Q&A DEEL 1

 In Persoonlijk

Afgelopen donderdag vertelde ik jullie op Instagram en op de site dat ik graag voor de eerste keer een Q&A wilde doen, en daarop stelden jullie massaal héél veel vragen! Súperleuk, dus heel erg bedankt daarvoor. Omdat het zo veel vragen zijn, maarliefst vijftig stuks, en ik ze graag allemaal wil beantwoorden – voor zover mogelijk – heb ik besloten mijn antwoorden op te delen in drie delen. Vandaag dus deel 1! Deel 2 en 3 volgen later deze – en volgende – week:)! Laten we meteen terzake komen: bij deze mijn antwoorden op jullie vragen!

qa

Q – Zou je het werk van je man kunnen uitvoeren?

A – Ja! Koen werkt voor hetzelfde bedrijf als ik, en doet daar de verkoop binnendienst. Hij heeft dus heel veel contact met klanten. Ik vind zijn werk heel erg leuk en zou het helemaal geen straf vinden om dat te moeten doen!

Q – Welke jongensnaam vond je vroeger leuk, maar nu niet meer?

A – Ik denk dat dat toch wel Milan is. Het is niet zo dat ik dat nu per se geen leuke naam meer vind, maar omdat hij in onze omgeving ineens héél populair werd en een paar keer werd gegeven, zou ik er nu zelf niet zo snel meer voor kiezen, terwijl ik vroeger echt zwoor dat een jongetje Milan zou gaan heten. En een meisje Julia, dat wist ik toen ook écht zeker! Haha.

Q – Wil je nog video’s gaan opnemen?

A – Ja! Heel graag zelfs. Ik ben er alleen nog niet aan toe gekomen uit te zoeken hoe ik dat het beste kan doen met mijn spiegelreflexcamera. Ik heb wel al af en toe wat geprobeerd te vloggen, maar ik heb nog geen vlogcamera – vind het zonde die aan te schaffen voordat ik weet of het me überhaupt wat lijkt én of jullie het leuk vinden om te zien (ik bedoel, zo spannend is mijn leven niet!) dus voorlopig zou ik dat dan met mijn iPhone moeten doen en die kwaliteit is natuurlijk niet optimaal. Daarbij vind ik het ook wel spannend om die vlogs dan online te zetten.

Q – Zou je thuisblijfmoeder kunnen zijn?

A – Ja! Maar ik vind mijn werk te leuk om het helemaal niet meer te doen. Ik zou dus best thuisblijfmoeder kunnen zijn, maar dan zou ik wel vanuit huis wat willen blijven werken. Misschien dat dat later ook wel ooit zo gaat zijn! Daar hopen we op.

Q – Wat zijn je hobby’s?

A – ETEN! Eten is mijn allergrootste hobby. Is dat erg? Ik kan zo genieten van lekker eten, dat dat echt wel mijn hobby is. Uit- of thuis eten maakt me dan nog niet eens zoveel uit; ik leef altijd echt naar mijn eetmomentjes toe! Bloggen is ook wel echt een hobby. En een beetje fröbelen vind ik ook heel leuk. Winkelen is ook echt wel een van mijn hobby’s. Word daar gewoon, lekker oppervlakkig, heel vrolijk van.

Q – Ben je gelovig?

A – Ik ben officieel Katholiek – ik ben gedoopt en heb mijn Communie en Vormsel gedaan – maar ik ben niet praktiserend.

Q – Wat wil je nog graag bereiken met je blog?

A – Ik zou wel nog willen groeien en iedere dag nog meer van jullie willen bereiken met de artikelen die ik schrijf! Ik vind het al bizar hoe mijn bezoekersaantallen de afgelopen maanden als een malle gestegen zijn en had dit van tevoren echt nóóit verwacht, en ik hoop die groei voorlopig nog even doorzet! Ik heb geen droom om van mijn blog mijn werk te maken. Het is juist een hobby en een uitlaatklep, en ik hoop vooral dat het dat nog héél lang blijft!

Q – Kreeg je vanuit je omgeving (negatieve) reacties over het jonge moeder worden? Hoe ging/ga je hiermee om?

