PLOG269: NAAR DE INTOCHT

 In Persoonlijk

Hoi allemaal. Omdat het veel van jullie zo goed beviel: als vanouds de weekendplog op dinsdag! We hadden een héél leuk weekend, vooral in het teken van Sinterklaas. Zaterdagochtend moet ik naar de opticien om mijn ogen op te laten meten. Daarna ging ik bij Viviën in de winkel langs voor wat nieuwe dingen voor de feestmaand – wij hebben in december zóveel feestjes en dingen – en daarna lunchten we met pap, mam en Robin en gingen we naar de intocht van Sinterklaas hier in Uden. ‘s Avonds aten we op uitnodiging bij de pannekoekenbakker waar wij altijd heengaan en ook daar kwam Sinterklaas langs. Heel veel indrukken voor de kleine mannen, maar het was echt heel gezellig. Drie keer raden wat we op zondag deden.. Ik maakte foto’s. Komen ze weer:)!

Goedemorgen! We hebben weekend en dit is mijn outfitje voor vandaag. Donkerblauw gecoat broekje van Vero Moda, blouse van Kiba en schoenen van Bibi Lou.

We zijn om 9:30 uur bij de opticien in Sint Hubert: m’n ogen moeten weer gemeten! Wonder boven wonder zijn ze deze keer nauwelijks slechter geworden. Echt minimaal maar, dus daar ben ik heel erg blij om.

Na de opticien door naar het dorp!

We zijn weer bij Vive Boutique voor wat nieuwe spullen voor de decembermaand! We hebben in december heel veel gelegenheden, met Sinterklaas, en de 60e verjaardag van mijn schoonpaps, en eerste Kerstdag Koen zijn verjaardagdiner bij ons, en daarna de Wintersport, dus ik vind daar vind ik wat leuke nieuwe dingen voor! Lang leve de speelhoek: de boys vermaken zich prima.

Morris helpt zelfs nog even poetsen.

De intocht is vandaag en de hele dag struinen er pieten door het dorp. Morris vindt het ineens toch wel heel spannend en kijkt veilig vanaf een afstandje toe.

Als ze dichterbij komen lijkt dat even heel leuk, maar is het uiteindelijk zo spannend dat hij bijna in me wegkruipt. Benjamin vindt het allemaal wel gezegend.

Even wennen, maar uiteindelijk vindt hij het toch wel heel leuk.

En kan er zelfs een high five vanaf.

We gaan lunchen met papa, mam en Robin, voor de intocht. Nieuwe traditie! Ik neem een broodje carpaccio.

Morris gaat alvast naar buiten met mam. Dat hij zomaar overal pepernoten krijgt bevalt hem prima.

En zo’n kek ballonnetje vindt ie ook niet gek!

Mooi gezicht: de jongens op de nek bij Robin en Koen.

Beste vrienden.

Mijn pap, mijn broertje, en mijn jongste zoon. Vind dit zo’n leuke niet geposeerde foto.

Familie!

Sinterklaas doet nog een rondje om alle kindjes een handje te geven. Hoe spannend ook; Morris zegt toch dat hij dat wel wil. Bij mij op de arm dus maar.

Kijk dat koppie nou.. De spanning druipt er vanaf.

Toch een voorzichtig lachje. Sinterklaas krijgt uiteindelijk wel een handje. Heeft ie later meteen spijt van: het had eigenlijk toch een heel dikke knuffel moeten zijn vindt hij.

Trots op mijn grote kleine man.

En op deze pruillip ook. Hartstikke.

Als je mijn plogs altijd kijkt weet je dat we hier vaker gaan eten: de Pannekoekenbakker! Dit keer hebben ze ons uitgenodigd omdat Sinterklaas langskomt, en daar hebben we natuurlijk geen nee tegen gezegd.

Morris gaat op onderzoek uit – dat noemt hij zelf zo:’) – en Benjamin kruipt bij mij op schoot voor een kleurplaat.

Kijk die weerborsteltjes op zijn achterhoofd! Twee naast elkaar. Z’n haren groeien niet bar snel, maaar er komt toch steeds meer begroeiing op z’n bol.

Deze man heeft het zo druk. Van hot naar her, met z’n auto’s, met de andere kindjes.

En dan komt Sinterklaas!

Hij maakt met alle kindjes even een praatje. Echt heel leuk. Benjamin kijkt van een afstandje toe, maar Morris wil vanaf mijn schoot met Sinterklaas wel even een hartig woordje spreken. Over z’n wortel. Het ging serieus weer over die wortel. Dat die wortel vorige week niet meer in zijn schoen zat en er cadeautjes voor in de plek kwamen blijft hij wonderlijk vinden, dus Sinterklaas bevestigt nog maar een keer dat het paard die wortel echt fantastisch vond. Haha.

Nog meer pepernoten. Kind is bijna zelf een pepernoot, zoveel dat hij er op heeft vandaag.

Zo spannend als het vanochtend was, zo leuk vindt hij het nu. Hij blijft achter de pieten aanlopen, klimt op schoot en kletst honderd op een hoop.

Ik neem een uiensoepje vooraf. Dat wil ik zelf nog écht écht lekker leren maken.

Morris probeert zijn pannenkoek zelf te snijden maar dat valt nog niet mee. Met een beetje hulp komt hij een heel eind.

Smakelijk!

Papa moet ook nog even mee naar Piet.

En voor ze weggaan wil hij graag nog even op de foto.

