PLOG#85: SPONTANE DINGEN ZIJN DE LEUKSTE!

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen allemaal! Oh jongens, wij hebben me toch een lekker weekend gehad! Ik zit er nog vol van. Het was mooi weer, we deden leuke dingen, we waren samen.. Beter kan niet! Op zaterdagochtend rommelden we lekker in huis, ‘s middags waren we op pad met Robin en Mees en ‘s avonds aten we een hapje met z’n zevenen. Op zondag was het weer baddertijd voor Morris, ging Koen voetballen voor het eerst sinds z’n gebroken teen, werkte ik lekker aan de blog en gingen we in de middag weer met z’n drieën op pad. En dan was het ook nog mooi weer! Allemaal fijn! Kijk je mee naar weer een nieuwe weekendplog?

img_3373

Goedemorgen boys! Pelle en Junior halen even een frisse neus op het balkon. Het is nog vroeg en het is hartstikke mistig.

 img_3376

Morris krijgt zijn eerste voeding. Het is tegenwoordig ook leuk om die bril van m’n neus te trekken. De. hele. tijd.

img_3379

Spelen! En zeveren ook, zoals je ziet. Er kan letterlijk geen spuugslabje tegen dat gezever van Morris op. Twee doorkomende tanden zijn de boosdoener.. Ach, niks aan te doen. Gewoon extra vaak een andere romper aan dan maar. Gelukkig hebben we er daar genoeg van.

img_3374

Baby is blij, want we delen een banaan!

img_3380

Deze kleine man gaat naar bed voor zijn ochtenddutje.

img_3382

En ik doe dit! Een heleboel hapjes maken. Zijn we komende week weer voorzien! Dinsdag komt er een artikel over hoe wij dat doen, met hapjes enzo.

img_3383

Zo! Klaar voor de diepvries.

img_3384

Wij lunchen lekker uitgebreid. Panini en broodje ham/kaas uit de oven met een gebakken eitje erop. Yummm.

img_3385

Het moment dat je je hele huis ondersteboven keert omdat je kat kwijt is, je je al allerlei horrorscenario’s in het hoofd hebt gehaald en je bijna over je toeren gaat, en het beest dan gewoon heel chill op de kast van je baby blijkt te liggen. Dusdat. Draak.

img_3386

Ik ga voor alllll black vandaag.

img_3389

Morris had niet zo veel zin in z’n ochtenddutje. Die dagen heb je er ook tussen. Nadat ie een hele poos heeft liggen zingen in bed vinden we het welletjes. Robin is er ondertussen ook, dus die twee kletsen effe bij;).

img_3455

Wij zijn onderweg!

img_3391

We zijn bij De Wit in Schijndel. Even kijken voor wat skispullen.

img_3392

En hier.. De Olijke Tweeling. Allebei dezelfde skipully  van Superdry. Echt een heel mooi ding!

img_3394

Ik pas deze skijas van Goldbergh. Vind ‘m heeeel mooi, hij is alleen net wat te groot. Zo kan de wind eronder. Haha.

img_3395

We moeten even wachten op Mees; haar tennis is afgelast dus ze kan toch mee, en hoe kan dat beter dan met warme choco met slagroom? ZO LEKKER.

img_3398

Morrisje krijgt een beetje water. Ook lekker. Voordat jullie denken dat er wat geks aan de hand is met z’n linkervoet.. Hij heeft z’n schoen gewoon half uitgeschopt. Haha.

img_3400

Tante Mees heeft banaan, en als Morris die in z’n vizier krijgt rust ie niet voor hij ook een klein stukje gehad heeft. Vooruit dan maar.

img_3406

We rijden door naar Eindhoven en gaan even iets drinken bij De Vooruitgang. Vooral Morris heeft dorst, dus die voed ik. Eind van de week is Morris een half jaar oud, en geef ik dus ook een half jaar borstvoeding. Nooit gedacht dat ooit te gaan zeggen, maar ik ben er toch wel heel erg blij mee.

img_3410

Deze gezelligheidsdieren zijn er ook! Als Morris z’n voeding gehad heeft nemen we een borreltje.

img_3413

Wij krijgen de slappe lach. Iedere keer als Koen een slok van z’n biertje neemt breekt Morris zijn nek bijna om dat glas te kunnen volgen. We zijn er nog steeds niet achter waarom hij dat precies doet, maar fascinerend vindt hij het in ieder geval.

