25 LEVENSVRAGEN TAG

 In Persoonlijk

Op de blog van Leonie kwam ik de 25 levensvragen tag tegen, en omdat ik het zo leuk vind om vragen te beantwoorden besloot ik ‘m ook in te vullen! Ben je benieuwd wat ik bestel als ik naar de kroeg ga, naar wie mijn laatste appje was en wat de belangrijkste levensles is die ik tot nu toe heb geleerd? Lees dan vooral even verder!

Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?

Ik had al een héle poos een trouwfoto van Koen en mij op mijn homescreen, tot Morris geboren werd.. Sindsdien is er een overload aan Morris op mijn homescreen. Nu is het alweer even de foto van Morris en mij die je in de sidebar ziet, maar ik heb ook een tijdje de foto van Morris, Koen en mij gemaakt tijdens onze newborn shoot als achtergrondje gehad. Ik verander ‘m best regelmatig; zolang Morris er maar op staat!

Je gaat naar een kroeg/café, wat bestel je?

Ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst in de kroeg ben geweest.. Dat moet ergens half augustus zijn geweest net voordat we erachter kwamen dat Morris onderweg was. Toen bestelde ik eigenlijk altijd een wit wijntje als we ‘gewoon’ even gingen borrelen, en tijdens diehard op stap ging ik voor Malibu-cola. Lekker zoet! Afgelopen zomer ben ik niet veel verder gekomen dan een Hugo’tje op het terras!

Welk woord gebruik je eigenlijk echt té vaak?

Ik weet niet meer wanneer, maar deze vraag heb ik geloof ik al een keer beantwoord. Toen zei ik volgens mij dat dat ‘echt’ is, en ‘heel’. En dat is nog steeds zo. Die woorden gebruik ik te pas en te onpas om iets kracht bij te zetten. Ik roep ook heel vaak ‘meeeen je?’, en ‘dat kennn toch niet’. Lekker plat.

Wat is je favoriete film?

Nu zou ik eigenlijk een superverrassend antwoord moeten geven, maar ik ben bang dat het ‘m niet gaat worden.. Ik vind The Pursuit of Happiness nog steeds prachtig, net als The Shawshank Redemption en The Notebook. Als ik dan écht moet kiezen ga ik voor The Pursuit of Happiness. Ik heb die film al duizend keer gezien en hij blijft prachtig.

Wat is je guilty pleasure op het gebied van televisie?

Héle slechte realityseries die helemaal nergens over gaan.. Vroeger verslond ik de afleveringen van Jersey Shore, ik heb veel Geordie Shore gekeken, en 16 & pregnant en Teen Mom vond ik ook het einde. Inmiddels kijk ik eigenlijk niet zo heel veel televisie meer.

Wat is het laatste liedje dat je hebt geluisterd?

Allerbeste vriendjes van Woezel en Pip! Dat krijg je met een baby hè..

Naar wie was je laatste appje?

Naar mama! Mama en ik hebben een hotline over de app, daar wordt je bang van.

Wat was je eerste e-mailadres?

xxmichelle_walkxx@hotmail.com! Haha. Dat e-mailadres is inmiddels zo oud als de weg naar Methusalem en het is al een hele poos buiten gebruik, maar dat wel de eerste. Daarna volgde trouwens het e-mailadres wat ik nu privé nog steeds gebruik; ik heb de e-mailadressen niet bepaald verslonden.

Waar kun je je enorm aan ergeren?

Dit weten jullie ook al, maar ik heb een hekel aan klagen en negativiteit. Blegh. Met allebei heb ik hélemaal niks. Soms kom je ergens binnen en dan hangt daar zó’n negative vibe – joehoe, lekker zweverig dit – dat ik het liefst meteen weer omdraai. Ik trek dat héél slecht. En dan toch nog steeds dat ergeren in het verkeer. Mensen die niet doorrijden, onnodig links gaan rijden zodat je er niet voorbij kunt, dat soort dingen.

Wat is je meest awkward moment ooit?

Hier moest ik even over nadenken, maar ik denk dat dat die keer was dat ik op de computerruimte op school – het cis – finaal op m’n plaat ging. Ik presteerde het om te struikelen over een trapje van drie treden en dook zo voorover op m’n gezicht! Kreeg ik het ook nog voor mekaar om m’n schouder uit de kom te wurmen. Niet zo handig en redelijk awkard wel.

Wat is je favoriete dag van het jaar?

Is het heel raar als ik niet per se één favoriet heb? Onze trouwdag vind ik wel een hele leuke dag, en ik denk dat ik vanaf nu 5 mei, Morris verjaardag, wel het allerleukst ga vinden.

Wat is je favoriete emoji?

Die blije met die tranen! Die gebruik ik het allermeest. En het appje met de handen voor z’n gezicht, het rode hartje en het blauwe hartje.

Katten of honden?