A – Van onze meest directe omgeving eigenlijk helemaal niet. Al onze familie en vrienden reageerden súper enthousiast. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat we nooit onder stoelen of banken hebben gestoken dat we heel graag kinderen zouden willen samen. Vanuit het kringetje daar omheen kregen we wel regelmatig negatieve reacties. Van mensen die we wel ‘kennen’, maar waar we niet bevriend mee zijn bijvoorbeeld, kregen we vooral veel onbegrip. Waarom we hier in hemelsnaam al zo jong voor kozen, waar we toch aan begonnen, dat soort vragen. Daar reageerde ik eigenlijk altijd hetzelfde op: ‘ieder zijn ding’!

Q – Had je tijdens je zwangerschap vóórdat je wist dat het een jongetje zou worden, een gevoel over wat voor geslacht het zou worden?

A – Ja ik had héél sterk het gevoel dat het een jongetje zou zijn! Wij allebei overigens wel. Ik kan niet uitleggen waarom, want dat weet ik zelf ook niet. Het was ‘gewoon’ een gevoel. En dat bleek te kloppen!

Q – Heb je ook vriendinnen die jong getrouwd en jong moeder zijn?

A – Ik heb één vriendinnetje die ook jong getrouwd is en dat is Marissa! En die is ook jong moeder geworden, van Riv die drie weken jonger is dan Morris. Beetje hetzelfde verhaal als hier dus. Naast Maris heb ik drie vriendinnen die ook mama zijn; Dana van Liva, Wendy van Bella en Isabelle van Nova. Liva is ondertussen alweer 3, Bella al 9, maar Nova is pas 7 weken oud, en Riv is dus drie weken jonger dan Morris.

Q – Wil je Morris, indien het allemaal goed blijft gaan, lang borstvoeding blijven geven? Zoja, hoe lang heb je ongeveer voor ogen? Zou je bijvoorbeeld tot de WHO norm doorgaan ( 2 jaar)? Ben benieuwd!

A – Ik vind dit een lastige vraag, omdat ik het eigenlijk niet zo goed weet.. Ik heb hier altijd heel nuchter in gestaan, ook tijdens mijn zwangerschap. Als het zou lukken om borstvoeding te geven zou ik dat heel fijn vinden, maar als het ons niet gegeven zou zijn zou ik daar ook vrede mee hebben. Nu de borstvoeding al vanaf het begin zo voorspoedig loopt weet ik eigenlijk niet hoe lang ik ermee door zal gaan. Eerst dacht ik; de eerste paar maanden lijkt me prima. Nu zijn er inmiddels al dik vier maanden voorbij en zie ik totaal geen reden om er in de nabije toekomst mee te stoppen. Als het zo blijft gaan als nu maak ik misschien het eerste jaar wel vol, maar dat is van zo veel factoren afhankelijk dat ik dat nu gewoon echt nog niet weet. Ik weet wél zeker dat ik het zéker niet twee jaar ga doen. Dat moet ieder voor zich weten en is een ontzettend persoonlijk iets, maar dat zien wij – Koen heeft natuurlijk ook nog het één en ander te zeggen – allebei om meerdere redenen niet zitten.

Q – Wat is je haar en make-up routine?

A – Die is eigenlijk heel simpel. Ik blaas mijn haar droog terwijl ik ondersteboven hang, en mijn make-up is eigenlijk iedere dag hetzelfde. Eerst wat foundation en concealer en een poedertje om glim tegen te gaan, dan mijn wenkbrauwen, eyeliner, mascara en tot slot wat bronzer en blush! Omdat ik hier heel vaak vragen over krijg wil ik er een keer ‘n apart artikeltje (óf een video, wie weet?!) aan wijden!

Q – Waar haal je de tijd en inspiratie vandaan voor je blog?

A – Waar ik de tijd vandaan haal weet ik zelf ook niet altijd even goed. Voor mijn werk ben ik drie dagen van 8.30 tot 16.15/16.30 van huis, en dan werk ik daarbij een dag thuis. Dan is er nog Walk Digital, kook ik iedere dag zelf eten (behalve als we een keer bij papa en mama eten natuurlijk), zijn er dagelijks een paar wasjes te draaien en is er een huis wat schoon gehouden moet worden. En dan is er natuurlijk nog kleine Morris die heel veel tijd en aandacht vraagt! Vooral sinds voetbal weer bezig is en Koen de avonden bijna allemaal weg is zijn de dagen zijn dus best heel lekker gevuld! Het bloggen doe ik altijd in de avond, als Morris naar bed is en Koen is trainen. Dan kruip ik lekker op de bank met mijn laptop en tik ik een – of meer – artikeltje(s). Dat wil wel zeggen dat het me niet lukt om heel ver vooruit te werken en dat het dus met regelmaat voorkomt dat er een dagje niks op de blog verschijnt, maar dat vind ik eigenlijk niet eens zo erg. Zo gaat dat nou eenmaal als je naast je blog ook nog ander werk doet:)! Inspiratie haal ik uit het dagelijks leven – mijn blog is ten slotte heel persoonlijk – maar ook uit de suggesties die jullie allemaal doen! Daar ben ik ook heel erg blij mee:).

