PLOG291: VLOER UITZOEKEN & BABYKNUFFELEN

 In Persoonlijk, Uncategorized

Nieuwe week, nieuwe kansen. Goede maandagmorgen allemaal! Ik ben er weer met een weekendplog. Van drie dagen, zoals jullie tegenwoordig van me gewend zijn. Onze vrijdag, zaterdag en zondag. Drie dagen volle bak met de jongens was ik, en dat was genieten na de agenda van de afgelopen weken met als finale carnaval afgelopen weekend. We hadden een vrijdag zoals altijd, een zaterdag met een bezoekje kapper, bezoekje schoonouders én het uitkiezen van de vloer voor de speelkamer, en op zondag gingen we babyknuffelen en was het voetbalzondag maar sloegen de jongens en ik een rondje over. Kijk mee!

Het is vrijdagochtend. Deze twee spelen in de badkamer terwijl ik boven een beetje rommel. Heer-lijk om de dag zo te beginnen.

Outfitje! Favoriete stippenblouse, favoriete spijkerbroek van ‘t moment, en m’n dankzij de carnaval beetje afgetrapte fijne laarsjes.

Bij de Lidl. Goede routine wel.

En door naar de Ap! Mét zijn eigen karretje uiteraard. Iedere week hetzelfde en dat bevalt ons alledrie prima. Niks mis met af en toe lekker voorspelbaar. Als we weglopen bij de Ap gebeurt er overigens zoiets raars. Er zit daar altijd een man voor de deur met een accordeonnetje muziek te maken met een pet. Mama heeft daar een poos geleden met Morris een centje ingegooid, en nu mag hij dat van mij ook af en toe. Als het zo uitkomt en we aan die kant de winkel uitlopen en ik een muntje voorhanden heb. Nu stond hij te wachten met z’n centje tot de stroom mensen voorbij was en hij het in de hoed kon gooien, komt er een vrouw voorbij die zegt ‘nou nou nou wat leer je ze toch! Helemaal verkeerd, zo het verkeerde voorbeeld!’ En dat in plat dialect. Vervolgens loopt ze door en sta ik met m’n bek vol tanden. Maar echt. Tot ik de boodschappen in de auto had gezet en me er zo pissig over voelde dat ik met één kind aan de hand en de andere op de arm terug te Ap in gestaaid ben om die vrouw te zoeken. Zo niks voor mij, maar ik dacht ineens: ‘waarom laat ik me dit zomaar zeggen?’ Iedereen mag vinden wat ie vindt, maar houd het lekker voor je als niemand om je mening vraagt. Echt, ik snap er niks meer van gewoon. Zo onvriendelijk en zo onnodig. Waar bemoei je je mee? Al gooide ik 100 euro in die pet; dat is toch helemaal haar zaak niet?! VIJFTIG cent mensen. Werd er echt een beetje bozig van. En verbaasd vooral ook. Afijn. Ik m’n moed verzameld, die Ap in, alle gangen door; is ze weg. Haha. Tot zover mijn lekker snelle respons. Let it go, let it go.

De laatste stop voor vandaag is de bloemist. Ik word zo niet blij van die regen dus dan maar lente in huis. En dit is zo’n goedkope bloemist! Iets meer dan een tientje voor zoveel bloemen.

Mees helpt me even met foto’s voor een campagne, en dan eten we gelijk met z’n allen. Pita’s uit de oven met tonijn, kaas en chilisaus.

Vindt Benjamin ook lekker. Zo niet verrassend. Haha.

Knuffelen met tante Mees. Zijn de jongens allebei gek op.

We zetten bij mama wat bloemen in de vaas.

En daarna thuis ook! In deze vaas.

En in deze.

En in deze voor bij oma’s plekje.

En dan nog op de schapjes. En ik verzet de bananenplant. Oogt zoveel ruimtelijker nu vanaf de keuken. Heel blij mee!

We gaan lekker eten.

En dan is het bedtijd! Tandenpoetsen en slapen.

De boys gaan meteen slapen en ik bak een stroopwafelcake. Ik weet het: m’n burgerlijke imago gaat erop vooruit zo, maar Koen vindt het altijd leuk als ik wat lekkers bak voor het weekend dus typisch geval kleine moeite groots effect.

Zo gepiept met deze! Als ie in de oven staat gaan wij op de bank om A Star Is Born te kijken. Die had Spuit Elf hier nog niet gezien. Ik  vroeg op Instagram of jullie dachten dat ik de tissues alvast klaar moest leggen waarop massaal JA als antwoord kwam, en ik dacht zelf HEEL lang dat dat toch niet nodig ging zijn maar toen had ik dus die allerlaatste scene nog niet gezien. Hoppa. Alle sluizen open.

Zaterdag! We hebben weer program. Ik trek dit jurkje van Kiba aan. En weer m’n fijne laarsjes.

Bij de kapper. Herfstig plaatje zo hè?

Kijk die serieuze snoet! Morris wordt eerst geknipt.


En daarna Benjamin. En die gaat ook voor het eerst alleen in de kappersstoel.

Gaat helemaal prima. Ze kunnen er weer even tegen.

We rijden door naar Vught! Op de koffie bij mijn schoonouders. De Playmobil staat al klaar voor de jongens dus aan Morris hebben we geen kind.

Niet bij Coco weg te slaan.

Kijk dan. Knuffels. En die Benjamin:’).

We blijven gezellig lunchen.

En nog meer hondjes knuffelen. Benjamin vindt het steeds minder spannend. We hebben nog op de planning op zoek te gaan naar een vloer voor in de speelkamer, maar Morris heeft het nog veel te naar z’n zin bij opa en oma. Die mag even blijven spelen en mee de hondjes uitlaten, dus wij gaan gauw samen op en neer.