Katten! Al vind ik honden ook héél erg leuk. We hebben er nu de tijd en ruimte niet voor, maar ik denk wel dat we ooit een hondje nemen. Voor nu ben ik hartstikke gek op Pelle en Junior. Daar hebben we onze handen aan vol.

Utrecht of Amsterdam?

Amsterdam! Ik vind Amsterdam een hele leuke stad vol tegenstellingen en contrasten. Ik kom er heel graag. Koen en ik hebben het er zelfs een poos over gehad om er te gaan wonen, maar we hebben het uiteindelijk niet gedaan omdat ik het te ver vind van papa en mama, en omdat we Uden gewoon een hele fijne plek vinden om onze kinderen op te laten groeien.

Koffie of thee?

THEE! Het is niet dat ik koffie niet lust, maar ik vind het gewoon niet zo heel lekker! Thee daarentegen gaat er met liters tegelijk doorheen hier. Het liefst Rooibos mango&perzik, die vind ik zó lekker. Op kantoor drinken we ook de hele dag door thee; zo kom ik met gemak aan m’n 2 liter per dag!

Serie of film?

Ik kan niet kiezen! De laatste tijd kijken we van allebei heel weinig, maar vooral tijdens mijn zwangerschap was Netflix mijn beste vriend. We hebben Suits, House of Cards en The Mentalist verslonden, maar op het moment volgen we even helemaal niets. Wél kijken we af en toe op vrijdag of zaterdagavond een filmpje samen.

Engeland of Amerika?

Amerika! Met afstand. Ik vind Engeland, en dan met name Londen, ook heel leuk, maar als ik moet kiezen ga ik zeker voor Amerika. Ik kan niet eens zo goed uitleggen waarom, maar op een of andere manier voel ik me daar gewoon heel erg thuis.

2016-03-18 17.42.54

Vlees of vis?

Een paar jaar geleden had ik hier volmondig VLEES op geantwoord. Als kind al at ik als we uiteten gingen hele biefstukken op, kindermenu’tjes vond ik maar stom. En dat heeft jaren geduurd, maar nu gaat die vlieger niet meer zo op. We eten met regelmaat vegetarisch, en als ik moet kiezen ga ik voor vis. Garnalen, zalm, tonijn, zeebaars. Ik vind ‘t allemaal even lekker.

Drank of drugs?

Drank! Ik weet dat het tegenwoordig allemaal maar ‘normaal’ is, maar ik heb hélemaal niks met drugs! Ieder moet dat natuurlijk hartstikke voor zich weten, en het is verder ook niet aan mij om daar iets van te vinden, maar ik heb er niet zo heel veel mee. Gewoon niet mijn ding! Als ik moet kiezen ga ik dus zeker voor een wijntje of een Hugo’tje, of een mixje.

Spice Girls of Backstreet Boys?

Ik heb die hele boy/girlband periode finaal overgeslagen geloof ik! Ik heb met allebei niet zo veel..

Bert of Ernie?

Ernie! De vrolijkste van de twee.

Buurman of buurman?

Buurman maar doen dan?

Sesamstraat of Villa Achterwerk?

Sowieso Villa Achterwerk, al vond ik Sesamstraat ook erg leuk.

Meest random feitje over jezelf?

Ik bijt nagels en velletjes. Al zolang ik me kan heugen. Het is te ranzig voor woorden, en ik vind het eigenlijk ook helemaaal niet bij mij passen, maar op een of andere manier kan ik er gewoon niet vanaf blijven. Vind het vooral zó knetteronverzorgd staan, dat ik ondertussen mijn nagels laat doen. Ik ga nooit naar een schoonheidsspecialiste, ik ga niet vaak naar de kapper, maar m’n nagels laten doen is een luxe die ik er echt inhoud. Word ik gewoon heel vrolijk van.

Belangrijkste levensles die je tot nu toe hebt geleerd?

Dat je áltijd trouw aan jezelf moet blijven. Papa en mama hebben ons dat onze hele jeugd ingeprent, en inmiddels is ‘blijf trouw aan jezelf’ een soort lijfspreuk van me geworden. Ik vind het echt een hele mooie en ik probeer me er altijd aan te houden. Hoe onzeker ik ook was en soms nog kan zijn, ik ben er ondertussen ook achter dat ik best een lief mens ben – ja dat mag je van jezelf zeggen!! – en als er mensen om me heen zijn waarbij ik me niet op m’n gemak voel of die daar anders over denken, is dat meer hun manco dan het mijne. We zijn wie we zijn, en ik wil me niet anders voordoen om een ander te pleasen. Als iemand mij niet leuk vindt is dat uiteraard zijn of haar goed recht, maar dan is dat vooral ‘gewoon’ jammer, en geen reden om niet trouw aan mezelf te blijven. Dat is dus ook iets wat we Morris heel graag mee willen geven in de opvoeding. Dat hij mag zijn wie hij is, en dat hij zich nooit door wie dan ook moet laten wijsmaken dat dat niet goed genoeg is. Vinden wij allebei heel belangrijk!

