PLOG328: TIJD MET MAMA

 In Persoonlijk

Nieuwe week, nieuwe weekendplog! Vrijdag, zaterdag, en zondag op beeld. En het was – lekker verrassend – weer echt een topweekend. Mijn vrijdag bracht ik zoals altijd met de jongens door, zaterdag was ik een dag in Amsterdam met mama waar we heel veel wandelden, winkelden en lekker aten, en op zondag hadden we een dag voor ons vieren en dat was top. We genoten van het mooie weer, gingen voetbal kijken bij Robin – bloed kruipt toch waar het niet gaan kan – en we moesten vooral helemaal niks. Ik maakte er wél heel veel foto’s van, dus scroll vooral verder als je zin hebt in een extra lange weekendplog.

Vrijdagochtend. We zijn méga sloom weer. We bouwen een fan-tas-tische Duplo garage, in pyjama en in badjas. Dat gezicht zag er al vroeg op, maar verder heb ik geen haast. Alle tijd vandaag.

Ik bestelde voor Morris vier spijkerbroeken. Hij is inmiddels bijna 107 centimeter dus al z’n broeken zijn te kort. Even wat aanvulling in de kast. De skinny’s van Zara blijven top.

We gaan de deur uit. Het is met-zonder-jas-weer, dus zo naar buiten.


Eerst even de auto laten wassen. Wekelijks ritueel.

En daarna uitzuigen. Benjamin slaapt, dus Morris helpt me. Die vindt de wasstraat echt een uitje. Mag ie bij me voorin zitten, en dan kijken naar alle apparaten en lampjes: favoriet. Helpen met stofzuigen is helemaal het toppunt. De kleine dingen..

Daarna door naar het dorp voor de boodschappen. In het dorp staan drie van deze dingen, en uiteindelijk hebben ze in alledrie even gezeten. Ik gooi er nooit geld in; alleen zitten vinden ze al leuk, dus prima zo.

We krijgen honger, dus met z’n drieën naar het terras. Ik drink thee, de jongens bestellen allebei zelf een verse jus.

Omeletje voor mama..

Tosti’s voor de jongens.

Als we naar de supermarkt lopen kom ik één van mijn beste vriendinnetjes van de middelbare school tegen. We hadden elkaar vier jaar niet gezien, niet uit onwil maar gewoon door hoe het leven soms loopt, dus echt heel leuk om elkaar zo spontaan tegen het lijf te lopen en meteen weer niet uitgepraat te raken.

En daarna gaan we door naar de Ap, en als ik bij de kassa twee tellen niet oplet en bezig ben met boodschappen van de band in de tassen ruimen heeft deze man een Danoontje te pakken gekregen die hij zonder lepel opeet ook meteen. Dusssss.

Eenmaal thuis ruimen we de boodschappen op en maak ik eten voor de jongens.

Op tijd, want we moeten naar de kapper. De jongens zijn sinds de vakantie niet meer geweest, dus het is hoog tijd. We gaan weer gezellig naar Donna.

Ik heb zelfs even tijd voor dit ondertussen. Heerlijk.

Benjamin vindt Donna leuk.

Meet the parents.

Maar dan echt.

Vier op een rij terwijl Koen geknipt wordt.

Thuis: orde van de dag. Jongens naar boven, pyjama’s aan, verhaaltjes lezen, en ik ondertussen als een tornado de wasmand uitruimen.

De jongens liggen er op tijd in dus wij kruipen op de bank met een verse gevulde pasta van de Appie en Temptation.

Koen haakt halverwege ergens af; die valt bij mij in slaap, maar ik blijf nog even zitten. Kan niet zo vroeg naar bed op vrijdag. Gekke tic.

Ik postte vandaag deze foto op Instagram: mocht je een fotoboek bestellen bij Albelli krijg je met de code ‘MICHELLE25’ 25% korting!

Ik fix even een parkeerplek voor morgen. Kan maar alvast geregeld zijn.

Zaterdag. Altijd keuzestress over wat je nou aan moet op zo’n dag. Vertrouwd kostuum dan maar.

Onderweg!

Foto’s van thuis: Morris brak de tent af toen ik ging, maar ontbijtjes als deze maken alles goed.

Amsterdam. We parkeren en lopen linea recta naar de Bijenkorf. Halte 1.

Ik pas deze jurk van Karen Millen – nu het nog kan zeg maar – en vind ‘m meteen fantastisch, koop ‘m toch niet omdat ik er nog even over wil denken, en als ik ‘s avonds besluit dat ik ‘m wil halen vergeten we dat vervolgens. Eindstand: jurk zit in m’n kop, maar in de Bijenkorf in Eindhoven is Karen Millen al weg, online bestellen kan wel, maar dan kost ie bijna het dubbele, en ik kom deze week niet in Amsterdam. Dus, mocht iemand van jullie er toevallig tegenaan lopen in Amsterdam en ‘m naar me op willen sturen: mijn dank zal groot zijn.😂

Knappe mam.

