PLOG289: CARNAVAL 2019

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De week begint een beetje laat hier deze keer: wij hebben vier vrije dagen waarvan drie volle bak in het teken stonden van carnaval achter de rug. Op vrijdag was het nog lekker rustig en had ik een heerlijke dag met de jongens, op zaterdag waren we in Den Bosch en op zondag in Uden met de kindjes. Echt: we hebben het zo leuk gehad! Ik maakte foto’s van ons weekend, dus komen ze. As je zin hebt in heel veel gezellige selfies en carnavalskiekjes moet je vooral even verder kijken! Als je een hekel hebt aan carnaval zou ik deze even overslaan:’). Komtie!

Het is vrijdagochtend en Morris begint de dag bij ons in bed. Rond vijven stond ie er, dus we hebben nog even samen geslapen. Benjamin is niet wakker te krijgen; pas rond half elf komt die boven water. Prima; lekker uitgerust.

We ontbijten en gaan dan boodschappen doen! Ik heb m’n favoriete broekjes van ‘t moment aan. Net een joggingbroek zo lekker als ie zit.

Daar gaan we. Op naar de Ap. We doen maar één winkel deze week; kijken of het dan nog steeds lukt voor 80 euro.

Deze twee moeten spelletjes doen. Voor ‘t eerst dat Benjamin er ook bij wil zitten. Vind het zo’n leuk gezicht. Broertjes.

We gaan met mama en Mees een broodje eten bij de Hema.

En ik spot dit jasje voor Morris. Vind ‘m megaleuk als tussenjasje, maar Morris is er zelf niet kapot van – snap ik niks van want geel is z’n lievelings – dus ik laat hem nog maar even hangen.

Bij opa in de straat is de carnavalsoptocht van de basisschool bij hem in de buurt en daar gaan we even kijken. Hij geniet zo van de jongens. Zo leuk.

Nog even wat drinken samen.

Kijk deze hangen dan. Puber.

Halverwege de middag is Benjamin bijna niet meer wakker te houden. Op naar huis. Blijft leuk om hier langs te rijden: zijn we getrouwd!

M’n smileytas van de Zeeman. Lekker blij.

Eenmaal thuis gaan de jongens meteen spelen. Is Benjamin ineens toch niet zo moe. Ik begin aan dit schapje. Die onderste hing een soort van op half elf dus dat moet even gefixt.

Klaar!

En dan valt deze lekker bij mij in slaap.

Dit shirtje vond ik voor 5 euro bij de Zeeman. Vind ‘m zo leuk. Op een spijkerbroekje of op die ik vandaag aan heb of straks in de zomer op een shortje met sneakers.

Picasso wil weer kleuren.

En pap en mam komen even langs voor een vrijdagmiddagborrel. Klein hapje erbij.

Als avondeten eten we snelle pasta met rode pesto, verstopte groentes en geraspte parmezaan.

Deze nam ik ook mee bij de Zeeman. Voor €3! Hadden ‘m in meer printjes maar ik vond deze top voor de jongens. Morris is fan.

Koen gaat even weg en ik doe de boys in bad.

Favoriete momenten.. Charmant ook hè dat witte snoer zo aan die telefoon.

Koen is voor bedtijd weer thuis, dus gauw nog even knuffelen.

Deze man is zo moe dat hij als een blok in slaap valt terwijl ik nog niet eens klaar ben met z’n liedjesritueel. Trusten vriendje.

Ik kruip achter de naaimachine.

De nieuwe emblemen moeten op de Oeteldonk jasjes. Een paar probeer ik met de naaimachine, maar die stopt er halverwege ineens mee als het spoeltje op een of andere manier heel gek gaat doen. Bloedirritant. Met de hand verder dus, en dat kost toch nét ff wat meer tijd als je door die dikke stof van die emblemen én door die jasjes heen moet.

Prima voor nu!

En de achterkant. Die wil ik zo lang mogelijk leeg houden is m’n plan.

Kijk Morris z’n carnavalskunstwerk van de peuterspeelzaal. Hij is er zo trots op dus hij moet ff op de deur.

Dit pakketje werd afgelopen week bij me bezorgd. Een nieuwe TwisTea display met mijn favoriete smaken. Vier jaar geleden heb ik een paar maanden bij TwisTea gewerkt, en echt, die thee is zo lekker. Sea of Blossoms is mijn grote favoriet. Die kan ik blijven drinken. Mocht je zo’n display nou te groot vinden kun je ook gewoon losse kokers of zakjes bestellen. Online. Ideaal. Tipje dus. En met de code Michelle-19 krijg je 15% korting (KLIK). Dus. Even oor de volledigheid: ik word hier niet voor betaald! Gewoon oprecht enthousiasme.

