PLOG96: WINTERSPORT/1

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Ik vertelde jullie in de korte update van gisteren al dat het me niet lukte mijn plog online te krijgen omdat we Kerst niet thuis vieren, en dat ie later zou volgen. Inmiddels is wifi me gunstiger gezind en is het wel gelukt! Helemaal fijn dus. Ik heb niet het hele weekend geplogd, maar alleen de zondag; Eerste Kerstdag én Koen zijn 27e verjaardag! We hadden een héérlijke dag, met lekker eten, mooie stukken op de ski’s en goed gezelschap. Ik maakte foto’s van hoe dat eruit zag! Kijk je weer mee?

We worden met z’n drietjes wakker! Morris heeft hier zijn ritme gelukkig gewoon doorgezet en slaapt als een malle; als hij om 07:45 wakker wordt haal ik hem uit zijn bedje en leg ik hem tussen ons in. Zingen voor papa!

We geven Koen zijn verjaardagscadeautje. En een kaartje van ons allebei.

Uitpakken! Morris heeft weinig oog voor de hele situatie; die speen is súperinteressant.

Als Koen zijn cadeautje heeft uitgepakt en Morris zijn eerste voeding heeft gehad staan we op. Opfrissen, make-upje erop en kleren aan!

Zo; wij gaan ontbijten!

De tafel is gezellig kerstig opgedekt.

Morris zit al in de aanval, met z’n kersttrui en slab. Ik heb ze al wel honderd keer voorbij zien komen op Instagram, maar ik vind ‘m nog steeds leuk. Komen allebei van Zeeman.

Als hij zijn fruithap opheeft is de honger nog niet gestild. Een beetje yoghurt met stukjes perzik dan maar. Valt ook weer in de smaak!

Na het ontbijt gaan we weer naar boven om onze skispullen aan te trekken. Klaar om te gaan! Wat een gezellig kleurrijk stel zo hè;)?!

We zijn onderweg. We moeten vijf minuutjes lopen.

De Olijke Tweeling is ook mee.

Skischoenen aan, helmen en wanten uit de kast..

Het blijven ondingen af en toe, die skischoenen.

Nou we zitten hoor! Vier op en rij. Op naar boven.

Verjaardagsfoto! Voor de lezers onder ons die hier niet tegen kunnen; gauw even doorscrollen, maar ik bén me toch een potje gek op die man van mij!

Gaan we weer! Skiën! Vandaag is de minste dag qua weer; het is best bewolkt en af en toe sneeuwt het boven een beetje. De rest van de week wordt er alleen maar zon voorspeld, dus dan is dit niet zo erg.

Dit dus de hele dag. Piste af, liftje in, piste af en liftje in. Keer twintig.

Tijd voor een theetje! Wij zijn niet van die fanatieke diehards die de hele dag nonstop op die latten staan. We skiën een stuk, gaan ergens wat drinken, skiën weer even, eten wat.. Het is tenslotte wel vakantie!

Joe! Blij ei.

We moeten er nog even inkomen, maar het gaat best wel heel prima al. Skiën is echt net als fietsen; dat verleer je niet.

Mijn minst favoriete gondels dit; dat je je ski’s uitmoet en die dan tussen je benen moet zetten. Haha. Luxeproblemen hoor.

De route wordt even doorgenomen..

En we maken een paar foto’tjes helemaal bovenop de berg. Hoezo geposeerd?;) Leuk voor het familie-album.

We treffen pap en mam boven, samen met Morrisje. Tijd voor de lunch! Morris eet zijn boterhammetje met mama. Papa en mama zijn de hele tijd met Morris in de weer, en níéts is teveel. Wij mogen gewoon gaan skiën zonder ons ook maar ergens druk om te moeten maken. Zijn we zo dankbaar voor.

Heel veel knuffelen met papa!

En we eten. Uiteraard. Burgertje met frietjes. Ik kan van dit hele apparaat nog niet de helft op, maar smaken doet ie wel.

Morris is lekker ingepakt in z’n warme skipak. Sowieso dat hij geen kou vat! Warme muts op, zonnebril mee. Hoezo voorbereid?

We willen Morris vandaag graag zijn middagdutje in bed laten doen, dus gaan we met z’n drieën met de gondel naar beneden. Die draagzak is toch echt een uitkomst; twee handen vrij!

Als Morris in zijn bedje ligt gaan wij beneden zitten met een boekje. Koen krijgt verjaardagstelefoontjes en drinkt een biertje.. Hoezo degelijk? Wel zó fijn!

Ik eet ondertussen dit. Huisgemaakte koekjes. Lekkerrrr. We doen niet aan de lijn hier.

Ontspannen tot en met dit. Opgetrokken knieën, tijdschrift op schoot. Genieten!

Na een hele lange middagdut is Morris weer wakker. We halen hem samen uit zijn bedje.

We eten rijstwafeltjes. Favoriete middagsnackje.

We douchen lekker uitgebreid en kleden ons aan voor het Kerstdiner. Ik trek een jurkje uit de kast..