Een cadeautje uitzoeken van de Smulmunten die hij gekregen heeft bij zijn pannenkoek, en dan gaan we weer naar huis. Dit was echt heel leuk! Mocht je in Uden of in de buurt van Uden wonen: komende zaterdag komt Sinterklaas nog een keer bij de Pannekoekenbakker in Zeeland. Ik vond het echt heel erg leuk en Morris nog meer. We hebben zowaar op ons gemak kunnen eten omdat de jongens zich vermaakten met al het speelgoed en de andere kindjes. Geen iPad aan te pas gekomen:’).

We namen de mijters ook mee naar huis: die bewaren we voor als het echt Sinterklaas is.

Thuis vind ik het pakketje van de Kinderpostzegelactie op de mat. Deze tas vind ik zo leuk. En die quote heel inspirerend. Die knoop ik in m’n oren. We brengen de jongens naar bed en gaan er zelf ook niet al te laat in in de hoop dat we lekker lang kunnen slapen, maar dat feest ga even niet door. Benjamin is tot 2:30 aan het spoken omdat hij zo snotverkouden is dat hij geen lucht krijgt, en hij dus ook nauwelijks in slaap komt. Zo sneu. Uiteindelijk krijgen we hem toch in slaap, maar het duurt even vandaag.

Als ik zondagochtend beneden kom hebben Koen en Morris samen een ontbijtje klaargemaakt. Smelten!

Na het eten wordt er volle bak gespeeld. Auto’s zijn heilig hier. Ik vind het heel leuk dat ze zoveel met hun BMW loopauto’s spelen die we als kraamcadeautje kregen bij hun geboortes.

Dit is de blouse die ik gisteren bij Costes meenam maar waar ik vergat een foto van te maken. Voor €15! Vind die roze stipjes zo leuk.

Het na tukkie van de jongens rijden we naar Eindhoven. Tijd voor voetbal. Ze zijn allebei nog lui, dus met speentje op de achterbank handjes vasthouden. Hoe lief.

Muts op en gaan met die banaan.

Het is vier hele graden, dus warm is anders.

Warme choco met slagroom in de rust. Die ga je vanaf nu tot het voorjaar iedere zondag zien. Haha.

Vinden de jongens best heel lekker.

En hun moeder al helemaal. Heerlijk.

Gebroeders Bollen met hun gele vestjes.

De wedstrijd eindigt in 0-0 en dat is best terecht, dus prima zo. Gauw opwarmen.

En opa kriebelen!

Benjamin en papa zijn twee handen op één buik. Als ik hem op de arm heb en hij opa ziet kan ik het verder wel schudden.

Dit begon heel beschaafd, met een rietje enzo.

Maar dit is hoe het eindigt. Dus. Bouwvakker.

We eten bij papa en mama..

want Robin en Mees hadden de schoentjes van de jongens gezet, en daar heeft Sinterklaas ook wat ingestopt! Morris zo verbaasd, maar hij weet wel zeker dat hij het paard over het dak heeft horen lopen. Zo mooi, die logica.

Eenmaal thuis is het badderen en tanden poetsen.

Best leuk zo vanuit de wasbak. Kijk dat koppie nou. Hij had gelukkig nog niet door hoe hij de kraan open moet draaien.

Nog even boekjes, en dan gauw naar bed! Dit was een fijn weekend en het eindigde superbijzonder, want zondagavond appte mijn lieve buurvrouw hoe je precies het verschil weet tussen een kramp en een wee. We kwamen tot de conclusie dat ze weeën had, en na een beetje appverkeer heeft ze haar telefoon weggelegd. Ik kan vanuit ons huis hun huis zien, dus toen ik naar bed ging zag ik dat de auto weg was en wist ik dus dat ze echt aan het bevallen was en kon ik voor geen meter meer slapen van de spanning. Toen ik vanochtend wakker was zag ik de auto weer, en alle lichten aan (ik was net Inspector Gadget, echt verschrikkelijk, en het is een veel te lang verhaal, maar heel kort gun ik haar gewoon heel veel geluk) en toen kreeg ik al snel een appje dat hij er is. Dat ze is bevallen van een gezonde zoon. Ik zat er helemaal vol van en nog steeds – heb hem ondertussen zelfs al mogen bewonderen – en het is echt een wolk van een baby, dus mijn week kan sowieso al niet meer stuk! 

Hadden jullie een fijn weekend?

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Vanessa

  Michelle, ik las net dat je de Pannekoekenbakker was en dacht gelijk…Oh nee, ze zijn in Heusden geweest en ik Heb ze niet gezien, ha ha. Alsof je alleen in de Vesting een Pannekoekenbakker hebt. Mooie plog weer! Je hebt een mooie familie en daarmee bedoel ik ook Pap, Mam, Robin en Mees! Nog veel geluk voor je buurvrouw met de geboorte van haar zoon.

 • Annelies

  Ga nu toch even zeggen dat ik jouw plogs altijd graag lees. En wat heb je leuke en spontane kindjes!
  Mijn weekend was rustig, niet veel bijzonders gedaan.

 • Mare

  De Pieten zijn helemaal zwart, heeft dat in jullie stad nog voor ophef gezorgd? Wat schattig om te lezen hoe Morris over Sint denkt!

 • Mirte

  Zo heerlijk om te lezen en zien! En dat van het in de gaten houden van de auto van je buurvrouw doet me denken aan mijn vader: onze kraamverzorgster/surrogaat-mama woont naast mijn vader en iedere keer als een van zijn dochters op het eind liep, hield hij haar auto in de gaten om te zien of het zover was 🙂 Ben de enige die hem heeft kunnen verrassen, omdat ze niet aanwezig was bij mijn geplande keizersnede.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!