PLOG302: VERJAARDAGSPERIKELEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! We blijven nog even hangen in de verjaardagvibes, want vandaag de megalange plog van afgelopen weekend. Vrijdag, zaterdag en zondag, helemaal in het teken van Morris zijn derde verjaardag! Vrijdag troffen we voorbereidingen, zaterdag maakte ik heel veel eten klaar en vierden we zijn feestje, en kwamen we daarvan bij én was hij echt jarig. We eindigden ons weekend op de bank met vrienden, eten en een nieuwe serie. Beter kan niet. Ik maakte héél veel foto’s: komen ze!

Vrijdagochtend! We starten méga sloom op met z’n drieën. Ik hang heel lang in mijn badjas, we delen een toetje en rommelen in huis.

Ik kom dit tegen op Instagram en screenshot ‘m meteen. Goede reminder!

Er komt wat versiering binnen voor Morris z’n feestje, van Confetti Time.

Oké, toch maar even wat aan dat hoofd gedaan. Beter!

Mees stuurt deze door: ze heeft soep gemaakt voor morgen. Zo fijn!

Wij gaan naar het dorp voor wat kleine boodschapjes. De grote verjaardagboodschappen doen we vanmiddag; dat gesjouw is niet heel ideaal met die twee kleine mannen.

Ik loop even de Dungelmann outlet binnen in het dorp en ik vind deze loafertjes. Met 80(!)% korting! Van 140 voor nog geen drie tientjes. Die neem ik mee naar huis.

Voor Koen loop ik tegen deze aan. Van Magnanni. Normaal €240, nu ook met 80%! Die gaan dus ook met een bloedgang mee naar huis.

Morris zal wel duwen. Duurt drie keer zo lang, maar kind wordt er blij van.

Thuis! Mama komt even langs en blijft een uurtje bij de jongens: kunnen wij zijn verjaardagscadeau ophalen en de grootste boodschappen halen samen.

Eerst hierheen dus..

Zijn eerste echte fietsje! Van Alpina. Echt, HOE leuk is deze?!

Daarna door naar het Wijnhuis.

Deze flessen gin zijn zo leuk! We vullen de drankvoorraad goed aan, en dan doen we een rondje Lidl.

Weer thuis. Deze vindt het lekker liggen zo denk ik, plat op de keukenvloer.

Ik kook. Omelet voor mezelf, pasta voor de mannen!

Helemaal dol op deze ben ik!

Ik ga met mam en Mees nog even terug, en dan vind ik deze. Heel fijn: mijn witte leren Michael Kors sneakers zijn inmiddels zo afgedragen dat er bijna geen witte verf meer tegenop kan. Vervangers dus! Ennn met 50% korting; dat scheelt een goede slok op de borrel.

Ik zet de campagne voor HP Instant Ink met Coolblue online en ik word zo blij van alle lieve reacties. Ik doe sowieso alleen samenwerkingen die ik echt leuk vind en waar ik achter sta; dat is ook waarom ik mijn eigen baan gewoon houd. Ik wil in geen enkel opzicht afhankelijk zijn van dit. Ik probeer ze altijd leuk in te vullen, en het voelt wel fijn als een samenwerking dan zo goed wordt ontvangen.

De rest van de avond houden Koen en ik ons bezig met het versieren van het huis.

En dat lukt aardig!

Cadeau zo goed en kwaad als dat lukt met een fiets ingepakt. Klaar voor morgen!

Zaterdag! Om het voor Morris overzichtelijk te houden hebben we gezegd dat hij vandaag jarig is. Vandaag is tenslotte ook zijn feestje. We gaan met z’n vieren naar beneden om zijn cadeautje uit te pakken.

En dat is zo leuk. Zijn gezichtje is echt onbetaalbaar.

B aanschouwt het tafereel.

Op het verkeerde moment geklikt, maar hij is zó blij met z’n fiets. Meteen erop. En oefenen!

Wil deze ook. Maar natuurlijk.

Gaat ie. Grote jongen!

Benjamin verplaatst zijn aandacht naar het knuffelen van de katten.

En ik ga de keuken in om het eten voor te bereiden. Ik maak shaslicks voor op de BBQ.

Deze: iedere verjaardag hetzelfde verhaal. Ik maak er bijna 70 en die zijn binnen een uur allemaal op. Dusss. Koen is van de afdeling Kruiden.

Ik heb te weinig prikkers: fotootje naar Koen of hij die mee wil nemen van de winkel.

Voor deze spiesjes! Vallen ook altijd heel erg in de smaak.

Die zijn klaar.

Door met de koude pastasalades. Ik krijg hier altijd heel veel vragen over. Leuk als ik er een keer een recept van deel?

Wrapjes. Zalm, kruidenkaas, sla, en hetzelfde maar dan met kipfilet.

Jip komt langs om de sweet table klaar te zetten. Blondies, salted caramel brownies, cupcakes met frambozen custard en een geweldige taart met lemon custard. Van Jippies dus. Echt hoor: dit is allemaal zó bizar lekker. Niet te doen. Houd morgen vooral Insta even in de gaten voor een leuke winactie!