En Morris een overhemdje; net zijn papa!

Morris krijgt zijn avondeten.

En daarna zijn wij aan de beurt. We eten onder andere deze Bresaola..

Dit venkelsoepje..

En deze gevulde deegtasjes. Allemaal even lekker.

Onze eerste Kerst-familiefoto! Wat ben ik toch gek op mijn mannen. Ik heb nooit heel veel met Kerst gehad – onpopulaire mening, I know – maar op één of andere manier vind ik het nu toch wel heel bijzonder. Weer zo’n extra moment om stil te staan bij hoe erg we het eigenlijk getroffen hebben. Ik voel me een gezegend mens.

De rest van de avond drinken we een borreltje en spelen we spelletjes. We gaan niet te laat naar bed, want morgen is het gewoon weer vroeg dag! Dit was een héél fijne Eerste Kerstdag. Ik heb zo genoten van ons gezin, van het even niets moeten en van de rust hier!

Inmiddels zit Kerst er weer op. De allereerste met Morris was er voor ons sowieso eentje om nooit te vergeten. Ik hoop dat jullie heerlijke dagen gehad hebben met jullie dierbaren. Nu nog even aftellen naar Oud & Nieuw, en dan is het tijd voor een frisse start van 2017! Ik hoop dat jullie dit vakantieplogje weer leuk vonden. Laat vooral even weten in de comments of dat zo is of juist helemaal niet! Misschien dat ik nog wel een dagje ga ploggen hier.

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 18 comments
 • Evelien

  Ik vind het erg leuk Mies!
  Geniet er nog even van!

  Liefs Eef

 • Anne

  Oh wat heerlijk! Geniet, geniet, geniet! Foto’s allemaal even leuk en de liefde straalt er vanaf Fijne vakantie nog!

 • Loes Johanna

  Jaa leuk zo’n vakantie plogje! Ik heb juist wel heel veel met kerst, en vond het heel bijzonder dat dit onze laatste zonder kleine was. Ofja, die zit nu nog heerlijk in mijn buik. Geniet nog van je vakantie!

 • Marissa

  Leuk mies!
  Nu wil ook weer wintersporten 🙂
  Heerlijk hoor, geniet er lekker van met z’n allen en nog een plogje (of toch een vlog? Gopro mee?) alleen maar leuk!

  X

 • Oh wat heerlijk! Geniet ervan samen!

 • Rianne

  Leuk, jullie hebben het heerlijk zo te zien!
  Geniet!!

 • Mara

  Oh wat heerlijk, op wintersport! Dat mis ik dit jaar echt enorm. Geniet ervan. Ik vond het een leuke plog.

 • Linda

  Ziet er heerlijk uit!
  En je plogs zijn altijd leuk 🙂

 • Isa

  Wat een heerlijke plog. Geniet lekker van en met elkaar! 🙂 Ik heb normaal ook niet zo veel op met kerst, maar zo’n eerste kerst als gezin is toch wel speciaal. Nog een plogje is altijd leuk. Maar bloggen/ploggen kan ook best wachten hoor. Vakantie is vakantie, toch?!

 • Sascha

  Wat heerlijk ziet dat eruit… krijg ook gelijk zin in vakantie 🙂
  Geniet er nog van met elkaar!

  Liefs, Sas

 • Marieke

  Leuke plog weer! Fijne vakantie nog! Maar dat gaat wel lukken geloof ik!

  Liefs

 • Amanda (mama.enzo)

  Weer een geweldige plog. Nogmaals gefeliciteerd met Koen. Ik geniet van jullie fotos en krijg gewoon zin om naar die sneeuw te gaan haha.
  Geniet nog even van en met elkaar.
  Liefs

 • Mandy

  Ziet er heerlijk uit, fijne vakantie nog! Plogjes zijn altijd leuk!

 • Lieke van Veen

  Gefeliciteerd met je mannetje en nog een fijne vakantie! Je hebt echt een leuk jurkje aan met het kerstdiner. Waar heb je die gekocht?

 • Sabien

  Heer-lijk! Wij zijn met de gehele familie aan het genieten in St. Anton. Flesjes wijn, kaasplanken, genoeg pauze tussen het skien en genieten van de zon.. Zoals wij dat ook dagelijks zeggen ‘dit is ook vakantie’. Vind het bizar dat wij dezelfde jas hebben, heb ‘m nog nooit bij iemand aangezien 🙂 Lekker genieten van elkaar en van de zon.. xx

 • Janny

  Leuke plog.. ik heb niks met wintersport maar het ziet er erg gezellig uit..
  Geniet nog van jullie vakantie.. 🙂

 • mijnlevenleeft

  Het ziet er uit al een hele leuke dag!! Gefeliciteerd met Koen

 • Eline

  Wat heerlijk! Gefeliciteerd met Koen! Wij gaan in februari wintersporten met ons kleine vriendje, nog tips voor de autoreis? Speciaal he een eerste kerst als gezin? Geniet lekker en een goed uiteinde voor jullie!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!