PLOG74: SOCIALE DINGEN EN OPRUIMWOEDE

 In Zwangerschap

Hele goede maandagmorgen allemaal! Ik denk dat de zomer voorbij is jongens, het is gedaan met die extreme hitte! Ik kan niet zeggen dat ik er heel erg rouwig om ben. Hoe erg ik zelf ook van de warmte houd; als het kwik hier binnen met een rotgang richting dertig graden stijgt en Morris ligt te zweten in zijn bedje, hoor ik ook bij die mensen die roepen dat het wel een beetje minder zou mogen. Ik heb een fijn lang weekend gehad met leuke afwisseling. Op vrijdag ging ik lunchen met een vriendin, en later spontaan ook nog een hapje eten, zaterdag stond in het teken van het 60-jarig huwelijk van de opa en oma van Koen, en op zondag kregen we last van opruimwoede en haalden we onze hele keuken leeg om alles uit te zoeken en de kastjes vervolgens opnieuw in te ruimen. Héél fijn! Het is weer een bomvol plogje geworden, dus be prepared;)! Kijk je mee?

img_1791

Het is vrijdagochtend! Ik ben vrij vandaag: heerlijk! Morris en ik starten lekker traag op, en als ik zit te kolven ziet het er buiten zó mooi uit.

img_1792

Morris chillt na zijn voeding lekker in de Nuna Leaf! Hij kan zichzelf echt heel goed vermaken. In de Nuna, in de box of op zijn speelkleed; geef ‘m zijn favoriete speeltjes van O-ball en hij is hartstikke tevreden.

img_1793

Ik eet ondertussen een appeltje! Met mijn halve liter thee, uiteraard.

img_1794

Het is ochtenddutjetijd voor Morris! Lekker in zijn grote bed dus.

img_1795-1

Als Morris slaapt, maak ik me nuttig. Ik doe even een korte workout, draai wasjes en ga even rond met de stofzuiger. Vaste prik.

img_1807

Er is er eentje wakker! Even aankleden dus. Lekker simpel gaan we voor vandaag. Hema romper, Z8 broekje.

img_1809

Ik ga voor mijn zwarte Zara jurkje. Mét sneakers eronder. Ik heb de smaak te pakken hoor; sneakers onder een jurkje!

img_1810

Ik heb met een vriendin afgesproken om te gaan lunchen, dus dat doen we bij Zuiders. We nemen allebei broodje carpaccio met truffelmayo. Lekkerrr.

img_1811

Als we ons broodje ophebben doen we wat boodschapjes. Even naar de Hema enzo. We gaan ook naar de stoffenwinkel. Ik heb maandag – vandaag als jullie dit lezen – naailes en ik wil wat leuke stofjes hebben om broekjes voor Morris van te maken.

img_1816

Als we stof hebben uitgezocht gaan we nog even terug naar het terras; we hadden straks zó’n zin in cheesecake maar zaten nog te vol van het broodje. We gaan dus gewoon terug voor de tweede ronde. Onder het mom van ‘het is bijna weekend dus dat moet kunnen’!

img_1819

Charlotte en Morris vinden elkaar lief. Zij doet een poging om hem in slaap te wiegen, maar hij vindt het allemaal veel te gezellig en gaat dus liggen schaterlachen. Ook prima Morrisje. Haha.

img_1820

We halen nog even Pampers bij de Trekpleister – want 2 + 1 gratis – en gaan dan naar huis.

img_1821

Koen is er al! Zo fijn om weer weekend te hebben samen.

img_1822

We besluiten spontaan een hapje te gaan eten met z’n vieren, of eigenlijk vijven. Jochem – Charlotte haar vriend – komt ook. Ik trek wel nog even mijn jurk uit en wat anders aan; het is best behoorlijk afgekoeld!

img_1830

Wij zitten.