img_3415

Wij bestellen wat borrelhapjes, en Morris zit het met een heel beteuterd gezicht uit onze mond te kijken. Omdat hij zeg maar best nog wel een beetje te jong is voor een bitterbal, komt een jongen uit de bediening zo maar een sneetje brood voor hem brengen. Hoe attent is dat? Morris maakt de korstjes binnen no time burgemeester. Je hoeft je in ieder geval niet af te vragen van wie hij z’n liefde voor eten heeft.

img_3416

Ik denkkkk namelijk van z’n moeder. Ik bestel een cheesecake en echt; deze is zo zo zo lekker.

img_3417

We gaan verder met ons rondje stad. Even de Primark in om een truitje op te pikken.

img_3418

En een rondje Zara Kids. Ik neem uiteindelijk niets mee. Wat een zelfbeheersing hè;).

img_3419

De jongens ontfermen zich samen over Morris.

img_3421

Bij de Bijenkorf is de Tony’s in de aanbieding. 4 halen 3 betalen geloof ik.

img_3426

Papa en mama zijn in de buurt en komen spontaan ook even naar de stad. We drinken iets bij Usine..

img_3428

En besluiten ook een hapje te eten. Ik neem een biefstukje met frietjes. Kan af en toe zo lekker zijn. Zo veel lekker eten weer vandaag.

img_3434

Als we het eten op hebben gaan we gauw naar huis voor Morris’ laatste voeding. Die geef ik hem op de bank. Koen maakt deze foto van ons, en ik vind ‘m heel bijzonder. Als Morris uitgedronken is brengen we hem samen naar bed.

img_3437

En duiken wij de bank op om The Voice van gisteren terug te kijken. Standje kalm aan dus.

img_3441

Zondagochtend begint zoals iedere zondagochtend: met mijn favoriete bezigheid. Ach, kan maar weer gebeurd zijn. Vannacht is de klok een uur terug gezet, en hoewel ik best een beetje bang was voor wat dat met Morris z’n ritme zou doen bleken die zorgen nergens voor nodig. Hij werd ‘normale’ tijd wakker, maar toen ik hem nog even bij ons in bed nam sliep hij gewoon door tot nieuwe tijd 7.30. Fijn!

img_3444

Het is zulk prachtig weer!

img_3445

Samen spelen! Morris gooit z’n dikke billen nog maar eens een keer in de lucht.

img_3448

Het is baddertijd! Was alweer even geleden omdat hij meestal gewoon met een van ons in de douche gaat, maar dit blijft zo leuk om te doen. Één groot spetterfestijn.

img_3449

Afdrogen, insmeren, aankleden..

img_3450

En dan brengen we hem weer naar bed voor z’n ochtenddutje. Hij is moe!

img_3451

Kunnen wij mooi even eten samen. Zelfde recept als gisteren, beviel héél goed!

img_3452

Ik kleed me aan.

img_3453

En ik maak dit. Ik heb lekkere trek. Terwijl Koen is voetballen en Morris nog lekker slaapt werk ik even aan de blog.

img_3456

En dan is deze kleine man er weer. Etenstijd!

img_3457

En tijd voor z’n fruithap. Banaan. Nog één dagje; vanaf morgen is het tijd voor mango. Kiek dat mondje van ‘m. Helemaal gelukkig wordt ie van zijn eten.

img_3460

We gaan heel even buiten op het balkon zitten. Uit de wind, in de zon. Zo lekker.

img_3462

Oeps. Ongelukje! Ander truitje dus. Deze nam ik gisteren mee bij de Primark voor nog geen tientje en ik ben er blij mee. Streepjes<3!

img_3464

Morris speelt even in de Nuna tot Koen thuis is van voetbal.

img_3466

En dan gaan we op pad. Eerst even de auto voltanken en laten wassen. Dat was hoognodig.

img_3467

Zou dit lekker slapen zo denk je? Doet hij best vaak als hij in de maxi-cosi ligt. Hij wil op een of andere manier graag rechtop zitten, maar dat gaat een beetje lastig in dat ding, dus gooit ie z’n koppie maar voorover. Ziet er niet per se comfortabel uit. Gelukkig is het maar een kort ritje.

img_3468

We gaan weer even skijassen passen. Ik vind deze superleuk, ook weer van Goldbergh, maar doe ‘m uiteindelijk toch niet. Hij is me net iets te geel. Ofzo.

img_3469

Dusssss. Knappe man op je beeldscherm. En die jas is ook leuk;). Haha.

img_3474

Als we weer thuis zijn van ons rondje neuzen wippen papa en mama even binnen om met Morris te knuffelen. Altijd leuk.

img_3480

Morris krijgt zijn groentehap. Zoete aardappel! Samen met broccoli z’n grote favoriet. Mijn mannen spelen nog even samen..

img_3484

En dan is het tijd voor een powernappie. Kijk nou toch.. Zo veel geluk op twee vierkante meter.

img_3485

Terwijl Koen en Morris slapen maak ik eten. Courgettesoep en wraps wordt het vandaag. Zin in. Lekker makkelijk! Na het eten krijgt Morris zijn laatste voeding, brengen we hem naar bed en duiken wij nog even op de bank samen. We kijken Formule 1 en Miljoenenjacht, en gaan op tijd naar bed. Morgen weer een nieuwe week!