We kijken eerst bij de Karwei maar daar vinden we niets.

Dan door naar de Praxis op de meubelboulevard in Den Bosch. Wat een joekel van een winkel is dat. Serieus. Eer ik daar wat gevonden heb.

We willen in de speelkamer en het washok eenzelfde soort tegel als in de keuken ligt. De houten vloer doorleggen had ook gekund, maar dat vind ik niet per se het meest praktisch voor de speelkamer. Toen wilde ik een troffel- of gietvloer. Heel mooi, maar best heel prijzig en dat vonden we ook weer zonde omdat dat het voor ons nu niet waard is in dit huis. Toennn wilden we dezelfde tegel als in de keuken ligt in de speelkamer, maar dat bleek een vet dure tegel te zijn – net zo duur als een troffelvloer, dus dat was ook niet per se heel logisch. Op zoek naar een betaalbaarder alternatief dus. Bij de Praxis vinden we een soortgelijke maar we kijken toch nog even verder.

Uiteindelijk vinden we er eentje die heel aardig in de buurt komt voor minder dan één derde van het geld. Missie geslaagd.

We halen de boys weer op en gaan door naar huis. Zijn allebei zo moe dat ze aan het einde van de straat al slapen. Zo lekker gespeeld.

Als we de oprit oprijden staan Robin en Mees voor de deur, en een vriend van ons voor het stucwerk van de speelkamer. Die komt even kijken hoe en wat, we drinken wat samen en daarna besluiten Robin en Meesje gezellig te blijven eten. En dan staan we zo, met z’n allen op één vierkante meter. Mees doet overigens het kookwerk, dus alle credits naar haar.

Check dat creepy hoofd van mij op deze foto. Eng. Even een foto om naar papa en mama te sturen. Haha.

Lievelings! Pasta met courgette en kip.

Ik schep drie keer op. Koolhydraten skippen maar dan net niet, zeg maar.

Lot en Flip komen bij ons Wie is de Mol kijken, maar de jongens spelen nog zo lief dat het later wordt dan gepland. Robin en Mees gaan alvast met ze naar boven om hun pyjama’s aan te doen en een boekje te lezen. Ik ruim beneden op en als ik Morris in bed wil gaan leggen tref ik ze zo aan. Je kunt me opvegen echt.

Hij slaapt al terwijl ik nog bij hem zit.

De finale van Wie is de Mol!

Wijntje voor ons, biertje voor de mannen, wat lekkers op tafel: we komen de avond wel door! Ik vond het best een leuke finale, alleen bleef ik wel met zó veel vragen over bepaalde molacties zitten dat ik het ook een beetje stom vond. Uiteindelijk gaan we pas tegen tweeën naar bed.

Zondag! Jurkjesweekend. Vandaag een van Vive Boutique.

Spot de man en de dreumes: we gaan naar onze oude buren die nog steeds een soort van onze buren zijn – volg je ‘m nog? – om bij te kletsen.

En te babyknuffelen. Vooral dat ook. Kijk die lekkere spekkies nou.

Man met baby.. Dan weet jij vast hoe laat het is hè?

Als Koen moet voetballen gaan we weer naar huis. Ik ga niet vandaag: geen zin in met die megaharde storm. Dat haalt echt niks uit met de jongens.

In plaats daarvan lunchen we met z’n drietjes en gaan we Playmobil bouwen samen.

Zo. Moeders is geslaagd.

Ik leg ze in bed voor een tukkie, allebei. Morris was zo moe dat dat echt ‘t beste plan was vandaag. Ik moet lachen als ik beneden kom: aardig wagenpark zo in de woonkamer.

Ik maak een grote pan soep. Kan een deel van in de diepvries.

Als de jongens wakker zijn spelen ze lekker beneden. We bouwen Duplo, sleutelen aan de loopauto’s, mam komt ff een kopje thee drinken.

Bedtijd! Morris maakt deze foto van ons met Benjamin. Boekje lezen!

Als de jongens in bed liggen eten we plaatpizza, kijken we nog even tv, en dan is het mooi geweest voor dit weekend. Komende week is voor het eerst sinds lang leeg op de agenda. Er wordt gewerkt en verder hebben we weinig verplichtingen. Ook wel heel fijn weer. Lekker veel tijd met de boys; daar kijk ik naar uit. Hebben jullie een lekker weekend gehad?

Dankjewel voor het lezen en een heel fijne week!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Tineke

  Wat een mooie jurkjes droeg je dit weekend, staat je mooi! Playmobil is altijd een succes!
  Liefs

 • Joyce

  Heerlijk weekend zo te zien!! Hier ook veel vragen rondom bepaalde mollenacties… Mag ik vragen wat voor sausje jullie over pasta courgette kip doen? Wat ziet het er ontzettend lekker uit!

 • Mariska

  Ziet er weer goed uit! Geniet altijd zo van jullie gezinnetje

 • Mirte

  Word altijd zo blij van jullie fijne ‘kneuterigheid’! Zo heerlijk dat je broertje zo dichtbij woont en dit soort dingen spontaan kunnen. Mijn zusje is een klein uur verderop gaan wonen, dus dan ga je niet zo makkelijk meer ‘even’ langs (zij een baby, wij een peuter en baby). Mis dat, maar gelukkig gaan we over een paar maanden met z’n allen op vakantie 🙂 En ik vind dat ze die laatste aflevering van Wie is de Mol? heel anders mogen gaan inrichten. Het interesseert mij geen biet wat al die mensen buiten denken, ga gewoon een dik uur met de deelnemers ouwehoeren en laat lekker veel mollenacties zien. De beelden waarin de Mol bewust de camera opzoekt, vind ik altijd het leukst!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!