrasje. Inderdaad in de eerste plaats vooral omdat ík het leuk vind, maar de jongens kennen het ondertussen en vermaken zich zo goed met hun zak speelgoed die altijd in de auto ligt. Word ik echt gelukkig van.

Proost vriendje.

Bitterballen en pan catalan om te delen.

En babychipjes voor de jongens.

Dikke knuffels met Mieke; die kwam ook spontaan even langs. Zo leuk. Het komt nooit voor dat ik met de twee vriendinnen die ik al vanaf m’n geboorte ken – en ja daar zijn foto’s van – op het terras zit.

Thuis! Nog even uitrazen terwijl ik de boodschappen opruim.

Als Morris moe is wil hij Benjamin nog wel eens opzij duwen en vindt hij het maar niks als z’n speelgoed geconfisqueerd wordt, maar hij is vooral zo bizar lief voor z’n kleine broertje.

Er ligt post op de mat van onze bankman bij de Rabobank. Op persoonlijke titel een kaartje via Greetz, dus geen corporate verplicht ding. Zulke kleine dingen waardeer ik echt zo erg. Ben heel tevreden over hun service.

Bedtijd voor de boys!

Er komen weer wat items binnen van Na-kd, en ik rommel wat in huis.

Tot we deze weer wakker moeten maken..

We gaan naar papa! Die is vandaag 55 jaar geworden en hoewel hij zijn verjaardag nooit wil vieren gaan we natuurlijk wel even langs.

Op de fiets!

Morris pakt zijn cadeautje zelf wel even uit. Happy birthday pap<3.

We eten. Mam heeft weer zo goed gezorgd. Carpaccio, een soepje…

Pasteitjes, en hierna nog mie met kip. Heel lekker allemaal.

Na het eten gaan we weer naar huis. Het is bedtijd voor de jongens. Koen en ik fietsen, en Robin brengt de jongens even omdat het zo is afgekoeld. Zo lief. De boys gaan meteen slapen en wij duiken in bed met een paar afleveringen Suits. Dit was een fijne vrijdag. Het ging de afgelopen weken niet altijd helemaal zoals we graag zouden zien, maar de positieve vibes zijn weer terug en daar word ik blij van. Morgen lekker weekend! Hoe dat was zien jullie in de loop van de week!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 20 comments
 • Judith

  Heerlijk om de week weer te beginnen met een fijne plog van jou, Michelle! Jammer om te lezen dat het de afgelopen weken niet zo lekker ging, je bent volgens mij zo’n lief en leuk mens dat ik je gun dat alles lekker loopt. Dikke knuffel dus ook, en hopelijk blijven de good vibes nu hangen!

  • bijzonderkleinwonder

   Wat een lieve reactie! Dankjewel. Dat hoop ik ook. Het is overal wel eens wat hè; dat is hier niet anders. Extra fijn als het dan weer goed is allemaal!

 • Femke

  Wat een heerlijke dag. Zo fijn dat de jongens zich ook lekker vermaken op het terras. Ik kan alleen maar hopen dat mijn dochter (die nu wel geboren mag worden..) ook zo lekker makkelijk te vermaken is en dat soort dingen leuk gaat vinden. We’ll see :-)! Nog gefeliciteerd met je vader, toch een leuke avond zo met goed gezelschap en lekker eten.

 • Door

  Ik zie dat je vaak schrijft over dat je blij bent wanneer het ‘goed’ weer is. Ben ik dan één van de enige die zich zorgen maakt over de klimaatverandering? Ik vind het juist zorgelijk dat het steeds warmer wordt (in oktober!) en vind het enorm verontrustend dat mensen dit als ‘goed’ weer bestempelen. Heb zelf een paar maanden oude dochter. Wil haar meegeven hoe belangrijk de aarde is en dat we allemaal een steentje moeten bijdragen in de klimaatverandering. Kleine beetjes helpen al; geen vlees eten, vaak de auto laten staan, etc. Hoop dat meerdere moeders en vaders dit overnemen!

  • bijzonderkleinwonder

   Hoi Door! Nee je bent zeker niet de enige die zich daar zorgen over maakt. Het ís ook zorgelijk dat het warmer wordt, en die kleine steentjes bijdragen; daar doen wij absoluut aan mee op onze eigen manier. Veel minder vlees eten, fietsen als dat kan in plaats van met de auto gaan, stekkers uit het stopcontact als apparaten niet gebruikt worden, letten op verpakkingen, drinken uit Doppers in plaats van steeds plastic flesjes kopen, overal LEDlampen, biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel gebruiken, en ga zo maar door. Dat neemt alleen niet weg dat ik het fijn vind als de zon schijnt.. Of het nou -10 of 20 graden is; ik heb liever zon dan regen, maar dat wil niet zeggen dat ik bewustwording met betrekking tot milieu en klimaatverandering niet belangrijk vind. Misschien is ‘goed’ weer dan inderdaad de goede benaming niet en moet ik het in het vervolg anders verwoorden.

