PLOG372: SOCIALE DINGEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen en leuk dat je er bent voor een nieuwe weekendplog! De eerste van juli, eentje van zaterdag en zondag dit keer. Wij hadden een heel sociaal weekend. Nadat vorige week vooral in ‘t teken stond van heel veel werk was er dit weekend minstens zo veel afleiding, en dat was leuk. Op zaterdag waren we bij Tom en Miek, eigenlijk alleen om gezellig samen te lunchen, maar dat werd pas na het avondeten naar huis, en zondag waren we bij vrienden van pap en mam met z’n allen. Ook heel leuk. Ik maakte foto’s: kijk mee.

Sale bij Tommy betekent inslaan voor de jongens, dus dat deed ik zoals ieder seizoen ook nu. Zaten een paar écht heel leuke items bij, dus die gaan de kast in.

Ik heb vandaag dit jurkje van Twinkels weer aan, met mijn Superga’s. Vind ik helemaal leuk zo. Ik krijg de hele dag door appjes van pap en mam en van vriendinnen dat het bij hun zo regent en onweert, maar wij zien geen druppel dus achteraf ben ik blij met m’n blote benen.

We halen even een bloemetje. Ik kom niet zo vaak met lege handen aan en bloemen geven blijft leuk. Vind ik zelf ook altijd leuk.

Ik post deze foto voor een samenwerking met Beter Bed op stories. Dat dekbed mag ik weggeven, kost normaliter ruim €150, en ik vind het zó fijn. Van katoensatijn dus de kwaliteit is top. Komen echt zóveel toffe dingen aan de komende tijd met hen.

We zijn gearriveerd. Eerste wat de jongens doen: schoenen uit. Dat is nieuw tegenwoordig; ze trekken óveral hun schoenen uit! Lekker op blote pootjes lopen dus.

We gaan even aan de wandel: met z’n allen een ijsje scoren. Deze twee zijn zo gruwelijk lief samen. Sowieso zijn Tom en Miek heel gek met de jongens. En hoewel we elkaar letterlijk een half jaar niet gezien hebben is daar precies niks van te merken. Dat is eigenlijk altijd zo; meteen vertrouwd.

Missie waterijs is geslaagd.

Als we terug zijn heb ik weer zelfbeheersing van likmevesje en heel veel zin in een tompouce. Dus nouja.. Zo geschiedde.

Drie keer raden welk spelletje de jongens mee wilden nemen.. Juist ja. Echt niemand in onze vriendenkring ontkomt eraan. Er moet en zal ‘n potje gekwartet worden. Dat gaat zometeen sowieso mee op vakantie. Mocht iemand van jullie trouwens plastic kwartet kennen: let me know! Lijkt me chill voor bij ‘t zwembad, dan raken niet al die kaarten zo verlept.

Cheers! Op het weekend.

Morrisje proost ook mee.

En daarna vindt hij het wel even gezegend en duikt hij met een filmpje op de bank. Helemaal prima.

Gek op bloemen.

Even samen lunchen wordt de hele dag samen chillen en uiteindelijk frietjes eten om de dag af te sluiten. Verschil tussen mijn kinderen: Morris geeft er niks om dus voor hem maak ik bananenpannenkoekjes, terwijl deze begint te springen bij het idee van frietjes met mayo. Haha. Hollands Glorie.

Na het eten ruimen we op, kletsen we nog heel even bij, en dan gaan we naar huis. De jongens hun kleren al uit; mochten ze in slaap vallen kunnen we ze zo overleggen in hun bedjes zonder ze eerst wakker te moeten maken om uit te kleden. Gaat altijd top.

Als de een knuffels krijgt moet de ander ook. Armen vol.

Deze zomer alweer 27 jaar geleden dat we tien dagen na elkaar geboren werden en samen in de wieg gelegd. Blijft bijzonder. Als we zaterdagavond thuiskomen brengen we de jongens naar bed en gaan we zelf niet veel later ook tukken.

Zondagochtendknuffels. De jongens spelen al druk, wij chillen voor ons doen lekker lang in bed. Doet me herinneren aan vroegah, prébabytijdperk, toen we halve dagen zo met z’n tweeën lagen te niksen. Heel ander leven.

Pel op de uitkijk.

Zondagochtendtaferelen. Samen verse jus persen. Vinden de jongens zó leuk om te doen, en het is een mooi gezicht.

Potje kwartetten. What else?

Marie komt even binnen gewipt. Die mag meteen aan de bak. Kwartet, Duplo huis, Duplo toren. Multi inzetbaar.

We douchen en maken ons klaar om op pad te gaan. We gaan vandaag naar vrienden van pap en mam. En Klef en Bef zitten er weer zo bij. Moest zo lachen; toen ik laatst een story postte in de auto zonder dit kwamen er minstens 10 dm’s of we ruzie hadden. Haha. Al net zo gewend aan dat geplak van ons als wij.

Dit moet je dus NOOIT kopen bij de pomp als je trek hebt. Zo’n slecht idee.

We zijn er! Borreltijd. Niet voor mij, want ik ben de Bob.

Papa laat B de tuin zien. Die is zó mooi aangelegd; de jongens vermaken zich prima.

Voor de borrelplankliefhebbers onder ons.