Ondertussen thuis: Koen en de jongens genieten van een zeldzame dag met z’n drieën.

Ik vind deze sneakers voor Morris echt fantastisch, maar bijna €300 voor een paar sneakers voor een kind van drie vind ik toch echt heftig. Principiële kwestie.

Na de Bijenkorf brengen we de tassen naar de auto, en dan gaan we lekker in de zon. Terrassen.

En lunchen.

En donuts als toetje eten.

Winkel in, winkel uit.

Over het Leidseplein richting de PC.

Bij Nikkie pas ik deze blazer. Dat blijft altijd een gedoe, er eentje vinden die mooi past, maar zij hebben als een van de weinigen maat 32 en dat is voor bovenkantjes perfect. We nemen deze overigens niet. Wel iets anders.

Ik moet mijn Mulberry Lily wegbrengen omdat het leer een beetje kaal is. Die sturen ze op naar de fabriek. Deze gaat nu toch echt bovenaan mijn lijstje. De zwarte. Zo mooi en zo tijdloos.

Deze vind ik ook heel leuk. Lichtblauw. Vooral voor het voorjaar en de zomer.

Fan.

Zo’n fijne dag met mama. We hebben het zo gezellig samen. Vroeger gingen we ieder jaar een dag en een nacht weg voor mijn verjaardag, maar sinds de geboortes van de jongens komt het er niet meer van. Gaan we vanaf nu dus wel weer doen. Gewoon af en toe ‘n dag met z’n tweeën is echt heel fijn.

We willen nog even terug naar de auto om de tassen erin te zetten, maar we doen eerst nog een drankje in de zon. Wat een geluk met het weer vandaag.

We gaan bij Momo eten en deze spicy edamame vind ik zo lekker dat we uiteindelijk nog een bakje bestellen.

SUSHI.

Mama blij. En ik ook.

Nog meer trek.

En het toetje. Alles behalve het bord is eetbaar. Hoe lekker ziet dit eruit?!

Daar ga ik dus zo van kijken. Mega content.

Dit leren jasje kreeg ik van papa en mama als verjaardagscadeau en zocht ik dus vanmiddag uit bij Nikkie. Ik had geen écht mooi leren jasje meer, en kon er dus ook niet een vinden die mooi zat, qua maat. Deze is perfect. En tijdloos, en het leer is zo zacht, en ik ben er zo blij mee.

Klaar met eten: op naar de auto. We lopen op hakken het stuk naar het Krasnapolsky weer terug. Dat we allebei na bijna 12 kilometer lopen en het laatste op die palen dus blaren van voor tot achter hebben mag geen naam hebben. Wie mooi wil zijn..

We kopen nog even een kokosmakroon voor onderweg. Lievelings.

Nog even een uur auto, en dan zijn we om iets voor elf weer thuis. Helemaal klaar, maar wat was dit een fijne dag. ZO genoten met mama.

Deze boy slaapt uit! We halen hem om 10 uur uit bed zondagochtend. Prima.


Bankhangings. Gezichten op serieus.

Of toch niet. Haha. DIT KOPPIE.

Worstenbroodjes in pyjama voor de tv. Zondagochtenddingen.

Auntie en Youk komen even langs voor een bakje thee in de tuin.

En ik kleed me aan. De jurken kunnen gewoon nog vandaag.

We wandelen naar Udi. Morris op z’n fiets, Benjamin in de kinderwagen, en wij in de benen.

Zijn we!

Voetbal kijken bij ome Robin! Bijna drie maanden geen groen veld gezien dus het werd wel weer eens tijd.

Auntie en Youk wandelen ook nog even voorbij.

Die ogen. Zo’n verschrikkelijk lief beest.

In hun element op ‘t voetbalveld.

Toch best gek, met Koen naast het veld voetbal kijken in plaats van met de jongens kijken naar hem daarop. Voorlopig nog steeds helemaal oké met z’n beslissing, maar ik geloof dat hij het toch ook wel een beetje raar vindt. 

OME ROBIN! Ze winnen, dus dat is leuk.

Na de wedstrijd: terras en speeltuin. Fijne combi.

Hoi reus.

Op naar huis. Ergens halverwege zijn Morris’ benen toch te moe om te fietsen, dus dan verplaatsen we ons zo.

Ik zet de winactie van een gepersonaliseerde strandtas van @monpetitejackie op stories. Dat vind ik echt het allerleukste: dit soort dingen weg mogen geven.

En dan gaan we naar boven. Handen, voeten en gezicht wassen, boekjes lezen en lekker slapen. Ze zijn allebei binnen vijf minuten vertrokken, dus we houden nog echt een avond over. Ook fijn! Komende week is een normale werkweek, maar zaterdag ga ik met Koen, Lien en Tien naar het laatste buitenfeestje van dit jaar – A Day At The Park – in Rotterdam, dus daar heb ik méga veel zin in, vooral om dat de weersvoorspellingen zo goed zijn. Leuk vooruitzicht.

Hebben jullie nog leuke nazomerplannen? Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!