PLOG290: AAN ALLES KOMT EEN EINDE

 In Persoonlijk

Goedemorgen op deze vrijdag! Er was heel veel animo voor; dus vandaag een extra plogje van afgelopen maandag en dinsdag! Maandag vieren we nog een dag carnaval. Koen en ik gaan samen naar Den Bosch en de kindjes vieren carnaval bij hun bonusopa en -oma. Dinsdag zijn we met z’n vieren thuis. We hebben eigenlijk nog plannen om naar het kindjesbal te gaan hier in het dorp, maar de jongens zijn zo ontzettend moe dat we toch besluiten lekker thuis te blijven. Ik maak foto’s. Niet zoveel als van het weekend, dus hij is iets korter vandaag, maar ik hoop dat jullie ‘m toch leuk vinden!

Het is maandagochtend en we worden met z’n vieren thuis wakker! Morris is blij dat de carnaval nog niet is afgelopen. Die zet meteen z’n muts weer op.

Deze daarentegen heeft er iets minder kracht voor. Als ik beneden kom ligt hij zo languit op de vloer te koekeloeren. Ik moet er hardop om lachen. ‘Zoooo klaar mee’, dat straalt ie toch uit?

De jongens mogen vandaag weer spelen bij Joke en Harald. Wij hebben nog een dagje Den Bosch op de planning, de laatste voor dit jaar, dus oppasdag is deze week op maandag in plaats van dinsdag. Helemaal fijn dat het zo kon! De boys vinden het alleen maar fijn bij hun opa’s en oma’s; zo veel geluk mee.

We gaan naar huis. Onze autocoureurs zwaaien ons uit.

Ik krijg altijd de hele dag foto’s en we zijn de oprit nog niet af of deze is al binnen. Ondeugende snoet!

We zijn thuis, allebei nog in ons joggingpak en best een beetje lui. Eerst maar eens goed eten voor we ons klaar gaan maken. Koen eet tosti’s en ik maak een heel goed gevulde omelet met groenten, kruiden en een beetje geraspte kaas. Is echt een van m’n favoriete ‘snelle’ gerechtjes als ik geen brood wil.

We zijn weer in de stad! Gebroeders Bollen. Als ik hen zien ben ik altijd zo benieuwd hoe bij ons een derde jongetje eruit zou zien. Morris en Benjamin zijn allebei donkerblond en hebben blauwe ogen. Zouden we nog zo’n exemplaar krijgen of juist (eindelijk;p) een donkere? Misschien gaan we het ooit weten.

Er is er weer eentje bang dat ie uitdroogt hoor. Nee zonder gein; we zijn in de Snellestraat in plaats van de Korte Put nu en het is zo bizar druk dat je er een eeuwigheid over doet drinken te halen. Alleen maar slim dus.

We komen heel veel mensen die we kennen tegen. Dit vind ik zo leuk: Paul was monteur toen wij nog een motorraceteam hadden en wij konden het altijd zó goed vinden samen. Leuk hoe sommige contacten dan toch nooit helemaal verwateren. Ook niet na al die jaren.

Ondertussen krijg ik deze foto doorgestuurd op Instagram: de kindjes zijn de kinderoptocht kijken. Kijk Morris nou staan met z’n Oeteldonk sjaaltje. Smelt.

We doen een sociaal rondje en zoeken vrienden van Koen uit Vught op. Zo gezellig!

Kijk ons blij zijn. Haha. We hebben het zo naar ons zin. Ik was nooit een grote carnavalfan, maar Koen is er mee opgegroeid en sinds we verkering hebben vind ik het ook echt heel leuk. En even met z’n tweeën uit de dagelijkse routine is ook heel lekker.

Svennie! Vriend van Robin van vroeger, ken ik nog van toen we ‘klein’ waren en op vakantie naar Italië gingen. Koen en hij hebben nog even samen gevoetbald bij Schijndel en nu komen we elkaar weer tegen. Tripje down memorylane vandaag.

We krijgen honger maar ik heb geen zin in vette hap, dus we lopen naar de wok.

De jongens zijn ondertussen bij papa en mama en gaan ook lekker eten.

Noodles met kip. Zo. Lekker. Note to self om dit ook weer vaker te maken.

Nog even wat drinken en dan naar bed: ik geniet extra als ik weet dat deze twee het goed hebben. Er wordt zo goed voor ze gezorgd door iedereen.

Romantisch joh, samen eten uit een bakkie bij de wok.

Broers en schoonzussen! We sluiten de dag af in de Stip. Laatste halte voor vandaag!

Verliefd. En niet eens geposeerd dit;).

Om 00.00 haalt papa ons weer op. Het is mooi geweest voor vandaag. Zo lief dat hij ons naar huis wil brengen. Toch niets zo fijn als slapen in je eigen bed.

En hij had ook nog erwtensoep van mama bij.

Dus die eten we terwijl we het eerste deel van de finale van Wie is de Mol kijken! Ik ben zooo benieuwd wie het is. Ik weet het nog steeds niet zeker. Sarah? Of toch Merel? Wat denken jullie?

Dinsdagochtend. Wakker worden met deze foto’s van de jongens. Morris die nog steeds in de carnavalsstemming is..

En Benjamin die het nog steeds beu is. Haha.

En dan zijn ze weer lekker thuis! We willen eigenlijk nog naar het kindjesbal hier op de markt gaan, maar de jongens zijn allebei heel moe en wij eigenlijk ook, dus we besluiten er in plaats daarvan een dag thuis met z’n vieren van te maken. Goede zet!

Als je broer zindelijk is moet jij dat met je anderhalf ook even proberen. Ergens toch best handig, dat kopieergedrag.

De mannen spelen verstoppertje in de tuin..

Terwijl ik de eerste carnavalsplog in elkaar zet.

En dan is het alweer etenstijd. Courgettesoep eten we vandaag.

Met bruschetta. Weer terug naar normaal. En dan zitten onze vier dagen vrij er weer op. Ik kan niet eens zeggen hoe erg ik ervan genoten heb, maar wat is het ook lekker om weer gewoon met z’n vieren te zijn. Iets met de goede balans.. Ik hoop dat jullie ‘m leuk vonden; zo’n extra plog. Ik heb ondertussen alweer weekend en dat staat in het teken van dingen fixen voor de verbouwing – over een week of drie is het zover! – naar de kapper met de boys en familiebezoekjes. Dat zie je maandag weer. Voor nu wens ik je een heel fijn weekend, en bedank ik je voor het lezen en voor alle leuke reacties op mijn carnavalsplog en -stories!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Michelle

    Is het al bijna weer carnaval?? Heb zelf helemaal niks met carnaval, maar ik heb nu alweer zin in de stories en plogs voor volgend jaar, hahah!

  • Marloes

    Ik ga voor Sarah!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!