IMG_1838.JPG

En we eten. De jongens allebei een burger, Charlotte zalm en ik pasta met scampi’s en knoflook. HEEL veel knoflook. Zo lekker.

img_1831

Morris slaapt ondertussen lekker in de wagen. No worries trouwens: hij kan nog prima ademen zo. Hij trekt die hydrofiel heel vaak over zijn gezichtje als hij in de wagen ligt te slapen.

img_1841

We hebben echt een hele leuke avond. Spontane dingen zijn vaak de allerleuksten.

img_1840

Als het tijd is voor Morris’ laatste voeding gaan we weer naar huis. Hij drinkt bij mij en gaat dan lekker naar bed. En wij ook, want we zijn moe! Lekker even bijslapen. Wat was dit een fijne dag.

img_1847

We beginnen de zaterdagochtend zo. Harige hangjeugd op het balkon! Haha.

img_1848

Morris gaat lekker in bad.

img_1853

En ik ga naar een vriendinnetje voor mijn nagels. Nova, haar dochtertje, ligt in bed, maar heeft geen zin om te slapen. En dat lossen we zo op. Alles tegelijk, moet kunnen! Ze valt zo bij mij op de arm in slaap en dat is zooo fijn. Nova is pas 7 weken oud en nog zo klein. Vooral als je Morris er dan naast ziet; kleine reus!

img_1856

Als ik thuis kom moeten we een beetje haasten. Papa en mama zijn er even om met Morris te knuffelen dus die kleden hem aan, en in de tussentijd springen Koen en ik om de beurt onder de douche. Dan nog even voeden, en we zijn klaar om te gaan! Ideaal.

img_1858

Zo. Precies op tijd.

img_1863

We zijn onderweg! Koen zijn opa en oma zijn 60 jaar getrouwd, en dat gaan we vieren!

img_1865

Om te beginnen met een Bossche bol.

img_1872

Morris gaat ondertussen even knuffelen met zijn oma.

img_1873

En later ook met opa!

img_1881

Na de koffie en Bossche bol gaan we de stad in voor het middagprogramma. In groepjes lopen we een heel eind om allerlei vragen te beantwoorden. Opa en oma doen overigens ook allebei mee. Allebei al in de 80, maar dat wandelen we is nog geen probleem. Hoe mooi om zo samen oud te mogen worden?

img_1882

Als het tijd is voor Morris zijn voeding gaan we even naar de auto. Ik vind het wel fijn om dan gewoon op mijn gemak te kunnen voeden.

img_1883

We gaan eten met z’n allen. Bij Kek!

img_1884

We doen een soort walking dinner, en we beginnen met allemaal lekkere hammetjes. Vind ik uiteraard hartstikke vervelend;).

img_1886

Een puntzakje frietjes. Lekker!

img_1887

En scampi’s. Ook héél lekker.

img_1890

Om deze foto gaat iedereen helemaal stuk. Ik maak foto’s van ons groepje, en Koen en Yorrick, zijn neefje, lopen samen achter de kinderwagen aan de andere kant van de straat. Het lijkt net een setje zo. Als ze door krijgen dat ik een foto wil maken gaan ze even hand in hand. Kijk ze gaan dan, met hun witte overhemdjes. Mooi stel niet?;) Haha.

img_1892

We gaan naar huis als het tijd is voor Morris laatste voeding, en daar treffen we dit pakket aan. Ik wacht nog even met open maken, omdat Morris uiteraard voorrang krijgt.

img_1895

Die geef ik dus zijn laatste voeding, waarna we hem lekker in zijn bedje leggen.

img_1896

En dan is het tijd voor dit. Want dat moet, zélfs op zaterdagavond, ook gebeuren.

img_1897

En dit ook!

img_1898

Tijd om het hele huis te poetsen. Koen helpt me even mee.

img_1899

Ik hang de witte was nog even op, en dan is het welletjes voor vandaag. We zijn ZO. MOE. Het zal de leeftijd wel zijn;). Stiekem is dat best een onderneming; zo de hele dag van huis zijn met een baby’tje. We gaan dus weer lekker op tijd naar bed.

img_1900

ZONDAG! Goedemorgen Junior.

img_1901

Morris speelt na zijn eerste voeding lekker in de box.