De jongens doen een middagdutje, allebei. Om 15:30 uur komt het bezoek. Tina is de eerste en ze helpt me even met de jongens terwijl Koen de andere gasten ontvangt. De jongens hebben haar nog nooit gezien, alleen heel vaak op facetime, en als Tina hem uit bed haalt doet hij dit. ZO intens lief.

Bijna tijd om aan te snijden!

Morris is zo in zijn element. Cadeautjes uitpakken!

Plaatje.

Drie kaarsjes voor onze oudste zoon. Hij blaast ze allemaal zelf uit. Ook voor het eerst. Ik ben zo trots. Echt.

Kijk, dat is te zien. Haha.

Deze zagen jullie al aankomen. Vaste prik op verjaardagen. Kaasplanken, hamplanken, hapjes.

<3

Dit vergat ik, maar ik draag deze nieuwe jurk van Vive en ik vind hem ZO mooi.

Vriendinnen. De een woont om de hoek en ken ik al honderd jaar, de ander in Rotjeknor en ken ik pas een jaar, maar ik ben blij dat ze er zijn:). Deze foto somt de dag perfect samen.

Tijd voor soep!

En die is zó lekker. Alle credits naar Mees voor deze.

We gaan bbq’en! Morris kreeg deze picknicktafel van pap en mam voor zijn verjaardag, en daar wordt meteen dankbaar gebruik van gemaakt.

Cadeautjes uitpakken met ome Flip.

En om 20:00 uur is het zelfs met een vol huis ook bij ons twee minuten stil. En ik denk aan drie jaar geleden, toen precies op dit moment mijn bevalling begon.

Er wordt druk gespeeld door alle kindjes, en Morris houdt Suus de hele tijd bezig. Samen Playmobil en Lego in elkaar zetten. Tegen tienen is de grootste meute weg en brengen we de jongens naar bed. Benjamin is he-le-maal klaar, en Morris zit zo vol van alle indrukken dat hij niet meteen kan slapen.

Niet alleen Morris kreeg cadeautjes vandaag: ik viel ook in de prijzen. Zo lief.

Tevreden mens. Ik zit. Het is altijd een hoop geregel, en dat is top, daar geniet ik ook echt van, maar als ik dan eenmaal zit en alles helemaal goed is gegaan ben ik ergens toch wel opgelucht. En blij.

De combi. Rosé, malibu cola, een stuk brownie. En dan die Playmobil op de achtergrond. Welja.

Om 3:45 maak ik deze foto. Ze zijn zó intens blij om Lot en mij te zien, die mannen van ons. We gaan uiteindelijk tegen half 5 naar bed, maar dan wordt B wakker. Die is tot 5:30 uur heel onrustig, maar valt dan gelukkig weer in slaap. En wij ook, als een blok beton.

Wakker worden! Morris slaapt uit tot 11 en kruipt dan lekker bij ons.

Lekker spelen met al zijn speelgoed. Echt jarig vandaag!

Papa stuurt deze door. Zó schattig.

En ik zet deze foto’s van gisteren op Instagram. De liefde.

Veeg me maar op. Echt.

Benjamin slaapt tot HALF 1, de puber, en als hij beneden komt overlaadt Morris hem met kusjes. En ik ben vandaag in zo’n bui dat ik daar om kan huilen, terwijl ik helemaal niet zo jankerig ben de laatste tijd. Gewoon zo fijn dat ze zo blij met elkaar zijn.

We ruimen op. Lege flessen galore. Leuk, zo’n kinderverjaardag.

We ontbijten, of eigenlijk lunchen, met soep van gisteren.

Morris kreeg van Robin en Mees dit hele kastje vol knutselspullen. Kan hij mooi echte kunst mee maken.

En deze puzzel is ook top. Echt een leuke om te maken!

Ik ga boven verder met huishouden. Alle bedden verschonen!

We blijven de hele dag binnen. Morris wil niks: alleen maar lekker binnen spelen met al zijn nieuwe speelgoed. Is hij helemaal mee in zijn element. Ik rijd alleen even op en neer naar de Plus voor Morris’ traktaties voor morgen op schooltje.

Bankzaken. Maar wel fris gedoucht, dus dat is fijn.

Oké: orde scheppen in deze chaos.

Klaar! Idee is hartstikke gejat van Willemijn, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen we maar zeggen. In het zakje zitten van die gezonde chipjes, ook van Organix. De traktatie viel overigens héél erg in de smaak op schooltje. Gelukkig.

Flip en Lot komen voetbal kijken. Dat komt deze kleine man goed uit: altijd wel iemand om een boekje mee te lezen.

Ik breng de jongens naar bed terwijl de rest eten maakt: ik lees het Benjamin boekje voor en ik vind dit tekstje zo treffend.

Even een wasje.

En dan terug op de bank. Plaatpizza met z’n vieren!

En een rosé om het af te leren.

De bff en ik voelen ons geroepen om restjes op te maken. Dus op de bank, onder een dekentje, serie aan en deze plank burgemeester maken samen. Lukt overigens niet helemaal: die put blijkt toch niet echt bodemloos te zijn:’).

