PLOG373: EEN HEEL FIJN WEEKEND

 In Persoonlijk

Het voelt als een eeuwigheid geleden dat mijn allerlaatste plog online kwam. Ruim twee maanden; ik geloof dat het nog nooit zolang geleden is geweest. Maar om eerlijk te zijn vond ik het best wel eens fijn om er even een break van te nemen. Of de gebruikelijke weekendplogs zoals ik ze voorheen postte weer terug gaan komen weet ik niet, maar toen ik vorige week op Instagram vroeg wat jullie hier graag wilden lezen werd daar massaal met ‘PLOGGGG’ op geantwoord. Duidelijk! En te begrijpen ook wel; de fotodagboekjes waren altijd de meest gelezen artikelen hier, dus op zich geen wonder. Vandaag weer eens een nieuwe. Van onze vrijdag, zaterdag en zondag. Een fijn weekend met leuke dingen, afgewisseld met min of meer verplichte rust. Ging wonder boven wonder heel goed. Kijk mee:)!

Het is vrijdagochtend en dat betekent samen jongens naar school brengen. Eerst Morris naar zijn klas, daarna Benjamin naar de peuterspeelzaal.

Altijd een even innig afscheid die twee.

Morris wegbrengen gaat van een lijen dakje, maar zo chill als het de eerste week met B ging; zo ellendig gaat het nu weer. Tranen met tuiten. Gelukkig wel maar heel kort, maar leuk is anders. Top voor in de categorie ‘te-vroeg-gejuicht’.

Ik haal thuis nog even wat op en dan stop ik gauw deze in m’n tas. Ik MOET echt altijd wat bij hebben. Een banaan, of iets van nootjes of een reep ofzo. Iets voor als ik last krijg van mijn bloeddruk en plein public. Probeer koste wat kost te voorkomen dat ik ergens buiten de deur gestrekt ga. Vind ik zo vervelend voor andere mensen.

Ik vind dit zo’n fijne outfit. Draag ik nu heel vaak. Jasje Vive Boutique, hemdje en rok Zara en sneakers ViaVai. Lievelings.

De eerste halte vandaag is de stomerij. Een pak van Koen ophalen.

Daarna ga ik op zoek naar wat bralettes. Ik heb nóóit iets zonder beugel aan, vond dat voorheen nooit zo mooi staan, maar nu de boel aanzienlijk in formaat is toegenomen vind ik het er wel leuk uitzien, plus het zit voor nu veel lekkerder dan een beugel.

De hele Marktstraat wordt overhoop gehaald in ‘t dorp, en hier worden er dus een paar bomen in hun totaliteit uitgetild. Hoop dat ze ze later weer terug zetten, maar dat denk ik wel. Waarom anders al die moeite om ze er compleet uit te halen toch?

Ik slaag voor wat fijne basics bij de H&M.

En dan ga ik de jongens weer ophalen. Kijk eens hoe vrolijk B er van wordt dat ik er ben! Duidelijk vet blij om me te zien. Hij heeft het gelukkig weer heel leuk gehad. Om 12:00 uur is Morris ook klaar en dan hebben we weekend!

We gaan even naar de bieb.

Boekjes terugbrengen. Doen ze uiteraard zelf. Veel te interessant dat scanding.

En daarna door naar Floryn. Net als we vroeger altijd op vrijdag deden.

Worstenbroodjes voor de jongens; omeletje voor mij. Vaste prik. Het is zo gezellig om weer even samen op pad te zijn. Die tijd is toch veel schaarser nu Morris naar school gaat. Extra genieten van de momenten waarop het wel kan.

Als Koen vraagt wat de status is: joehoe! We zijn weer in de Ap voor de boodschappen.

Als ik thuiskom zijn er allemaal pakketjes bezorgd, waaronder een paar heel lieve cadeautjes van bedrijven waar ik mee werk of heb gewerkt. Zo attent.

Wat ik allemaal kocht in het dorp. Vooral kaarsen. Die waren op en het is echt weer kaarsentijd nu het ‘s avonds eerder donker is.

Bij de Hema nam ik deze neutrale rompers mee. Vind ze zo leuk!

En de boekjes die de jongens dit keer uitzochten in de bieb. Alleen die onderste koos ik. Haha. Leek me misschien wel leuk ter voorbereiding.

