PLOG389: VLOERDEBACLE KWAM TOCH GOED

 In Persoonlijk

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog van een nieuw klusweekend. Ik begon op donderdag al met ploggen. Het was voor mij een normale werkdag, maar oma Joepie werd 73 en dus vierden we dat ‘s avonds heel klein met het gezin. Vrijdag was een typische vrijdag en in het weekend werd de vloer gelegd en kwam het toch nog allemaal goed. Én we hadden een 4D-echo van ons meisje. Ik maakte weer heel veel foto’s om jullie mee te nemen in ons project! Komen ze.

Het is donderdagochtend en je hebt een chagrijnige Mies op je beeldscherm. Gisteravond werd me via mail medegedeeld dat de vloer die vandaag geleverd zou worden op – ja ja hou je vast – 23 december bezorgd zal worden. Na een paar telefoontjes lukt het me de vloer te annuleren, op 23 december hebben we er niks meer aan, maar dan hebben we meteen een volgende missie: een nieuwe vloer fixen voor zaterdag. Lijkt mission impossible, maar ik ga op pad.

Bij de Kwantum slaag ik niet, maar ik zie wel deze toffe verschoonmanden! Heel mooi.

De rechtervloer zouden we krijgen, de linker is de vloer die het uiteindelijk wordt. Één van mijn volgers blijkt op het hoofdkantoor van Karwei en Gamma te werken, ziet mijn stories over de vloerpaniek en fixt, echt heel lief, dat die andere vloer nog voor zaterdag bij ons thuis bezorgd wordt. Die blijkt wel op voorraad te zijn. Echt zo lief en zo fijn dat het zo nog kan. En for the record: we betalen gewoon voor die vloer. Voor alles van de verbouwing trouwens. Kreeg meteen weer een paar dm’s dat ik het deelde om een vloer voor nop te krijgen, en hell no; dan had ik wel een bedrijf direct aangeschreven, maar dat doe ik dus niet. Ik kreeg heeel veel nuttige fijne tips, en de vloer is gewoon zelf gekocht. Helemaal blij mee.

Joke wordt vandaag 73 jaar! Ze viert haar verjaardag natuurlijk niet dit jaar..

Maar om haar toch een beetje een feestje te geven komt ze bij papa en mama eten. Twee mensen op bezoek mag, en dat komt vandaag wel heel goed uit.

Cadeautjes voor oma Joepie.

En samen kaart lezen. Vind dit zo’n mooie foto.

En deze ook. Bonusopa en -oma met de jongens. Mooi stel.

Vrijdagochtend breng ik de jongens met de fiets naar school. Vanaf papa en mama is het letterlijk drie minuten fietsen en Morris vindt dit zó fantastisch. Ik heb eindelijk een stoeltje achterop mijn fiets, dus dat fiets ook net weer ff makkelijker. Vooral Benjamin in- en uit dat voorstoeltje doen was echt een opgave ondertussen. Dit gaat tien keer gemakkelijker.

Komt ie aan, mijn racemonster.

En dan dit koppie. Zo heerlijk om zo’n blij kind op school af te zetten. Echt heel blij dat het zo goed gaat tegenwoordig.

Ik kan zo wennen aan dat ie iedere dag zo naar zijn werk gaat echt.

Ik ga naar huis. Ik moet even wat werk doen, en daarna de boodschappen.

Bollie!

Om 11:45 haal ik deze muis weer op. Die zoekt me door z’n verrekijker.

De vloer is ondertussen ook bezorgd. Het is de VT wonen Board XL van Karwei!

We wachten op Morris.

En dan rijden we door naar Robin en Mees om Mees op te halen. Die komt vanmiddag helpen in huis, maar we lunchen eerst even samen.

Auto volgeladen. HEEL veel lekkers van de markt en wat spullen voor ‘t laminaat leggen.

Eenmaal thuis maak ik de vlog nog even af en dan ben ik ook klaar met werk voor vandaag!

Even kijken hoe de vloer in de ruimte is. Niet dat je er nou zo’n beeld van krijgt,  maar toch.

Thuis: avondritueel met deze schatjes. Ze doen het zo goed.

We lezen dit boekje. Kregen ze cadeau van Wen en is sindsdien favoriet.

Dit rompertje kocht ik laatst bij de Hema en ik vind ‘m zo leuk. Net iets leuker dan een simpel rompertje ergens onder.

Deze hetzelfde verhaal.

Zaterdagochtend begint met een potje kwartet in pyjama.

Daarna weer naar huis. Vandaag wordt het laminaat gelegd. Ik kan weer een overval plegen.

Overal in huis apparatuur.

Jeroen, papa, Koen en Tom gaan bezig met de vloer. Zo lief weer dat we zoveel hulp krijgen.

Ik ga met de jongens naar First Sight voor een 4D echo. Superjammer dat Koen niet mee kan nu, maar het kwam precies onhandig uit met de planning. Vind het wel echt heel bijzonder om dit met de jongens te kunnen delen. Fijn dat ze mee mogen.

Zit het hoor. Klaar om hun zusje te bekijken.

En ze mogen weer meehelpen. Hier verheugden ze zich bij voorbaat al zo op; weer die gel op mijn buik smeren net als met de geslachtsbepaling.

En dan ziet hij het gezichtje van zijn zusje voor de eerste keer. Kijk dit koppie nou. Ik vind het heel bijzonder. Emotioneel ook wel.

Hier maakt Karin geloof ik een grapje. Die snoet!

Ik kom inmiddels vijf jaar bij deze toppers. Tijdens mijn eerste zwangerschap al, en dat kereltje waar we toen naar keken op de echo is nu een knul van vier die heel bijdehand zit mee te kijken en zijn zusje aandachtig bestudeert.