Q – Wat zijn jouw favoriete (mama) blogs?

A – Er zijn een aantal blogs die ik toch wel het meeste bezoek. Voorheen waren dat er véél meer, maar sinds Morris er is neem ik niet zo vaak de tijd om op mijn gemakje al die blogs te gaan zitten lezen. 2WMN, Littlewonderworld, LifebyRosie bezoek ik iedere ochtend wel even en vind ik over het algemeen toch wel het allerleukste! Beautylab, EliseJoanne en LifestyleLou vind ik ook heel leuk. Kelly Caresse, TheMommyDiaries en Mommyhood bezoek ik ook regelmatig, en dan zijn er nog een boel blogs die ik een keer in de zoveel tijd helemaal bij-lees.

Q – Ik zie vaak een hoop leuke kleertjes voorbij komen, daarnaast ben je zelf ook altijd erg leuk gekleed. Wat is je favoriete kleding merk voor Morris?

A – Ooooh wat een lastige vraag! Ik kan eigenlijk helemaal niet kiezen! Ik heb een aantal favoriete merkjes voor Morris. Dat zijn Noppies en Z8 voor leuke broekjes, Hema voor de basic stretch rompers, H&M voor de polorompertjes, en Tommy Hilfiger voor shirts en polo’s! Petit Bateau en Ralph Lauren vind ik ook erg mooi, alleen is de pasvorm van die merkjes niet per se gunstig voor Morris.

Zooooo. Een hele lap tekst verder weer: dit was het eerste deel van de Q&A! Deel 2 volgt later deze week, en deel 3 komt begin volgende week online! Ik hoop dat jullie ‘m leuk vonden om te lezen. Nogmaals bedankt voor al jullie vragen en voor nu; bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Lifebyjess

  Zo leuk om deze antwoorden te lezen! Milan staat bij mij nog op het jongens namen lijstje haha…. al jaren. Hij begint nu iets minder populair te worden volgens mij.

 • Jolene

  Leuk om je op deze manier nog meer “te leren kennen” haha.
  Ohja nog een vraagje: hoeveel bezoekers heb je eigenlijk per blog/maand? Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor je hoeft natuurlijk niet te antwoorden.
  Vind het echt knap hoor dat je zo open bent!
  Ik zou het liefst ook alles delen hoor maar mijn man ziet het helaas niet zitten; achja je moet elkaar maar respecteren hé!

  Groetjes

 • Mathiske

  Wat een heerlijke foto van jou en morris! Leuk om je antwoorden te lezen

 • Rianne

  Leuk om te lezen!

 • Eva

  Leuk om te lezen!! Ben benieuwd naar de andere delen. En sinds ik zelf moeder ben vind ik het helemaal knap waar je de tijd vandaan haalt voor je blog! Besef me dat ik eigenlijk niet echt momentjes daarvoor zou hebben op een dag.

 • upje

  Hahaha, nog een voordeel van jullie goeie slaper. Hier begint de dochter pas rond 22u aan haar nacht en dan moet ik nog alles klaarzetten voor de schooltas en tas voor de opvang, dus bloggen lukt me daarna echt niet meer. Vandaar dat mijn blog weer even tijdelijk nogal dood is. Ach, dat komt ook wel weer. Ik vind het alvast heel knap hoe je alle bordjes draaiende houdt! (Want mijn huis ligt er ook in geen duizend jaar zo netjes bij als het jouwe, ik vind geen tijd om te sporten, en dan ben ik nog niet eens terug aan het werk! :O)
  Heel leuk om te lezen, zo’n q&a!

pingbacks / trackbacks
 • […] is geweest ofzo, dat we het dan gaan proberen. De vraag over de borstvoeding beantwoordde ik al in deel 1 van de Q&A; ik ga er voorlopig nog gewoon mee door, maar heb geen specifiek doel en heb dat eigenlijk ook […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!