Het schilderijtje van de echofoto mooi ingelijst. Die kan op de plank.

De jongens gaan buitenspelen, ik ga er even bij zitten.

Mama belt of ze de jongens mee mag nemen om iets leuks te gaan doen. Uiteraard helemaal goed; ze gaan even samen op pad!

En ik ga even liggen. Min of meer verplicht rustiger aan doen is makkelijker gezegd dan gedaan als je zo weinig zitvlees hebt als ik, maar ik wil het echt proberen. Moet. Voor het goede doel.

Chillpakkie aan helpt wel.

Zo trots op z’n kunstwerken.

We gaan nog even een blokje om. Tong buitenboord; doe ik ook als ik me inspan:’).

Frisse neus!

Step mee en gaan.

Zo dus. Vindt ie op het moment helemaal geweldig.

Vind ik van hem ook. Haha.

We pakken twee speeltuinen mee onderweg.

En in return krijg ik heel veel knuffels en ‘ik vind dit zo gezellig mam’. Zou er zo nóg twee speeltuinen van pakken, zo fijn vind ik dat.

We zijn aan ‘t proberen Koen de jongens in bed te laten leggen. Dat gebeurt nooit omdat ik er altijd ben, maar maakt ook dat ze  dus méga eenkennig zijn als het op bedtijd aankomt. In ogenschouw genomen dat ik het straks als de baby er eenmaal is misschien ook niet altijd kan doen lijkt ‘t ons wel handig om er nu mee te beginnen.

Vestje en dekentje zaten in het cadeautje van Wehkamp. Had ik letterlijk zelf uit kunnen kiezen.

De aardbeien op beschuit zijn terug van weggeweest. We doen de rest van de avond helemaal niks. Standje zen; bevalt prima.

Zaterdag beginnen we de dag bij de kapper, eind van de ochtend. Benjamin vindt het zo erg kriebelen. Germ. Echt zielig. Z’n shirt uit is de nieuwe methode, dan blijft het niet zo hangen.

Daarna heeft hij wel geluk en gaan we zijn nieuwe fiets ophalen. Die kreeg hij van ons voor zijn verjaardag, maar het moest en zou dezelfde zijn als Morris heeft en die was niet op voorraad. Nu staat ie klaar en gaan we ‘m ophalen. We gaan altijd naar dezelfde fietsenwinkel –  geen spon! – en daar zijn we heel tevreden over.

Gaat ie! Haha. Hij heeft net als Morris had voor z’n derde verjaardag de Alpina Cargo. Morris gebruikt hem nog steeds, staat bij opa en oma in Wilbertoord zodat ie lekker door de tuin kan fietsen, dus B kreeg zijn eigen fietsje. Moet ook; hij krijgt al zoveel dingen door van Morris, en dat geeft niet, maar zijn échte eigen fiets is wel heel leuk.

Ik heb mijn nieuwe favoriete rok aan, van Zara. Vind ‘m zo mooi. Sowieso draag ik veel Zara op ‘t moment. Hebben veel preggoproof outfits.

We zijn onderweg naar Den Bosch! Hebben even een shoot, en moeten daarna nog even de stad in.

Mijn mannen<3.

Beestjes kijken. Blijft áltijd leuk, als ik Morrisje moet geloven.

Potje trots op deze drie, niet normaal.

We zijn weeeer bij SuitSupply. We zijn altijd vet tevreden over hun service, hebben maatpakken of gewone pakken die ze precies passend maken dus ideaal voor Koen, maar dit keer gaat precies álles fout waardoor we twee keer terug moeten. ‘t Wordt gelukkig wel echt heel netjes opgelost.

Daarna even door naar de juwelier voor een cadeautje voor Lotje. Die was 3 augustus jarig, dat vierden we samen op vakantie, maar vanavond viert ze haar feestje voor vrienden dus we kopen nog even een cadeautjes van de jongens.

Dit. Ik wil ‘t allemaal. Kom ik trouwens snel op terug, want ik probeer een paar smaken in de winkel – ZURE MAT?! – en hoe lekker ik zuur ook vind; zure mat pepernoten vind ik vooral bijzonder.

Als je al heel ver gelopen hebt en je benen moe zijn; papataxi.

En even een drankje op het terras. Dat helpt ook om bij te tanken.

