DE MAXI-COSI NOVA: EERSTE INDRUK

 In Review

Een poos geleden werd ik benaderd met de vraag of het me misschien leuk zou lijken de allernieuwste kinderwagen van Maxi-Cosi, de Maxi-Cosi Nova, te testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want natuurlijk wilde ik dat! Niet omdat we nog geen kinderwagen hebben, maar omdat het een geweldige kans is om jullie ook meer te kunnen vertellen over verschillende wagens én om er zelf achter te komen wat een kinderwagen nou precies wel of niet fijn maakt. Vooral in ogenschouw genomen dat ik nog nooit een Maxi-Cosi geprobeerd heb, was ik ontzettend benieuwd.

Ik ken Maxi-Cosi met name van hun autostoelen. Sterker nog; ik denk dat er oprecht geen enkele mama in spé of mama op deze aardbol rondloopt die nog nooit van Maxi-Cosi gehoord heeft. Toch ben ik tijdens mijn eerste zwangerschap compleet aan het merk voorbij gegaan in mijn zoektocht naar een kinderwagen, en toen we voor een duo-wagen gingen werd het al helemaal een ander verhaal. Toch maakt Maxi-Cosi behalve hun beroemde autostoelen óók hartstikke mooie kinderwagens, en komen ze nu dus met een nieuw exemplaar op de markt: de Nova.

De Maxi-Cosi Nova is een unieke kinderwagen met bijpassende accessoires, waaronder de Oria reiswieg. De kinderwagen richt zich op het beste comfort voor kleintjes, en het grootste gebruikersgemak voor ouders, met het idee dat jonge gezinnen er zo gemakkelijk uit op kunnen zoals zij dat het liefste willen. De kinderwagen heeft een uniek handsfree inklapsysteem en is beschikbaar in zowel een 3- als 4-wiel uitvoering. De Oria reiswieg is lichtgewicht, heeft een ergonomisch matras en is opvouwbaar en dus gemakkelijk mee te nemen. De wagen heeft een leder-look duwstang en is beschikbaar in verschillende frame- en stofkleuren – HIER eventjes klikken als je die wilt zien.

Ik ontving de variant met het zwarte frame en bekleding in Nomad Blue om te testen! Het frame, de kinderwagenzit en de bijpassende Oria reiswieg. Het in elkaar zetten van de kinderwagen was zo gepiept, ook in hoogzwangere toestand, dus dat is in alle gevallen een pré. De gebruiksaanwijzing is hartstikke duidelijk, dus mocht je net als ik niet het geduld hebben om te wachten tot je wederhelft het doet, is dat helemaal geen probleem. Wat meteen opvalt aan de kinderwagen is het frame, dat anders vormgegeven is dan de frames van kinderwagens die ik tot nu toe getest heb. Ik vind het persoonlijk wat robuuster ogen. Wat me ook meteen opvalt wanneer de wagen eenmaal in elkaar staat, is hoe stevig hij is. Het rammelt niet en voelt in die zin erg degelijk aan! Dat is ook wel een beetje wat ik van een Maxi-Cosi verwacht; ze bestaan ten slotte niet voor niets al meer dan dertig jaar.

Wat me opvalt aan de kinderwagen is de boodschappenmand. Ik ben benieuwd hoe die in gebruik gaat zijn, want hoewel hij wel ruim is, is hij ook erg laag. Ik vraag me af of dat praktisch is! De duwstang van de Nova is verstelbaar, en dan niet in de zin van dat je hem in en uit kunt schuiven, maar de stang is ‘omklapbaar’. Ook dat heb ik nooit eerder gehad, dus ook daar ben ik erg benieuwd naar. Er zijn ook wat dingen die me meteen al positief verrassen. Zo ligt er in de reiswieg écht een goed matrasje! Aangezien wij best wel eens een flinke poos onderweg zijn met de kinderwagen vind ik dat in het kader van comfort voor je baby een dikke vette pré, en diezelfde reiswieg is ook echt héél erg licht. Ik ben over het algemeen nooit zo onder de indruk van termen als ‘lichtgewicht’, want dat vind ik alsnog mega persoonlijk, maar deze is dus écht écht lichtgewicht. Haha. Wat ik ook top vind, is het feit dat je de zonnekap van de zit extra lang kunt maken. Het is vaak kiezen tussen of een korte, of een langere kap, en deze heeft het dus allebei. Kwestie van een rits openmaken. Ideaal.

Het grootst USP van deze kinderwagen is in mijn optiek toch wel het feit dat de wagen handsfree inklapbaar is. Ik was vooraf een beetje sceptisch, maar dat was geheel onterecht want het werkt als een tierelier. Voet op het speciale pedaal, induwen, en dan klapt je wagen dus vanzelf in! Hoef je verder helemaal niks aan te doen.

Ik ontving deze kinderwagen toen ik nog zwanger was van Benjamin. De kinderwagenzit heb ik dus al kunnen proberen met Morris, maar de reiswieg nog niet. Nu Benjamin geboren is gaan we die uiteraard ook grondig testen, zodat ik jullie over een poosje in een uitgebreide review kan vertellen wat ik nou écht van de kinderwagen vind, hoe hij in gebruik is en hoe zowel de kinderwagenzit als de reiswieg ons bevallen! Ik ben ook erg benieuwd hoe de Maxi-Cosi Nova zich verhoudt tot de andere kinderwagens die ik al getest heb. Mijn eerste indruk is in ieder geval positief!

Wil jij de Nova nou ook heel graag uitproberen? Dat kan! Meld je dan vooral aan via deze link!

Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met Maxi-Cosi kinderwagens!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Comments
  • Willemijn

    Oeh mooi!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!