img_1904

En tussen 9.30 en 10.00 brengen we hem samen naar bed. Met aap natuurlijk, want aap en Morris zijn onafscheidelijk.

img_1906

Wij snacken samen van deze beschuitjes. Die zijn we nog steeds niet beu.

img_1914

En dan dit.. Als wij beschuitjes gegeten hebben wil Pel de kruimels. Altijd. En dat vind ik dan nog goed ook. Slecht hè?

img_1915

Ik had het pakket van Puckababy gisteravond al uitgepakt, maar kon het niet zo heel goed bekijken omdat het al zo donker was. Dus doen we het nu nog een keer. En DIT zit erin! De Puckababy 4-seizoenen slaapzak! Voor kindjes van 6 maanden tot 2,5 jaar is ie. Deze wilden we graag kopen tegen de tijd dat Morris er groot genoeg voor zou zijn, maar nu heb ik hem dus zomaar cadeau gekregen van Puckababy als bedankje voor de review van de Puckababy Piep & Mini die ik donderdag plaatste, en dat vind ik zo bizar! Ik ben er súperblij mee, en erg benieuwd hoe hij in gebruik gaat zijn. Komt uiteraard ook een review van online als we hem even in gebruik hebben. Ik kan er maar niet over uit dat we deze gewoon gekregen hebben. Zo’n groot cadeau!

img_1918

Hij zat trouwens in deze tas verpakt, met wat documenten van Puckababy erbij. Zo. Leuk.

img_1919

Dan krijgen Koen en ik ineens last van opruimwoede. Een soort nesteldrang, maar dan vier maanden post-partum en in extreme vorm. De hele keuken moet eraan geloven.

img_1920

We ruimen alle kastjes uit.

img_1921

Morris speelt ondertussen lekker in de box.

img_1924

We nemen pauze! Even knuffelen met onze grote kleine vriend.

img_1926

Na de korte onderbreking zoeken we onze drankvoorraad uit. Stond helemaal onderin, achterin een kast, dus we wisten van het bestaan van meer dan de helft van dit niet eens af. Zo zonde!

img_1933

Morris houdt ondertussen toezicht vanuit zijn troon.

img_1928

Zo. Dat is beter. Overzicht!

img_1929

Oh jongens we maken er zo’n bende van. We trekken letterlijk alle kastjes leeg, soppen ze helemaal uit en zoeken de spullen uit die erin stonden.

img_1931

Bij zijn is meemaken denkt Pelle, maar hij heeft er geen kracht meer voor en valt lekker in slaap. Hoe krijgt ie het voor mekaar hè, met dat bevallige lijf van hem op dat smalle muurtje!

img_1934

En dan gebeurt er dit. Als ik Morris uit de Leaf pak om hem in bed te leggen kom ik er zeg maar op zeer subtiele wijze achter dat daar een ongelukje heeft plaatsgevonden. Werkelijk álles zit vol. En meneer maar lachen! Koen en ik krijgen er ook de slappe lach van. Je hebt ongelukjes en je hebt échte échte ongelukjes. Als in ‘álles vies’. Deze valt in de laatste categorie. Dat wordt dus even een wasje draaien. Kan gebeuren.

img_1936

En Morris moet uiteraard ook even gewassen en verschoond. Dat gezicht wat hij dan kan trekken! Alsof hij ons er keihard in heeft geluisd en net de meest geniale grap heeft uitgehaald! Zo ondeugend.

img_1938

En maar lachen. Altijd lachen. Kleine pretletter! Het is, ietsje vertraagd door de kleine bende die hij ervan gemaakt had, tijd voor een middagdutje!

img_1944

Als Morris in bed ligt maak ik onder toeziend oog van Pel een boodschappenlijstje.

img_1945

En ik begin met het verzamelen van de vragen voor de Q&A! Jullie hebben er bijna vijftig gesteld, dus ik denk dat ik de antwoorden in drie delen online ga zetten! Anders wordt het wel niet zó’n lang artikel; daar is bijna niet doorheen te komen.

img_1946

Eind van de middag doen we wat boodschapjes.

