REVIEW: BABYNESTJE KLEINE KEUTEL

 In Baby, Review

Het is geloof ik toch wel hét babyding van het afgelopen jaar: een babynestje. Je kunt Instagram niet openen zonder er eentje voorbij te zien komen, en ik geloof dat ze ondertussen ook hun opmars beginnen te maken op babyuitzetlijstjes onder de categorie ‘niet noodzakelijk, wel erg handig’. Toen ik twee jaar geleden – TWEE JAAR ALWEER?! – geleden zwanger was van Morris begonnen de babynestjes nét aan een gigantische opmars, maar ik geloof dat ik er pas echt van hoorde toen Morris al geboren was. Omdat wij op dat moment heel veel gebruik maakten van het voedingskussen met een aankleedkussenhoesje eroverheen en Morris daar heerlijk op lag, zag ik de toegevoegde waarde van een nestje niet zo. Die houding hield ik eigenlijk heel aardig vol, tot ver in de zwangerschap van Benjamin. Toen werd ik toch wel erg benieuwd!

WAT IS EEN BABYNESTJE?

Een babynestje is eigenlijk een klein verplaatsbaar bedje dat nog het meest wegheeft van een wiegje. Qua uitstraling is het door de opstaande randen net een wiegje. Diezelfde randen zorgen ervoor dat je baby niet teveel prikkels kan ontvangen en ze zorgen voor een geborgen gevoel. Een fijn plekje om lekker te liggen en te spelen of slapen. Het babynestje is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, zodat je baby altijd een eigen vertrouwd slaapplekje heeft. Babynestjes zijn over het algemeen altijd aan de onderkant open te maken en zo in grootte verstelbaar. Vaak wordt gezegd dat kindjes er vanaf de geboorte tot een maand of zes in kunnen liggen, maar dat is ook afhankelijk van welk nestje je hebt en hoe groot je baby is, uiteraard.

WANNEER GEBRUIK JE HET?

Ik zie op internet allerlei verschillende meningen voorbij komen over het al dan niet veilig zijn van babynestjes, in verband met de opstaande rand en het risico dat je baby hier met zijn gezichtje tegenaan gaat liggen, wat de ademhaling zou kunnen belemmeren. Geadviseerd wordt dan ook om een babynestje onder toezicht te gebruiken, en niet te zien als volwaardige slaapplek voor je kind. Ik zou zelf zeggen: gebruik vooral je gezonde verstand, net zoals met ieder ander product voor je baby.Zelf gebruik ik het babynestje ‘s nachts niet, puur en alleen omdat Benjamin heerlijk slaapt in zijn wiegje! In die zin hebben we het dus niet nodig. Overdag, daarentegen, vind ik het een geweldig ding! Maar echt, bijna onmisbaar zelfs ondertussen. Benjamin doet ‘s ochtends een dutje in zijn wiegje, en ‘s middags in zijn ledikant. Dat zijn zijn ‘grote’ slaapjes. Zijn babynestje heb ik beneden liggen en als Benjamin wakker is ligt hij zo goed als alleen maar in zijn nestje, buiten het voeden en knuffelen om natuurlijk. Ik heb het nestje standaard in de box liggen, want ik vind dat ding zo gigantisch groot voor zo’n minibaby en het nestje maakt dat hij zich toch geborgen voelt, maar ik verplaats hem net zo vaak naar de bank en hij ligt zelfs wel eens op de grond – als ik met Morris zit te spelen en ik hem graag dichtbij me wil hebben – of op de eetkamertafel (uiteraard buiten Morris’ bereik). Wat ik zo fijn aan het nestje vind is dat het méga gemakkelijk te verplaatsen is en je dus overal een knusse veilige plek voor je baby kunt creëren. Vooral daarin vind ik het een stuk praktischer dan mijn provisorische oplossing met het voedingskussen en de hoes; die hele slurf neem je net effe iets minder gemakkelijk mee als je ergens op bezoek gaat.

ONS BABYNESTJE

Ons babynestje is van Kleine Keutel. Deze mocht ik uitzoeken in hun webshop. Het leuke aan dit merk vind ik dat je het nestje helemaal zelf samen kunt stellen! Je kiest gewoon een stofje wat je leuk vindt, bepaalt welke kleur bies je wilt, en dan krijg je dus een nestje thuis wat precies naar je smaak is. Ik heb dit nestje vergeleken met het nestje van Done By Deer, en er zijn twee ‘grote’ dingen die me opvallen in het voordeel van Kleine Keutel, en dat zijn de stevigheid van het complete nestje én vooral het matrasje ook. In het nestje van Kleine Keutel zit echt een behoorlijk matrasje en dat vind ik wel zo’n fijn idee als je het zoveel gebruikt. Het enige nadeel wat ik heb opgemerkt is dat de hoes van het babynestje niet afneembaar is. Je kunt het dus best uitwassen, maar wel alleen in zijn totaliteit en dat is op zich geen probleem – het nestje blijft prima in vorm – alleen duurt het daardoor wel langer voor het hele nestje droog is en dat is niet ideaal als je hem graag snel weer wilt gebruiken, en daarbij is het best een gefrot om het nestje in je wasmachine te krijgen. Dat is dus een verbeterpuntje wat mij betreft, maar verder ben ik er echt heel erg over te spreken, buiten het hele praktische aspect vind ik hem ook gewoon héél mooi om te zien! Voor iets wat de hele dag in m’n gezichtsveld is en wat dus ook best onderdeel uitmaakt van het interieur vind ik dat ook niet helemaal onbelangrijk.

Ik ben heel benieuwd: hebben jullie een babynestje aangeschaft?

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Margot

  Wat een mooi nestje! Ik heb er zelf een gemaakt en heb ‘m de eerste periode enorm veel gebruikt! Ergens zijn we gaan oefenen met slapen in z’n eigen kamertje en toen zijn we ‘m minder gaan gebruiken. Maar verder gebruikte ik ‘m inderdaad heel veel overdag. In de box, op de bank, op mijn bureau, etc. Ideaal!

 • Isa

  Lijkt mij echt een super fijn babynestje. En mooi ook, inderdaad. Comfort is natuurlijk heel belangrijk, maar het oog wil ook wat hè:)!

 • Jill

  Ook bij de tweede aangeschaft (gekregen). Drie jaar geleden was het er nog niet. Echt zo blij mee! Yuna slaapt er heerlijk in overdag in de box. Ik had het voor bij James ook echt wel een uitvinding gevonden!

 • Jennifer

  Ook hier is het babynestje niet meer weg te denken. Ben voor een Sleepyhead deluxe gegaan. Zacht, comfortabel en mooi om te zien. Echt super handig! Als we ergens op bezoek gaan gaat de Sleepyhead altijd mee. Geen gesjouw meer met een campingbedje en matras. (al zal dat wel weer terug komen als onze kleine niet meer in de Sleepyhead past)

 • Renate

  Ik ben op het moment ook druk aan het zoeken naar een babynestje, deze ziet er wel erg leuk uit! Goede aanrader! 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!