PLOG325: VAKANTIEGEVOEL

 In Persoonlijk

Dinsdag zagen jullie de plog van afgelopen vrijdag en zaterdag al voorbij komen. Vandaag zie je die van zondag! We reden al vroeg naar huis van zee omdat ik me zaterdagavond ineens herinnerde dat ik maandag een deadline had die ik dácht al gefixt te hebben, maar wat niet het geval bleek te zijn. Dat moest dus even bovenaan het priolijstje. Toen dat eenmaal klaar was zochten we verkoeling en genoten we van de zondag samen. Kijk mee naar onze zondag in 30 foto’s!


Wakker worden in Zeeland. Dit was ons huisje de afgelopen dagen. Ideaal voor acht personen, en met ‘s ochtends zon, dus we ontbijten weer lekker buiten.

Benjamin krijgt deze beker cadeau van Steef en Maris, voor zijn verjaardag alvast. Ik weet het merkje niet dus daar heb je precies nul komma nul aan, maar hij is van heel mooie en stevige kwaliteit, en hij lekt niet! Hopen dat dat zo blijft. Morris keurt ‘m ook goed.

De Daltons op een rijtje. Zo leuk dat ze in leeftijd zo weinig schelen. Morris is drie weken ouder dan Riv, en Vief is twee weken ouder dan Benjamin. Zou bijna denken dat het afgesproken werk is.

Na het ontbijt ruimen we op en pakken we ons boeltje weer in. Tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat de vriendjes elkaar nog even goed geknuffeld hebben. ‘Tot gauw!’

We moeten eerst nog even terug naar het strand. De mannen hebben ons plekje gisteren opgeruimd, maar mijn jurkje is blijven hangen. Ik dacht in eerste instantie dat het weg was, maar na een telefoontje blijken ze ‘m voor me bewaard te hebben. Die gaan we dus even ophalen!

Ik vind eigenlijk dat de jongens allebei op mij lijken, maar op deze foto heeft B toch ook wel heel veel van Koen weg. Eigenlijk is er geen pijl op te trekken. Hoeft ook niet. Ze lijken vooral op zichzelf.


Nog heel even genieten van het mooie uitzicht. En ons weer verbazen over hoe breed het strand is. Ik heb er geen foto van gemaakt – lekker hendig wel – maar vanaf hier kun je ook de Neeltje Jans zien. Aan de andere kant.

Deze wil het liefst nog even zwemmen. Vanmiddag dan maar.

En deze heeft ook geen zin om naar huis te gaan. Afscheid nemen van het strand is nooit leuk. Niet na een dag, en niet na twee weken. Leuk dat de jongens daar ook zo gek op zijn. En dat ze mijn frustratie van overal zand niet van me overnemen:’).

‘DOEI ZEE’. Tot de volgende keer! Dat is een voordeel nu Koen niet meer voetbalt. Voorheen konden we in het weekend eigenlijk zelden weg, omdat hij altijd op zondag wedstrijd had. Nu dat uit de agenda is hebben we echt het voornemen om wat vaker naar zee te gaan. Kan makkelijk, naar het huisje van mijn schoonouders. Gewoon een kwestie van doen. Herinneren jullie me er ff aan als we dit over ‘n paar maanden nog steeds niet gedaan hebben;).

Strand aan de ene kant, Veerse Meer aan de andere kant.

Alle trappen zelf willen lopen, en dan van een afstandje Koen commanderen dat ie wel moet wachten. Natuurlijk Morrisje, we gaan echt niet zonder jou naar huis.

Eenmaal thuis ruimen we alle spullen op. Koen gaat even met de jongens op standje chill, en ik ga gauw aan het werk. Doen wat gedaan moet worden zonder afleiding; dan is het ‘t snelste klaar. We bellen Lotje om bij te kletsen, en die vraagt of we willen komen zwemmen. Dat laten we ons niet twee keer zeggen met dit weer. Als ik klaar ben met wat ik moest doen gaan we richting Lot.

ZWEMMENNNN. Daar wordt deze waterrat weer heel blij van.

Zo. Prima te hebben wel.

En Benjamin vaart rondjes op z’n krokodil. Zo lief. Alle opblaastoestanden worden tevoorschijn getrokken voor ze, en ze vinden het allemaal zo leuk.

Laat je even duwen anders, Morrisje.

Emmertje, badeentjes, de krokodil: genoeg te spelen.

Wij genieten ondertussen van ons gezellige uitzicht en van een wijntje.

Deze vaart ondertussen rond met z’n eendjes.

Lot haar moeder maakt dit. Zo simpel en zó lekker: bakje verse rode pesto, bakje groene verse pesto, turks brood of ander afbakbrood, de oven in tot het lekker knapperig is, en klaar ben je. Beetje aioli om in te dippen: top voor bij de borrel! Snelle tip. Ik ga ‘m in ieder geval onthouden.

Even pauze.

Als klap op de vuurpijl worden de mega badeenden tevoorschijn gehaald. Ook die vallen in de smaak.

Deze twee kunnen ‘t wel hebben zo. Ik weet niet of ik dat al ooit verteld heb, maar deze twee kennen elkaar al ruim 20 jaar, net als Lot en ik, en Koen en ik hebben hen aan elkaar gekoppeld. Was de beste actie ever.

Rond etenstijd gaan we weg. Even naar de Plus om boodschapjes te doen. Morris zelf op z’n loopfiets.

En B bij Koen op de fiets. Dat snoetje. Hij is zo moe van het spelen vandaag, en van geen dutje doen.

Geluksmomentje.. Van die dingen die ik heel graag wil onthouden.

En dit ook. Achter elkaar aan door de supermarkt. B loopt inderdaad op blote voeten. Werden we niet per se blij van, maar hij trok z’n slippers steeds uit.. Iets met pick your battles: als het 33 graden is kijkt niemand er heel raar van op.