img_1947

En we ruimen het allerlaatste kastje op. Het is echt bizar: vanochtend hadden we nog ruimtegebrek, nu hebben we ineens één kastje en een paar schappen leeg! Te gek voor woorden hoeveel troep je kunt verzamelen door de jaren heen. En dat je dan niet eens meer weet wat je eigenlijk allemaal in je kastjes hebt! Wel fijn dat we dit nu opgeruimd hebben. Hoeft dat straks met de verhuizing niet meer zo drastisch te gebeuren!

img_1951

We kijken eerst PSV – Feyenoord, en Feyenoord wint dus ik ben blij, en later Heracles – Ajax. En dan is Koen blij omdat Ajax wint. Dus. Zo simpel kan het zijn hè. Goeie zondag in huize Bollen-Walk dit.

img_1952

Pelle vindt het allemaal compleet oninteressant en gooit er nog even een tukkie tegenaan. Dat poezenleven is toch ook zo zwaarrr.

IMG_1956.JPG

Ik kook! Weer mijn makkelijke pasta waarvan het receptje vorige week online kwam. Smaakt heerlijk en is zo gepiept!

img_1959

En dan is het alweer bedtijd voor onze kleine man. Ik geef hem zijn laatste voeding, en dan is het tijd voor vitamientjes..

img_1960

En voor een boekje lezen met papa. En dan gaat hij lekker naar bed! Ik zet dit plogje nog in elkaar, we kijken Heel Holland Bakt, en dan gaan wij er ook lekker op tijd in! Wat een vruchtbaar dagje was dit vandaag! Zo fijn dat die keuken eindelijk onder handen genomen is. Lekker beginnen aan de nieuwe week morgen. Daar heb ik ook weer zin in!

Ik hoop dat jullie weekend ook zo fijn was en wens jullie een hele fijne week toe! Bedankt voor het lezen. X

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Anne

  Oh wat een mooi cadeau! Hier is de slaapzak van Puckababy niet meer weg te denken uit z’n bed, vooral de winterversie aangezien we dus echt met een koukleum te maken hier haha 🙂
  En jullie zondagmiddag kende wel heel veel gelijkenissen met hier, heerlijk binnen gebleven, katten erbij op de bank, Max Verstappen en voetbal gekeken en de kleine man het hele huis op z’n kop gezet, moet af en toe ook kunnen he. Lekker hoor!
  Fijne werkweek!

 • Janny

  Wat een lekkere plog.. en heerlijk lang.
  Wat heb je trouwens een leuke poetsemmer met die eendjes erop..
  Geniet van je week..

 • Lifebyjess

  Wat een heerlijk plog. Wat fijn he als je nagels weer gedaan zijn. Hoevaak ga je? En heb je acryl? Gefeliciteerd nog met de opa en oma van Koen, die foto van het homo paar, geweldig! 😉 En fijn he je kastjes opruimen, ik heb het enkele weken geleden gedaan, ook die drank voorraad, had ik zoveel ???

  • Lifebyjess

   En hoe was je naailes? Zodra ik weer wat langer mag zitten wil ik dit ook gaan doen. Zo leuk! Ben benieuwd naar je creaties.

 • Jeanne

  Wat een gezellige, bomvolle plog weer!
  Haha wat een leuke foto van Koen en z’n neef.
  Ja, die ongelukjes.. hoort erbij.
  Oja, wat een leuk cadeau van Puckababy, echt attent van hen!

 • Esther

  Wat een leuke plog! Ik verbaas mij over hoe veel dingen jullie ondernemen samen met Morris. Lijkt mij heel fijn als je er zo relaxed in staat. Ik heb een uk van 18 weken maar ik merk dat ik nog erg gefocust ben op het slapen in zijn eigen bedje…anders ben ik bang dat hij te kort slaapt. Hoeveel slaapjes doet morris nog op een dag eigenlijk? En wat krijgt hij qua voedingen? Daar ben ik erg benieuwd 🙂 en heb je misschien nog tips voor mij om wat relaxter te zijn over het slapen?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!