PLOG373: MALLORCA 2020 #1

 In Persoonlijk

Hoi, vanaf Mallorca! Het is even geleden.. Een pauze, zwangerschapsaankondiging en anderhalve week vakantie verder leek het me toch weer eens tijd voor een nieuwe plog vanaf Mallorca. Ik heb jullie nog heel veel bij te praten over de zwangerschap, maar omdat ik weet dat veel lezers de vakantieplogs kunnen waarderen eerst eentje van die. Na een week hier – die overigens écht perfect was – heb ik twee random dagen vastgelegd. Dinsdag en woensdag. Net als normaal gesproken op vakantie voeren we heel weinig uit, en dat is zó fijn. We doen heel weinig hier. Zijn veel bij het zwembad, naar het strand, en ‘s avonds een hapje eten, maar verder komen we niet en dat is top. We komen allebei compleet op adem. Verwacht geen culturele hoogstandjes, maar dat is eigenlijk niet anders dan anders op vakantie. Haha. Kijk mee:)!

Wakker worden van de zon in de kamer, ergens tegen achten. Ik word iedere ochtend als eerste wakker, de jongens net iets na mij. Ze slapen hier ZO bizar goed, is gewoon echt een feest. Ik was heel benieuwd hoe samen in één bed zou gaan, maar het blijkt ze allebei heel veel rust te geven. Als ze ‘s nachts wakker worden kruipen ze tegen elkaar aan en slapen verder. Zo lief en zo fijn.

Met z’n drieën de deur uit. Koen is al begonnen met leren.

Wij gaan even op pad om wat lekkers te halen bij de bakker. Morris voorop om de weg te wijzen.

En wij er samen achteraan. Hand in hand.

Zo. We zijn weer thuis, met lekkers voor vandaag.

We gaan ontbijten! Altijd met vers fruit, en dan vraag ik me standaard af waarom ik dat thuis nooit doe.

Lekker eten!

Na het eten gaat Koen nog even aan zijn laatste WFT, werk ik wat werk weg terwijl de jongens nog binnen spelen, en lees ik terwijl er verder niemand buiten is. Heerlijk.

Hi sunshine.

Deze is wel echt sunshine. Ze zijn weer zo blij om hier te zijn. De he-le dag zwemmen en samen spelen, eind van de middag even een filmpje op en dutje doen, en ‘s avonds eten. Prima routine.

Ik had maar één spray factor 50 bij van Lancaster, maar toen ik deze even gebruikte van een vriend hier was ik verkocht: deze is ook echt top. Meteen naar de farmacie gewandeld om ‘m ook te kopen. Ik weet niet of ‘t in Nederland te krijgen is, maar anders is het echt een tip. HEEL fijn spul én zit er ook na zwemmen nog op. Heel chill.

Ijverige student.

Samen zwemmen.

Moet wel, want het is best aan de temperatuur vandaag. Heel veel en op tijd afkoelen.

En goed eten en drinken. Lunch voor de jongens is ieder een halve donut (hun favoriet), een kiwi, druiven en twee boterhammen. Veel zwemmen maakt hongerig.

Het valt op de foto niet zo op geloof ik, maar het vocht in mijn voeten is weer lekker next level. Is niet per se zwangerschapsgebonden bij mij; heb ik ook als ik niet zwanger ben en altijd alleen maar in mijn voeten. Hoef hier gelukkig weinig schoenen aan.

Stokbroodje met La Vache vind ik dus zo top. Ik eet het nooit, alleen op vakantie, en het is zo simpel maar blijft lekker.

De zoete inval. Robin en Meesje komen langs en Alex en Fabio zijn er ook, dus het is net alsof er niet weer een heel jaar voorbij is gegaan.

Pietertje is het zwembad niet uit te slaan. De eerste dag vond hij het heel spannend nadat hij een poos geleden een keer zonder bandjes in het water viel, maar nu springt hij er zo in, koppie onder en alles. Helemaal bekeerd.

Deze twee konden familie zijn.

Broer & zus.

Man & vrouw.

<3

Weer heel fijn om zo dicht bij elkaar in de buurt te zitten en elkaar op te kunnen zoeken. Snap best dat heel veel mensen er niet aan moeten denken, maar wij vinden het heel gezellig.

Tijd samen is het allerfijnste, en nu, zo pril in de zwangerschap, voelt het echt als een cadeautje om ‘t allemaal zo bewust samen te delen.

We gaan deze twee wakker maken van hun middagdutje. Dat was nodig, dat zie je wel.

En daarna ga ik zelf heel even liggen. Paar bladzijdes lezen en een klein dutje doen. Knap hoe je van helemaal niks doen moe kunt worden.

Voordeel van hele dagen zwemmen is dat haren wassen ineens ook niet meer op de voorzichtige manier hoeft.

Allemaal weer klaar om te gaan: op naar Palma.

Maar eerst nog even in de taxi. Is maar een heel klein stukje.

Met mondkapje uiteraard; die zijn buiten en in winkels verplicht. Went verbazingwekkend snel. Op Mallorca zijn nauwelijks besmettingen, dus wat dat betreft zou je zeggen dat die mondkapjes toch iets doen. Ik heb geen idee, maar we dragen ze wel waar dat van ons verwacht wordt zoals vrijwel iedereen hier.

Le parents.

We voelen ons net de bende van de Zwarte Hand van Pietje Bell, maar dan anders.

Ik dacht dat deze jurk nog wel ging; dichtmaken ging van een lijen dakje. Maar mensenkinderen, eenmaal aan blijkt ie toch echt een beetje te klein voor een groeiende buik. Ik heb de hele avond ‘t gevoel dat ik aan ‘t zuurstof kan. Die kan voorlopig de kast in. See you next year.