Ja, dit zie je goed. 33 graden en de pepernoten liggen alweer in de winkel. Het is nog augustus. Ik ben echt in shock, terwijl ik de allergrootste liefhebber ben van die dingen. Het is nog DRIE maanden tot Sinterklaas. Dan kun je ze net zo goed gewoon ‘t hele jaar in de winkel leggen toch?

Karretje volgeladen.

En op naar de kassa. Deze doet even alsof ie die paprika zo op gaat eten. Nou lijkt me dat sterk, want hij zit in de fase dat de paprika, hoe klein ook, uit ieder gerecht wordt gevist alsof het een parasiet is.

Toch maar op de band. Juist. Dat dacht ik al. We fietsen naar huis, eten met z’n vieren, leggen de jongens in bed en genieten dan nog even samen na van een heel fijn weekend.

Ik ben wel benieuwd of jullie vlakbij zee wonen en of je dan ook echt vaak gaat! Ik kreeg op Instagram een paar DM’s van meiden die zeiden: ‘ik woon wel in de buurt, maar ga ook veel te weinig. Toch teveel gedoe’. Dan ben ik ook meteen weer een illusie armer. Haha.

Fijne dag lieve mensen, en dankjewel voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Dorien

  Ik woon een half uurtje van t Walcherse strand. We hebben zo’n daghokje vlakbij Zoutelande en dat scheelt alles! Als het enigszins kan zijn we er te vinden. Stoelen, tafeltje, speelgoed, handdoeken etc liggen daar gewoon dus je hoeft alleen eten en drinken mee te nemen. Mooiste strand van de wereld daar, stukje korter wel dan bij Vrouwenpolder haha. Ik word er eigenlijk altijd heeeel blij van. M’n happy place zegmaar!

 • Lisette Leeverink

  Wij wonen een half uurtje bij het IJsselmeer vandaan en vooral in de zomer vinden we het erg leuk om uit het werk gelijk door te rijden om te picknicken op het strand met een salade of pizza!

 • Joyce

  Wij wonen op 2 uur rijden van Domburg. Proberen wel echt 3 keer per jaar een weekend en 1 keer per jaar een week te gaan. Meestal lukt dat gelukkig ook wel 🙂 Aan zee komen we zo fijn tot rust.

 • Bianca

  Ik woon 8 km bij het strand vandaan. Ik kom er alleen om te wandelen of hard te lopen. Ik haat het zand overal vreselijk . Ben veel meer van het bos heerlijk.

 • Anne

  Op een half uur van Hoek Van Holland hier. Ik vind het heerlijk, ga graag naar het strand. ‘S zomers om te zwemmen en te zonnen met man en kids. In het voor en najaar ook vaak om te wandelen, met aanhang maar ook alleen. Ik houd sowieso van natuur, ook van het bos maar nergens word ik zo ‘zen’ als van de zee en het strand.
  Dat zand, tja beetje ergernis wel maar ach…

 • Sofie

  Wij wonen 15 minuten van het strand van Egmond en 20 minuten van dat van Bergen en gaan heel regelmatig heen. Vooral in het weekend en uiteraard bij goed weer! De jongens vinden het fantastisch en wij dus ook 😉

 • Nicole

  Ojaa aaa precies hetzelfde!!
  Dat is echt het enige wat ik mis.. Woon heerlijk, maar het strand is echt de beste plek op deze aardbol, maar helaas zover rijden… gelukkig hebben we het hemelrijk nog he

 • Judith

  Mijn ouders wonen op 10 min lopen van het strand en komen er ook niet wekelijks hoor…
  Ik woon er zelf ook niet ver vandaan maar heb een hekel aan zand dus mij vind je er niet zo snel maar iedere di en do haal ik 2 zandmonsters op van het kdv, zandbak, iets met goed voor de ontwikkeling zeggen ze… ik verberg met moeite mn irritatie haha maar ach zij hebben plezier gehad en uiteindelijk is dat wat telt ♡

 • Hilde

  Oh heerlijke foto’s! Ja ik vind het zo jammer dat ik in de Achterhoek woon af en toe, een dagje strand is haast niet te doen en teveel gedoe en te lang rijden. Als we gaan dan zijn we op een van de waddeneilanden, 1x per jaar met vakantie. Wij hebben het bos om de hoek, dat dan weer wel ….

 • Beau

  Ik woon serieus op 5 minuten afstand (fietsend nog ook haha) van verschillende stranden en ik ga eigenlijk ook nooit… Iets met te warm, te koud, te nat, geen tijd of geen zin… elke keer neem ik mezelf voor om vaker te gaan voor een avondwandeling o.i.d. maar natuuuurlijk komt het er nooit van haha

 • Joanne

  Wij wonen aan het IJsselmeer. Zo heerlijk het strand, de haven en de dijk.

 • Mare

  In de buurt van het strand maar ja de Noordzee is zo koud en vies……maar het strand opgaan doe ik desondanks graag.
  Jullie doen regelmatig spelletjes, een aparte blog over jouw favo spelletjes en boeken zou ik leuk vinden. Daarbij realiseerde ook ik me nu pas hoeveel tijd het voetbal vroeg. Voelde dat voor jou iets wat je voornamelijk deed voor Koen of vond je het zelf ook net zo leuk? Hoe is het voor Koen om minder te voetballen, mist hij het?

 • Maaike

  Ik woon op een half uurtje met de tram van Scheveningen, en ga bijna nooooit. Gewoon te lui. Zo zonde! Altijd als ik ga zeg ik tegen mezelf “dit moet je echt vaker doen”, en nooit doe ik het, haha. Leuke plog, krijg er meteen een zomers gevoel van.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!