Het is zaterdag! Aan ‘t ontbijt!

Morris wil graag schilderen. Hij zit uiteindelijk ruim anderhalf uur zo aan tafel voor iedereen ‘echte kunst’ te maken zoals hij dat zelf noemt.

Wij eten broodjes. Bodempje leggen!

Hij geniet hier zo van. En ik krijg heel veel berichtjes over zijn shirt en schilderen zonder schort. Dat is dus Morris. Zou ik bij Benjamin niet hoeven proberen. Haha.


Flip en Lot zijn bij ons. We zijn er klaar voor! Eerste dag carnaval.

We brengen de kindjes naar papa en mama, en papa brengt ons naar Den Bosch. Zo lief.

Dit is altijd het rottigste moment aan weggaan hè. Zie je ze zwaaien en vraag je je zo af waarom je dit ook alweer wilde zo.

We zijn er weer. Oeteldonk! Lekker druk wel in de Korte Put. Altijd hetzelfde.

Koen en Lotje. Twee handen op één buik die twee. Schatten.

Mijn andere schatten hebben het ondertussen ook fijn bij opa en oma.

Bff’s!

We lopen naar de andere kant van de stad: daar is Bram dus dat is gezellig. En hoezo broers als je precies dezelfde emblemen op je rug hebt zonder dat je dat van de ander weet.

Scheelt wel dat ze niet echt op elkaar lijken verder hè?

Schoonzussen.

Familie!

En nog meer familie! Ik kom Steffie tegen. Zo leuk!

Beste vriendin op links, nichtje op rechts! Kijk die blije kop van mij. Zou bijna denken dat ik het heel heel heel erg naar m’ zin heb hè?;) Haha. 

Koen kan ‘t wel hebben zo.

En ondertussen krijg ik af en toe een update van thuis. Dat doet mama altijd omdat ze weet dat ik dat fijn vind. Geeft rust.

Toetje eten!

Wij gaan ook eten. Pizza.

Lot en ik delen een Hawaii. Niet eens megalekker, maar ik heb zo’n honger dat volgens mij serieus alles zou smaken nu. We gaan nog een poosje door, en rond middernacht komt papa ons weer ophalen. Na tien uur staan vinden de beentjes dat sowieso geen straf. Dit was zó’n leuke dag!

We worden zondagochtend wakker met deze foto’s op de telefoon. Deze druif heeft goed geslapen bij papa en mama. En wij ook!

a

Ik maak een uitsmijter. Goed ontbijtje! De jongens komen weer naar huis. Heel fijn. Weer met z’n vieren.

Ze zijn súper moe en we hebben afgesproken om vanmiddag optocht te gaan kijken dus we brengen ze op tijd naar bed voor een tukkie. Morris wil alleen per se slapen onder zijn dierendekbed. Dus dat fixen we.

Goeie bril!

Terwijl de jongens slapen maken wij ons klaar om te gaan, en als ze wakker zijn gaan we naar vrienden van pap en mam.

We kijken de optocht, maar recht voor onze neus vliegt er aggregaat in de fik. Brandweer erbij en dan is de boel zo weer geblust.

Die hoed van Carmen vind ik zo bizar vet. Heeft ze dus zelf gemaakt. Zwarte pet gekocht en beplakt.

Hepi & Hepi.

We eten ondertussen een soepje.

En de jongens ook. Die hebben het zó naar de zin.

Broodje knak voor B.

Dit is toch schattig? Precies 90 jaar leeftijdsverschil zit er tussen Benjamin en de mevrouw in. Zo aandoenlijk.

Die grote ballonnen zijn een hit. Kijk dan. Net zo groot als het kind zelf!

Na de optocht gaan we nog even met z’n vieren naar de markt, richting Wen en Bel. Deze foto is denk ik m’n favoriet van de hele carnaval. Als de jongens moe zijn gaan we naar huis.

Mijn drie mannen<3. Als zij slapen ga ik nog even terug naar het dorp. Ik vind het in Den Bosch heel leuk, vooral voor Koen omdat hij er zo veel mensen kent en al zijn vrienden daar zijn, maar ik vind het ook heel gezellig om een wijntje te doen met mijn vriendinnen. Of in dit geval vriendin.

Dus ik fiets eerst even langs pap en mam die nog in de kroeg zijn.

En dan ga ik door naar deze. Lievelingsmens!

