PLOG#43: EROP UIT & TERRASSEN MET MORRIS!

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve lezers! Het is weer weekend! Ik heb mijn gewoonte van vrijdags ploggen gisteren weer opgepakt. Morris en ik hadden een fijne dag samen, en ‘s avonds ging hij voor de allereerste keer mee toen we een hapje gingen eten op terras. Wéér een primeurtje dus. Kijk je mee naar de kiekjes van een mooie vrijdag?

IMG_7537

Goedemorgen! Morris wil na zijn ochtendvoeding niet verder slapen. We blijven wel nog lekker even samen in bed. Rustig wakker worden en knuffelen. Als ik me aankleed en klaarmaak ligt Morris lekker op het voedingskussen. Dat ding is echt op alle fronten een uitkomst!

IMG_7539

Morris is ook aangekleed. Broekje en shirtje zijn allebei van Noppies.

IMG_7540

Dit roze boekje is mijn heilige graal op het moment. Hierin houd ik precies bij hoelaat Morris drinkt, slaapt en een schone luier krijgt. Ik vind het fijn om op deze manier patronen te kunnen ontdekken, en daarnaast vind ik het gewoon prettig om bij te houden wanneer hij voor het laatst gedronken heeft.

IMG_7544

We krijgen kraamvisite, en ondertussen kruipt deze harige kanjer lekker even tegen me aan. Ze doen het echt héél erg goed met Morris, maar vooral Pel moet er wel aan wennen dat hij even iets minder aandacht van me krijgt. Maar gewoon extra met hem knuffelen als Morris slaapt.

IMG_7545

Ik vind de box zo mooi! Alles wat erin ligt – boxkleed, wolk, boxmobiel en rammelaar – is handgemaakt, op de knuffel na natuurlijk.

IMG_7548

En dit hoekje op de vensterbank in Morris zijn kamertje vind ik ook zo leuk. Dat beertje rechts heeft mijn schoonmoeder zelf gebreid!

IMG_7550

Voetbalwas! Alsof er niets veranderd is.

IMG_7552

Dit heb ik vandaag aan. Spijkerbroekje van Zara, shirt van de Primark. Wordt het al saai?

IMG_7553

Ik moet vanmiddag even wat boodschapjes doen, maar voordat het zo ver is voed ik Morris. De borstvoeding gaat heel erg goed. Fijn!

IMG_7554

Mama en Robin komen hier een broodje eten. Ik neem een waldkornbol met op de ene helft tonijnsalade, en op de andere filet d’ardenne en kaas.

IMG_7555

Het is ondertussen 13.30 en Morris is gewoon nog steeds wakker. Uiteindelijk valt hij bij Robin in slaap. Vind dit zo’n schattig gezicht!

IMG_7559

Zo, we gaan erop uit samen. Mijn blazer en sjaal zijn allebei van Zara, schoenen zijn Stan Smith’s.

IMG_7562

Ik doe even een rondje Hennes voor wat basics. Ik heb al mijn basic shirts tijdens mijn zwangerschap gedragen, waardoor ze nu allemaal te groot zijn. Tijd voor een paar nieuwe dus.

IMG_7563

Na de Hennes even een rondje Hema.

IMG_7565

Het is zulk mooi weer ineens vanmiddag! Zo lekker om er even samen uit te zijn. Ik wandel nog even een rondje. Morris ligt lekker te slapen in de kinderwagen.

IMG_7566

Ik haal even wat boodschapjes bij de Appie.

IMG_7567

En deze kleine man slaapt gewoon verder!

IMG_7568

Na de boodschapjes rijden we lekker naar huis. Het is mooi geweest voor nu en Morris heeft honger. Tijd om te voeden!

IMG_7569

Dit nam ik mee bij de H&M! Drie basic shirts: een grijze met v-hals en een zwarte en witte met ronde hals, en een blauw/wit gestreept overhemdje.

IMG_7570

Bij de Prénatal haalde ik twee speentjes voor Morris. Dit zijn de enige die hij wil en die hij in zijn mondje kan houden. ‘s Avonds heeft hij vaak een uurtje last van krampjes, dan helpt het speentje heel erg goed! Verder krijgt hij hem eigenlijk niet.

IMG_7571

Jeej, onze knappe man en papa is thuis! Weekend!

IMG_7576

En mama komt ook nog even langs. Ze heeft weer wat boodschappen voor me gehaald die ze langs komt brengen. ZO lief, die hulp!

IMG_7577

Omdat het zulk mooi weer is gaan we lekker naar het terras. Het weekend inluiden met Lot en Flip! Morris gaat ook mee. Voor de eerste keer mee een hapje eten.

IMG_7578

Zitten we weer!