We doen een rondje Zara en zijn opeens B kwijt. Staat ie met deze trui in z’n hand. Als we vragen wat ie aan het doen is zegtie:  ‘kijk, ik vind deze echt zó mooi mama!’

Ik moet hier zo om lachen. ‘ECHT mooi toch mam voor jou?’ Haha. Kenner. Zou die trui toch bijna kopen omdat het kind ‘m zo mooi vindt.

In de auto naar huis zet ik de foto’s van de camera over op m’n telefoon. Koen maakte in het park meteen van de gelegenheid gebruik om even de nieuwe buikfoto te schieten. Gelukt! Bolletje groeit goed.

Knuffels met tante Lot.

Lekker barbecueën en spelletjes doen in de tuin. Het is echt heel gezellig. En we zitten heel lang buiten, met een dekentje. Zo lekker dat dat nog kan. Krijg ik altijd een beetje campingvibes van.

We gaan pas heel laat richting huis, de jongens slapen meteen en dan kijken we Wie is de Mol terug. Heeerlijk dat dat weer begonnen is. Blijft één van mijn favoriete programma’s. Enige die ik echt volg ook. Haha.

Zondag beginnen we zo sloom en dat is heerlijk. Lekker lang in de pyjama op de bank. Boekjes lezen, beetje tv kijken. Dit boekje is qua tekst niet per se fenomenaal maar de illustraties zijn wel prachtig. De jongens kunnen blijven kijken en ontdekken steeds weer iets anders.

Breakie. Onooglijk, I know,  maar ZO lekker. Vanille kwark van Campina – geen spon dit – met een Jazz appeltje en kaneel. Eet dit iedere dag.

De ochtend in één foto. Heel veel knuffelen. Koen en Morris doen alsof hij weer een baby is. Dat hij ooit op één arm paste is bijna niet meer voor te stellen. Toen hij 3 kilo woog en 50 centimeter lang was. 16 kilo en 110 centimeter geleden, zeg maar.

Ze willen het fotoboek van de geboorte van Benjamin kijken – alweer – dus dat doen we. Vind dit zulke mooie momenten.

We gaan even een stukje fietsen.

Wel even vergeten dat fietsen niet per se chill voelt als je last hebt van je bekken, maar goed; kleinigheidje houd je toch. Morris vindt fietsen geweldig. We hebben afgelopen zomer een paar keer een ronde van 20 kilometer gefietst, en dan fietst hij gewoon helemaal zelf mee. Vind ik echt heel knap voor zo’n klein mensje.

Als we thuis zijn wil B ook graag oefenen met fietsen. Hij moet de draai nog even te pakken krijgen – letterlijk – met z’n trappertjes.

Pohh jongens, deze pepernoten. Double choc melk karamel van Van Delft. Ik zou die hele zak zonder moeite in één keer weg kunnen werken. Geen probleem. Doe het niet, want zonde enzo, maar man man man wat lekker.

De tuin na een dag buitenspelen: één grote bende. Maar lekker boeiend; ze hebben het naar hun zin. Extra genieten, zo’n nazomer.

Ik maak mezelf ondertussen ook lekker nuttig. Strijken for life. Nu de man iedere dag in pak naar z’n werk gaat gaan de overhemden er al helemaal in lekker tempo doorheen. De Traveller hemden van SuitSupply zijn wel écht heel chill; strijken moet je altijd vind ik, maar het is bij deze wel zo gepiept.

Lekker in je boxer buiten eten. Moet kunnen. Wij eten vanavond later, met z’n tweeën. Soort datenight maar dan lekker thuis, als de jongens in bed liggen.

Bedtijd!

Als de gebroeders slapen gaan wij op de bank met zelfgemaakte pizza en een serie. Benen omhoog. Heerlijk. Het was een heel fijn weekend. Goede balans tussen iets en niets doen en samen op pad en dat voelt dan als je erop terug kijkt top. Komend weekend gaan we een paar dagen naar zee, naar het huisje van Koen z’n ouders. Héél last minute besloten, maar het wordt nog een paar dagen mooi weer dus daar gaan we nog lekker even van genieten op het strand. Zou zomaar kunnen dat ik daar weer fotootjes van maak. Voor nu bedank ik je in ieder geval voor het lezen van deze én hoop ik dat je ‘m weer leuk vond, na al die tijd! Tot de volgende!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!