We gaan lekker Italiaans eten.

De voorgerechten zijn heerlijk en als ik denk dat ik een foto maak van mijn pasta als hoofdgerecht zie ik later dat dit het resultaat was. Beetje jammer. We zijn rond middernacht thuis, en dan gaan we alle vier meteen naar bed. Heerlijk.

Woensdagochtend. We gaan een keertje ontbijten bij pap en mam. Ook leuk voor de afwisseling. Deze linnen blouse van de H&M is echt mijn holy grail hier. Ik draag hem iedere dag en ik ben vanaf nu dus fan van linnen. Zo luchtig en niet plakkerig.

De temperaturen zijn behoorlijk de komende dagen. Het is echt heel warm met een gevoelstemperatuur van boven de 40 graden.

Ik ben zo benieuwd wie me al lang genoeg volgt om dit uitzicht heel herkenbaar te vinden. Toch went het voor ons nooit. Blijft zo mooi. Alleen maar blauw.

Deze twee zijn altijd veel sneller klaar met eten dus gaan lekker even spelen.

En daarna even zwemmen met Robin en Mees.

Als je naar beneden gaat om te vertellen dat we zo naar huis wandelen wordt dat niet gewaardeerd. Maar moet wel, want anders is het straks zo heet dat ik niet goed wordt met al dat asfalt, zonder schaduw en wind. Mijn bloeddruk is sinds ik zwanger ben weer lager dan gewoon laag zoals ie normaal is, dus dat in combinatie met wandelen in 38 graden is niet de allerbeste combi. Helemaal niet erg; niets doen bevalt prima.

Blijft een plaatje.

Terug naar huis! We hebben dit jaar voor het eerst de Joolz niet mee. Eigenlijk gaat dat heel goed; ik ben groot fan van de Greentom als buggy. Zo licht en wendbaar en gemakkelijk met één hand te besturen als Morris een handje wil met lopen. Top!

Deze ijsjes kan ik de hele dag wel eten. Even afkoelen.

Mijn buik groeit goed, veel sneller dan bij de jongens, dat zal wel een derde zwangerschapding zijn, maar ik ben er zo trots op. Ik heb alleen maar bikini’s van Calzedonia mee dit jaar en ik ben nog meer fan dan ik al was.

Dit snoep. Ik heb zó veel zin in snoep, niet normaal. Deze stokjes aten Robin en ik vroeger al vrachtladingen op vakantie, en ik wil dat nu weer doen. Haha. Vind deze zo lekker. Zoet en zuur, love it.

Even een sapje en dan tijd om weer in te smeren.

Deze plaatjes..

Afdeling zonnebrand.

Duimpie omhoog! We krijgen de hele dag duimpjes van Morris; zo blij en tevreden hier.

En ik ben weer een toerist in eigen leven; loop de hele dag rond met mijn camera omdat ik wel foto’s kan blijven maken van dit soort taferelen.

Tijd voor lunch. We maken boterhammetjes voor de jongens. Door corona is de keuken beperkter geopend na het ontbijt, dus we maken vaak zelf lunch en eten dat lekker op de kamer of buiten onder parasol op. Helemaal prima.

Hoe Nederlands ben je als je een potje appelstroop bij hebt? Vinden de kinderen lekker en is ook fijn voor mijn bloeddruk.

Na de lunch zwemmen we nog even, en dan gaan de jongens liggen voor hun middagdutje. Hier liggen ze allebei onder het dekbed. Haha.

Ik ga terug op mijn bedje, terug in mijn boek.

Heerlijke snack. Goede tegenhanger van al dat Haribo wat er doorheen gaat.

Als we gedoucht zijn: altijd een wokkeltje maken. Ik vind waarschijnlijk heel weinig schattiger dan dit.

Iets meer lucht in deze jurk. Die past nog wel, gelukkig.

In de taxi. Morris wil alleen maar z’n Havaianas aan, helemaal fan van die dingen. Iedere ochtend ‘mam ik doe vandaag mijn Havaianaatjes!’, en iedere ochtend hetzelfde verhaal.

We gaan eten in the middle of nowhere, bij zó’n mooi plekje, niet normaal. We bedenken ter plekke dat we hier nog wel een keer zouden willen trouwen, maar dan zonder trouwen, dus eigenlijk gewoon een feestje geven met alle mensen die het dichtste bij ons staan, als we zoveel jaar getrouwd zijn. Lijkt me zo leuk.

Ik weet het; zelden zo’n niet-appetijtelijke foto gezien van eten, maar deze risotto was zo niet normaal lekker, ondanks dat ie het op beeld niet echt goed doet. Heerlijk.

De verkering. We hebben het echt heel erg fijn hier. We voeren weinig uit, maar dat hoeft ook niet. De tijd samen, in de zon, met de jongens, is onbetaalbaar, en we zijn heel blij dat we toch gegaan zijn. Vandaag, 31 juli, vieren we de 56e verjaardag van mijn allerliefste mams. We gaan lekker samen ontbijten en vanavond met z’n allen eten en heel hard vieren dat we weer een jaar samen hebben mogen genieten. En tussendoor is er nóg iets heel leuks, want Lot en Flip zijn vanochtend heel vroeg aangekomen op het eiland en die zitten heel vlakbij ons. Dubbel leuke dag dus, vandaag. Ik hoop dat met jullie alles goed gaat. Ik zag dat het thuis nu ook heel mooi weer is; ook blij om. Hoop dat jullie het ondanks dat de dagindeling niet heel boeiend is hier toch leuk vinden om weer eens een plogje te zien. Voor nu wens ik je een heel fijn weekend, en tot de volgende!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!