PLOG345: VOETBALZONDAG

 In Persoonlijk

Tijd voor deel twee van de weekendplog! Je ziet het vervolg van onze zaterdag, Sinterklaas bij mijn schoonouders,  waar de kindjes ook weer erg verwend worden, en de zondag, waarop we naar Vitesse – Feyenoord gaan. Het is een eeuwigheid geleden dat ik een wedstrijd in het stadion keek, dus dat vind ik echt heel leuk. Sowieso: een potje in het stadion is echt wel even anders dan vanaf de bank. En in het Gelredome met dak dicht, dus koud krijgen we ‘t niet. Het is een heerlijk decemberweekend: komen ze weer!

Ik eindigde de vorige plog met een briefje van Sint & Piet. Ze moeten de veertjes volgen, op zoek naar de cadeautjes. Die liggen overal verspreid boven. Die reactie van Morris als hij weer wat vindt: ‘DIT IS ECHT NIET TE GELOVEN’. Oké wijsneus.

Ome Daan, Benjamin en een zak vol cadeautjes. Behalve cadeautjes voor de kinderen hebben we ook onderling lootjes getrokken en voor een ander stel cadeautjes gekocht en een gedicht gemaakt. Heel gezellig.

Mam pakt haar cadeautjes uit.

En de jongens vallen ook weer in de prijzen: Sinterklaas is ook bij opa en oma Bollen geweest, en die cadeautjes krijgen ze ook. Met een gedichtje. Zo schattig dat oma nog op pad is gegaan om iets voor haar achterkleinkinderen te kopen.

Boekjes lezen bij opa.

Het is zo’n leuke avond. Wij zijn op een of andere manier met cadeautjes nooit helemaal over gegaan op Kerst. We houden de sinterklaastraditie er overal in. Vind ik eigenlijk wel heel leuk.

Altijd bij de familie Bollen: als alle cadeautjes opengemaakt zijn ligt er ineens een luciferdoosje met nog een hint: daar is dan de laatste doos te vinden met nog extra cadeautjes.

Er is er eentje heeeeeel moe. Lekker hangen bij ome Daan.

Kijk nou zo leuk weer: mijn creatieve schoonmoeder heeft voor allebei de boys weer een nieuwe knuffel gemaakt. Met hun eigen voorlettertje erop.

Onze cadeautjes: een lekkere geurkaars, nieuwe keukenweegschaal want mijn oude was kapot en ik had alleen nog een niet digitale die praktisch onmogelijk af te lezen was, en Skip Bo. Die hadden we nog niet in de spelletjescollectie.

We zijn weer thuis. We leggen de jongens in bed en ruimen dan alle cadeautjes op. Deze wantjes zijn dus ook door mijn schoonmoeder gemaakt. Ik vind ze heel mooi! En ze zitten heel goed aan hun handjes, zodat ze er wel nog wat mee beet kunnen pakken. Dat vind ik altijd een ding met die kinderwanten, dus top.

De buit. Niet normaaal hoe erg ze verwend zijn. Gelukkig wel allemaal hele leuke dingen. Puzzeltjes, K’nex, en vooral veel boekjes ook. Die hoeven we voorlopig écht geen nieuwe te kopen. De wandplank op Benjamin zijn slaapkamer, in de voorleeshoek, ziet er helemaal anders uit. Leuk, die afwisseling.

Het is zondagochtend: we zijn vandaag uitgenodigd voor Vitesse – Feyenoord, dus de jongens gaan lekker spelen bij opa Harald en oma Joke. En dan kom je dus binnen bij een gedekte tafel, warme broodjes en gekookte eitjes. Zo verschrikkelijk lief.

Lekker ontbijten met z’n zessen. Gezellig begin van de dag.

Knuffelen met die lieve oma.

Als we de jongens afgezet hebben rijden we nog even langs huis, en dan door naar Arnhem. We parkeren bij Ollie voor de deur en gaan dan met de taxi naar het Gelredome. Met de auto is het zo ziek druk: de taxi mag over de busbaan en is er binnen vijf minuten. Heel chill.

De laatste keer dat ik hier was, was ik een heeel klein meisje en mocht ik in de rust het veld op tijdens de wedstrijd Vitesse – PSV. Kan ik me nauwelijks meer herinneren.

We zijn op tijd binnen! Potje voetbal kijken. Word ik heel blij van.

Ik weet dat er weinig vrouwen zijn die deze mening met me delen, maar ik vind het echt wat hebben. Vooral als die eftallen dan allebei het veld op komen.

Ik krijg ondertussen weer fijn foto’s van oma Joep. Morris kreeg gisteren deze Lego helikopter, maar voor 6+ dus veel te moeilijk om alleen te maken. Hij mocht ‘m van mij mee naar opa en oma om ‘m samen met opa te maken, en dat lukt, tot grote blijdschap van Morrisje. Zo leuk. 

Wij kijken ondertussen een potje voetbal waarvan het eerste kwartier heel enerverend is, maar het overige toch wel redelijk geestdodend.

Zijn ze weer hoor!

Koen en Mies on tour. Blijven we toch wel in ons element hoor, met groen veld.

Drie musketiers. 

En deze kom ik ook weer tegen. Zo zie je elkaar nooit, en zo kom je elkaar heel vaak spontaan tegen. Gezellig.

Wat zoek je Ollie?:’)

Een volger die ik heel vaak spreek via DM appt dat ik ff hoi moet zeggen tegen haar vader. Dus dat doe ik. En vervolgens staan we heel lang te kletsen. Selfie als bewijs.

Dit soort foto’s. Goede samenvatting van de dag.

Na vijven worden we letterlijk het stadion uitgeveegd. Dus op naar de taxi met deze mannen.

We gaan nog even naar de Foodhall. Jasmine, het zusje van Ollie, heeft daar een bakkerij met alleen maar lekkere dingen en ik krijg daar dus echt zo’n lekkere trek van.

Zitten ze hoor.

Boevenpad.

We gaan nog even een hapje eten bij Zafvino, weer die te lekkere pasta met truffel, en daarna gaan we door naar huis. Lekker naar de kindjes. Die zijn allebei nog klaarwakker en druk aan het spelen, dus die breng ik gauw naar bed. Toch wel heel lekker om dat zelf te kunnen doen na een dag weg. Vinden de jongens ook, want die vallen zo goed als meteen in slaap. Iets met mamadingen..

Ik vind deze polaroid in mijn tas. Perfect aandenken aan een geweldige dag. Was echt weer zo gezellig! Ik denk dat we weer wat vaker een potje voetbal gaan kijken. De laatste keer dateerde nog uit het prébabytijdperk, en hoewel het echt een rukpot was vond ik het toch weer leuk. Topdag met topgezelschap. Ik hoop dat je ‘m weer leuk vond om te lezen. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Linda

  Wat een heerlijke plog en hoe mooi zijn die knuffels zeg, wauw! Wat zijn ze weer lekker verwend geweest zeg, jullie jongens.. Mooie en fijne cadeaus waar ze veel aan hebben.. Jullie genoten zo te zien ook heel erg van het voetbal.. Fijn als je zo samen ergens van kunt genieten..

 • Petra

  Love ❤ Voetbal. Ik vind het altijd leuk als er een groen veld in de plogs zit
  Kindjes zijn goed verwend met sinterklaas. Hier net zo
  dikke kus voor jullie

 • Rianne

  Wauw wat maakt je schoonmoeder leuke cadeautjes!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!