   • Door

    Fijn om in je reactie te lezen dat er bewustwording is. In de inleiding van deze plog lees ik dat namelijk niet. Je beschrijft dat we geluk hebben met dit weer en dat het ‘lekker’ is dat het nog even zomer is. Het is oktober en daardoor maak me met dit weer juist zorgen en word op dat moment nog bewuster van mijn eigen ecologische voetdruk op deze aarde. Hoop dat anderen dit ook doen.

 • Corina

  Proficiat met je vader!
  Verder vind ik alles leuk hoe je schrijft. Het leest heerlijk weg. Er is wel iets wat ik je wil zeggen/vragen. Jij bent “zuinig” op jouw jongens en wil niet dat ze iets overkomt. Vind je het dan niet eng om Morris met een lolly te laten lopen/rennen? Dit is iets wat mijn kinderen nooit mochten. Lolly prima maar dan op de billen

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel Corina! Ik weet dat je een trouwe lezer bent; vind ik heel leuk. Rennen mag hij er niet mee, maar lopen inderdaad wel. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar inderdaad (te?) makkelijk in ben. Mama zegt ook iedere keer; jullie moesten vroeger op de billen met een lolly!

 • Corina

  Precies jouw moeder is van mijn generatie
  Nogmaals iedereen doet het op zijn manier. Gaat jouw schoonmoeder ook naar de Knit & Knot beurs in Tilburg 12 13 14 oktober? Echt iets voor haar mbt haken

 • Dominique

  Gefeliciteerd met je pa! Leuke plog heb je weer gemaakt. En heerlijk, die crusti choc van de Lidl! Ook mijn favoriet.

 • Floor

  Met de auto naar het dorp, wijntje drinken en daarna weer met de auto terug met kindjes in de auto?

 • Sriani

  @floor dit soort comments vindt ik altijd een beetje jammer. Dus als je moeder bent mag je geen wijntje drinken? Ik geef haar groot gelijk, hoe leuk samen genieten op het terras inde zon. En 1 wijntje mag;)

  @michelle, ik reageer eigenlijk nooit maar vindt het heel leuk jou te volgen, in je dagelijkse dingen, met de boys en alle leuke outfits die ik voorbij zie komen. Fijn dat je alles deelt al zul je daar ook weleens spijt van hebben..

  • Floor

   Hoi Sriani,

   Als je goed leest, stel ik een vraag en impliceer ik niets. Natuurlijk mag je als moeder een wijntje drinken. Doe ik ook als moeder, maar ik ga daarna niet met mijn lievelingen de auto in. Ook al drink ik er maar één. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik dat voorbeeld geef. Ieder zo zijn eigen normen ;).

   • Nienke

    Lekker zakzeveren Floor, wordt ook echt iedereen blij van 😉

 • Louise

  Groot gelijk heb je! Van die vrije vrijdagen moet je gebruik maken hoor, komt nooit meer terug als ze straks op school zitten, ik noem maar wat.

 • fleur

  Wat een heerlijke vrije vrijdag, met lekker weer!
  Wat ik me afvraag; ben je ondertussen al helemaal gestopt met je borstvoeding? Omdat je dit een jaar wilde volhouden?
  En nog een vraag; je laat Morris achter in de AH bij zo’n filmpje/speelmuur, en dan ga je zelf even de winkel door.
  Mijn zoontje zou dat ook wel willen, maar ik als moeder durf hem daar niet achter te laten, veel te bang dat iemand hem meeneemt of dat hij er zelf vandoor gaat. Heb jij dat niet? ik zou willen dat ik t kon haha!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja ik ben er op zijn 1e verjaardag mee gestopt. Heb het precies een jaar gedaan! Nee dat heb ik niet zo.. Ik kan hem vanuit heel veel plekken in de winkel zien en horen sowieso, en na ieder gepakt boodschapje ga ik heel snel terug om het bij hem in het mandje te leggen. Hij is nooit langer dan maximaal een minuut uit mijn gezichtsveld, meestal korter, en hij praat ongeveer de hele tijd tegen me dus ik hoor hem continu. Plus we komen ondertussen al zo lang in die winkel dat iedereen hem bij naam kent. Het is een gevoelsdingetje denk ik..

   • Fleur

    Ah zo, ja wij hebben hier echt een mega AH, dus daar kan ik niet eens elk boodschapje ‘even’ terugbrengen… Maar fijn dat Morris op zijn plekje blijft, dat weet k hier ook nog niet zo zeker 🙂

 • Carmen

  Hoi Michelle,

  Ik volg je al best een tijd op instagram en lees elke week heel graag je plogs en kijk je vlogs met mijn vriend. Haha ja hij vind het zelfs leuk. Vaak liggen we samen in een deuk om jou. Heerlijk hoe jullie leven en met de kids omgaan!

  Blijf vooral zo leuk en op jullie eigen manier leven en trek je echt niks van bovenstaande onzin reacties aan!

  Je bent een topper!

  Liefs Carmen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!