PLOG300: PAASWEEKEND

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Vandaag een extra plog, van ons paasweekend! Ik had deze week even weinig inspiratie om te schrijven. Wel zin, maar ik kreeg niet zoveel op papier. Ik besloot er maar gewoon aan toe te geven, want forceren werkt toch niet. Ik heb nog een boel vlogmateriaal liggen, dus ik moet nog even kijken hoe ik dat ga doen. Misschien volgende week twee ofzoiets. Wilde wél heel graag deze extra plog online, dus bij deze:). We brachten onze zondag aan zee door met mijn schoonfamilie. Het was prachtig weer, dus er werden paaseitjes gezocht en daarna lekker op het strand gebivakkeerd. Maandag hadden we een brunch bij papa en mama en werd er weer gevoetbald! Een méga fijn weekend, en zo lekker om een extra dag met z’n vieren te zijn. Komen de foto’s weer!

Het is zondagochtend. Eerste paasdag. Ik trek meteen mijn nieuwe lange jurk aan: we gaan naar zee vandaag! Ruim anderhalf uur in de auto richting mijn schoonouders. De boys chillen lekker achterin, Koen rijdt en ik lees een Linda.

We zijn er. De jongens zijn zó blij. Als we Morris vertellen dat we naar de zee gaan wordt hij meteen vrolijk, en als we er zijn nog meer. En maar spelen met de honden.

Paaseitjes zoeken met opa en oma.

‘Zie jij ‘m Benjamin?’

Oma geeft hints: goed zoeken valt nog niet altijd mee als je pas bijna drie bent.

Kijk even hoe leuk hij eruit ziet! Dat spijkerjasje droeg Morris ook toen hij zo klein was en het is nog steeds mooi. Fan!

We brunchen met z’n allen. Crackers met tonijn, zalm, filet en gekookte eitjes.

Lekker hangen bij Jill! In het rijtje waar mijn schoonouders hun huisje hebben doen ze ieder jaar een paar spelletjes, Bram en Daan doen mee en wij kijken toe.

Hij gaat van hand tot hand. Hangen bij papa..

En dan bij mama. En kijk die serieuze blik ook! Heeft ie van Koen, die kan ook zo streng kijken.

Morris en Benjamin gaan samen met ome Bram de hondjes uitlaten. Morris mag Teuntje aan de lijn. Goed formaat hond voor een peuter. Haha. Gaat prima.

We gaan naar zee, maar eerst ff Coco gedag knuffelen.

Hop, allebei een bal mee: we gaan!

Ben & Benjamin <3.

We hebben de auto geparkeerd, en nu moeten we nog een stukje lopen tot het strandhuisje. Morris loopt zelf, Benjamin gaat lekker op de bank. Bevalt ‘m prima.

We zijn er! Schoenen uit en met de blote voetjes in het zand. We hebben zulk geluk met het weer.

Dit is echt onbetaalbaar. Zee, zand, een emmer en een schepje, en we hebben er geen kind aan.

Morris gaat water halen.

We doen een wedstrijdje blij kijken. Dit gezichtje..

En ik ben dus in zo’n bui dat ik echt kan janken om dit soort foto’s. Haha. Zo kansloos, maar kijk hem nou staan!

Iets vangen met papa.

Veel meer dan schelpen wordt het niet, maar dat is kennelijk genoeg want hij is apetrots op zijn buit.

Moeke is in haar element.

Dansjes aan zee. Zou je bijna denken. Is niet. We lopen gewoon langs elkaar heen, maar door de foto lijkt het nog wat. Haha.

Het kind wilde water halen en vissen met z’n schepnet, met dit als resultaat. Moet hier zo om lachen.

We zitten de hele dag op een plaid te kletsen, en ondertussen speelt iedereen met de kindjes. Koen en Benjamin gaan vliegeren. Het lukt!

Zandtaartjes maken met oma.

Deze voetjes..

Oma Bram maakt een grote hoop met zand en die blijkt perfect om vanaf te duiken. O-ver-al zand.

Als we toch bezig zijn kan ik hier ook wel gaan liggen denktie.

We gaan even samen naar het kleine glijbaantje op het strand.

En daarna chips eten bij Bram op schoot. Even pauze.

Chips, en ijsjes. Dat mag als het zulk lekker weer is.

Die bult is ook prima om tegenaan te liggen.

En te duiken dus. De hele middag dit.

En dit.

Kroelen bij oma.

En daar gaat ie weer, met z’n schepnet.

Er is er eentje héél moe. Na de hele middag op het strand gaan we terug naar het huisje.

Weer terug op de nek. Bal mee.

Ik heb letterlijk het gevoel alsof ik mijn batterijen hier gewoon helemaal weer oplaad.

De hele boel weer bepakt en bezakt richting auto.

Leuk stel.

Morris zit in de kinderwagen. Die is dóódmoe. Kusjes voor papa.

<3


Als we terug bij het huisje zijn gaan de jongens in de douche. Al het zand wegspoelen en daarna lekker fris in de pyjama. Er worden frietjes gehaald en die eten we met z’n allen op.

Schone zussen:)!

Nog heel even spelen met de hondjes, en dan rijden we weer naar huis. Morris slaapt binnen een paar minuten, Benjamin geeft het pas tien minuten voor we thuis zijn op, en dat na een hele dag zonder slaap.