Ik ga met zo’n gelukzalig gevoel weer naar huis. Daar is het net koffiepauze. Ik maak een plateau met lekkere koeken. En die gaan er prrrrima in.

Klusduo 1.

Klusduo 2! Ze gaan zo top.

Morris en Benjamin bouwen ondertussen heel bijzondere tenten.

En ik kijk met hen en met mama de intocht. Ik vind het echt heel knap dat ze er toch nog zo vorm aan hebben weten te geven. De jongens vinden het geweldig om te zien. Kijk dat rode oortje van B.

Alles waar je overheen moet kijken om die tv te kunnen zien is ook wel lekker rustgevend hè? Meine Güte, wat een bende brengt zo’n verbouwing met zich mee.

Klusweekenden zijn zo lekker gezond ook. Hoef bij die mannen echt niet aan te komen met een bakkie wortels en bleekselderij. Ze zien me gaan. In plaats daarvan is ‘t gevulde koeken, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, en ‘s middags gebak. Vinden Morris en Benjamin ook geen straf.

Ik moet nog even het dorp in voor een paar schoencadeautjes voor de jongens. Die sla ik in; hoef ik daar de komende weken niet meer over te denken.

Vond deze magnetenspeelset heel leuk. Morris zit in zo’n fase dat alles wat magnetisch is ziekkk interessant is.

Ik moet mezelf iedere keer als ik deze jas zie hangen in de Hema inhouden om ‘m niet te aaien. Is namelijk zó kneiterzacht. Vind ‘m enig. Mij staat ie alleen net alsof ik in mijn badjas de straat op ben gegaan. Dat is dan weer jammer.

Er is iets meer leven in het dorp vandaag. Ben benieuwd hoe de plantenbakken rond de bomen er volgend jaar uit zien als alles weer in bloei gaat.

Als ik thuis kom zitten de jongens druk te knutselen voor de Sint.

ENNN de vloer ligt erin! Op de eerste en tweede verdieping helemaal klaar. No more stoffige betonvoeten overal. Zo blij mee. Wat fijn dat dit van het lijstje kan.

De mannen doen een afterbouwbiertje, de jongens kijken het Sinterklaasjournaal.

‘Doeiiii Tommie!’

We zijn weer bij papa en mama en ik laat alle foto’s en filmpjes zien van de echo. De 4D beelden ga ik online nog niet delen, maar ook zo in 2D blijft het fantastisch. Dat profieltje. Ze lijkt voorlopig echt sprekend op haar broers. Het was zo bijzonder om haar gezichtje te zien op de echo. Echt alsof ik haar al kende. En dat klinkt zweverig en zo bedoel ik het niet. Was gewoon heel mooi. Fijn.

Deze twee zijn druk met Twister. Ik heb tegenwoordig bij zoveel dingen die zijn doen echt maximaal jeugdsentiment. Allemaal dingen waar ik zelf zoveel herinneringen aan heb.

De jongens mogen hun schoen vandaag zetten. En papa en mama ook, onder lichte dwang, omdat het zo lief is dat we hier mogen logeren en ze ons zo helpen met de verbouwing. Heeft Sinterklaas ook een schoencadeautje voor gekocht.

Zo’n mooie herinnering gemaakt vandaag.

Zondagochtend. Viel te verwachten: deze twee zijn er op tijd bij. Om 7 uur zitten ze al te puzzelen; dat zat in hun schoen.

Zo, mission accomplished.

Mijn bril blijft toch een interessant ding.

We ontbijten gezellig met z’n allen.

En ik pak een cadeautje van Vedder & Vedder uit. Oorbelletjes met de geboortesteen van februari omdat dat een bijzondere maand voor mij is. En blijft. Toen kregen Koen en ik verkering en begon de rest van ons leven.

De een speelt kwartet, de ander puzzelt.

Ennn weer naar huis om te gaan klussen. Gezellig weer ook vanmiddag. ‘t Regent als ‘n malle en dan hebben we het over de wind nog niet gehad.

Pakkie van vandaag. Koen vindt deze broek alleen leuk van de achterkant of voor op de bank:’). Daar draag ik ‘m dus ook het meeste, maar het is een van de weinige broeken die me nog lekker zit omdat ie lekker helemaal over mijn buik kan en mega zacht is, dus ik doe ‘m vandaag gewoon aan.

Blij zijn met de vloer! Heeft ‘t allemaal toch nog goed uitgepakt.

Ik schuur een deel van de trap  maar laat dat op een gegeven moment aan Koen. Dan ga ik op de bank met de jongens voor een Sinterklaasfilm. Die kijken we samen en ze vinden ‘m geweldig. ‘Waar is het grote boek van Sinterklaas?’

De trap gaat wel goed. Wordt lekker kaal.

Rond etenstijd mogen we weer aanschuiven bij papa en mama. Het is mooi geweest voor vandaag. En zó fijn dat ik dan niet meer zelf hoef te koken.

En met dit fijne plaatje van mijn drie mannen rond bedtijd sluit ik deze plog weer af. Er is zóveel gebeurd dit weekend. Echt heel chill. Deze week gebeurt er wéér een hele hoop, het laatste timmerwerk, de plinten, de schilder is bezig. Die is er volgende week ook nog en dan kunnen we hopelijk ondertussen ook weer in gaan richten! Ik heb goede hoop. Voor nu lopen we echt heel goed op schema. Wie had dat gedacht. Superfijn. Ik hoop dat met jullie alles goed gaat. Dankjewel weer voor het lezen en voor alle goede tips ook afgelopen week. Tot de volgende:)!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!