En als ik thuis kom heeft de wederhelft nog eten voor me ook. Echt. En dan durf ik nog te zeggen dat ie niet kan koken ook;). Plaatpizza’tje en ik eet ‘m gewoon helemaal op. Zo. Veel. Honger. Heerlijk. Wat was dit een topweekend! Echt. Zo zo zo genoten. En wat is het af en toe fijn om gewoon even samen uit de spreekwoordelijke panty te scheuren terwijl je weet dat er goed voor je kindjes gezorgd wordt. Voorheen kon ik me daar zo schuldig over voelen, maar dat is ondertussen echt niet meer zo. Het allergrootste deel van de tijd ben ik bij de jongens en dat vind ik heerlijk, maar bij pap en mam worden ze overladen met liefde en aandacht en komen ze helemaal niks tekort, en ik weet ondertussen dat ik echt een leuker mens word van af en toe even samen met Koen. Gewoon hij en ik. Laden de batterijen weer zo lekker van op. Dusdat. Ik heb maandag en dinsdag ook nog foto’s gemaakt, maar ik weet niet of jullie daar graag nog een extra plog van willen zien of dat je zegt; nee laat maar, is wel veel van hetzelfde. Laat vooral even weten hieronder! Hebben jullie ook carnaval gevierd?

Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Evelien Boom

  Yes plog please

 • Femke

  Leuke plog, ik hou van carnaval dus zeg kom maar door met die volgende plog ;-). Mijn man houdt er niet van, dus ik nam mijn baby mee op sleeptouw ;-). Maandagmiddag heel even weg en daarna bij ons de lampkesoptocht kijken. Gisterenmiddag en begin van de avond heb ik haar ook een kleine 5 uur meegenomen. Vier maanden is ze n ze keek haar ogen uit haha. Lekker in de draagzk en gehoorbescherming en ze kreeg aandacht voor 10 uiteraard. Voor mij dus een rustige carnaval, maar wel leuk!

 • Philomeen

  Leuke plog,wat een gezellige foto,s 🙂 vind het altijd leuk om je plogs te lezen.Zonder schortje eten of schilderen hoef ik bij onze zoon niet te proberen haha.Wat hebben jullie jongens een leuk shirtje aan.Waar is deze van ?:)

 • Lisette

  Leuk nog een plog! Ik woon in Friesland en ken carnaval eigenlijk helemaal niet zo, maar ik vind het echt wel erg leuk om te zien hoe jullie daar zo mee bezig zijn. Die foto van B op Koen zijn schouders is inderdaad eentje om in te lijsten. En dat broodje met filet, ei en mayo ga ik toch ook eens proberen 🙂

 • Chrisy

  Leuk! Ik geniet zo van jouw plogs, blogs en vlogs! Krijg ik enorm zin van in het leven. Zo dat klinkt heftig maar het is gewoon zo! 🙂

 • Hester

  Ja kom maar door hoor met die carnaval foto’s (en plogs überhaupt). Ik kom uit Noord-Holland dus dit carnavalsfestijn is voor mij iets heel nieuws, maar heb erg meegenoten met jullie via de Instagram stories en deze blog.

 • Femke

  Je broek van vrijdag, helemaal geweldig! Waar heb je die gekocht? Top dat je zo genoten heb dit weekend! En ik ben gek van carnaval dus kom maar door.

 • Mariska

  Oo wat leuk weer om te zien en te lezen… En dat die ene jouw favoriete foto is snap ik best! Prachtig beeld papa met zo’n lief kleintje op zijn nek!

  Fijne week nog!

  Liefs!

 • Mandy

  Jaaa leuk extra plog!! Ziet er heerlijk uit! Ik heb een haat liefde relatie met carnaval haha. Ik kan heel slecht tegen extreem dronken mensen (geen idee waarom haha) en niemand wil mee dus al 2e jaar geen carnaval! haha. Daarvoor wel elk jaar 🙂 Maat stiekem wel heimwee als ik dit zie!

 • Nicole

  Hier ook een echte oeteldonker! Dit jaar hebben we de carnaval even gelaten voor wat het is. Ben 2 weken geleden bevallen van een mooie dochter dus zit op een mooie roze wolk. De rood wit gele sjaal komt volgend jaar wel weer. Wel leuk om de foto’s te zien, krijg ik er toch wat van mee. Volgend jaar gaan we weer, kan me nu nog niets bij voorstellen maar dan brengen wij onze dochter ook 1 of 2 daagjes naar opa en oma. Denk dat het belangrijk is om samen het leuk te houden en af en toe even geen papa en mama te zijn.

 • Lizz

  Hey, ik heb dat shirtje ook van de Zeeman, maar hij schijnt nogal door. Wat doe jij eronder? En waar is die te gave broek van die je vrijdag aan had?

  • bijzonderkleinwonder

   Ik doe er een rode beha onder of een kanten hemdje! Dat schijnt bij mij niet door! Die broek is van Vive Boutique! Staat online op haar shop ook.

 • Mare

  Nee, in N-H hoor ik daar niemand over. Morris zit in zijn schilder periode? Misschien kan hij voor de webshop iets schilderen, bijv. service, borden, bekers?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!