En dat was ‘m weer! 25 heel diepgaande levensvragen *kuch*. Ik hoop dat je ‘m weer leuk vonden om te lezen. Ik blijf die tags leuk vinden om in te vullen, dus mocht je er nog eentje tegenkomen waarvan je denkt ‘Mies, die moet je ook even doen’; let me know in de comments!

Wat is de belangrijkste levensles die jij tot nu toe geleerd hebt? Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 25 comments
 • Marye

  Leuke tag om te lezen. Het trouw aan jezelf blijven vind ik erg herkenbaar, vooral in tijden van onzekerheid want dan is het soms moeilijk echt bij jezelf te blijven en niet te gaan doen wat anderen van je verwachten.

  • bijzonderkleinwonder

   Klopt helemaal! Niet altijd gemakkelijk; wel echt heel belangrijk!

 • mathiske's mama blog

  Mijn belangrijkste les is toch wel geweest: door eens nee te zeggen tegen een ander zeg je ja tegen jezelf. Dus dat probeer ik dan ook maar te doen.
  Ik gebruik de zelfde smilies als jij, echt te vaak.

 • Loes Johanna

  Leuke tag om te lezen! Mijn belangrijkste levensles heeft op dit moment toch wel betrekking op de afgelopen periode, en komt inderdaad ook neer op blijf trouw aan jezelf, geef je grenzen aan en zoals hierboven gezegd wordt, vaker nee zeggen zodat je ja tegen jezelf zegt.

  • bijzonderkleinwonder

   We blijven leren hè? Bij mij hing dat ook wel heel erg samen met de zwangerschap en moeder worden hoor. Ik durfde ineens veel beter voor mezelf op te komen! Alsof ik dat niet meer alleen voor mezelf moest doen, maar voor ons allebei ofzo. Merkte dat heel duidelijk!

 • Miss B Blogz Thingz Over..

  Hey Girl!
  Nice blog heb je..
  Wat een leuke Tag en antwoorden!
  It was fun to read! Definitely!

  Have a nice Day!

  Hugz Miss B

 • Willemijn

  Je nieuwe site ziet er prachtig uit! Er lijken nog wel een paar bugs in te zitten: bij het lezen van de site op een rss feed via mobiel komen de foto’s niet tevoorschijn. En soms krijg ik een melding dat de site niet veilig is en of ik hem wil toevoegen aan mijn uitzonderingen.

 • Leonie

  Wat leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld. En tof om te lezen dat je mijn blog ook leest :).
  Je nieuwe site is echt erg mooi geworden.

  • bijzonderkleinwonder

   Ik vond ‘m ook zo leuk! Haha jaaa ik volg je op Instagram dus ik klik regelmatig even door hoor;)! Dankjewel, heel lief<3!

 • Isa

  Leuke tag! Trouw blijven aan jezelf, een hele herkenbare. Soms een lastige, ja ook als volwassen vrouw, maar wel een hele goede les. Die willen we dan ook zeker meegeven binnen de opvoeding van Floris.

  • bijzonderkleinwonder

   Inderdaad zeker niet altijd even gemakkelijk, maar wel iets om mee te geven aan die kleintjes van ons hè!

 • Roos

  Meis wat ie je site mooi geworden ! En je mag zeker zeggen dat je een lief mens bent. Dat ben je ook echt . Ben ook blij dat je niet meer van die achterlijke negatieve reacties krijgt want dat was zo onterecht. Grappig detaill; mijn favoriete emoticon is ook echt die smiley die huilt van het lachen. Heb hem zelfs aan mn sleutelbos hangen. Liefs !

 • Jessica

  Hahaha ik had je niet gezien als een nagelbijter… 😛

  • bijzonderkleinwonder

   Nee hè? Dat bedoel ik. Niemand eigenlijk, maar het is echt zo hoor, verschrikkelijk. En ik kom er ook maar niet vanaf! Dus dan maar mooie nepperds! Beter mooi nep dan lelijk echt toch;)? In dit geval.. Haha.

 • Lieke van Veen

  Het is belangrijk om trouw aan jezelf te blijven ook al is dit soms moeilijk. Ik ken je niet maar ik denk dat je een hele lieve meid bent.
  Je lay-out is trouwens erg mooi geworden! Ook leuk zo met die persoonlijke krabbel.

 • Lieke - Life As Lieke

  Superleuk om te lezen! Ik denk dat appje aapje moet zijn 😉 Ik hou ook zo van vis, heerlijk! Je lijkt mij ook heel lief!

 • bijzonderkleinwonder

  Dankjewel Lieke! Dat vind ik dan weer heel lief;)!

 • Jennie

  Wat een knappert die mooie kleine man van jou!

 • Eline

  Wat is je website mooi geworden Michelle! Blijft altijd leuk om je te volgen, helemaal met een eigen kleintje. Zo leuk en herkenbaar! Geniet!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!