Ik heb een rustige voor de boeg, én ik ben voor de eerste keer ook op woensdag thuis! Ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen, maar ik kijk er wel naar uit. Verder staat er weinig spannends op de agenda. Woensdag heb ik wat afspraken, vrijdag moeten we weer naar het consultatiebureau met Morris, en zaterdag is hij alweer een half jaar oud. EEN HALF JAAR! De tijd..

Ik wens jullie een heerlijke week toe. Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Linda

  Wat grappig dat Morris je bril afpakt, haha. Het ziet er leuk uit!!
  Dat van je kat is he herkenbaar! Als ik een van de katten kwijt ben ga ik het huis niet uit totdat ik hem heb gevonden. En dat kan soms wel even duren.

 • Eveline

  Tipje, de slabbetjes van Jollein met wafel motief zijn heel fijn! Die absorberen heel goed! 6.99 bij bol.com

  Heerlijk dat jullie op wintersport gaan! Wij slaan een jaartje over, we moeten sparen voor de bruiloft

  Fijne week!

 • Sascha

  Leuk leuk, allemaal gezellige dingen 🙂 wij wensen jullie een fijne week!
  Liefs

 • Stefanie

  Leuk om te lezen en die soep ga ik nu ook echt een keer maken 😉 fijne week!

 • Sanne

  Ziet eruit als een heerlijk weekend! Onze dochter is ook in mei geboren (9 mei) en ik zie zoveel gelijkenissen. Bijvoorbeeld het glas volgen als iemand drinkt en het zelf rechtop willen zitten in de maxi-cosi. Ook op schoot wil ze graag los zitten, lekker eigenwijs 😉 Wat fijn dat Morris zo goed zijn groenten eet. Onze dochter eet slechts een paar kleine hapjes. Wortel vindt ze erg lekker. Broccoli moet ze nog aan wennen. We willen nu bloemkool proberen.
  Fijne week!!

 • Evelien

  Goedemorgen!!

  Haha moet altijd zo lachen om die boys van jullie op het balkon.
  Als ik het goed zie heeft Koen een tattoo heeft, heb jij er ook een?
  Leuk truitje van de Primark!

  Fijne week xxx Eef

 • Loes Johanna

  Wat een heerlijk weekend! De foto van jou en Morris op de bank is inderdaad prachtig. Lijkt me heel bijzonder, ik hoop straks ook borstvoeding te gaan geven. Fijne week!

 • Sabien

  Wat is de Wit toch een wintersporthemel, vorig jaar ook goede inkopen gedaan. Superdry heeft een erg mooie (winter)sportcollectie gekregen! In december weer de latten op, heb er al zoveel zin in! Waar gaan jullie heen? Xx

 • Isa

  Hier zijn heel veel slabbertjes (en heel veel wassen) ook geen overbodige luxe, haha. Best ook even spannend hè, die wintertijd. Hier ook; ‘gewone’ tijd wakker, maar sliep zo weer verder na wat kroelen. Die gele winterjas staat je eigenlijk echt heel goed, ondanks dat het best een gewaagd kleurtje is 😉 Ik zie dat Morris dus ook zo slaapt/zit in de Cybex! Ik maakte mij heel veel zorgen omdat Floris dat dus ook vaak doet.. Maar zal dan wel lekker zitten/slapen of zo, haha. Fijne week! Liefs, Isa

 • Heerlijk, heerlijk! Ga je na je half jaar mijlpaal door met borstvoeding? Bizar dat dat zo snel gaat he! Wij hebben de halve verjaardag ook gevierd haha. #sentimentelemama

 • Kim

  Super leuke plog weer. Die foto van Morris en jou is echt prachtig!!

 • Lieke van Veen

  Heel herkenbaar. Katten verstoppen zich altijd overal. Eerst dacht ik mijn hele slaapkamer goed gecheckt te hebben en had ik het hele huis af gezocht waar onze kat was en toen was hij toch stiekem naar binnen gegaan.

 • Jessica

  Wat een fijne week. Wij hadden gister een kat opgesloten in een kamer… Gelukkig kan ze heel hard janken hahaha… oeps! w

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!