RECEPT: WOKNOEDELS MET ZALM

 In Recepten

Dinsdagavond deelde ik een foto van ons avondeten op Instagram. Nou was dat niet per se de meest aantrekkelijke foto, maar we weten inmiddels hoe goed ik ben in foto’s maken van ons eten – kan ik precies niks van – dus daar keken jullie aan de DM’s over het recept te zien allemaal doorheen. Gelukkig. En terecht ook, want dit is écht een heel lekker gerecht. Het is makkelijk, snel, gezond, en het is hier een succesnummer want je kunt er eindeloos mee variëren en het wordt over het algemeen door bijna iedereen lekker gevonden. Afijn, komt ie:

Wat heb je nodig:
voor de saus

  • 250 ml groentebouillon
  • 2,5 eetlepel oestersaus
  • 2,5 eetlepel sojasaus
  • 1 flinke eetlepel maizena

verder

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram sperziebonen
  • noedels naar keuze
  • zalm/kip/gamba’s/ossenhaaspuntjes
  • bosui

Bereidingswijze

  • Zet een pannetje op met ongeveer 300 ml water en laat het bouillonblokje daarin oplossen.
  • Dat is heel snel gepiept; giet de warme bouillon dan over in een ander schaaltje zodat ie sneller afkoelt.
  • Snijdt de sperziebonen door de helft en kook ze tot ze net aan gaar zijn. Giet ze dan af en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de paprika’s en de uien in het formaat wat jij lekker vindt en hak de knoflook fijn – of pers ‘m; net wat je liever hebt.
  • Zet een wok (of anti-aanbakpan als je geen wok hebt) op het vuur met een goeie scheut olijfolie of kokosolie en laat die goed warm worden.
  • Wok de groenten net zo lang tot ze zo gaar zijn als jij lekker vindt.
  • Voeg dan de knoflook toe en wok die mee. Niet op te hoog vuur; dan verbrand ie en wordt het bitter.
  • Pak je – inmiddels koude – bouillon er weer bij. Voeg hier de sojasaus, oestersaus en maizena aan toe en roer het goed door.
  • Doe de saus bij de groenten en breng ‘m kort aan de kook tot je ziet dat de saus bindt. Voeg dan de bonen toe en zet het vuur lager.
  • Pak nog een andere pan, laat ook daar een scheut olijf- of kokosolie in opwarmen en bak daar de zalm, kip of gamba’s in. Ik kies zelf vaak voor zalm omdat ik die combinatie zo heerlijk vind, maar gamba’s of kip is ook top.
  • Dan de allerlaatste pan: kook je noedels zoals op de verpakking aangegeven.
  • Als het goed is hebben we nu één pan noedels, één pan vlees of vis, en één pan groenten met saus. Het allerlaatste is om alles bij elkaar te doen. Noedels door de saus, en dan het vlees of de vis erbovenop, en klaar ben je.
  • Klein beetje bosui er op om te garneren, en je kunt aan tafel!

Ik heb ineens de smaak te pakken met de receptjes. Dit is er in ieder geval weer eentje die bij ons heel erg in de smaak valt. Je kunt er eindeloos mee variëren; ‘t is maar net wat je in je koelkast hebt liggen, en de smaak is écht heel goed. Mocht je ‘m ook maken: let me know! Vind ik altijd heel leuk. Voor nu: fijn weekend!

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Sara

    Heerlijk! Wij zijn gek op deze combi. Ik maak de zalm eigenlijk altijd in de oven, maar ga eens uitproberen in de pan. Fijne aan dit soort gerechtjes vind ik altijd dat je allerlei groente erdoor kan doen. Net wat je in huis hebt of in de groentemix zit 🙂
    Leuk hoor als je meer recepten gaat delen!

  • Evina

    Wat een lekker recept, ik ga het binnenkort eens uitproberen! Welke noedels heb jij hierbij gebruikt?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!