Zoveel mooi hoekjes.

En de contrasten des levens. Moët voor oud, Appelsientje voor jong. En voor mij. Haha. Blijf ik lekker vinden.

Drie keer raden wat daar verspreid over de grond ligt.. Het is zo’n mooie middag; we kunnen heerlijk buiten zitten.

Als papa een foto wil maken van Koen en mij is Robin ineens vinoloog. Terwijl hij geen wijn drinkt. Kan:’).

Mannen. En walkietalkie in de aanslag.

Ook vandaag: als ze al de hele middag lief spelen is het op een gegeven moment tijd voor een filmpje. Kijk dat koppie van B. Altijd ff een ding om samen te kiezen wat er gekeken wordt, maar dat gaat vandaag redelijk van een leien dakkie.

Wij barbecueën, de jongens eten pasta. En dan tiramisu als toetje. Te bedenken dat ik dat vroeger niet lustte. Echt; je mag me er midden in de nacht voor wakker maken. ZO lekker romig. Love it. Deze is zelfgemaakt en echt niet te doen zo lekker. Ik vraag eerst om een klein stukje omdat ik vol zit, maar dat doe ik vervolgens nog twee keer. Ruggengraat zit er lekker in vandaag.

De foto lukte uiteindelijk ook zonder Robin;).

Aardbeitjes met wat slagroom als toetje voor de jongens. Valt in de smaak. Geen wonder ook.

Welja, klein ijsje erachteraan nog en dan is het weekend echt weer voorbij. Die bekkies en vieze knietjes vertellen precies wat voor weekend het was.

Nog even iedereen knuffelen, en dan is het tijd om naar huis te gaan. Een uurtje rijden weer.

En ik ben zo blij dat ik deze jurk gehouden heb. Vind ‘m echt heel mooi qua pasvorm. Overal precies goed.

Thuis, kindjes in bed en zelf op de bank met de voeten omhoog, want check hoe dik die is.. Mocht je voeten en dingen heel snel ranzig vinden zou ik nu even heel snel door scrollen – ik snap dat want ik vind voeten ook ranzig, maar dit moet ik dus ff kwijt en de medepulkers onder ons vinden dit vast wel very interesting:

Ergens in april waren wij bij Ollie toen ik in glas stapte. Ik pakte er een stuk uit en heb nog flink zitten graven met een pincet, maar kon niks meer vinden. Later deed Lot nog ff onderzoek maar die kon ook niks meer zien zitten, dus we dachten dat het eruit was. Dat ik wel een gekke bult onder mijn voet kreeg weet ik maar aan een likdoorn of eksteroog; in ieder geval zo’n rondje met een soort gat erin. Ik vond ‘t alleen wel gek dat ik er zo’n last van hield. Afijn, lang verhaal kort, die voet bleef dus een beetje dikkig en oncomfortabel, inmiddels al bijna twee maanden. Ik zondagavond op de bank weer een beetje voelen en pulken, denk ik ineens toch weer wel iets hards te bespeuren. En jawel, na het nodige duw- en trekwerk met een pincet was daaar:

Deze beste glassplinter die me dus al die tijd gezelschap had gehouden. Oké. Tot zover dit verhaal. Ik vet euforisch Lot appen dat het ei van Columbus toch nog boven tafel was – zo’n vriendschap hebben wij – en daarna kon ik vredig slapen. Haha. Op zich niet gek dat het niet heel lekker voelt als dit al maanden in je voet zit te irriteren. Nou, tot zover je dosis too-much-information van vandaag. Ik ben officieel begonnen met aftellen tot de vakantie. Morgen nog twee weken werken en dan is het zover. Heer-lijk. Ik vind ‘t overigens echt niet te doen dat het jaar gewoon al op de helft is. Door de afgelopen maanden lijkt het net alsof er gewoon een deel mist, terwijl de tijd natuurlijk gewoon hartstikke verder tikte, ongeacht welke omstandigheden dan ook. Bi-zar. Juli. Wel één van mijn favoriete maanden, dus wat dat betreft: prrrima. Ik wens je een heel fijne week toe.

Bedankt voor ‘t lezen weer en tot de volgende!

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • India

  Leuke plog weer! Blijven leuk om te lezen. Wat betreft de kwartetkaarten, kun je die voor de vakantie niet plastificeren?

 • Angela Piening

  Het kwartet lamineren?

 • Lieke van Veen

  Wauw die jurk is zo mooi!
  Net een trouwjurk op die foto van jullie samen.

  • Yan

   Een setje lamineren en een ander setje voor thuis. Kun je die andere overal mee naar toe nemen. Voor de basisschool maken we ook vaak zelf kwartet, door gewoon plaatjes te lamineren.

 • Mieke Kersten

  Haha moet zo lachen om hun kwartet-enthousiasme. Mocht je geen plastic variant vinden is plastificeren misschien een optie? Groetjess!

  • Michelle

   Ik ook!! En vooral dat ze er gewoon geen genoeg van krijgen. Ie-der-e dag kwartet! Ja plastificeren is zeker een optie. Ik hoopte er stiekem gemakkelijker vanaf te komen. Haha.

 • Mar

  Leuke ploeg weer!
  En wat knap dat ze al zo goed kunnen kwartetten!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!