We kijken drie afleveringen Quicksand – ik baal nu al dat er maar zes afleveringen zijn – en rond middernacht gaan we naar bed. Wat een fijn weekend was dit. Zo genoten van elkaar, van de lieve mensen om ons heen en vooral van de jongens die zo genoten en in hun element waren. Een leukere derde verjaardag hadden we Morris echt niet kunnen geven. Nu weer door met de orde van de dag! Nog één jaar voor hij naar de basisschool moet. Daar ga ik volle bak van genieten.

Ik hoop dat je ‘m weer leuk vond en wens je een goede week toe! Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Aniek

  Leuk Michelle! Ziet er zo fijn en gezellig uit de verjaardag van morris! Als nog gefeliciteerd met de kleine grote man.
  Die schoenen winkel bij jullie is echt top wat een korting zeg! Van welk merk zijn de leuke witte gympen?

  Een fijne week!
  Liefs

 • Sabine

  Gefeliciteerd! Zou je een keer een blog willen delen van wat en hoeveel jij allemaal maakt als je een xx aantal personen verwacht? Ik ben altijd aan het pielen met wat ik dan moet maken en vooral hoeveel!? Jouw hapjes zien er top uit!

 • Anoniem

  Jaa vind het super leuk als je receptjes deelt! Die soep van Mees ziet er ook goed uit, heb je daar ook een receptje van?

 • Agnheta

  Wauw wat een top feest heeft jullie kleine grote man gehad! Nog van harte gefeliciteerd! Stiekem benieuwd waar de puzzel van is die Morris heeft gekregen. Zou hem graag op het lijstje van onze dochter zetten die ook bijna 3 word 🙂

 • Anne Visser

  Wat een leuke plog! Nog proficiat met Morris! Ziet eruit als een heel gezellige verjaardag! Zijn je nieuwe witte sneakers ook weer van Michael Kors of van een ander merk? Vind ze heel leuk!!

 • Anita

  Ik zag je toevallig zitten bij de Outlet van Dungelmann. 🙂 Ik had je niet begroet, want je hebt dan natuurlijk geen idee wie ik ben. Maar voor mij ben je al een soort van bekende, omdat ik het leuk vind om op je insta en site te ‘gluren’.

  Nog gefeliciteerd met de grote kleine man!

 • Linda

  Heerlijke plog weer!! Ook benieuwd naar de recepten van de hapjes en het eten.. Ziet er allemaal goed verzorgd uit..

 • JW

  Ahh wat een leuke verjaardag hebben jullie georganiseerd! En receptjes: jaaaaa 🙂

 • Laura

  Hoe krijg jij je wraps zo dat de rol er niet uit gaat laat maar zeggen! Ik heb er altijd een prikker voor nodig maar dan blijft er uiteindelijk weinig ruimte over op het bord…

 • Anjelica

  Superleuke plog! Receptjes heel graag. Binnenkort ook verjaardagen op de planning dus inspiratie is welkom! Las hierboven in een comment ook een goede vraag voor hoeveel man je hoeveel hapjes ed maakt, ik stoei daar ook altijd mee.

  Keep up the good work, love deze blog!

 • Marloes van Santen

  Hi Michelle, ik ben ook benieuwd naar de receptjes van de hapjes en de salade. Onze zoon is 31 mei jarig en wordt dan ook 3 jaar.. Onze dochter is 3 weekjes jonger dan Benjamin.. zo leuk om veel gelijkenissen te zien.. zo gezellig he 2 kindjes in huis. Maar aangezien wij binnekort ook feest hebben, zou ik het bijv ook leuk vinden om te zien welke cadeautjes Morris allemaal gehad heeft. Ik volg je graag. Liefs, Marloes

 • Daphne

  Hele leuke plog weer! Morris heeft zo te zien echt een top dag gehad 🙂 en zoals meerdere boven mij al zeiden, heel graag receptjes haha. Ziet er allemaal top uit. En de 3e verjaardag van mijn meisje zit er aan te komen dus wat inspiratie kan geen kwaad 😉

 • Jacqueline

  Jeej voor recepten en ideëen voor hapjes!

 • Mar

  Wat een leuke plog!
  En al die mooie taartjes en lekkere hapjes, ik zou er trek van krijgen
  Ziet er uit als een zeer geslaagd feestje.
  En ook ik ben benieuwd naar recepten en tips!

 • Henrieke

  Super lekker plog weer! Twas genieten bedankt weer! en natuurlijk recepten delen! Kom maar door met die lekkere salades!

 • Marloes

  Hiep hiep hoera Morris!
  Wat een geweldige dag heeft die kleine grote jongen gehad. Genieten om te zien.
  Ook zo mooi om de versierde huiskamer met ingepakt fietsje te zien. Een soort stilte voor de positieve ‘storm’ die morgenochtend komt :).
  Bracht me even terug naar mijn eigen kinder(verjaar)dagen…. spanning alom.
  Jullie hadden alles top geregeld lieve ouders.

 • Youssra

  Leuke plog!! Fijn dat jullie met zn allen genoten hebben van de verjaardag van Morris!
  En kom maar door met de recepten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!