IMG_7582

Ik neem tagliatelle pesto met gamba’s en dit is ZO. LEKKER.

IMG_7583

Omdat het zo druk is op de terrassen moeten we best even wachten op ons eten, en ondertussen is het ook weer tijd om ons ventje te voeden. Ik moet best even een drempel over, maar besluit dan te proberen zo te voeden, onder mijn sjaal. Op deze manier heeft niemand om me heen er last van; er is tenslotte niets te zien, maar kan ik wel nog eventjes blijven zitten. En het gaat hartstikke goed! Morris lijdt er helemaal niets mee; die drinkt hartstikke goed, knuffelt even met z’n tante Lotje en slaapt daarna verder in de wagen.

IMG_7594

Wat een blije bekkies hè. Wij zijn gelukkig! Na een héle gezellige avond houden we het voor gezien en gaan we weer richting huis. Morris heeft al die tijd heel tevreden in zijn wagen gelegen en geen kick gegeven. Fijn dat dit dus ook kan!

IMG_7599

Voor we naar het terras gingen waren we even bij Lot haar ouders thuis en werden we nog verwend met kraamcadeautjes. Allemaal dingetjes die op mijn lijstje stonden. Lief hè!

IMG_7601

Morris gaat lekker in bad. Dat doen we altijd samen in de woonkamer. Dan hebben we de ruimte. Hij vindt het trouwens echt HEEL fijn om in bad te gaan. Ligt ie de hele tijd met hele grote ogen om zich heen te kijken.

IMG_7605

Pyjama aan en tijd voor bed. Wat een fijne dag was dit. Ik vond het zo gezellig om voor het weer een hapje te gaan eten, nu mét onze kleine man erbij! Heerlijk om zo het weekend in te kunnen luiden. Wij hebben de komende dagen eigenlijk nog helemaal niets op de planning. Vandaag – zaterdag – zien we wel wat er op ons pad komt, en morgen moet Koen voetballen in Sneek, dus die is de hele dag weg. Ik denk dat Morris en ik dan een bankdagje inlassen. We zien het wel: niets moet, alles mag!

Hebben jullie leuke plannen dit weekend? Ik wens jullie een heel fijn weekend! Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Anouk

  Wat fijn dat je zo kan genieten zeg! Dat maakt de kraam- en verlofperiode extra fijn!
  Die speentjes van Avent zijn overigens ook gewoon bij de Albert Heijn te koop, mocht je ze vaker nodig hebben.
  Fijn weekend!

  • Michelle

   Ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik kan echt niet anders zeggen dan dat ik alleen maar aan het genieten ben! Oh dankjewel voor de tip! Dat wist ik niet. Jij ook heel fijn weekend!

 • Mathiske

  Oh wat heerlijk zo! Wat fijn dat dat zo kan hé. Lekker genieten ❤

  • Michelle

   Ja dat is echt heel fijn! Moest wel even een drempeltje over en dacht steeds ‘oh jee maakt mij dit nou een slechte moeder?’ Maar zolang Morris zo tevreden is willen we zulke dingetjes eigenlijk gewoon lekker blijven doen!

   • Mathiske

    Dat is zo herkenbaar. Dat had ik ook. En de eerste keer met je ouders in de buurt enzo haha. Maar dat komt allemaal goed

 • Lieke

  Wat ziet het er weer gezellig uit! Leuk en fijn dat je lekker uit eten ging! Schattig al die foto’s… ♡

 • Amy

  Hoi hoi!! Een tip hier hebben ze dezelfde speentjes bij de action voor 4€ (ipv €8 bij de Etos bijv) dus wellicht de moeite waard om naar te kijken 🙂

  • Michelle

   Dankjewel voor de tip! Ik wilde van de week toch al even naar de Action voor schoonmaakspulletjes, ga ik gelijk even kijken!

 • Leonie

  Oh, jullie zijn heerlijk aan ‘t genieten, zo te zien! Leuk hoor.
  Ik kan niet wachten totdat mijn kleine wordt geboren…

  • Michelle

   Ja echt Leonie het is ZO fijn! Kan ik me alles bij voorstellen. Nog maar even toch? Geniet vooral ook nog heel erg van die dikke buik en het getrappel van jullie meisje, want echt het is zo cliché maar ik mis het af en toe zo!