Eenmaal thuis leggen we de jongens over in bed, ruimen we de spulletjes meteen op en gaan we ook redelijk snel slapen. Wat was dit een fijne dag. Als Koen straks niet meer voetbalt kunnen we wat vaker naar zee. Hoop zo dat dat er ook echt van gaat komen.

Maandagochtend beginnen met wasjes in de tuin.

En een appeltje eten met mijn vriendje. Koen en Benjamin slapen nog, en wij doen het lekker rustig aan samen.

Als Koen ook wakker is ga ik even sporten. De smaak echt weer te pakken.

Opgefrist en aangekleed en wel: we gaan naar papa en mama voor een paasbrunch.

Weer verder met paaseitjes zoeken. En Morris laat z’n teckel knuffel die hij gisteren mee naar huis kreeg van oma met moeite af en toe heel even los, maar verliest ‘m geen seconde uit het oog.

Hebbes!

Samen verzamelen. Morris zal het wel bijhouden allemaal.

En deze sjouwt ook rond met z’n mandje.

We eten met z’n allen, en dan ga ik met de jongens naar huis zodat Benjamin even kan slapen, en gaan Koen en Robin richting voetbal.

Morris wil heel graag nog bij papa en mama spelen, dus die blijft daar. Ik moet een beetje werken, dus als Benjamin in bed ligt ga ik in de tuin achter de laptop.

In bikini, dat dan weer wel. Ik ben altijd blij als er weer een beetje kleur op die benen komt; dan valt de striae op mijn dijen stukken minder op voor m’n gevoel. Ze zitten er wel hoor, die streepjes. Links en rechts, aan de binnen- en buitenkant van mijn benen. Is niet anders; niet de illusie dat dat ooit gaat verdwijnen.

Als B wakker is gaan we richting voetbal!

Morrisje is er ook en komt een appeltje met me eten. Kijk dat handje op mijn been. ‘Ik ben blij dat je er weer bent mama’, zegt ie dan. Veeg deze meid maar op hoor.

Onderonsjes met opa.

En heel blij met een smikkelreep van Love my Veggies. Die stuurden ze me laatst op samen met nieuw hartjesontbijt en Benjamin is fan. Al is er sowieso eigenlijk heel weinig waar deze man geen fan van is als het op eten aankomt.

Er wordt verloren, maar de knuffels zijn er niet minder om. Nog vier, dan zit het er écht op.

Bij de voetbalclub krijgen alle kinderen gratis ijsjes vanwege de warmte. Vind dat altijd zo attent! Benjamin laat het zich geen twee keer zeggen.

En Morris ook niet.

En ik sla ook niet over. Haha. Eerste raketje van het jaar dit.

Onze voetbalzondagen.. Ik heb er zo vaak vragen over gekregen, vooral over waarom ik in hemelsnaam iedere week ga kijken, maar ik houd van voetbal en vind het oprecht zelf ook leuk.

Morris gaat aan de haal met de cornervlag. Welja.

Opa en oma gaan naar huis maar daar zijn deze twee het in eerste instantie niet echt mee eens. Die klimmen gewoon zo de auto in: ‘wij gaan mee’. Dat hele feest gaat niet door, want ze gaan lekker met ons mee naar huis.

Nog even het weekend afsluiten met z’n vieren in de tuin. Morris wil graag picknicken, dus lekker provisorisch, met een van de dozen waar we schoenen in opbergen die we niet zo veel dragen als tafel op het gras.

Wij eten de gebruikelijke plaatpizza. Routinedieren.

En dan zit de dag erop. Er wordt nog even gespeeld in Morris zijn bed en dan is het bedtijd voor de jongens. En voor ons ook, want we houden het héél vroeg voor gezien. Een beetje uitgerust aan de week beginnen. Hoop dat jullie ook terugkijken op zo’n lekker paasweekend. Vergeef me als het een beetje een sentimentele plog was. Het was gewoon echt heel fijn allemaal en ik heb zo genoten van die paar dagen met z’n vieren. Heb ‘n beetje een hormonale bui geloof ik. Haha. Die gaan weer voorbij hoor;)!

Mocht je morgen Koningsdag gaan vieren wens ik je heel veel plezier! Wij hebben weinig op de planning. Het is een jaar geleden dat ik mijn eerste miskraam kreeg en hoewel ik er niet per se heel veel last van heb in de zin van dat ik verdrietig ben of zoiets zit het toch wel een beetje in mijn hoofd. Geeft niks, ook dat gaat weer over. We gaan gewoon lekker niks moeten en samen zijn: dat is het beste:)!

Ik wens je een heerlijk weekend. Volgende week ben ik er weer zoals ‘normaal’. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Linda

  Wat een heerlijke plog zeg.. Heerlijk zo aan zee, ik vind het ook heerlijk aan zee altijd maar komen er ook te weinig helaas.. Geniet maar lekker van je mooie gezin en geef vooral ook toe aan hormonale, emotionele buien want dat zal er zeker bij horen.. Dikke knuffel

 • Lisette

  Die foto van Koen en Benjamin met de vlieger vind ik echt heel mooi! Inlijsten in zwart/wit! 😉
  Sterkte morgen, het blijft toch een dag met een herinnering…

 • Youssra

  Wat een heerlijke plog!! Mooiste gezinnetje

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!