 • Lieke

  Haha ja dat snap ik. Ik vind Morris al zo schattig dus hoe lief vind jij hem dan wel niet 😉 Ik zal ook echt heel veel foto’s maken 🙂

 • Anna

  Heerlijk hé en wat fijn dat je ook op een blauwe wolk bent beland en er nog steeds op zit! Volg je gevoel dan doe je het altijd goed er zijn immers altijd mensen die ergens wat van vinden. Er zit heel veel tussen goed en slecht en vind dat je het goed doet. Zelf ook net mama van een meisje, de tweede.
  Zou het leuk vinden om te lezen hoe jij het huishouden aanpakt, of je straks weer gaat werken en ook als het even minder gaat (of is dat nu echt niet aan de orde 😉 ) het lijkt allemaal zo perfect…

  • Michelle

   Nou precies, zo is het ook. Ik probeer echt naar mijn gevoel te luisteren en tot op heden gaat dat goed! Oh wat leuk! Van harte gefeliciteerd. Hoop dat jij ook van een roze wolk mag genieten. Thanks voor de input! Daar kan ik weer wat mee:). Ik weet niet of het allemaal echt perfect is, maar zo ervaar ik het wel. Ik denk dat het ook heel erg aan perceptie onderhevig is.. Om wat voorbeelden te noemen: Ik heb best last van m’n gekneusde stuitje, doet gewoon echt wel zeer, maar ik vind dat niet de moeite om over te klagen of te vaak te benoemen, snap je wat ik bedoel? Dat zit niet zo in mijn aard. De weeënstorm tijdens mijn bevalling was echt wel heel heftig, maar ik heb er bewust voor gekozen dat niet alles te laten overheersen, hoewel ik het echt wel even heel erg pittig vond. Morris wil sinds een paar dagen overdag bijna niet slapen waardoor hij eigenlijk continu aandacht vraagt, maar hij huilt gewoon niet, dus ook daar passen we wel een mouw aan. Ik vind het best een uitdaging de zorg voor Morris praktisch 24/7 alleen te dragen – Koen is heel weinig thuis door een drukke baan en 4 keer voetbal – maar ook dat went. We hebben het ontzettend getroffen met een makkelijke baby, maar ik denk ook dat veel situaties erg onderhevig zijn aan interpretatie en de manier waarop je er zelf instaat. Oké dit is een heeele lange reactie geworden, maar ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel:)!

   • Anna

    Herkenbaar! Ik vond mijn beide bevallingen ook geweldig en had er lichamelijk niets mee geleden, dat roep ik niet te hard want ik weet dat het ook anders kan zijn en wil niemand passeren.
    Dankje, dit keer een roze wolk, bij de eerste veel getobt en niet zo ervaren. Zolang Morris tevreden is, is het goed. Lekker (zo) doorgaan met genieten, fijne zondag!

    • Michelle

     Oh wat fijn dat jij ook zo’n positieve ervaringen hebt gehad. Nee nou enerzijds heb ik ook het gevoel dat vooral niet te hard te mogen roepen, maar van de andere kant; waarom mogen de negatieve verhalen wel gedeeld worden, maar de positieve niet? Ik ben écht ontzettend dankbaar dat het hier allemaal zo goed verlopen is en voel me een onwijze bofkont, maar vind ook dat het best gezegd mag worden als een bevalling wél een positieve ervaring is geweest. Dan kan tenslotte ook! Dankjewel, gaan we doen. Jij ook een hele fijne zondag en geniet van je gezin!

 • Milou

  Super dat je in het openbaar borstvoeding geeft! Ik vond het ook echt even spannend en moest de drempel over (ik ben wel rustig, afgelegen begonnen haha niet net als jij midden op een vol terras, echt knap van je) maar nu doe ik er niet meer moeilijk over haha. Grappig dat katten boxpakje heeft Faas ook! Heb het gisteren gewassen, maatje 62 alweer (past ‘ie bijna!). Echt leuk dat ze die lijn weer terug hebben gebracht bij HEMA. Telefoonhoesje heb ik ook, maar dan de mint groene. Vind ‘m echt fijn werken!

 • Manon

  Heerlijk zo’n dagje! Ik vind dat je er supergoed (en mooi!) uit ziet, zo snel na de bevalling. Ik las ook al in een ander stuk dat je al je kilo’s en al meer kwijt bent. Knap en fijn!
  Fijn dat je Morris overal mee naar toe neemt, dan went hij daar ook aan en is dat alleen maar makkelijk voor de toekomst!

  • Michelle

   Ohhh wat lief, dankjewel!! Klopt inderdaad dat alle kilo’s er al vanaf zijn, maar daar verdien ik geen credits voor want ik heb er niets voor gedaan. Komt denk ik echt door de borstvoeding, want ik zit juist heeel erg in een snoepfase op het moment. ‘s Avonds een chippie, beschuit met muisjes, vind het even allemaal te lekker. Ach die discipline komt straks wel weer. Nou precies wat je zegt; we hopen inderdaad dat hij daar dan een beetje aan went en we enigszins flexibel blijven. Dat lijkt me zo fijn!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!